Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 3.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='chainsav_lady']Oooo ja jemu wygasają teraz trzydziestego, i chciałam zrobić znowu :)
No ale dobra, zrobię za miesiąc :)

jeżeli możesz zrobić to byłoby dobrze ... bo myślałam że Ramzes nie ma obecnie ogłoszeń ...

to ja ten pakiet wykorzystam dla innej bidy z Szydłowca ... a jest ich trochę ...

ja mu ponownie wystawię allegro ...

edit : allegro Ramzesa - podświetlone , 14 dni - 3,90 zł

http://allegro.pl/show_item.php?item=1898754656

.........................................................................
z tym tekstem go ogłaszasz ??
bo gdzieś pojawił się stary zupełnie nieaktualny tekst o problemach z metabolizmem , jak jeszcze był u yumanji ...

Ramzes piękny pies w typie rasy Rhodesian Ridgeback,
Pies został znaleziony w stanie wycieńczenia i skrajnego wychudzenia
Otoczony odpowiednią opieką jest już psem w pełni gotowym do adopcji ....
...około 7 letni samiec, który świata bez człowieka nie widzi, człowiek dla niego jest niezbędny jak powietrze.
obecnie przebywa w domu tymczasowym w Górze Kalwarii k. Warszawy w rodzinie z dziećmi i ich psami.
Ze wszystkimi członkami rodziny wspaniale się dogaduje
Uwielbia biegać, szaleć w towarzystwie innych psów.
Wspaniały, radosny kompan i przyjaciel rodziny ...
kochający wszystkich ... spragniony czułości i bliskiego kontaktu z człowiekiem ...
uwielbia dzieci , ma świetny kontakt z dziećmi, jest wobec nich opiekuńczy i wyrozumiały.
wspaniały członek rodziny, jest łagodnym i bardzo towarzyskim psem ale musi być odpowiednio i konsekwentnie prowadzony
Ramzes - brzmi dumnie, ale i zobowiązuje.
bardzo pozytywny i przyjazny psiak dla osoby zdecydowanej i konsekwentnej
To duży, silny pies waży około 38 kg ..
szukamy domu, który będzie wiedział jak odpowiedzialnie poprowadzić psiaka w nowym miejscu.
Marzeniem byłoby znaleźć psu dom z ogrodem, ale nie będzie wielkiego problemu jeżeli zamieszka w mieszkaniu.
Ramzes jest zaszczepiony, odrobaczony i odpchlony
przed adopcją zostanie wykastrowany

KONTAKT DO Opiekunów Ramzesa
Agnieszka 601 834 104
Anita 692 407 681
Kamila 604 322 515
email: mailto:[email protected]

Pamiętaj!!!
Zwierzę nie jest rzeczą,
Warunkiem przekazania PSA jest spełnienie warunków adopcji:
a. pozytywna ocena podczas wizyty przedadopcyjnej,
b. podpisanie umowy adopcyjnej,
Opiekun zastrzega sobie prawo do wyboru jak najkorzystniejszej oferty domu dla psiaka
Istnieje możliwość transportu psa /za zwrotem kosztów paliwa/

Posted

Przepraszam za offa. Pilnie-mega pilnie poszukuje hotelu dla dużego psa: mix kaukaz z huskym i psem pasterskim, koniecznie musi być kojec, ponieważ jego relacje z innymi psami są "delikatnie mówiąc trudnie. Suczki toleruje psy nie bardzo. Czy ktoś moze mi cos polecić???
MEGA PILNE-NAJLEPIEJ OKOLICE WARSZAWY!!!

Posted

[quote name='kama210']jeżeli możesz zrobić to byłoby dobrze ... bo myślałam że Ramzes nie ma obecnie ogłoszeń ...

to ja ten pakiet wykorzystam dla innej bidy z Szydłowca ... a jest ich trochę ...

ja mu ponownie wystawię allegro ...

edit : allegro Ramzesa - podświetlone , 14 dni - 3,90 zł

http://allegro.pl/show_item.php?item=1898754656

.........................................................................
z tym tekstem go ogłaszasz ??
bo gdzieś pojawił się stary zupełnie nieaktualny tekst o problemach z metabolizmem , jak jeszcze był u yumanji ...

Ramzes piękny pies w typie rasy Rhodesian Ridgeback,
Pies został znaleziony w stanie wycieńczenia i skrajnego wychudzenia
Otoczony odpowiednią opieką jest już psem w pełni gotowym do adopcji ....
...około 7 letni samiec, który świata bez człowieka nie widzi, człowiek dla niego jest niezbędny jak powietrze.
obecnie przebywa w domu tymczasowym w Górze Kalwarii k. Warszawy w rodzinie z dziećmi i ich psami.
Ze wszystkimi członkami rodziny wspaniale się dogaduje
Uwielbia biegać, szaleć w towarzystwie innych psów.
Wspaniały, radosny kompan i przyjaciel rodziny ...
kochający wszystkich ... spragniony czułości i bliskiego kontaktu z człowiekiem ...
uwielbia dzieci , ma świetny kontakt z dziećmi, jest wobec nich opiekuńczy i wyrozumiały.
wspaniały członek rodziny, jest łagodnym i bardzo towarzyskim psem ale musi być odpowiednio i konsekwentnie prowadzony
Ramzes - brzmi dumnie, ale i zobowiązuje.
bardzo pozytywny i przyjazny psiak dla osoby zdecydowanej i konsekwentnej
To duży, silny pies waży około 38 kg ..
szukamy domu, który będzie wiedział jak odpowiedzialnie poprowadzić psiaka w nowym miejscu.
Marzeniem byłoby znaleźć psu dom z ogrodem, ale nie będzie wielkiego problemu jeżeli zamieszka w mieszkaniu.
Ramzes jest zaszczepiony, odrobaczony i odpchlony
przed adopcją zostanie wykastrowany

KONTAKT DO Opiekunów Ramzesa
Agnieszka 601 834 104
Anita 692 407 681
Kamila 604 322 515
email: mailto:[email protected]

Pamiętaj!!!
Zwierzę nie jest rzeczą,
Warunkiem przekazania PSA jest spełnienie warunków adopcji:
a. pozytywna ocena podczas wizyty przedadopcyjnej,
b. podpisanie umowy adopcyjnej,
Opiekun zastrzega sobie prawo do wyboru jak najkorzystniejszej oferty domu dla psiaka
Istnieje możliwość transportu psa /za zwrotem kosztów paliwa/

Tak, z allegro poprzedniego wzięłam. A co, zmienić coś?

Posted

Lolalola napisał(a):
Ramzus ja jestem ciekawa czy doszedl juz do Ciebie ten prezent mikolajkowy od mamy Aimez???:lol:

No wlasnie nie.....:( z przyczyn technicznych.....
Ale jutro juz popedzi do Rodzinkowo......:)

Posted

Lolalola napisał(a):
czli mowilam,ze bedzie bardziej po d Mikolaja::)

Nie....chcialam sobie udoskonalic zycie i poprosilam stazystke aby wyslala paczke.....biedactwo sie rozchorowalo i bedzie dopiero jutro....
Jutro na pewno juz popedzi do Rodzinkowo......:)

Posted

Lolalola napisał(a):
oooooooooooooo czyzby ktos chcial adoptowac Ramzeska????:crazyeye:

Hm, no są baaaardzo poważne rozważania. Ale zdaje się sprawę z obowiązku posiadania dwóch psów, dlatego na razie jest "rozpoznanie terenu".
Ja odpowiedzi na te pytanka nie znam, więc pytam tu, na forum. Przekażę zainteresowanemu i niech myśli :)

Posted

chainsav_lady napisał(a):
Hm, no są baaaardzo poważne rozważania. Ale zdaje się sprawę z obowiązku posiadania dwóch psów, dlatego na razie jest "rozpoznanie terenu".
Ja odpowiedzi na te pytanka nie znam, więc pytam tu, na forum. Przekażę zainteresowanemu i niech myśli :)

Poprosze Rodzinkowo o szczegolowe odpowiedzi......
wiem, ze Ramzio nie lubi kotow.....jest przylepa.....

Posted

[quote name='Zofija']Przepraszam za offa. Pilnie-mega pilnie poszukuje hotelu dla dużego psa: mix kaukaz z huskym i psem pasterskim, koniecznie musi być kojec, ponieważ jego relacje z innymi psami są "delikatnie mówiąc trudnie. Suczki toleruje psy nie bardzo. Czy ktoś moze mi cos polecić???
MEGA PILNE-NAJLEPIEJ OKOLICE WARSZAWY!!!
joaa just only poradzi sobie z duzym psem...
jamor = kolejka

Posted

Aimez_moi napisał(a):
Poprosze Rodzinkowo o szczegolowe odpowiedzi......
wiem, ze Ramzio nie lubi kotow.....jest przylepa.....

Byłoby dobrze, jakby nie przejawiał instynktu myśliwskiego - Pan ma Papugę, która często przesiaduje u niego na ramieniu, i zależałoby mu, żeby nikt mu Jej prosto z ramienia nie zjadł :D

Posted

Ramzes w domu potrafi się zachować. Jest kulturalny i dobrze wychowany. Swoje potrzeby załatwia na zewnątrz. Czy dogada się z suką zależy od charakteru suki. Ramzes lubi dominować jak nie jest zaatakowany sam nie zaatakuje. Ramzes nie znosi żadnego ptactwa, wszystko co wyląduje na działce jest zaraz z hukiem przepędzane. Dodatkowo jeszcze papuga na ramieniu u pana o którego względy ma zacząć się starać - czarny scenariusz.