demi Posted July 15, 2010 Author Posted July 15, 2010 dzięki Cajus jutro jedzie Marta z pewnym Panem zobaczyć Sorayę, zgadza się na sterylkę i wizyty, zaszczepi sunię Quote
demi Posted July 17, 2010 Author Posted July 17, 2010 Soraya jest w dt, nie w ds, bo tamten chłopak się nie zdecydował, za to jego siostra wzięła Sorayę na dt z możliwością ds. a sytuacja u Pani Eli pogorszyła się, Marta i OLga trafiły na wizytę właścicielki tego terenu i domu (bo pani Ela wynajmuje od niej). Ponieważ psy i konie zrobiły szkody na polu i na terenie (zepsuły siatkę wszędzie bo to uciekiniery są razem z końmi...). to pani ELa dostała m-czne wypowiedzenie... a psy zostały zamknięte w takim budyneczku gdzie były świnie... na szczęście są 2 małe otwory-okna, ale i tak jest tak duszno, i masakra, np. Una wilczarz nigdy nie była zamknięta nigdzie... tragedia psy mają zakaz biegania po podwórku, oczywiście pani Ela będzie je wypuszczać, ale nie za dużo już bo boi się e będzie musiała się wyprowadzić z dnia na dzień... w związku z tym sytuacja się diametralnie zmieniła psy trzeba zabierać na już (te szczeniaki), a Izka i Una zostają ale przeprowadzając się pani Ela sobie poradzi, natomiast jakby miała przeprowadzać się z 6 psami to już byłby problem (pani Ela nie ma auta ani nic).. SZUKAMY PILNIE DT!!!!!!!! inaczej trafią do schronu u nas, chociaż lepiej tak, wybieg na powietrzu niż zamknięte w tej duchocie w tym chlewie!!!! jest możliwość w pn żeby zostały zawiezione do schronu.. ale może do tej pory uda się znaleźć dt!! ... p.s. pieski zostały odrobaczone... Quote
xmartix Posted July 19, 2010 Posted July 19, 2010 Soraya czuje się dobrze, ćwiczą z nią zachowywanie czystości, Soraya boi się miasta, są podobno już postępy o Sorayki także myślę że będzie dobrze, dzisiaj została zaszczepiona przeciwko wściekliźnie, bo za m-c się ją wysterylizuje co do pani Eli, pieski jadą w środę do schronu, jeżeli nie znajdą się dt... :( chociaż myślę tak jak Demi napisała lepiej niż zamknięte w chlewie w czwartek pani Ela się przeprowadza gdzieindziej... Quote
xmartix Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 z bazarku mamy 24 zł, dziękujemy :) odrobaczenie kosztowało 88 zł + prawdopodobnie szczepienia Sorayi i książeczka zapomniałam dodac ze Demi dała caly bagaznik karmy ostatnio pieskom Quote
xmartix Posted July 29, 2010 Posted July 29, 2010 z bazarku ostatecznie jest 31,50 zł 88 - 31,5 = 56,50 zł na minusie, pokryję tę kwotę z pozostałej kasy po Bosmanie. Soraya została na zawsze w swoim dt. To jest jej ds teraz. Sindbad jest w Długołęce w kojcu. a 3 czarne szczeniaki trafiły do schronu. wszytskie ogłaszam, jakby to kogoś zainteresowało.. Quote
xmartix Posted September 7, 2010 Posted September 7, 2010 Do adopcji został tylko Sindbad ale pojawiły się "nowe", Izka urodziła kolejne, za tydzień będą do oddania, a Izka musi !! isć na sterylkę, żeby nie było znowu jakiś akcji, pani Ela widzę nie jest w stanie upilnować, do tego okociła się kotka i maluchy też są do oddania już niebawem, kotkę wysterylizuję na talon potrzebuję pomocy by wysterylizować IZKĘ Soraya jest też do sterylizacji (jestem w trakcie załatwiania, nie wiem czy uda mi się, jak nie to biorę ją na siebie) Quote
xmartix Posted March 20, 2011 Posted March 20, 2011 Sindbad nadal jest do adopcji, niestety nie jest wykastrowany i prawdopodobnie pokrył swoja matkę, jej także nie udało mi się wczesniej wysterylizować i pomocnik tej Pani nie prypilnował suni Sindbad zrobił się psem stróżującym psem jednego właściciela. Proszę o pomoc w wyadoptowaniu go! widzę że właściwie sama do siebie piszę,..:-( Quote
Recommended Posts