ronja Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 [quote name='Tora&Faro']Rzeczywiście widać zaczerwienienia...myślisz że ją to swędzi? A jak grzecznie leży żabka kochana:loveu:[/QUOTE] no niestety trochę się drapie. jak ułoży jej się śniadanie, zrobię jej "przegląd" Quote
lilk_a Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 a ja bym jej na Twoim miejscu zaaplikowała wyciąg ze skrzypu polnego z witaminami , wiem że bierze witaminy ale może skład nie ten , może trzeba zwiększyć dawkę którejś z nich , A, C, P, B1, B6, niacyna , biotyna .... to witaminy poprawiające stan skóry .... Quote
ronja Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 bierze olej z wiesiołka i suszoną rybę. dr Dembele nie zalecił żadnych witamin. w czwartek idziemy na kontrolę, zapytam co powinna dostawać Quote
ronja Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 są nowe duże krosty w sierści i ta pokrzywka na udzie trochę rozdrapana... Quote
Tora&Faro Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 [quote name='ronja']są nowe duże krosty w sierści i ta pokrzywka na udzie trochę rozdrapana...[/QUOTE] Niedobrze...przyda się ta czwartkowa wizyta, zobaczymy co doktor na to... Quote
Nutusia Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 No niestety, leczenie skóry to baaardzo długi proces plus ciągłe zmiany - co się polepszy, to się popieprzy. Skąd ja to znam?... :( Quote
ronja Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 generalnie i tak jest coraz lepiej, ale choroba nie ustępuje. Quote
Ewanka Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 To prawda, choroby skóry są niestety trudne i dlugotrwałe w leczeniu ... zdrowiej Emi !!!!! Quote
mysza 1 Posted August 24, 2010 Posted August 24, 2010 [quote name='ronja']generalnie i tak jest coraz lepiej, ale choroba nie ustępuje.[/QUOTE] Niedobrze :( miałam nadzieję, że leczenie będzie szybkie i krosty nie wrócą. Ale macie rację, skóra to taka niekończąca się historia... Quote
Nutusia Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 A ja wczoraj poznałam Emisię osobiście! :) Kochana jest z niej dziewuszka, pokazała krostki na brzusiu i dała łepeczek do głaskania, a nawet buziaka! :) Jest mniejsza niż myślałam :) A jeśli chodzi o skórę - oj, trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość... Quote
Tora&Faro Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='Nutusia']A ja wczoraj poznałam Emisię osobiście! :) Kochana jest z niej dziewuszka, pokazała krostki na brzusiu i dała łepeczek do głaskania, a nawet buziaka! :) Jest mniejsza niż myślałam :) A jeśli chodzi o skórę - oj, trzeba się będzie uzbroić w cierpliwość...[/QUOTE] Kochana jest prawda?:) uwielbiam Emi:loveu: Quote
Nutusia Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 [quote name='Tora&Faro']Kochana jest prawda?:) uwielbiam Emi:loveu:[/QUOTE] Trudno nie być kochanym, będąc pod opieką Ronji! Od Kochanej Cioci, Krecik dostał suszoną rybkę, żeby szybciej z grzywacza chińskiego stał się znowu pekińczykiem, a po powrocie do domu okryliśmy w torebeczce dodatkowe pudełko... z łapkami! Cztery zadowolone ciamkające mordasy miały wczoraj używanie po kolacji! :) Quote
mysza 1 Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 Nutusia, a Misia nie poznałaś? To jest słodziak ;) Quote
ronja Posted August 25, 2010 Posted August 25, 2010 jutro jedziemy na Białobrzeską. będziemy od 15.30 czekać na przyjęcie między umówionymi pacjentami. ponieważ my nie możemy wyjść z domu na dłużej niż 4 godziny (ze względu na chorą Rudzię), o 17 zmieni nas Gosia Tora&Faro, za co jej ogromnie dziękuję:loveu: Quote
Tora&Faro Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 No co Ty Kochana...nie ma za co dziękować:) każda okazja żeby poprzytulać Emi jest na wagę złota:loveu: PS a w ogóle to OPR zebrałam od Skittera że o nim nie wspominamy...jedziemy razem oczywiście:loveu: Emi będzie wyprzytulana za wszystkie czasy;) Quote
Nutusia Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='mysza 1']Nutusia, a Misia nie poznałaś? To jest słodziak ;)[/QUOTE] Niestety nie, bo Marta się śpieszyła z Didi do weta, a i tak zajęłam jej więcej czasu niż miała :) Będzie okazja następnym razem. Dajcie znać jak będziecie jechać, przyjadę i Was uściskać. A wracając może i nas odwiedzicie - bo jak wynika ze snu Ronji - to 10 min na piechotę przez pola! :) Quote
Mysza2 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Cioteczki dzisiaj ostatni dzień bazarku ze srebrną biżuterią którą przysłała mi WiosnA dla Emi. Prawie wszystko sprzedanie z wyjątkiem 1 sztuki :multi::multi::multi: 145 zł jest na razie. Jakby ktoś chciał jeszcze zajrzeć to zapraszam [url]http://www.dogomania.pl/threads/191202-srebrna-bi%C5%BCuteria-dla-Emi-do-26.08.2010-godz-22-00[/url] Quote
ronja Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='Tora&Faro']No co Ty Kochana...nie ma za co dziękować:) każda okazja żeby poprzytulać Emi jest na wagę złota:loveu: PS a w ogóle to OPR zebrałam od Skittera że o nim nie wspominamy...jedziemy razem oczywiście:loveu: Emi będzie wyprzytulana za wszystkie czasy;)[/QUOTE] przepraszam Skittera:) my za godzinę ruszamy zająć kolejkę tych bez kolejki;) Quote
Tora&Faro Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='ronja'] my za godzinę ruszamy zająć kolejkę tych bez kolejki;)[/QUOTE] Świetnie....jakoś po 16.00 do Was dołączymy:) Quote
magda222 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='Ewanka']Trzymamy kciuki za zdrowie Emi.[/QUOTE] [quote name='Buster']Trzymamy mocno łapki zaciśnięte za Emi!!![/QUOTE] Też się dołączam do kciuków i łapek i czekam na wieści od weterynarza. Quote
Ellig Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 [quote name='ronja']są nowe duże krosty w sierści i ta pokrzywka na udzie trochę rozdrapana...[/QUOTE] Dr, powie tak musi byc.....Ja wierze w to co mowi i robi:) Quote
mysza 1 Posted August 26, 2010 Posted August 26, 2010 Już po wizycie, rozmawiałam z Torą&Faro, udało się załapać na wizytę na zmianie Ronji więc Tora&Faro i Skitter nie musieli zawozić Emi do domu. Ale byli w czasie wizyty, dziękuję Wam. Gosia opowiedziała o wizycie, wszystko idzie ku lepszemu a i doktor ponoć w dobrym humorze był ;) Nie chcę niczego przekręcić więc czekam na relację Ronji. Marta, bardzo Wam dziękuję, że tyle czasu spędziliście na Białobrzeskiej:loveu: Quote
Recommended Posts