kamilawa Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 [CENTER][I]Zakładam ten wątek, bo wiem, że pomożecie...[/I] Wczoraj go zobaczyłam - tu, na dogo, na wątku dolnośląskiego schroniska AZYL w Dzierżoniowie. Jest piękny, ma wspaniałe oczka, do tego młodziutki... Domy by się o niego biły... Ale bardzo się o niego martwię! Boję się, że trafi do pseudo, zostanie adoptowany jedynie do robienia kolejnych szczeniaków, kolejnych dobermanków, które trafią do schronu... Dzięki ludzkiej głupocie. Co mogę o psiaku napisać? Tak na prawdę nic nie wiem. Nawet nie wiem ile ma miesięcy... Będzie to wiedziała Giselle4. Jest taki jak każdy szczeniak - szuka kontaktu z człowiekiem, chce się ciągle bawić, chce być kochanym, czeka na zainteresowanie. Ma kopiowany ogonek. Jak na razie na kwarantannie. Proszę, a wręcz błagam o DT dla malucha, inaczej trafi do pseudo... A on tam nie może się znaleźć! A może macie jakiś domek, sprawdzony, dobry, który przygarnąłby malucha? Jak na razie mam tylko jedno zdjecie, Giselle miała zrobić wiecej, takze niedługo będą inne. A oto ślicznota: [IMG]http://gis4.wrzuta.pl/sr/d/aTZJXhYIkOt/100_1446[/IMG] Jeszcze raz proszę o PILNĄ pomoc. Mój numer telefonu - 606-502-865 ; Grażyna (giselle4) - 664-315-852 [/CENTER] Quote
kamilawa Posted June 23, 2010 Author Posted June 23, 2010 Mały ma 2 msc, jutro będę mieć więcej fotek. Jest na wątku Dobermanów na Dogo i dałam Go na Nadzieję Dobermana. Pomocy... :( Quote
dzodzo Posted June 23, 2010 Posted June 23, 2010 cos pomyslimy na razie zapisuje watek i daje znac o nim na krakowskim watku gdzie takich dobkowych malenstw jest....nascie być moze ktorys z domkow chetnych na tamte dobko-szczeniaki intensywnie ogłaszane jest akurat z okolic waszych albo akurat ten maluch sie spodoba to jest samczyk? Quote
kamilawa Posted June 24, 2010 Author Posted June 24, 2010 Tak, chłopak jak się patrzy. Ja o domek dla niego się nie martwię, wystarczy go poogłaszać to ludzie będą dzwonić ciągle, ale boję się, bo on taki piękny... żeby dom był dobry... teraz przecież go ciachnąć nie można... :( Quote
Magda G Posted July 25, 2010 Posted July 25, 2010 [quote name='kamilawa']Tak, chłopak jak się patrzy. Ja o domek dla niego się nie martwię, wystarczy go poogłaszać to ludzie będą dzwonić ciągle, ale boję się, bo on taki piękny... żeby dom był dobry... teraz przecież go ciachnąć nie można... :([/QUOTE] Czytałam ostatnio gdzieś w sieci, że gdzieś bodaj w Europie kastruje się i sterylizuje szczeniaki zaraz po urodzeniu. Badania wykazały, że szczeniaczki te wyrastają na pełnowartościowe psy, ani mniejsze, ani wyższe ani odróżniające się od pozostałej grupy psiaków,które nie zostały pozbawione macic i jąderek. Nie mam pojęcia ile w tym prawdy, ale jeśli byłoby to prawdą, super byłoby kastrować takie jak ten - maluszki, by zapobiegac pseudohodowlanym interesom.... Quote
kamilawa Posted July 27, 2010 Author Posted July 27, 2010 [quote name='nemesea']jest zainteresowanie pieskiem?[/QUOTE] Jest. Właśnie czytam maila od pewnej pani. Maluch na DT. Dopytam sie jutro Grażyny. Quote
skrzeli Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 [quote name='kamilawa']Jest. Właśnie czytam maila od pewnej pani. Maluch na DT. Dopytam sie jutro Grażyny.[/QUOTE] Bardzo się cieszę, że Maluszek nie w schronie:) Ja mam na DT dobeczka w podobnym wieku i domku już szukamy 2 miesiące - zainteresowanie jest, ale nie ze strony odpowiedzialnych osób. Niestety ;/ Quote
