Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Nathaniel raczej sie nie zdaża:roll: chociaż ja jeśli robie błedy to wąłsnie w najprostszych rzeczach:oops:

A jedziemy sobie na Mazury:evil_lol:

i w ramach mojego przewrażliwienie pies potraktowany został oprocz posiadanej obrózki Bayer'a jeszcze Advantixem:roll:

• Replies 761
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

NIe lubie niemieckiego!Angielski to łatwizna ,ale niemiec to ciemna magia! Zreztą to też zalezy od nauczyciela ,a naszej babki prawie wogole przez 1 semestr nie było w szkole! I juz nawet niewiem jak jest mam na imie olek;/ Ale w teraz bede miał wkońcu z innym nauczycielem! i mam nadzieje ,ze on nas czegoś nauczy! A teraz ide spać miałem 2 dni szczeniaka ze schroniska , i nie spałem w sobote bo na kazdy jego ruch sie budziłem, a dzis w nocy w sumie tylko 4 razy mnie budziła na siku!:):)ALe i tak jestem wy****** jak koń po westernie, Albo moja własna interpretacja wy****** jak suka z cieczką w stadzie samych samców:P

Posted

Olek, ja nie mam niemca w szkole, za to mam mój znienawidzony francuski:angryy: i jestem w podobnej sytaucji jak Ty, ale przedstawić sie mimo wszystko potrafie(co prawda z akcentem ze pożal sie boze, ale:evil_lol:) z anglika mam FCE w tym albo następnym roku(z matura:roll:) będe robić CAE...
Z niemca certyfikatów nie mam, ucze sie sama na własne potrzeby:cool3: tj. zaczęłam bo byłam cierpiąca ze nie moge przeczytac jednego tekstu o Hosenfeldzie(nie dość że mało w necie o nim to jeszcze była bariera językowa:diabloti:) i tak jakos poleciało, bo to piękny jezyk jest, a z resztą bardzo mi pomaga w nauce o III Rzeszy:evil_lol:

Posted

Angol umiem perfekt bo chodziłem 5 lat do britama :D Ale mi sie niechce już i nie chodze ,ale to jedyny przedmiot na który poswięcam dużo czasu!
A po niemiecku to wiem jak jest chleb-der brot
miód der honig
kiełbasa -wurst
chleb z serem -kase brot!
Poprostu nic tylko ide zdawać mature z niemca <Lol2>
A francuski szedłby mi dobrze bo nie wymawiam "R" tak RRRR tylko tak bardziej po francusku :D

Posted

[quote name='olekg18']Angol umiem perfekt bo chodziłem 5 lat do britama :D Ale mi sie niechce już i nie chodze ,ale to jedyny przedmiot na który poswięcam dużo czasu!
A po niemiecku to wiem jak jest chleb-der brot
miód der honig
kiełbasa -wurst
chleb z serem -kase brot!
Poprostu nic tylko ide zdawać mature z niemca <Lol2>
A francuski szedłby mi dobrze bo nie wymawiam "R" tak RRRR tylko tak bardziej po francusku :D[/quote]

das brot :)

Posted

:roflt:

a ja osobiscie żadnej matury pisac nie zamierzam:evil_lol: mam w planach zostać laureatem olimpaidy historycznej i mnie bedą musieli przyjąc:cool3:

ale cos mi sie widzi, ze plany a rzeczywistośc to ne to samo:shake::eviltong:

a francuski jestdo doopy:diabloti:

Posted

Mnie kolezanki chciały do francuskiej klasy wciągnąć, za Chiny ludowe,
"Bon żur :D "

Pojechaliście już? :-(
Miłej podrózy, pobytu , wypoczynku i nauki, chalaj mi Dagona :)

Posted

A co Ty nas tak wywalasz?:razz: jedziemy ok 3 w nocy, jak sie spakuje w końcu(DGM mi tego nie ulatwia) to będzie cud:evil_lol:

ja na bon jour zawsze odpowiadam, ze lubie tez rosół:lol: juz kilka ndst za to dostałam:evil_lol:

Posted

[quote name='olekg18']chleb z serem -kase brot![/QUOTE]

Chyba : das Brot mit Kaese.

Ja zdaje w tym roku DSD II i matura bilingualną ciekawe jak mi pójdzie :roll:.

Posted

[quote name='aśka-od-dagona']Nathaniel raczej sie nie zdaża:roll: chociaż ja jeśli robie błedy to wąłsnie w najprostszych rzeczach:oops:

A jedziemy sobie na Mazury:evil_lol:

i w ramach mojego przewrażliwienie pies potraktowany został oprocz posiadanej obrózki Bayer'a jeszcze Advantixem:roll:[/quote]:razz:[I]no to szerokiej drogi i miłego wypoczynku ,a co do zabezpieczeń p/kleszczowych to słuszne posunięcie ;)[/I]

Posted

[quote name='aśka-od-dagona']A co Ty nas tak wywalasz?:razz: jedziemy ok 3 w nocy, jak sie spakuje w końcu(DGM mi tego nie ulatwia) to będzie cud:evil_lol:

ja na bon jour zawsze odpowiadam, ze lubie tez rosół:lol: juz kilka ndst za to dostałam:evil_lol:[/quote]

Ja was nie wywalam , mi sie nudzic bedzie :D
Spakujesz się :) A ja myślałam że teraz i się dziwie, że w taki upałek.

Posted

Wow! Cimi ambitnie:cool3: w zyciu bym sie na bilingualna nie rzuciła:roll: ja naprawde lubie polski:evil_lol:

Ala dziękujemy bardzo:) mam nadzieje ze te zabezpieczenia nie bedą do niczego potrzebne, a jak będa to że sa skuteczne:roll:

Nathaniel, przezyjesz jakos:evil_lol:
spakowałam juz psa(prawie:roll:) a dla siebei anwet plecaka nie wyjęłam...

Posted

No to trzymamy kciuki za prześwietlenie Daga no i za przygotowanie do obi. Asia ten kontakt wzrokowy jest z nim do zrobienia tylko musiałabyś trochę zmienić swoje zasady w jego szkoleniu tzn.nagradzać za najmniejszy postęp w tym kierunku. Najlepiej jakbyś zakupiła kliker,przeczytała [URL="http://www.dogs.gd.pl/kliker"]www.dogs.gd.pl/kliker[/URL] i zaczęła nim ćwiczyć. Ja napoczątku wogóle nie mogłam z Miką wypracować spojrzenia mi w oczy(bo jest bardzo uległa),a jak zaczęłam klikać jest lepiej.

Posted

Klaudia z tego co poznałam Aśkę to nie wydaje mi się żeby przerzuciła się na kliker, chociaż może się skusi na ten kontakt wzrokowy :roll: .
Ty jednak znasz Asię dłużej :) , więc może ją namówisz :).

Mnie osobiście kliker nudzi, nie potrafie sie skupić, Rambo niby łypie na mnie tymi mądrymi oczkami, myśli etc, ale co z tego skoro ja nie potrafię się skupić i wyłapać tego co chce.

Posted

Imbir ja mam nadzieje ze wogóle wróce w jednym kawałku:evil_lol:

Nathaniel full to moze nie, ale jakies na pewno:cool3://full nie będzie bo mam bardzo ograniczona pamięc w aparacie...zalałam go swojego czasu pewnym napojem:razz: i karta pamięci zewnętrznej poszła w pizdu:placz: i mam tylko wewnętrzne 32mb:eviltong://

Klaudia, mi ten kontakt wzrokowy do szczęscia niepotrzebny:evil_lol: on ma sie słuchac, a nie gapić... zresztą znasz mnie i wiesz ze ja i kliker:roll:
a nagradzac...nagradzam tyko mało...hmmm...intensywnie:diabloti:

Marmara, kagańczyk doszedł ale Gnojstwo jednak nie jest suka dobermanna i był za płytki:roll: tym samym odesłałam a jak wróce będe kupowac większy...a szkoda bo został nam teraz tylko plastik:roll:

Zasadniczo,

JA SIĘ OFICJALNIE ŻEGNAM:evil_lol: DAGON TYŻ:razz:

Na 'do wdzenia' fota moze niezbyt aktualna, ale za to adekwatna:evil_lol:

[URL=http://imageshack.us][IMG]http://img269.imageshack.us/img269/2092/dgm5xt.jpg[/IMG][/URL]

Posted

Asia o tym jego kontakcie pogadamy na szkoleniu i zobaczę(jeśli mi użyczysz psa) czy da się z nim to wypracować na klikerze. Jeśli poważnie myślisz o tych startach w PT lub Obi to przydałoby się z nim zrobić trochę tego kontaktu,no chociaż spojrzenie co jakiś czas na Ciebie.

Posted

Klaudia jak ja z Dagonem cwiczylam to on jest swietyny do obi naprawde :) i ja bym kciala by tysik tak chodzil jak Dagon :P i potrafi patrzec na Ciebie jak idziesz z nim :) tylko musisz to wycwiczyc:)

Posted

[URL="http://imageshack.us"][IMG]http://img269.imageshack.us/img269/2092/dgm5xt.jpg[/IMG][/URL]

Obieżyświat:cool3::cool3::cool3:

Udanego wypoczynku:cool1: