Tora&Faro Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 To ona w tym kołnierzu cały czas chodzi? jakoś myślałam że to tylko na noc... Ewa zaraz Ci wyślę pw;) Quote
mysza 1 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Kurka, szkoda, że taka kolejka do dr Dembele. Quote
ronja Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 chodzi w kołnierzu, bo ja jej nie jestem w stanie upilnować przez caly czas. próbowała zdjąć skarpetę i jest zaczerwienione w tym miejscu gdzie majstrowała. muszę dziś jej dłuższe skarpety założyć. i chyba kupię większy kołnierz, skoro dosięgała do skarpety. brzuch lepszy, ale co z tego? za 2 dni będzie pewnie znowu wysyp Quote
mysza 1 Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Dziwaczne to wszystko. Kiedy jedziecie do weta? W poniedziałek do tego Twojego? Quote
ronja Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 jutro będę sama po leki dla Didi to zapytam kiedy mamy się pokazać. skończył się też szampon, muszę dopytać czy dalej ją kapać Quote
Tora&Faro Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 [quote name='ronja']chodzi w kołnierzu, bo ja jej nie jestem w stanie upilnować przez caly czas. próbowała zdjąć skarpetę i jest zaczerwienione w tym miejscu gdzie majstrowała. muszę dziś jej dłuższe skarpety założyć. i chyba kupię większy kołnierz, skoro dosięgała do skarpety. brzuch lepszy, ale co z tego? za 2 dni będzie pewnie znowu wysyp[/QUOTE] A to mała spryciara;) Musi jej to wszystko niesamowicie dokuczać:shake: Quote
ronja Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 dosięga do tych najdalszych partii brzucha, bo ją przyuważyłam. tam jest zaczerwienione jeszcze. koniecznie musi mieć większy kołnierz. Quote
Tora&Faro Posted August 5, 2010 Posted August 5, 2010 Jeśli większy pomoże, to pewnie...musi się Malutka przemęczyć. Quote
lilk_a Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 a ma przepisane jakieś łagodzące masci , lub płyny do przemywania ? Quote
Tora&Faro Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Przed chwilą Ciocia Ludwa podrzuciła mi całą torbę tej suszonej ryby dla Emi:loveu:, będzie niezły zapas:) Dziękujemy pięknie:loveu: Quote
Isadora7 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 a sobie wątek podrzuce bo mi bedzie dzisiaj potrzebny Quote
Isadora7 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='Tora&Faro']Isadora masz odjazdowy avatar:evil_lol:[/QUOTE] To jest moje zdjęcie :) Quote
ludwa Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='Tora&Faro']Przed chwilą Ciocia Ludwa podrzuciła mi całą torbę tej suszonej ryby dla Emi:loveu:, będzie niezły zapas:) Dziękujemy pięknie:loveu:[/QUOTE] Trochę oleju też tam jest. Część tego jest od Gos, za jej przyzwoleniem;) a częścią poczęstowały się myszki w pomoiszczeniu gospodarczym;) i jest tam trochę dziurka, więc ronja uważaj jak będziesz wyciągała, bo ja to pakowałam na szynko latając za moim dzieckiem jednocześnie;) Quote
Ellig Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='ronja']zapisalam Emi do dr Dembele. pierwszy wolny termin to 19 sierpnia, godz. 17.30 krosty są nadal, ja już nie wiem co robić, naprawdę tylko Emi weselsza, pogodzona z kołnierzem i ze mną[/QUOTE] Tylko prosze nie zwracaj uwagi na zachowanie dr. on taki troche "obcesowy" jest ale co tam najwazniejsze ,ze sie sprawdza jako dermatolog.... Quote
mysza 1 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Zapraszam do kolejnej tragedii :( [url]http://www.dogomania.pl/threads/190459-%C5%81YSY-ONek-z-wyrokiem-%C5%9Bmierci.-Cena-%C5%BCycia-200-z%C5%82.-Prosimy-o-deklaracje!!!?p=15145613#post15145613[/url] Quote
ronja Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 brzuch mniej czerwony, zostalo kilka plam. jest poprawa na razie. skóra nadal odchodzi na grzbiecie przy wyczesywaniu. znalazłam też 2 zupełnie inne krosty z ciemnymi, jakby fioletowymi główkami. te krosty są twarde. te na brzuchu miękkie, takie jakby bąbelki lekko wystające nad poziom skóry. te z grzbietu są większe. byłam dziś po większy kolnierz dla Emi (20zł chyba, mam parogon, ale wieczorem wkleję). wetki pytały jak Emi po zmianie podłoża - przyznałam się, że nie zabralam jej posłania. cennik testow na alergię przekonał mnie, bym zmieniła podłoże. zabralam poslanie, rozłożyłam prześcieradło i ręcznik. wetki zaproponowały mi posłań nie prać w proszkach, tylko w samej wodzie. ale ja dodam trochę proszku. dostałam też manusan do przemywania tylko tych miejsc zaognionych. zrobiłam też mięsno-rybne zakupy dla Emi za 29zł - paragon wieczorem Quote
mysza 1 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Dobrze, że jakaś poprawa jest, może przyjdzie nam kupić proszek dla niemowląt albo alergików... Ja cały czas się waham czy nie kupić jej tej karmy skórnej. Quote
Tora&Faro Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Może do tej wizyty u dr Dembele już lepiej nic nie zmieniać, karmy znaczy....sama nie wiem.... No biedna ta nasza Emi:shake: Quote
mysza 1 Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 [quote name='Skitter']jaki jest koszt testów na alergię[/QUOTE] Marta, wiesz? Edit: pierwsze przesiewowe 150 zł, potem każde kolejne znowu 150 a tych kolejnych musi byc kilka :( Quote
Skitter Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 Przepraszam że się dopytuje, ale w jakich odstępach czasu powinny być robione te kolejne testy przesiewowe? Czy można je robić powiedzmy raz w tygodniu, raz na miesiąc? Ronja proszę dowiedz się kiedy jest najbliższy wolny termin by zrobić testy. Quote
ronja Posted August 6, 2010 Posted August 6, 2010 by zrobić testy i tak trzeba odczekać 10 dni od odstawienia antybiotyku i sterydu, ostatni antybiotyk był podany we wtorek. więc myslę, że trzeba wstrzymać się do wizyty u dermatologa. niech on zdecyduje, czy to alergia czy nużyca. moje wetki powiedziały, ze robienie tych testów to szukanie igły w stogu siana. Quote
Recommended Posts