bebcik Posted July 4, 2010 Posted July 4, 2010 Przepraszam ze zaniedbałam wątek ale tyle się dzieje ze brakuje mi, a raczej brakowało mi czasu :) Nareszcie wakacje i już od jutra zaczne cieszyć sie wolnym czasem. W domu mam tylko Silve. Forest jest w super domku. Gdy pojechałam na wizytę przedadopcyjna i poznałam ludzi i miejsce gdzie będzie to uznalam że to jest własnie to :) i Foresta zostawiłam tego samego popołudnia :) Silva, zwana Kiki (bo to taka słodka małpeczka ;) i taki domowy wierszyk mamy To szaleństwa i wybryki małej małpki zwaną Kiki ) jest przesłodka. Mądrala :) Odzyła gdy zostala sama bo cala uwaga skupiona jest na niej :) nawet suni rezydentki :) Quote
bebcik Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 zdjęcia, zdjęcia :) ja taka wygodnicka jestem i zawsze młodymi swymi się wyręczałam i teraz mam problem bo nie umiem wstawić ale zaraz spróbuję coś zrobić :) hmm, nie umiem jeszcze :( Quote
bebcik Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 No nic, skoro nie umiem wstawiać zdjęc to troche popiszę. Jest upalnie, psy spokojnie sobie spią w dzień, ale noca odzywają i uskuteczniaja szaleństwa. Kiki jest zadziorna do Buni i ciagle namawia ją na zabawę. Bieganina i walki psów :) Wczoraj nowy trick wymysliła- uciekając przed Bunią, wpada w poślizg i na plasko wjeżdża pd łózko :) Bunia za nią i tak kilka razy. Pełna energii jest ale upał daje się nawet jej we znaki. Nie chce jeść więc ukradkiem podkarmiam ją parówkami albo płatkami kukurydzianym z jogurtem aby nie wyschła na wiórek. Pije za to sporo i juz ma swoje miejsca "siusialne" czyli to co miało być jej legowiskiem :) i na chodniczku :) nie zawsze zdążę wyjść z nią na dwór bo to zawsze jest wyprawa z Bunią też. Nie mogę wyjść tylko z Kiki bo zazdrośnica denerwuje się i szczeka. Mimo że bawią się razem i nawet czasem mała może wejść na kanapę i posiedzieć z nami to jednak porządek w stadzie musi być. Kiki może swobodnie pić wodę z miski ale jedzenie to już inna sprawa. Bunia tak się teraz wyczuliła że każde zamknięcie drzwi do kuchni słyszy i od razu przybiega skontrolować co to dają w kuchni. Ale jakoś sobie radzimy. Kiki nie głoduje :) Teraz jesteśmy same bo rezydentka wyszła na spacer z córką to możemy czas na jedzenie wykorzystać :) No i na dwórek ;) Kiki pilnuje się mnie i nie odbiega za daleko. Przy nodze, na smyczy, chodzi ładnie ale to tylko z powodu wrodzonej inteligencji a nie nauki :) Bystra dziewczynka jest bardzo i tak potrafi popatrzeć się tymi swoimi oczkami jakby wszystko rozumiała co do niej mówię a że mówię dużo i często sama siebie nie pojmuję to znaczy że jest super mądra :) Ponieważ niedługo wyjeżdżam na 10 dni już zakupiłam suchą karmę i trochę puszek żeby biedaki nie głodowały jak mnie nie będzie :) lecę na spacer Quote
esperanza Posted July 5, 2010 Posted July 5, 2010 bebcik wyślij mi foty, to wstawię :-) Mądra ta mała :-) Wyślij mi proszę kontakt do osoby, która pod Twoją nieobecność będzie zajmowała się Slivą. Wolę mieć na wszelki wypadek, gdyby ktoś (oby) chciał ją zobaczyć i adoptować. Quote
esperanza Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Zobaczcie jaka piękność rośnie: Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
beam6 Posted July 9, 2010 Author Posted July 9, 2010 bebcik napisał(a):A jaie madre oczki ma :) to po mnie :P I klapnięte uszko też ? :D Quote
esperanza Posted July 9, 2010 Posted July 9, 2010 Są 2 domy wstępnie chętne na Silvę. Jeden z okolic Siewierza. Kto z dogo jest z tych okolic? Drugi z W-wy, ale zobaczymy, czy w pon wyjdzie wizyta przedadopcyjna- nie nastawiam się specjalnie. Quote
beka Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Z siewierza jest Peter Benes tylk na ogo juz od dawna nie urzeduje... Quote
