Ania_Carmen Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Madalenka gratulacje !!! :-) amokk napisał(a):A co to za wystawa krajowa byla? W Chorzowie? W sobote była Warszawa, Chorzów był wczoraj ;-) Carmen CWC (jedna w użytkach ;) ), a Tosca kolejne Zw.Mł. (w Chorzowie oczywiście;) )
madalenka Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Dzieki wielkie. Tak, w Warszawie. :lol: Gratulacje i dla was Ania Carmen! :cool3:
madalenka Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 A i mam pytanie - na jakiej podstawie szczenie moze nie dostac nominacji do BIS puppy??? Bo moja kolezanka tez byla sama w klasie, dostala w.o, ale tego tytulu sedzia nie przyznal...
Ania_Carmen Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Nominacja do BIS puppy nie jest tytułem. Dostaje ją automatycznie każdy psiak z klasy szczeniąt z lokata I i oceną w.o. Możliwe, że na wystawie na której była twoja koleżanka, sędzia dodatkowo dokonywał wyboru między suczka i pieskiem, przyznając tytuł najlepszego szcenięcia w rasie i tym samym na BISa wysyłał tylko jedno z nich. A na jakiej podstawie twoja koleżanka stwierdziła, że nie dostała nominacji? Bo wcale nie musi dostać w karcie oceny osobnej adnotacji. Tak jak pisałam dostanie lokaty I i w.o. automatycznie upoważnia do uczestniczenia w wyborze BIS Puppy.
madalenka Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Nie - moja kolezanka byla calkiem sama w klasie - nie bylo psa, szczeniaka. Nie bylo porownania. Byla I i koniec. Nie dostala kartki - najlepsze szczenie i poszla do sedziego - powiedzial ze ,,nie przyznal tego tytulu".
Ania_Carmen Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Ale nie przyznał tytułu " najlepsze szczenię", czy nominacji do bisa. Tak jak już pisałam, nie dostajesz zadnej kartki, a "nominacja do BIS puppy" nie jest zadnym tytułem. Poprostu dostajesz lokate I i idziesz na Bisa, nikogo nie musisz pytać, czy o coś prosić. Idziesz do ringu przygotowawczego i pokazujesz karte oceny.
Ania_Carmen Posted September 11, 2006 Posted September 11, 2006 Już widziałam takie dziwy jak ktos pisał w osiągnięciach psa: lokata I, ocena w.o. i nominacja do BIS puppy. To dokładnie tak jakby Zwycięscy Rasy napisać: Zw. Rasy i nominacja do BOG. NIE, to jest automatyczne!
Dorota_Fiszer Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 Ja sie juz kilka razy spotkalam z taka sytuacja. Poza tym w Warszawie dawali oddzielne karteczki na BISy. A mlodziez wziela Qdore Addicted to Fame (debiut). Ania,gratulacje dla Toski !! :-) Dla mnie super weekend - dwie cory wygraly ;-)
Ania_Carmen Posted September 12, 2006 Posted September 12, 2006 [quote name='Dorota_Fiszer']Ja sie juz kilka razy spotkalam z taka sytuacja. Poza tym w Warszawie dawali oddzielne karteczki na BISy. Z jaką sytuacją? Nieprzyznania nominacji na BIS puppy? Tosca 4 razy była na wyborze najlepszego szczenięcia wystawy. Tylko raz w Katowicach dostaliśmy oddzielną karteczke i było to raczej tylko dla ich własnej wygody, nie muszą zbierać kart ocen i pózniej ich rozdawć, tylko zabierają karteczki i już ich nie oddają. Na trzech pozostałych wystawach nie mieliśmy żadnych dodatkowych adnotacji, tylko lokata I i w.o., i zawsze szedł i piesek i suczka jak takowe były. Ania,gratulacje dla Toski !! :-) Dla mnie super weekend - dwie cory wygraly ;-) Dziękujemy bardzo :-) I gratulacje dla "przyszywanej" Tośkowej siostry ;) Fajnie mieć takie zdolne wnuki, nie babciu? :diabloti:
aleb Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Ania a jak poszło w Chorzowie? :) Niestety nie byłam z Figą, bo dostała cieczkę...
Tolutkowa Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Ania_Carmen napisał(a): Carmen CWC (jedna w użytkach ;) ), a Tosca kolejne Zw.Mł. (w Chorzowie oczywiście;) ) Aniu WIELKIE GRATULACJE, oczywiście dla Magdalenki też:lol: ! Chociaz pewnie powinnam, ucałować Wasze panny w przednie łapki :evil_lol: .Złożona niemocą dogorywałam w łożnicy i dopiero dzisiaj mogę to zrobić. Znajoma była ze swoim piesem w otwartej więc wyniki godków miałam od razu w niedzielę, ale tylko chłopaków. Czy ktoś może podać wyniki z Warszawy? I kluczowe pytanie: KTO JEDZIE DO WROCŁAWIA? Podobno w otwartej facetów ma ich być 19.
Ania_Carmen Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 Aleb, szkoda, że nie dojechałyście, ale tak już z tymi suczyskami bywa... Tolutkowa, dziękujemy :-) My będziemy na Wrocławskiej, mamy strasznie daleko...;) 19 facetów w otwartej :-o nieżle. To ja niechce mysleć ile będzie suczek:razz:
Adsum Posted September 13, 2006 Posted September 13, 2006 ja znowu z uporem maniaka...:p CZY: ktos ma zdjecia psow - Bas od Astrid - Galans etalon ( bylo kiedys duzo, nie sciagnelam sobie i teraz :placz:) - ghostbuster jeanton - kniaz Igor alter idem - Qajun zeus zdjecia suk: - Adelajda potega Milosci - berkanan Lufka Like Me - Krolewna sniezka Alter idem - Championek z hodowli Complement?
Gazuś Posted September 13, 2006 Author Posted September 13, 2006 Dorota_Fiszer napisał(a):Ja sie juz kilka razy spotkalam z taka sytuacja. Poza tym w Warszawie dawali oddzielne karteczki na BISy. A mlodziez wziela Qdore Addicted to Fame (debiut). Ania,gratulacje dla Toski !! :-) Dla mnie super weekend - dwie cory wygraly ;-) Ta sunia to córa Pepity...? Czy mi się coś pomieszało? :)
penelopa Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Adsum napisał(a):ja znowu z uporem maniaka...:p CZY: ktos ma zdjecia psow - Bas od Astrid - Galans etalon ( bylo kiedys duzo, nie sciagnelam sobie i teraz :placz:) - ghostbuster jeanton - kniaz Igor alter idem - Qajun zeus zdjecia suk: - Adelajda potega Milosci - berkanan Lufka Like Me - Krolewna sniezka Alter idem - Championek z hodowli Complement? Adsum, czy dostałaś mojego e-maila z championatem Nancy Dżemojady???
madalenka Posted September 14, 2006 Posted September 14, 2006 Skoro juz weszlismy w ten temat to ja tez poprosze o zdjecie, jak ktos cos ma! :cool3: I ja sie rowniez pisze, jak ktos posiada zdjecie Qajun Zeus. No po prostu sie nie da znalezc! I oprocz tego: Yoscha Polaris; Snowy Daisy v. d. Seringenland; Tugwood Belle; Dick of Tugwood; Deborah Count of Rhoeden; Snakes Lane Abra;First Lady Alyss v. h. Wiekse Veld; Diane Count of Rhoeden; Dagmar Jeanton v. d. Venhoeve; Floris; Randy of the Litte Heaven; Cora; Felicia Jeanton (ale nie ta mloda, kilkuletnia); Kylegrove Wonder; Carmen; Cosa Nostra Goldi (ale inne, niz ze strony hodowli Bufor); Aurora v. Baldersheim;Styal Scotilla; Jaskar Amy;Styal Snow Bell; Lady Brenda v. d. Beerse Hoeve; Kapplandet's Chateau de Cruzeau; Uncja Zlota Complement. Tak sie pytam - kompletuje rodowod Freyci - no i troche mi brakuje. :oops: Aha - no i zdjec tych psow (albo suk) nie ma w necie, wiec sie tylko tak pytam, jakby komus przypadkiem cos takiego w rece wpadlo ... :razz: Wytlumaczcie mi tylko jak to sie dzieje ze niektore psy nie maja przydomka (albo imenia - nie wiem). Np. Peppy, Cora.... ;)
