plina Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 I ja też... Żeby wątek nie stał w miejscu... Quote
kama210 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 [quote name='chainsav_lady']Oooo ja jemu wygasają teraz trzydziestego, i chciałam zrobić znowu :) No ale dobra, zrobię za miesiąc :) jeżeli możesz zrobić to byłoby dobrze ... bo myślałam że Ramzes nie ma obecnie ogłoszeń ... to ja ten pakiet wykorzystam dla innej bidy z Szydłowca ... a jest ich trochę ... ja mu ponownie wystawię allegro ... edit : allegro Ramzesa - podświetlone , 14 dni - 3,90 zł http://allegro.pl/show_item.php?item=1898754656 ......................................................................... z tym tekstem go ogłaszasz ?? bo gdzieś pojawił się stary zupełnie nieaktualny tekst o problemach z metabolizmem , jak jeszcze był u yumanji ... Ramzes piękny pies w typie rasy Rhodesian Ridgeback, Pies został znaleziony w stanie wycieńczenia i skrajnego wychudzenia Otoczony odpowiednią opieką jest już psem w pełni gotowym do adopcji .... ...około 7 letni samiec, który świata bez człowieka nie widzi, człowiek dla niego jest niezbędny jak powietrze. obecnie przebywa w domu tymczasowym w Górze Kalwarii k. Warszawy w rodzinie z dziećmi i ich psami. Ze wszystkimi członkami rodziny wspaniale się dogaduje Uwielbia biegać, szaleć w towarzystwie innych psów. Wspaniały, radosny kompan i przyjaciel rodziny ... kochający wszystkich ... spragniony czułości i bliskiego kontaktu z człowiekiem ... uwielbia dzieci , ma świetny kontakt z dziećmi, jest wobec nich opiekuńczy i wyrozumiały. wspaniały członek rodziny, jest łagodnym i bardzo towarzyskim psem ale musi być odpowiednio i konsekwentnie prowadzony Ramzes - brzmi dumnie, ale i zobowiązuje. bardzo pozytywny i przyjazny psiak dla osoby zdecydowanej i konsekwentnej To duży, silny pies waży około 38 kg .. szukamy domu, który będzie wiedział jak odpowiedzialnie poprowadzić psiaka w nowym miejscu. Marzeniem byłoby znaleźć psu dom z ogrodem, ale nie będzie wielkiego problemu jeżeli zamieszka w mieszkaniu. Ramzes jest zaszczepiony, odrobaczony i odpchlony przed adopcją zostanie wykastrowany KONTAKT DO Opiekunów Ramzesa Agnieszka 601 834 104 Anita 692 407 681 Kamila 604 322 515 email: mailto:[email protected] Pamiętaj!!! Zwierzę nie jest rzeczą, Warunkiem przekazania PSA jest spełnienie warunków adopcji: a. pozytywna ocena podczas wizyty przedadopcyjnej, b. podpisanie umowy adopcyjnej, Opiekun zastrzega sobie prawo do wyboru jak najkorzystniejszej oferty domu dla psiaka Istnieje możliwość transportu psa /za zwrotem kosztów paliwa/ Quote
Aimez_moi Posted October 26, 2011 Author Posted October 26, 2011 Czesc Ramziaczku Kochany......:) Quote
plina Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Bazarek z którego część dochodów jest przeznaczona na Ramzia - http://www.dogomania.pl/threads/216725 Quote
Aimez_moi Posted October 27, 2011 Author Posted October 27, 2011 Plina.....:) wielkie dzieki za pamiec o Rudzielcu....:) Quote
Aimez_moi Posted October 28, 2011 Author Posted October 28, 2011 Czesc Rude.....:) slyszalam, ze jestes grzeczny nad podziw....... Quote
Zofija Posted October 28, 2011 Posted October 28, 2011 Przepraszam za offa. Pilnie-mega pilnie poszukuje hotelu dla dużego psa: mix kaukaz z huskym i psem pasterskim, koniecznie musi być kojec, ponieważ jego relacje z innymi psami są "delikatnie mówiąc trudnie. Suczki toleruje psy nie bardzo. Czy ktoś moze mi cos polecić??? MEGA PILNE-NAJLEPIEJ OKOLICE WARSZAWY!!! Quote
