CornflakeGirl Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Saba trafiła do schroniska w Olsztynie we wrześniu zeszłego roku. Ma około 5ciu lat. Jest to zrównoważona, stateczna, duża sunia. Była troszeczkę wystraszona nowym otoczeniem, ale szybko zauważyła, że w schronisku też są ludzie, którzy chcą dla niej jak najlepiej. Bardzo ładnie chodzi na smyczy, nie ciągnie. Na spacerach biega luzem i jeszcze ani razu nie zdarzył jej się jakiś poważniejszy wybryk. Na komendę siada, podaje łapę. Kiedy domaga się pieszczot robi stójkę i przednie łapy opiera na nogach człowieka. Nie jest psem dominującym, ale sama jej postura robi wrażenie. To taka wielka ciapa kochająca się przytulać i kłaść swój wielki łeb na kolana. Uważam, że byłaby doskonałym psem do domu z ogrodem, posturą odstraszałaby intruzów i pilnowała domu, a jednocześnie mogłaby być kompanem do zabaw z dziećmi.Oczywiście odpowiedzialnych zabaw :) Nie wygląda na psa po jakiś traumatycznych przejściach i myślę, że rzeczywiście ich nie miała. Nie odpowiada jej jednak ciągłe szczekanie innych psów. Nie zauważyłam by była agresywna do czegokolwiek. Inne psy na spacerach ignoruje, czasem ma ochotę na zabawę z nimi. Mieszka obok wybiegu dla kotów i nie zwraca na nie uwagi, nie oszczekuje ich. Już tak długo czeka na wymarzony dom... Nie daj jej czekać ;) Saba jest wysterylizowana, zaczipowana, odrobaczona, zaszczepiona, ma książeczkę. Przebywa w schronisku dla zwierząt w Olsztynie. jej numer identyfikacyjny: 133 kontakt: Agata 511 184 425 Oto i Saba: Quote
kapucynka Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 Jaka cudowna sunia. Trzymam mocno kciuki za dom dla niej. Quote
Confess Posted June 6, 2010 Posted June 6, 2010 :loveu: Sabulek , kochana psinka , której zapas miłości jest niewyczerpalny xD :loveu: Powodzenia czarnuszku ! może na Dogo ktoś Cię wypatrzy :) Quote
CornflakeGirl Posted June 6, 2010 Author Posted June 6, 2010 może jakiś labrador kiedyś łapkę przyłożył... kilka pokoleń temu. powiedziałabym że to taki wilczurek :) Quote
kamilawa Posted June 7, 2010 Posted June 7, 2010 Wy mnie zabić chcecie? Przecież to jak moja niunia... no prawie... i prawie jak mój ulubiony pies w schronie... Ja p^%$#*&^... Załamka :( Quote
CornflakeGirl Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Saba z wujkiem Wojtkiem na dzisiejszym spacerze :) Quote
Confess Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Jakieś poważne rozmowy z wujkiem widzę xD Sabulec przytulaniec czarny xD:cool1: Quote
CornflakeGirl Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 Confess napisał(a):Jakieś poważne rozmowy z wujkiem widzę xD Sabulec przytulaniec czarny xD:cool1: 'no idź Saba nie będę Cię już głaskał, ile to można?!' Quote
Ania_i_Kropka Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Kochana Sabunia na imprezie adopcyjnej: Quote
kapucynka Posted June 15, 2010 Posted June 15, 2010 Bardzo mnie wzrusza ta sunia. Mam nadzieje na szybki dom dla niej. Quote
CornflakeGirl Posted June 15, 2010 Author Posted June 15, 2010 a już tak długo czeka.... i mimo to nie traci optymizmu, byleby wyprowadzić ją na spacer :) Quote
CornflakeGirl Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 Saba wraz ze swoją przyjaciółką Tori pojechały do domu ;))) Quote
kapucynka Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Super :) Jaki to dom? Do mieszkania? Czy do budy? Quote
CornflakeGirl Posted June 22, 2010 Author Posted June 22, 2010 na szczescie nie trafila do mieszkania :) mogą wchodzić do domu, ale mają ogrodzony hektar ziemi do pilnowania :) także dziewczyny będą szaleć, prawdopodobnie w sobotę z ciocią Moniką je odwiedzimy, bo mieszkają kilka kilometrów odemnie ;)) Quote
kapucynka Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Super :) Mam nadzieje na szczesliwe zdjecia z domu :) Quote
Recommended Posts