Gazuś Posted September 15, 2006 Author Posted September 15, 2006 Ja miałam gdzieś kiedyś foto Jaskar AMY z racji tego, że i Docowa to rodzina ;) Poszukam, ale miałam czyszczony dysk, wiec nic nie gwarantuję. FELICJA Jeanton - troche nie rozumiem, są dwie? :) W każdym razie można było oglądać ją w Toruniu (BOB i BOG2 chyba :))
madalenka Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 Tak sa dwie. :lol: Ta w Toruniu, to mlodziutki import. Ze 2 czy 3 latka ma. Nie o nia chodzi. :razz:
Ania_Carmen Posted September 15, 2006 Posted September 15, 2006 No juz się przecież chwaliłam :cool3: Carmen CWC, a Tosca 1 miejsce- Zw.Mł :multi:
Adsum Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 madalenka napisał(a):Skoro juz weszlismy w ten temat to ja tez poprosze o zdjecie, jak ktos cos ma! :cool3: I ja sie rowniez pisze, jak ktos posiada zdjecie Qajun Zeus. No po prostu sie nie da znalezc! I oprocz tego: Yoscha Polaris; Snowy Daisy v. d. Seringenland; Tugwood Belle; Dick of Tugwood; Deborah Count of Rhoeden; Snakes Lane Abra;First Lady Alyss v. h. Wiekse Veld; Diane Count of Rhoeden; Dagmar Jeanton v. d. Venhoeve; Floris; Randy of the Litte Heaven; Cora; Felicia Jeanton (ale nie ta mloda, kilkuletnia); Kylegrove Wonder; Carmen; Cosa Nostra Goldi (ale inne, niz ze strony hodowli Bufor); Aurora v. Baldersheim;Styal Scotilla; Jaskar Amy;Styal Snow Bell; Lady Brenda v. d. Beerse Hoeve; Kapplandet's Chateau de Cruzeau; Uncja Zlota Complement. Tak sie pytam - kompletuje rodowod Freyci - no i troche mi brakuje. :oops: Aha - no i zdjec tych psow (albo suk) nie ma w necie, wiec sie tylko tak pytam, jakby komus przypadkiem cos takiego w rece wpadlo ... :razz: Wytlumaczcie mi tylko jak to sie dzieje ze niektore psy nie maja przydomka (albo imenia - nie wiem). Np. Peppy, Cora.... ;) Ja tak hurtem:lol: A propos psow , ktore wymienilas: niektore z nich to psy...hmmm "no name". Doslownie. Brak o nich jakichkolwiek informacji - zdrowotnych, wygladu, rodzenstwa, potomstwa...Nic. Tyle co mozna wygrzebac w internecie, ze starych publikacji czeskich i slowackich - to jedynie, ze sa w rodowodzie takiego a takiego psa... czyli te rodowody nie maja wartosci i tak naprawde znaczenia. Rodowod ma "opowiedziec" przynajmniej hodowcy mglista byc moze historie "powstania" psa. Te nie mowia nic. Pewne linie (np. v. Spokendam) sa problematyczne. Felicja Jeanton - ta pierwsza jest z poczatku lat 90tych. Byla zlota:lol: Sprobuje wkleic tu zdjecia. Penelopo - nie dostalam maila z championatem:p. mozesz powtornie przyslac?
Adsum Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 felicja jeanton de cruzeau jej brat miotowy kirwan jak na zdjeciu:lol: potem moze wygrzebie cos wiecej
Gazuś Posted September 16, 2006 Author Posted September 16, 2006 A, więc jednak są dwie Felicje ;) Co do wystawy Myśliwskiej Przechlewko - Ola, zgłosiłaś Figo? Ja miałam zamiar zgłaszać, wchodzę na stronę - termin do końca SIERPNIA (przypomnę, że wystawa w październiku). Oszaleli, czy co?
madalenka Posted September 16, 2006 Posted September 16, 2006 Oj... dzieki wielkie! :lol: :cool3: Tak szaleja z tymi zgloszeniami. Juz mialam kilka wystaw, na ktore - o, moze, a tu co???? Po terminie .... A skad ja mam wiedziec 2 mies wczesniej, ze bedzie mnie mial kto zawiesc, do Gdanska powiedzmy??? :shake: A i co to za ,,de cruzeau"?
Gazuś Posted September 16, 2006 Author Posted September 16, 2006 madalenka napisał(a): A i co to za ,,de cruzeau"? Kapplandet's Chateau de Cruzeau Pytałaś się o nią :) Zapewne to jej fotkę Magda dała :)
Recommended Posts