Aimez_moi Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Ramzes grzeczny nieslychanie....bedzie sie bawil z chlopakami...jadl...spal.... Quote
Aimez_moi Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Rodzinkowo....nie ma zadnych problemow jezeli chodzo o jedzenie? Quote
chainsav_lady Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 [quote name='kama210']jeżeli możesz zrobić to byłoby dobrze ... bo myślałam że Ramzes nie ma obecnie ogłoszeń ... to ja ten pakiet wykorzystam dla innej bidy z Szydłowca ... a jest ich trochę ... ja mu ponownie wystawię allegro ... edit : allegro Ramzesa - podświetlone , 14 dni - 3,90 zł http://allegro.pl/show_item.php?item=1898754656 ......................................................................... z tym tekstem go ogłaszasz ?? bo gdzieś pojawił się stary zupełnie nieaktualny tekst o problemach z metabolizmem , jak jeszcze był u yumanji ... Ramzes piękny pies w typie rasy Rhodesian Ridgeback, Pies został znaleziony w stanie wycieńczenia i skrajnego wychudzenia Otoczony odpowiednią opieką jest już psem w pełni gotowym do adopcji .... ...około 7 letni samiec, który świata bez człowieka nie widzi, człowiek dla niego jest niezbędny jak powietrze. obecnie przebywa w domu tymczasowym w Górze Kalwarii k. Warszawy w rodzinie z dziećmi i ich psami. Ze wszystkimi członkami rodziny wspaniale się dogaduje Uwielbia biegać, szaleć w towarzystwie innych psów. Wspaniały, radosny kompan i przyjaciel rodziny ... kochający wszystkich ... spragniony czułości i bliskiego kontaktu z człowiekiem ... uwielbia dzieci , ma świetny kontakt z dziećmi, jest wobec nich opiekuńczy i wyrozumiały. wspaniały członek rodziny, jest łagodnym i bardzo towarzyskim psem ale musi być odpowiednio i konsekwentnie prowadzony Ramzes - brzmi dumnie, ale i zobowiązuje. bardzo pozytywny i przyjazny psiak dla osoby zdecydowanej i konsekwentnej To duży, silny pies waży około 38 kg .. szukamy domu, który będzie wiedział jak odpowiedzialnie poprowadzić psiaka w nowym miejscu. Marzeniem byłoby znaleźć psu dom z ogrodem, ale nie będzie wielkiego problemu jeżeli zamieszka w mieszkaniu. Ramzes jest zaszczepiony, odrobaczony i odpchlony przed adopcją zostanie wykastrowany KONTAKT DO Opiekunów Ramzesa Agnieszka 601 834 104 Anita 692 407 681 Kamila 604 322 515 email: mailto:[email protected] Pamiętaj!!! Zwierzę nie jest rzeczą, Warunkiem przekazania PSA jest spełnienie warunków adopcji: a. pozytywna ocena podczas wizyty przedadopcyjnej, b. podpisanie umowy adopcyjnej, Opiekun zastrzega sobie prawo do wyboru jak najkorzystniejszej oferty domu dla psiaka Istnieje możliwość transportu psa /za zwrotem kosztów paliwa/ Tak, z allegro poprzedniego wzięłam. A co, zmienić coś? Quote
Aimez_moi Posted October 29, 2011 Author Posted October 29, 2011 Nie raczej nie.....dane sa aktualne...zreszta Ramziak ma aktywne allegro http://allegro.pl/rhodesian-ramzes-oddany-przyjaciel-calej-rodziny-i1898754656.html Quote
Lolalola Posted October 29, 2011 Posted October 29, 2011 Ramzus ja jestem ciekawa czy doszedl juz do Ciebie ten prezent mikolajkowy od mamy Aimez???:lol: Quote
Aimez_moi Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Lolalola napisał(a):Ramzus ja jestem ciekawa czy doszedl juz do Ciebie ten prezent mikolajkowy od mamy Aimez???:lol: No wlasnie nie.....:( z przyczyn technicznych..... Ale jutro juz popedzi do Rodzinkowo......:) Quote
