Jump to content
Dogomania

WYSTAWOWy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

No to my już po Toruniu :)
Jantaś III/8 - wszytsko ładnie, tylko się Pan Sędzia przyczepił do frontu. No i troche racji miał, bo Jantaś (narazie) froncik ma bardzi kiepski - ale to 17 miesięczniak, więc liczę, że mu się jeszcze mooocno rozwinie :) No i zaczyna się trening pływania! :)

A Ola z Figo I/4 (championy), CWC, NPwR - gratulacje! :)

Posted

GRATULUJEMY! Frontem faktycznie nie należy się przejmować. Rozwinie się, rozwinie ;) ! Jeszcze jakieś pół roku temu miałam wrażenie, że Tolek wyglada jak nastolatek w okresie pajęczaka. Na szczęście zmieniły mu się proporcje bo musiałbym drogą kupna nabyć dla niego karnet na siłownię ;) ..
Kto to Figo? Też GRATULUJEMY! Ale chcielibyśmy zadrosnym, okiem spojrzeć:razz: !

Posted

Ola - to forumowa Amok, a Figo to Jej psiak - Ferreto Golden Top :) Ola, dawaj zdjęcia! :cool3:

No, co do frontu, Doc miał lepszy, kiedy był w Janta wieku... Ale licze, że to się wyrówna :)

Posted

O w mordę! No PIĘKNY Ci on, ten Figo, jest! I Duży! Lubię duże ;) .To teraz jeszcze poproszę o namiary na Doca cobyśmy mogli go obejrzeć. Też zazrosnem okiem :razz: !

Posted

Witam ;)

W tej chwili jestem w pracy..
Jak wroce to postaram sie wrzucic pare zdjec na moja stronke Figunia:) hihi
Zdjec mam sporo! takze trzeba bedzie wybrac jakies najaldniejsze zeby zaspokoic zazdrosne oko Violo i Tolo :)
Na jednym zdjeciu tez mam Ciebie Kasia :)

My jestesmy zadowoleni, ale wczoraj na maksa zmeczeni..

Pozdrawiamy

Posted

Ooooooo, amokk, szkoda ze nie spojrzałam na Twoja stronę... albo nie zapytałam Kasi... poznałybyśmy sie na wystawie w Toruniu - bo jednak byłam, zmęczona po panieńskim (3 godz. snu) ale byłam...
Jestem pod wrażeniem ruchu Twojego psa - on nie biega - on LATA!!!!!!!!!!!! piękny pies!!!! No i GRATULACJE!!!!

Posted

jejku bardzo dziekuje ... :oops:
bardzo mi milo ze Wan sie podoba moj kochany piesek... :) skromna ze mnie dziewczyna ale Figunio ruch odziedziczyl po swojej pani hehe

Posted

amokk napisał(a):
jejku bardzo dziekuje ... :oops:
bardzo mi milo ze Wan sie podoba moj kochany piesek... :) skromna ze mnie dziewczyna ale Figunio ruch odziedziczyl po swojej pani hehe

hehehehehehe

Ja stałam bardzo blisko stolika sędziowskiego i podsłuchiwałam opisy - dużo się mozna nauczyc... teraz juz zawsze spróbuję tak stać.

Posted

Hihi... Dla mnie nie lata :) On pływa :loveu:
Ola - mnie masz pewnie, jak Jantaś się przestawiał i marudzil co :)

Tolutkowa - zdjęcia Doca w tym temacie, kilkanaście stron dalej, porobię nowe wystawowe to znowu wstawię. A Jantaś jest chyba stronę, dwie, dalej. :) (Strona chilowo nie czynna) :) Może wstawiłabyś swojego Tola fotki, co? :)

Posted

Tolutkowa napisał(a):
O w mordę! No PIĘKNY Ci on, ten Figo, jest! I Duży! Lubię duże ;) .To teraz jeszcze poproszę o namiary na Doca cobyśmy mogli go obejrzeć. Też zazrosnem okiem :razz: !

Nie powiedziałabym, że Figo to olbrzym - ma ładny kościec i jest prawidłowy, a teraz więksozśc goldów baaaaardzo wzrostem odbiega od wzorca i sa ZA duże :( A Figo taki w sam ras :) Wygląda jak golden, a nie nowofundland :lol:

Posted

Jantas tak naprawde az tak marudnie sie nie prezentowal...
Widzialam juz gorsze marudy!
No a Ty Gazus raczej maruda nie jestes :)

Co do wielkosci Figo, rzeczywiscie nie jest taki wielgasny.
Jest w sam raz - jak dla mnie. Chcialabym zeby jednak jeszcze troche nabral masy, wiec bedziemy nad tym pracowac.. Ale z drugiej strony jak mi przytyje to moze stracic na tej swojej lekkosci.. i jego plynno-latajacym ruchu :)
Poza tym lubimy z Figo skakac przez ploty itp..
No zobaczymy.. Trening czy to w jedzeniu czy w skakaniu czyni mistrza :)

Posted

Gazuś napisał(a):
Nie powiedziałabym, że Figo to olbrzym - ma ładny kościec i jest prawidłowy, a teraz więksozśc goldów baaaaardzo wzrostem odbiega od wzorca i sa ZA duże :( A Figo taki w sam ras :) Wygląda jak golden, a nie nowofundland :lol:

Jaki Olbrzym? Wy Gazuś w usta nasze nic już nie wsadzajcie bo i my bez tego rozmowne z natury ;) . Toż same kmplementy poleciały! Samiec ma być samiec i jak jest wielkości suki, to ja już tak niekoniecznie chcę taki okaz podziwiać.
A propos "kości"... kiedy znajduję w opisie taki kwiatek: "dobre kości" zawsze zastanawia mnie na co one są dobre .... Na zupę :evil_lol: ?

Posted

Tolutkowa napisał(a):
Jaki Olbrzym? Wy Gazuś w usta nasze nic już nie wsadzajcie bo i my bez tego rozmowne z natury ;) . Toż same kmplementy poleciały! Samiec ma być samiec i jak jest wielkości suki, to ja już tak niekoniecznie chcę taki okaz podziwiać.
A propos "kości"... kiedy znajduję w opisie taki kwiatek: "dobre kości" zawsze zastanawia mnie na co one są dobre .... Na zupę :evil_lol: ?

Hihi, na zupę może też - ale Ola by nas pewnie za to zmordowala :) Więc ciiii....

A tak na poważnie - dobry kościeć - pies z kością delikatniej suki... Już wiesz, jak wygląda "niedobry" :cool3:

Posted

Kasia,a Ty wiesz co to jest front u psa? To jest katowanie przodu,ktore Jantar ma akurat bardzo dobre i nie jest to cecha,ktora z wiekiem nie wiadomo jak sie poprawia - troche pod wplywem masy psa katowanie "obniza sie",ale to sa niewielkie roznice.

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Kasia,a Ty wiesz co to jest front u psa? To jest katowanie przodu,ktore Jantar ma akurat bardzo dobre i nie jest to cecha,ktora z wiekiem nie wiadomo jak sie poprawia - troche pod wplywem masy psa katowanie "obniza sie",ale to sa niewielkie roznice.

Naturalnie, wiem co to jest front - co prawda ja tego słowa czasami używam na cały "przód" czyli włąściwie na to co "front" pospolicie oznacza - :)
Niestety sędzia tak to ocenił a nie inaczej - mamy w opisie zaznaczone że "front jest WĄSKI i słabo rozwinięty" - kątowanie raczej "wąskie" być nie może? Więc sędziemu raczje o kątowanie nie chodziło.

Przy czym sam sędzia powiedział, że przy takim froncie u dorosłego psa, by się wachał nad oceną - ale z racji tego, że jest to jeszcze bardzo młody pies i napewnao jeszcze moooocno dojdzie to nie ejst w jego wieku wadą :)
A kątowanie (tylko nie pamiętam czy ogólnie czy jako "przodu i tyłu" opisał jako bdb :)
Ja to interpretowałam raczej jako przedpiersie i resztę, bo u Jantasia tego nie widać.

Posted

Zapewne chodzilo mu o to,ze miedzy przednimi lapami moglby miec wiecej przestrzeni ;-) a przedpiersie to w duzym stopniu kwestia wystawjacego mostka,nie kazdy pies go ma ;-) i nie musi miec zreszta przedpiersia do lupania orzechow (jakie przedpiersie ma Jantar to nie pamietam).
Skoro tak sedzia powiedzial to niezbyt dobrze o nim swiadczy,zwlaszcza jesli daje wysokie noty psom z bardzo wasko ustawionym przodem....

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Zapewne chodzilo mu o to,ze miedzy przednimi lapami moglby miec wiecej przestrzeni ;-) a przedpiersie to w duzym stopniu kwestia wystawjacego mostka,nie kazdy pies go ma ;-) i nie musi miec zreszta przedpiersia do lupania orzechow (jakie przedpiersie ma Jantar to nie pamietam).
Skoro tak sedzia powiedzial to niezbyt dobrze o nim swiadczy,zwlaszcza jesli daje wysokie noty psom z bardzo wasko ustawionym przodem....

Mi się podobał sposob odnoszenia się do widzów - tłumaczył swoje lokaty. Jednak niektóre były dla mnie bardzo mocno kontrowersyjne - zresztą o tym Ci napisze PW bo nie chcę nikogo na forum urazić, jeśli by ktoś tutaj wszedł. No - ale niektóre jego wyboru mi się bardzo podobały :)
A to tłumaczenie - dla widzów to miło, ale sama wiesz jaki jest jantaś i, że w jego przypadku straszne przełużanie sędizowania nie jest najlepsze...

Co do przedpiersia - jantas tam jeszcze takiej bujnej sierści nie ma, a jak mu urośnie to będzie dużo lepiej "optycznie" wyglądać (foty Janta masz dwie strony dalej ;) ) Ja odnosze wrażenie, ze to bardziej rozwinięte przedpiersie (czo to rownienięte, czy sierść) lekko poprawia wygląd przodu u psa :)

Posted

No z tego,co wiem to maja zamiar ;-)
Kaspar jest zgloszony (jego wroclawski brat tez),ale w tej samej klasie jest zgloszony Chester i narazie nie wiem,ktory z nich pojawi sie na ringu.
Zglosilam tez Peppera,razem w klasie z Water Rebel ;-)

Posted

Gazuś napisał(a):
Mi się podobał sposob odnoszenia się do widzów - tłumaczył swoje lokaty. Jednak niektóre były dla mnie bardzo mocno kontrowersyjne - zresztą o tym Ci napisze PW bo nie chcę nikogo na forum urazić, jeśli by ktoś tutaj wszedł. No - ale niektóre jego wyboru mi się bardzo podobały :)
:)

Ja jakos nie zauwazylam bardzo kontrowersyjnych wyborow....
Byly stawki i slabsze i mocniejsze ale zeby kontrowersyjnie ocenione hmm...
Pozdrowka

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...