Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Standardowo, jak zawsze na coś trafię.
Idę przez miasto. Wisi ogłoszenie, że psiakowi zostało niewiele czasu. Dzwonię.
Odebrała jakaś młoda dziewczyna, tak mi się wydawało; po głosie. Mówi, że jakaś Pani tym psiakiem się opiekuje, bo jego właściciel o niego nie dba... :shake: Ale ona sama ma koty i nie chce utrzymywać jeszcze psa :shake: (W sumie, to ja sama nie wiem, o co tu dokładnie chodzi. ) Dlatego wyrok- uśpienie !
Psiak jest zdrowy. Nie wiem ile ma lat. Jeszcze go nie widziałam, bo dziś dziewczyna nie mogła przyjechać. Było zdjęcie- psiaczek wesolutki taki :( Kundelek, średniej wielkości, biały chyba z plamkami :( Chowa się chyba w jakiejś stodole :(
Proszę Was o pomoc :(
Zostało mu niewiele czasu :( A na zdjęciach było widać, że on chce żyć :(

:placz:

Piesio jest w Darłowie.

AKTUALIZACJA 17.06.2010

Pies prawdopodobnie trafił w dobre ręce :roll:
Powiedziała mi tak osoba, której numer podany był w ogłoszeniu.
:roll:

Posted

tajemnicze, ogłoszenie że mało czasu zostało... - jak z thrillera, może warto sie dowiedzieć bardziej o co chodzi? przecież jak nie można zapewnić opieki psu to po co go zaraz uśmiercać? nie łatwiej oddać do schronu? pewnie łatwiej niż wieszac ulotki, no niewiele z tego rozumiem... wiec nie wiem , a jakiej pomocy oczekujesz?

Posted

margaret napisał(a):
tajemnicze, ogłoszenie że mało czasu zostało... - jak z thrillera, może warto sie dowiedzieć bardziej o co chodzi? przecież jak nie można zapewnić opieki psu to po co go zaraz uśmiercać? nie łatwiej oddać do schronu? pewnie łatwiej niż wieszac ulotki, no niewiele z tego rozumiem... wiec nie wiem , a jakiej pomocy oczekujesz?

Moim zdaniem, to była jakaś nastolatka, co odebrała tel :roll: Nie wiem, może się mylę :roll: Może dziewczyna specjalnie tak napisała, żeby szybciej kogoś za serce chwyciło? :roll: Ja na bank bym nie zadzwoniła, gdyby pisało tylko "Oddam w dobre ręce".
Chcę się dowiedzieć czegoś więcej, bo sama jestem ciekawa, o co w tym wszystkim chodzi. Tyle, że ja dopiero dzisiaj to ogłoszenie zobaczyłam i rozmawiałam tylko przez tel :roll: ...
No może jednak najpierw warto rozwiesić ulotki w okolicy, niż odwozić psiaka do schronu.
Oczekuję chociaż jakiegoś DT albo tak jak pisałam- żeby zagadać z karmicielką i przekazać jej jedzenie- czyli oczekuję też jakichś bazarków na jedzenie, drobnych wpłat.

Posted

Borówka16 napisał(a):
I jak ? Dzwoniłaś ?

Dzwoniłam.
Pies ponoć znalazł już właściciela. Tylko ciekawe jakiego :roll: Pytałam, czy w dobre ręce, to taką odpowiedź dostałam: "tak, tak" :roll:
Jakaś dziwna ta kobita :roll: Ani be, ani me... Ani do widzenia...

Posted

kinia098 napisał(a):
Dzwoniłam.
Pies ponoć znalazł już właściciela. Tylko ciekawe jakiego :roll: Pytałam, czy w dobre ręce, to taką odpowiedź dostałam: "tak, tak" :roll:
Jakaś dziwna ta kobita :roll: Ani be, ani me... Ani do widzenia...

Miejmy nadzieję ,że jednak psiak poszedł w dobre ręce :roll:

Posted

Borówka16 napisał(a):
Miejmy nadzieję ,że jednak psiak poszedł w dobre ręce :roll:

Może też komuś serce zmiękło, jak dowiedział się, że psiak ma być uśpiony :roll:
Bądźmy dobrej myśli :roll: