mikoada Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 W razie czego gdyby się nie udało to możesz przesłać zdjęcia na moją pocztę [email protected] chętnie wstawię :) Quote
mikoada Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Proszę bardzo polecam się na przyszłość a jak tam Tajson, zadomowił się już?? :) Quote
Klaudus__ Posted July 16, 2010 Author Posted July 16, 2010 Tak bardzo się cieszę,że Mu się udało. Mam nadzieję,że czuje się jak w domu. I nie sprawia kłopotów... Quote
Tina26 Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 Witam tak jest wszystko w porządku,Tajson ma się dobrze.Nie do końca reaguje na imie ale myśle trochę czasu i sie przyzwyczai.Jest mądrym psiakiem nagradzany wspaniale wykonuje polecane mu komendy,jest dobrze ułożony i grzeczny.Na smyczy też już dobrze chodzi koganiec mu juz nie przeszkadza. Quote
mikoada Posted July 16, 2010 Posted July 16, 2010 No to super wiadomości, do imienia się pewnie niedługo przyzwyczai :) Chciałam jeszcze zapytać jak Tajson reaguje na drugiego psiaka i kiedy Państwo planujecie kastrację Tajsonka?? Quote
Erica Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 Czy ja dobrze widzę, że Tajson już w DS? To może czas zmienić tytuł wątku? ;) Quote
Tina26 Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Tajson akceptuje moją suczkę bez żadnych problemów a kastracja jeszcze nie wjemy ale juz niedługo napewno,będzie lżej i jemu i nam.Nie ma obaw.A po zaty ma się dobrze dzis miał pierwszy raz spacer bez smczy i było bardzo dobrze.Dziękuję za miłe słowa.To naprawde wspaniały pies Quote
mikoada Posted July 28, 2010 Posted July 28, 2010 Co słychać u Tajsona już pewnie się zadomowił :) Proszę pisać co się tylko da o chłopaku :) Quote
Tina26 Posted July 30, 2010 Posted July 30, 2010 Witam tak wszystko w pożądku,zadomowił się jest bardzo wesoły chetny do zabaw w domu jak i na dworze.Grzeczny i zaczyna szczekać w domu bo wcześnie tego nie robił nie było nawet wjadomo że w domu jest pies.Nabrał juz apetytu nawet na psie przekaski.Jest kochany i szczęsliwy Quote
Klaudus__ Posted July 31, 2010 Author Posted July 31, 2010 Bardzo się cieszę... Zasługuje na dobry domek :) A ja w stosunku do dzieci? Delikatny jest? :) Bo to wielki chłop ;) Quote
Tina26 Posted August 2, 2010 Posted August 2, 2010 Tak dzieciom nic nie robi nawet nie warknie,a co do domowników również nic nie robi tylko że nie pozwoli na przykład nikomu się dać kompać oprócz mnie.do miski również jak lub kosci tez nie pozwala nikomu dojść jedynie ja moge mu robić co chce.Ale nie ma żadnych problemów.Jest pupilkiem całego domu.Bardzo lubi stać na balkonie i obserwowac co się dzieje.Mój głos słyszy na odległosc jak wracam z pracy też czuje odrazu szczeka i strasznie skacze i sie cieszy jak wejde do domu.Naprawdę jest kochanym psem Quote
mikoada Posted August 10, 2010 Posted August 10, 2010 Cieszę się bardzo, że Tajson już tak bardzo się zadomowił i okazał się super psiakiem :) Czekamy na kolejne zdjęcia super psiaka :) Quote
mikoada Posted August 15, 2010 Posted August 15, 2010 Dostałam dzisiaj od Tiny26 nowe zdjęcia Tajsona, pięknie dziękujemy :) a oto chłopak w całej okazałości ;) Quote
mikoada Posted November 7, 2010 Posted November 7, 2010 Czy są jakieś wieści z domku Tajsona??? Tina napisz proszę kilka słów jestem bardzo ciekawa jak się chłopak miewa... Quote
Klaudus__ Posted November 7, 2010 Author Posted November 7, 2010 [quote name='mikoada']Czy są jakieś wieści z domku Tajsona??? Tina napisz proszę kilka słów jestem bardzo ciekawa jak się chłopak miewa... Ja tak samo... Co tam u naszego Pana słychać... Quote
Tina26 Posted November 14, 2010 Posted November 14, 2010 Witam u tajsona wszystko jest ok.Ma sie bardzo dobrze duzo je i stale chodzi z nami na spacery które uwielbia.jest puszczeny ze smyczy słucha polecień wraca na kazda komendę.Ale nadal nieznosi innych psów a najbardziej gdy ktoś lub niedaj boże inny pies sie zbliży do naszej suczki to nawet ciężko go utrzymać ostatnio wyrwał się ze smyczą za innym psem gdy taka sytuacja miała miejsce ale wrucił po pół godziny sam do domu pozatym doprowadziliśmy go do pożądku ma piękną lśniącą sierści zdrowe ząbki i niesamowity apetyt.uwielbia zabawy lecz trzeba uwazać bo potrafi nie rozmyślnie zrobić krzywdę.Broni każdego z naszej rodziny gdy czuje że soś jest nie tak i nie wpuszcza pbcych do domu,tak jak powinno być Quote
mikoada Posted November 17, 2010 Posted November 17, 2010 Super bardzo się cieszę, że u Tajsona wszystko w porządku :) Jeśli mają Państwo jakieś aktualne zdjęcia proszę przesłac na mój adres mailowy: [email protected] wstawię na wątek :) Quote
