Guest monia3a Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 One są takie troszkę owczarkowate czy to tylko złudzenie ?? Quote
esperanza Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Tak, one są owczarkowate. Na moje oko wyrosną z tego mix onki. Jeden już zaczął się mocniej wybarwiać i wygląda na to, że będą miały stojące uszy. Quote
Guest monia3a Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Trzeba je ogłaszać jako mix onki to powinny dość szybko się oddać. Quote
beam6 Posted June 8, 2010 Author Posted June 8, 2010 esperanza napisał(a): To jak, imię Borek zostaje? Bardzo ładne imię :razz: Ps - napisałam do moda. Quote
Atomowka Posted June 8, 2010 Posted June 8, 2010 Mi też się Borek podoba. No to czekamy na fotki Quote
bebcik Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Siedzą u mnie od niedzielnego wieczoru. Słodziaki łobuziaki :) Bez robaczków i pchełek :) Zaszczepione będą dopiero w poniedziałek lub wtorek. Rozrabiaja, jedze, pija siusiaja, koopkaja, spia i tak na okraglo. Odważne i ciekawe swiata. Mało kłopotliwe (no po za sprzątaniem :) ) Trochę mało czasu mam na pisanie ale jak już corka wstawi zdjecia to opisze kazdy przypadek oddzielnie :) Quote
esperanza Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 Bebcik jeszcze raz wielkie i serdecznie dzięki za przyjęcie maluchów. Poszukuję kogoś, kto zrobi wizytę przedadopcyjną na ul. Szaserów w W-wie dla jednego z chłopaków. Quote
bebcik Posted June 9, 2010 Posted June 9, 2010 BOREK FOREST SILVA Link do albumu: http://img412.imageshack.us/gal.php?g=img4834a.jpg Quote
beam6 Posted June 9, 2010 Author Posted June 9, 2010 esperanza napisał(a):Bebcik jeszcze raz wielkie i serdecznie dzięki za przyjęcie maluchów. Poszukuję kogoś, kto zrobi wizytę przedadopcyjną na ul. Szaserów w W-wie dla jednego z chłopaków. Znalazłaś :razz: - poproszę o namiary :evil_lol: Quote
esperanza Posted June 10, 2010 Posted June 10, 2010 A co ty tak cicho? Nikt się maluchami nie zachwyca... Quote
Niebieska713 Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Maluszki sliczne..i maja ladne imiona... Quote
esperanza Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 No! Dzięki Niebieska713 :-) Szukamy domów dla psiaków i to pilnie. Quote
bebcik Posted June 11, 2010 Posted June 11, 2010 Trochę rzadko tu zaglądam i niewiele pisze ale psiaki wprowadziły wielkie zmiany w moim życiu :) wolny czas spędzam z nimi bo są po prostu przeurocze dzieciaki, radosne i takie proludzkie :) biegają za mną po domu i zagladaja w kazdy kąt. Psotniki wielkie i gryzonie okrutne. Uczą nas porządku czyli chowania butów do szafy. Moje wyjściowe sandałki zostały zmasakrowane (no i dobrze bo wreszcie kupie sobie nowe ) Upały dokuczają im straszliwie i cały dzień leża spokojnie ale za to wieczorem pełne energii :) i nadrabiają stracony czas :) Teraz leża na balkonie bo to najprzyjemniejsze miejsce o tej porze bo przyjemny chłodek zalatuje. Quote
bebcik Posted June 12, 2010 Posted June 12, 2010 Z powodu mojego zaniedbania Borek nie żyje. Ja ciągle go widzę jak biega taki wesoły,ufny, radosny. Zawsze pierwszy, wszędzie musiał wejść... a ja zawiodłam :( Quote
beam6 Posted June 13, 2010 Author Posted June 13, 2010 bebcik napisał(a):Z powodu mojego zaniedbania Borek nie żyje. Ja ciągle go widzę jak biega taki wesoły,ufny, radosny. Zawsze pierwszy, wszędzie musiał wejść... a ja zawiodłam :( Nie płacz, proszę. To był wypadek :shake: Quote
bebcik Posted June 13, 2010 Posted June 13, 2010 Jestem durna i bezmyślna idiotka bo zostawiłam same psiaki na balkonie i chciałam opisać je trochę. wydawało mi sie ze dobrze pozaslanialam szczeliny, zeskoro siedze prawie obok, skoro śpią to są bezpieczne... stara i durna... ciągle widze Borka jak zawsze pierwszy biegnie, jak psotuje najwięcej, :( zawiodłam :( Quote
Guest monia3a Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Bardzo mi przykro z powodu psiaka. bebcik nie miej żalu do siebie to podejrzewam była chwila i biegaj mały szczęśliwie po łąkach TM [i] Quote
esperanza Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Bardzo mi żal Borka. To był radosny, wesoły szczeniak, mała wiercipięta. Niech to będzie nauczka dla nas wszystkich, że instynkt u malucha jest za słaby i nie ochroni go. Szukajmy domów dla Silvy i Foresta. Po pierwszym szczepieniu będą mogły trafić do nowych domów. Quote
bebcik Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 Dzisiaj byłyśmy u weta. Psiaki maja założone ksiązeczki. Zostały ponownie odrobaczone (wstrętne martwe robale wylazly) więc szczepienie dopiero za tydzień. Zakupiłam witaminy. Kupiłam tez obroże i smycze i trochę uczę je po domu chodzic :) Bunt straszny ale powoli oswoją się. Forest jest trochę cięzszy bo wazy 3,70 kg, Silva lzejsza 3,40kg. Jedzą gotowana karmę i na Purinę (sucha) nie chcą patrzeć. Za to Bunia i chętnie podjada. Dobrze że chociaż psy doceniają moja kuchnię :) Milelone serca kurczaków, trochę wątróbki, marchew, ryz i trochę makaronu. Wczoraj z powodu wyjedzonych zapasow serc podałam na noc ryż z jogurtem naturalnym. Jadły tak ze sie az o ni bałam ze pękną. Wyglądały jak baryłki. Ulubione miejsce do spania w dzień,wybrane samodzielnie przez szczeniaki, to kuchnia, pod stołem :) W nocy śpią w tym samym pokoju co ja, pod łózkiem a na legowisko tylko siusiają :) Bunia coraz łaskawiej spogląda na maluch i nawet zaczyna się z nimi bawić, już nie przegania ale ciągle jest o mnie zazdrosna wiec jesteśmy ostrożni. ... i ciągle czuję brak Borka.. i ciągle widzę go jak biega... :( Quote
esperanza Posted June 14, 2010 Posted June 14, 2010 No dooobra to poczekamy ze szczepieniem. Ależ one u Ciebie przytyły! Wstawiałam dzisiaj zdjęcia do allegro Foresta i Silvy i też wspominałam Borka... Quote
Atomowka Posted June 17, 2010 Posted June 17, 2010 Cieszę się, że maluchy się zdrowo chowają, może jakieś nowe foty?? Bo w tym wieku to szczeniory z dnia na dzień ianczej wyglądają. Borek [*] Quote
koosiek Posted June 22, 2010 Posted June 22, 2010 Proszę, zajrzyjcie na wątek czterech szczeniaczków z ostrowskiego schronu: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/186565-Trzy-przera%C5%BCone-szczeniaki-i-jeden-z-uszkodzonym-oczkiem-przepadn%C4%85-w-schronie"]http://www.dogomania.pl/threads/1865...%85-w-schronie[/URL]... Już dwa maluchy stamtąd odeszły w ciągu kilku ostatnich dni za TM: [URL="http://www.dogomania.pl/threads/187693-Kostu%C5%9B-ODSZED%C5%81-ZA-TM-POM%C3%93%C5%BBCIE-RATOWA%C4%86-MISIA"]http://www.dogomania.pl/threads/1876...WA%C4%86-MISIA[/URL]! Czy te mają być następne? :-( Quote
Recommended Posts