Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 2.7k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

apetyt dopisuje, Emi puszcza śmierdzące bąki, ale gdy ją wypuszczam kupy nie robi, bo zamiast tego cieszy się do mnie. zostawiłam ją na chwilę samą w ogródku. uczę ją czystości, chwalę za siusiu i wypuszczam dosłownie co chwila, by nie zdązyła zrobić w domu.

Emi od wczoraj się drapie po brzuchu. ta skóra tam jest przez cały czas fatalna. nie wiem może zaczynają się goić pogryzienia po pchłach. drapie się tylko po brzuszku. w piątek pojadę z nią do weta, chcę ją zważyć, pokazać czy ciut lepiej wygląda i wziąć aniprazol i coś na kleszcze. jutro będę z innym psem u weta, to jeszcze podpytam o to drapanie.

Posted

[quote name='Cantadorra']Ewanka, u nas kiedyś się mówiło, że jak ktoś jest twarzowy, to znaczyło, że paskud :)[/QUOTE]

... ups ... a u nas całkiem odwrotnie ;)

... tak mi się spodobało, że chciałam prosić o link do sklepu :)

Posted

[quote name='Ewanka']... ups ... a u nas całkiem odwrotnie ;)

... tak mi się spodobało, że chciałam prosić o link do sklepu :)[/QUOTE]
Proszę bardzo, jest masa innych kolorów [url]http://www.allegro.pl/item1097005850_legowisko_sztuczny_puch_wroclaw_90_65_podusia.html[/url]
Teraz chyba bardziej nabite robią, bo jak zamawiałam dla mojej suni były bardzo miękkie a Ronja pisała, ze raczej zbite

Posted

[quote name='agat21']przepraszam, że dopiero teraz piszę, ale mi wcześniej umknęło, ja przelałam 30 zł, a nie 20. można to jakoś sprawdzić? niewielka różnica, ale na wyciągu z banku mam potwierdzenie przelewu na 30 zł[/QUOTE]
Jejku, nie zauważyłam tego postu, przepraszam. Teraz szukałam linku do posłania i wpadłam przypadkiem.
Na pewno sie pomyliłam, było sporo wpłat a jeszcze więcej na Jespera.

Gusia, zmienisz na 30 zł? Dzięki

Posted

[quote name='ronja']apetyt dopisuje, Emi puszcza śmierdzące bąki, ale gdy ją wypuszczam kupy nie robi, bo zamiast tego cieszy się do mnie. zostawiłam ją na chwilę samą w ogródku. uczę ją czystości, chwalę za siusiu i wypuszczam dosłownie co chwila, by nie zdązyła zrobić w domu.

Emi od wczoraj się drapie po brzuchu. ta skóra tam jest przez cały czas fatalna. nie wiem może zaczynają się goić pogryzienia po pchłach. drapie się tylko po brzuszku. w piątek pojadę z nią do weta, chcę ją zważyć, pokazać czy ciut lepiej wygląda i wziąć aniprazol i coś na kleszcze. jutro będę z innym psem u weta, to jeszcze podpytam o to drapanie.[/QUOTE]

Może dałoby się czymś smarować ten brzuszek żeby trochę złagodzić swędzenie...skórę tam ma Emi rzeczywiście fatalną...

Posted

[quote name='Tora&Faro']Może dałoby się czymś smarować ten brzuszek żeby trochę złagodzić swędzenie...skórę tam ma Emi rzeczywiście fatalną...[/QUOTE]
kurcze, tylko czym? nic takiego nie mam w domu, a u nas mega burza, wichura. przed chwilą altana sąsiada wylądowała na naszych samochodach. drzwi wyrwał wiatr, moje psy w burze pouciekały. na szczęscie już sytacja opanowana, ale nie mam jak pojechać teraz do apteki.

Posted

[quote name='ronja']kurcze, tylko czym? nic takiego nie mam w domu, a u nas mega burza, wichura. przed chwilą altana sąsiada wylądowała na naszych samochodach. drzwi wyrwał wiatr, moje psy w burze pouciekały. na szczęscie już sytacja opanowana, ale nie mam jak pojechać teraz do apteki.[/QUOTE]
Przeciez to może poczekac, jutro będziesz u weta to zapytasz.
Żeby mi Misia nie porwało :evil_lol:

Posted

dziś po południu pojedziemy do weta
poza tym, nie jestem pewna, ale chyba Emi zaczęła się cieczka. jest kilka plamek krwi, obejrzalam Emi - nie ma żadnych ran ani skaleczeń...

Posted

[quote name='ronja']dziś po południu pojedziemy do weta
poza tym, nie jestem pewna, ale chyba Emi zaczęła się cieczka. jest kilka plamek krwi, obejrzalam Emi - nie ma żadnych ran ani skaleczeń...[/QUOTE]

Oooo...to czekamy na wieści...

Posted

Byłyśmy u weta. Emi przytyła:multi::multi::multi:
Kto zgadnie ile? Dodam, że jest normalnie odżywiana od 10 dni:lol:

Skóra na brzuchu jest cala w krostach. Wetki podejrzewają alergię, gdyż te krosty są tylko na brzuchu. Pytaly, czy Emi nie pogryzły komary i na czym śpi Wzięły zeskrobinę, zobaczymy co to jest. Z Myszą podejrzewamy łóżeczko niestety. Bo zaczęła się drapać od kiedy mniej więcej śpi na łózeczku. Zobaczymy. Zamiast kocyka dam jej dziś ręcznik (choć kocyk na pewno jest ok, bo dala go Ewa Marta - dla Emi i mojej Didi takie same). Dziś dostała antybiotyk i małą dawkę sterydu. Jutro sam antybiotyk - sami zrobimy zastrzyk. Emi dostala też advocata, który na 3 tygodnie zabezpieczy ją przed wszelkiego rodzaju insektami.
W piątek mamy się pokazać.

Cieczki nie ma. Ta krew musiała być z otarcia. Dziś w samochodzie też się gdzieś otarła, leciało kilka kropelek krwi z cienkiej nóżki. Ona jest tak pokancerowana, że niestety skóra pęka.
Tak wygląda brzuszek
[IMG]http://img704.imageshack.us/img704/4509/24291974.jpg[/IMG]

[IMG]http://img14.imageshack.us/img14/9968/84083518.jpg[/IMG]

[IMG]http://img341.imageshack.us/img341/9959/58686053.jpg[/IMG]

koszt dziś to 70zł (zeskrobina, advocat, antybiotyki i steryd) + 10zł dojazd
[IMG]http://img824.imageshack.us/img824/6958/81349904.jpg[/IMG]

Posted

Biedna niunia, taka delikatna jest...ale najważniejsze że dostała leki i będzie jej lżej...

Strasznie się cieszę że przytyła:loveu: ale ile? kurcze nie potrafię strzelić nawet....1 kg? dla mnie to taka chudzinka ciągle......

Posted

[quote name='Ewanka']Ale biedny ten brzuchol ... może go jeszcze czymś smarować (?)

a waga, nie do wiary, 5 kg w 10 dni ??? ... super wiadomość :)[/QUOTE]
smarowanie na wiele się nie zda - Emi albo wyliże wszystko albo kładąc się wszystko powyciera

Posted

[quote name='ronja']pudło;)
przytyła 5kg:)
waży teraz 24,85kg[/QUOTE]
:crazyeye::crazyeye::crazyeye: Szczękę jeszcze zbieram z podłogi! Tyj Emiś tyj ile sił :multi: