Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

chodzi w kołnierzu, bo ja jej nie jestem w stanie upilnować przez caly czas. próbowała zdjąć skarpetę i jest zaczerwienione w tym miejscu gdzie majstrowała. muszę dziś jej dłuższe skarpety założyć. i chyba kupię większy kołnierz, skoro dosięgała do skarpety.
brzuch lepszy, ale co z tego? za 2 dni będzie pewnie znowu wysyp

Posted

[quote name='ronja']chodzi w kołnierzu, bo ja jej nie jestem w stanie upilnować przez caly czas. próbowała zdjąć skarpetę i jest zaczerwienione w tym miejscu gdzie majstrowała. muszę dziś jej dłuższe skarpety założyć. i chyba kupię większy kołnierz, skoro dosięgała do skarpety.
brzuch lepszy, ale co z tego? za 2 dni będzie pewnie znowu wysyp[/QUOTE]

A to mała spryciara;)

Musi jej to wszystko niesamowicie dokuczać:shake:

Posted

[quote name='Tora&Faro']Przed chwilą Ciocia Ludwa podrzuciła mi całą torbę tej suszonej ryby dla Emi:loveu:, będzie niezły zapas:)

Dziękujemy pięknie:loveu:[/QUOTE]

Trochę oleju też tam jest. Część tego jest od Gos, za jej przyzwoleniem;) a częścią poczęstowały się myszki w pomoiszczeniu gospodarczym;) i jest tam trochę dziurka, więc ronja uważaj jak będziesz wyciągała, bo ja to pakowałam na szynko latając za moim dzieckiem jednocześnie;)

Posted

[quote name='ronja']zapisalam Emi do dr Dembele. pierwszy wolny termin to 19 sierpnia, godz. 17.30

krosty są nadal, ja już nie wiem co robić, naprawdę

tylko Emi weselsza, pogodzona z kołnierzem i ze mną[/QUOTE]
Tylko prosze nie zwracaj uwagi na zachowanie dr. on taki troche "obcesowy" jest ale co tam najwazniejsze ,ze sie sprawdza jako dermatolog....

Posted

Zapraszam do kolejnej tragedii :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/190459-%C5%81YSY-ONek-z-wyrokiem-%C5%9Bmierci.-Cena-%C5%BCycia-200-z%C5%82.-Prosimy-o-deklaracje!!!?p=15145613#post15145613[/url]

Posted

brzuch mniej czerwony, zostalo kilka plam.
jest poprawa na razie.
skóra nadal odchodzi na grzbiecie przy wyczesywaniu. znalazłam też 2 zupełnie inne krosty z ciemnymi, jakby fioletowymi główkami. te krosty są twarde. te na brzuchu miękkie, takie jakby bąbelki lekko wystające nad poziom skóry. te z grzbietu są większe.
byłam dziś po większy kolnierz dla Emi (20zł chyba, mam parogon, ale wieczorem wkleję). wetki pytały jak Emi po zmianie podłoża - przyznałam się, że nie zabralam jej posłania. cennik testow na alergię przekonał mnie, bym zmieniła podłoże.
zabralam poslanie, rozłożyłam prześcieradło i ręcznik. wetki zaproponowały mi posłań nie prać w proszkach, tylko w samej wodzie. ale ja dodam trochę proszku.
dostałam też manusan do przemywania tylko tych miejsc zaognionych.

zrobiłam też mięsno-rybne zakupy dla Emi za 29zł - paragon wieczorem

Posted

[quote name='Skitter']jaki jest koszt testów na alergię[/QUOTE]
Marta, wiesz?
Edit: pierwsze przesiewowe 150 zł, potem każde kolejne znowu 150 a tych kolejnych musi byc kilka :(

Posted

Przepraszam że się dopytuje, ale w jakich odstępach czasu powinny być robione te kolejne testy przesiewowe? Czy można je robić powiedzmy raz w tygodniu, raz na miesiąc?
Ronja proszę dowiedz się kiedy jest najbliższy wolny termin by zrobić testy.

Posted

by zrobić testy i tak trzeba odczekać 10 dni od odstawienia antybiotyku i sterydu, ostatni antybiotyk był podany we wtorek.
więc myslę, że trzeba wstrzymać się do wizyty u dermatologa. niech on zdecyduje, czy to alergia czy nużyca.
moje wetki powiedziały, ze robienie tych testów to szukanie igły w stogu siana.