esperanza Posted July 14, 2010 Posted July 14, 2010 Dzięki :-) Jacy kretyni dzwonią, o jesuu. Beka jeśli Ty tak zawsze masz z onkami, to ja bardzo współczuję. Wszyscy chcą Silvę do budy, albo nie chcą sterylizować. Quote
bebcik Posted July 17, 2010 Posted July 17, 2010 No ale ten ostatni telefon był w porządku. domek fajny :) ludzie fajni :) i sunia fajna :) ostatnia noc u mnie :( nie zostawiłam od razu bo musimy się pożegnać :( ee tam... cieszę się ale... smutno mi... jakaś taka niedogodzona jestem :) Quote
beam6 Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 Prawda, że to jest nagorsze ? takie rozstanie ? Nie smuć się :buzi: Ale grunt, że Domek fajny :multi: Quote
bebcik Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 domek był fajny. Kiki wraca bo ojciec młodzieńca nie zgodził się na psa w świeżo pobudowanym domu. Matka wczoraj akceptowała decyzję syna. Przed południem podpisałam umowę i Kikulina pojechała. Godzina minęła i telefon od matki że jednak mąż nie zgadza się. Trochę to takie zamotane. Nie widziałam wczoraj ojca ale rozmawiałam z matką... no cóż, typowe małżeństwo ;) nie ustalają wspólnie :P Kiki zaraz będzie u mnie z powrotem i poszukiwania domku trwają.. a już miałam inne plany ( http://www.dogomania.pl/threads/143941-szczeniaki-z-Kruszewa-potrzebne-dt!?p=15048865#post15048865 ) Quote
beam6 Posted July 18, 2010 Author Posted July 18, 2010 Mam jedno słowo na końcu języka ale publicznie go nie napiszę ! Nieodpowiedzialni %#&^*>:*% ! Quote
esperanza Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Nie martw się, znajdziemy jej dobry domek :-) Quote
bebcik Posted July 18, 2010 Posted July 18, 2010 Nie ma co się na ludzi złościć, to oczywiste że świeżo wybudowany dom chcą miec jak najdłużej w super formie. Mają złe skojarzenia ze szczeniakami i psami w domu bo ich kuzyn miał psa demolkę i podejrzewają że wszystkie psy takie są. Młody pan był bardzo smutny i poprosił o możliwość spotkań z Kikuliną. Widać było że jest mu przykro. Wczoraj ojciec się zgadzał, matka też a dziś już zmiana postawy. Tak bywa. Dobrze że powiadomili a nie zostawili sobie na podwórku, w kojcu , przy budzie, na łańcuchu bo trudniej byłoby już psa odbierać i szkoda byłoby sunieczki. Ale na pewno jeszcze znajdziemy fajny domek Quote
esperanza Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Państwo z Wawra- dom zapowiadający się dobrze, też zrezygnowali. Szukam kogoś do sprawdzenia domu w okolicach Mniszkowa, między Tomaszowem Mazowieckim, Piotrkowem Trybunalskim a Opocznem. W domu jest jeden pies- dom z ogrodem, mieszkanie razem z ludźmi. Quote
esperanza Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Już nie szukam, bo pani nawet nie poczekała na wizytę przedadopcyjną, chociaż obiecała i wzięła sobie psiaka. Eh, zawracanie d*** Quote
bebcik Posted July 20, 2010 Posted July 20, 2010 Kikulina jest cała i zdrowa i niczym się nie przejmuje :) a domek , jeżeli ma się znaleźć, znajdzie się :) a ludzie i ich zachowanie- decyzje nieprzemyślane.. ee tam.. Quote
Atomowka Posted July 21, 2010 Posted July 21, 2010 Łooo matko trochę mnie nie było a tu Silva vel Kiki nam taj wyrosła. No piękna jest piękna. Osobiście właśnie pracuję nad jedną osobą, która intensywnie zastanawia się nad przygarnięciem jakiegoś szczeniora w typie ONka. Oczywiście proszę nie robić sobie nadzieji ( bo to często przynosi pecha) ale będę się starała. Quote
bebcik Posted July 26, 2010 Posted July 26, 2010 Kiki jest w drodze do domku. Trochę mi przykro i smutno. Cicho jakoś w domu.. nikt mnie rano za nos nie podgryzał.. nikt nie biega... ech... Quote
Recommended Posts