nemesea Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 może ktoś się znajdzie kto go zaadoptuje..... Quote
littleflower Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 Cześć wszystkim - szukam szczeniaka dobermana - psa. Od trzech lat mam suczkę adoptowaną z cieszyńskiego schroniska. Znalazłam ją na stronie 'nadzieja dobermana'. Lara jest wysterylizowana :) nie mam zamiarów pseudo hodowlanych, jestem im bardzo przeciwna. Dlatego też zawsze adoptuję psy bezpańskie, nie kupuję szczeniąt. Lara jest wpatrzona we mnie jak w obrazek i zazdrosna kiedy głaszczę innego psa, zawsze się wpycha pomiędzy tego psa a moją dłoń, ale nie ma tego problemu ze szczeniętami. Chciałabym żeby miała towrzysza do szaleńczych spacerów o podobnym poziomie energii jak ona :) Za około miesiąc przenosimy się do większego mieszkania i dopiero wtedy będę mogła wziąć drugiego psa, ale juz się zaczęłam rozglądać - no i proszę :) piękny chłopczyk :) Chciałabym jeśli to możliwe żeby psy się poznały na neutralnym terenie. My mieszkamy w Krakowie, a szczeniak z tego co wiem na śląsku - można się spotkać gdzieś w połowie drogi czy raczej muszę przyjechać na śląsk? Pozdrawiam Kaśka Quote
littleflower Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 ...napisałam tu przed chwilą odnośnie szczeniaka ze śląska a teraz widzę, że w KRrakowie też jest jakiś do adopcji? Wiem, że są osobne wątki na ten temat i tam wszystko jest opisane, ale dopiero dzisiaj sie tu zarejestrowałam i nie miałam jeszcze czasu wszystkiego przeczytać - w wolnej chwili z pewnościa nadrobię :) Proszę o info albo numer telefonu przynajmniej na który mogę zadzwonić. Szukam szczeniaka dobka, psa, mam sukę WYSTERYLIZOWANĄ, nie zamierzam ich rozmnażać, tylko zapenić Larze na spacerach towrzycho o podobnym temperamencie ;) Pieska będę mogła wziąć dopiero za ok miesiąc byc może nieco krócej, gdyż dopeiro wtedy przenoszę się do większego mieszkania. Proszę o odp :) Pozdr. Kasia Quote
kamilawa Posted July 29, 2010 Author Posted July 29, 2010 Maluszek okazał się dziewczyną :) Jest w fundacji u Amikat. Grażynka napisała mi, ze domku nie szuka :) Quote
nemesea Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 to znaczy ze szczeniaczek dobermana z pierwszej strony to suczka? i ma domek? Quote
dzodzo Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 littleflower tu masz wątek o krakowskich dobkach szczeniakach [url]http://www.dogomania.pl/threads/186235-Krak%C3%B3w-17-dobkow-i-mix-dobkow-w-wieku-2-msce-do-roku-na-cito-domy-albo-bedzie-ich-100[/url] i allegro z namiarami: [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1168033447[/url] Quote
littleflower Posted August 3, 2010 Posted August 3, 2010 [quote name='dzodzo']littleflower tu masz wątek o krakowskich dobkach szczeniakach [url]http://www.dogomania.pl/threads/186235-Krak%C3%B3w-17-dobkow-i-mix-dobkow-w-wieku-2-msce-do-roku-na-cito-domy-albo-bedzie-ich-100[/url] i allegro z namiarami: [url]http://allegro.pl/show_item.php?item=1168033447[/url][/QUOTE] dzodzo - dzięki wielkie! juz sobie własnie :upatrzyłam: tam Portosa :] słodziak!! Quote
Recommended Posts