Klaudus__ Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Kochani... Pani Martyna ma pretensje,że wyadoptowałam Jej chorego psa... Trzeba Tajsonowi szukać nowego domu lub tymczasu,bo tam gdzie jest - nie jest chciany... Przytaczam posty Tiny 26 - czy są tu wzmianki,że pies jest CHORY ,a ja o tym wiedziałam i to zataiłam?? [quote name='Tina26']Witam tak jest wszystko w porządku,Tajson ma się dobrze.Nie do końca reaguje na imie ale myśle trochę czasu i sie przyzwyczai.Jest mądrym psiakiem nagradzany wspaniale wykonuje polecane mu komendy,jest dobrze ułożony i grzeczny.Na smyczy też już dobrze chodzi koganiec mu juz nie przeszkadza. [quote name='Tina26']Witam tak jest wszystko w porządku,Tajson ma się dobrze.Nie do końca reaguje na imie ale myśle trochę czasu i sie przyzwyczai.Jest mądrym psiakiem nagradzany wspaniale wykonuje polecane mu komendy,jest dobrze ułożony i grzeczny.Na smyczy też już dobrze chodzi koganiec mu juz nie przeszkadza. [quote name='Tina26']Witam u tajsona wszystko jest ok.Ma sie bardzo dobrze duzo je i stale chodzi z nami na spacery które uwielbia.jest puszczeny ze smyczy słucha polecień wraca na kazda komendę.Ale nadal nieznosi innych psów a najbardziej gdy ktoś lub niedaj boże inny pies sie zbliży do naszej suczki to nawet ciężko go utrzymać ostatnio wyrwał się ze smyczą za innym psem gdy taka sytuacja miała miejsce ale wrucił po pół godziny sam do domu pozatym doprowadziliśmy go do pożądku ma piękną lśniącą sierści zdrowe ząbki i niesamowity apetyt.uwielbia zabawy lecz trzeba uwazać bo potrafi nie rozmyślnie zrobić krzywdę.Broni każdego z naszej rodziny gdy czuje że soś jest nie tak i nie wpuszcza pbcych do domu,tak jak powinno być [quote name='Tina26']Witam Tajson ma się dobrze.Szybko się oswoił z nowym domkiem,Jast bardzo grzeczny,posłuszny.Nie wchodzi do pokojów gdy nie jest o to poproszony.Akceptuje dzieci i moją suczkę nawet pozwala na to by jadła z jego miski.podsikuje różne miejsca w mieszkaniu ale mam nadzieję że to minie.Jast juz po szczepieniu na wściekliznę i odrobaczony też w poniedziałek idzie na kolejne szczepienie chorób zakażnych.Lubi i jest grzeczny przy kąpaniu jak i szczotkowaniu spędza każdą wolna chilę w naszy toważystwie chodzi z nami nawet na zakupy.Strasznie lubi się siębawić.Na podwórkó jedynie doskakuje i szczeka na psy samców i nie zna podstawowych komend.Ucze go od wczoraj sid,daj łapę na miejsce i połuz się.Idzie mu coraz lepiej lecz boi się grzy żucany jest mu patyk na podwórku jak i krzykniec i szybkich ruchów rękami.A tak jest sssuperrrrrr!!! [quote name='Tina26']co do podsikiwania w domu po badaniach u weterynarza stwierdził że ma powjększoną prostate i może być to spowodowane okresem cieczkowym u suk dlatego znaczy miejsca,jeśli to nie minie to będzie miał zastrzyk podany hormonalny by pomniejszyła się prostata i uspokoiły jego hormony.Bedzie też po tym zastrzyku mnie agresywny do innych psów swojej płci [quote name='Tina26']A co do jego wielkosci to naprawde olbrzym!!!Jest dużo u nas na osiedlu owczarków ale takiego jeszcze nie widziałam.Cieszę się bo naprawdę lubię duże psy.Podaje mu juz witaminy na stawy sierść i kompleks witamin.Dziennie wjeczorem idziemy na dłuższy spacer potem go szczotkuję sierść ma niedopoznania jest ułożona bez wychodzacych kłaczków i błyszczaca w domu gdzie był wcześnie wnioskuję że dbalio niego ale musiał albo być bity albo miał bardzo surowy rygor.W dzień czasami wyleguje się na balkonie w słońcu i wjeczorem gdy jest chłodniej.A swoje miejsce wybrał sobie w przedpokoju i z tamtąd się nie rusza.Jest naprawde kochanym psem.Jeszcze trochę i sprubuje go puscić ze smyczy na chwile by sie przyzwyczaił i nauczył że tak też można chodzić za chwilę pokażę jakie też pretensje ma Pani Tina26... Chyba trzeba pilnie Tajsonowi czegoś szukać... o jak stwierdzono w pw "mieliy już dwa rasowe owczarki kosztem Tajsona" Quote
Klaudus__ Posted February 21, 2012 Author Posted February 21, 2012 Jest agresywny i ma biegunki "mamy z nim duże problemy.Jest chory i agresywny stale ma biegunki,żuca się już nawet na domowników wiele mnie kosztuje jego leczenie i opieka mówiła pani że wszystko z nim w pożądku a okiazało się że tak nie jest! Poza tym Pani Tina zasugerowała,że miała rasowe ON=ki... Czy ktoś potrafi wejść do psa na kilka lat w przyszłość?? Quote
bora1 Posted February 21, 2012 Posted February 21, 2012 no ale niech konkretnie napisze co mu jest??!! biegunki, leczenie i co dalej? jaka diagnoza? skad nagle ta agresja? niech konkretnie cos pisze, poza tym nie rozumiem o co ma pretensje skoro tyle czasu ciagla sama go chwalila, nie wiem ty Bogiem jestes czy wrozka Semira zeby wiedziec co psu w glowie siedzi? Dziwne ze nagle sie stal agresywny, sam z sibie...:roll: Quote
Recommended Posts