Lolalola Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Aimez_moi napisał(a):No wlasnie nie.....:( z przyczyn technicznych..... Ale jutro juz popedzi do Rodzinkowo......:) czli mowilam,ze bedzie bardziej po d Mikolaja::) Quote
chainsav_lady Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Zapytano mnie: Czy Ramzes dogaduje się z suczkami (bo z treści ogłoszenia wynika, że dogaduje się z innymi Psami) ale to tak dla pewności. Czy umie zachować czystość w domu? (siusiu, demolka itd.) Quote
Lolalola Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 oooooooooooooo czyzby ktos chcial adoptowac Ramzeska????:crazyeye: Quote
Aimez_moi Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 Lolalola napisał(a):czli mowilam,ze bedzie bardziej po d Mikolaja::) Nie....chcialam sobie udoskonalic zycie i poprosilam stazystke aby wyslala paczke.....biedactwo sie rozchorowalo i bedzie dopiero jutro.... Jutro na pewno juz popedzi do Rodzinkowo......:) Quote
chainsav_lady Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Lolalola napisał(a):oooooooooooooo czyzby ktos chcial adoptowac Ramzeska????:crazyeye: Hm, no są baaaardzo poważne rozważania. Ale zdaje się sprawę z obowiązku posiadania dwóch psów, dlatego na razie jest "rozpoznanie terenu". Ja odpowiedzi na te pytanka nie znam, więc pytam tu, na forum. Przekażę zainteresowanemu i niech myśli :) Quote
Lolalola Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 o kurcze!!!!!!!!to ja trzymam kciuki teraz za wszystko!!! Quote
Aimez_moi Posted October 30, 2011 Author Posted October 30, 2011 chainsav_lady napisał(a):Hm, no są baaaardzo poważne rozważania. Ale zdaje się sprawę z obowiązku posiadania dwóch psów, dlatego na razie jest "rozpoznanie terenu". Ja odpowiedzi na te pytanka nie znam, więc pytam tu, na forum. Przekażę zainteresowanemu i niech myśli :) Poprosze Rodzinkowo o szczegolowe odpowiedzi...... wiem, ze Ramzio nie lubi kotow.....jest przylepa..... Quote
anita_happy Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 [quote name='Zofija']Przepraszam za offa. Pilnie-mega pilnie poszukuje hotelu dla dużego psa: mix kaukaz z huskym i psem pasterskim, koniecznie musi być kojec, ponieważ jego relacje z innymi psami są "delikatnie mówiąc trudnie. Suczki toleruje psy nie bardzo. Czy ktoś moze mi cos polecić??? MEGA PILNE-NAJLEPIEJ OKOLICE WARSZAWY!!! joaa just only poradzi sobie z duzym psem... jamor = kolejka Quote
chainsav_lady Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Aimez_moi napisał(a):Poprosze Rodzinkowo o szczegolowe odpowiedzi...... wiem, ze Ramzio nie lubi kotow.....jest przylepa..... Byłoby dobrze, jakby nie przejawiał instynktu myśliwskiego - Pan ma Papugę, która często przesiaduje u niego na ramieniu, i zależałoby mu, żeby nikt mu Jej prosto z ramienia nie zjadł :D Quote
Rodzinkowo Posted October 30, 2011 Posted October 30, 2011 Ramzes w domu potrafi się zachować. Jest kulturalny i dobrze wychowany. Swoje potrzeby załatwia na zewnątrz. Czy dogada się z suką zależy od charakteru suki. Ramzes lubi dominować jak nie jest zaatakowany sam nie zaatakuje. Ramzes nie znosi żadnego ptactwa, wszystko co wyląduje na działce jest zaraz z hukiem przepędzane. Dodatkowo jeszcze papuga na ramieniu u pana o którego względy ma zacząć się starać - czarny scenariusz. Quote
Recommended Posts