Jump to content
Dogomania

WYSTAWOWy (prosimy zakladac oddzielne tematy)!

Recommended Posts

Posted

Madalenka gratulacje !!! :-)

amokk napisał(a):
A co to za wystawa krajowa byla?
W Chorzowie?

W sobote była Warszawa, Chorzów był wczoraj ;-)
Carmen CWC (jedna w użytkach ;) ), a Tosca kolejne Zw.Mł. (w Chorzowie oczywiście;) )

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

A i mam pytanie - na jakiej podstawie szczenie moze nie dostac nominacji do BIS puppy??? Bo moja kolezanka tez byla sama w klasie, dostala w.o, ale tego tytulu sedzia nie przyznal...

Posted

Nominacja do BIS puppy nie jest tytułem. Dostaje ją automatycznie każdy psiak z klasy szczeniąt z lokata I i oceną w.o. Możliwe, że na wystawie na której była twoja koleżanka, sędzia dodatkowo dokonywał wyboru między suczka i pieskiem, przyznając tytuł najlepszego szcenięcia w rasie i tym samym na BISa wysyłał tylko jedno z nich.
A na jakiej podstawie twoja koleżanka stwierdziła, że nie dostała nominacji? Bo wcale nie musi dostać w karcie oceny osobnej adnotacji. Tak jak pisałam dostanie lokaty I i w.o. automatycznie upoważnia do uczestniczenia w wyborze BIS Puppy.

Posted

Nie - moja kolezanka byla calkiem sama w klasie - nie bylo psa, szczeniaka. Nie bylo porownania. Byla I i koniec. Nie dostala kartki - najlepsze szczenie i poszla do sedziego - powiedzial ze ,,nie przyznal tego tytulu".

Posted

Ale nie przyznał tytułu " najlepsze szczenię", czy nominacji do bisa.
Tak jak już pisałam, nie dostajesz zadnej kartki, a "nominacja do BIS puppy" nie jest zadnym tytułem. Poprostu dostajesz lokate I i idziesz na Bisa, nikogo nie musisz pytać, czy o coś prosić. Idziesz do ringu przygotowawczego i pokazujesz karte oceny.

Posted

Już widziałam takie dziwy jak ktos pisał w osiągnięciach psa: lokata I, ocena w.o. i nominacja do BIS puppy. To dokładnie tak jakby Zwycięscy Rasy napisać: Zw. Rasy i nominacja do BOG. NIE, to jest automatyczne!

Posted

Ja sie juz kilka razy spotkalam z taka sytuacja.
Poza tym w Warszawie dawali oddzielne karteczki na BISy.
A mlodziez wziela Qdore Addicted to Fame (debiut).
Ania,gratulacje dla Toski !! :-) Dla mnie super weekend - dwie cory wygraly ;-)

Posted

[quote name='Dorota_Fiszer']Ja sie juz kilka razy spotkalam z taka sytuacja.
Z jaką sytuacją? Nieprzyznania nominacji na BIS puppy?
Tosca 4 razy była na wyborze najlepszego szczenięcia wystawy. Tylko raz w Katowicach dostaliśmy oddzielną karteczke i było to raczej tylko dla ich własnej wygody, nie muszą zbierać kart ocen i pózniej ich rozdawć, tylko zabierają karteczki i już ich nie oddają. Na trzech pozostałych wystawach nie mieliśmy żadnych dodatkowych adnotacji, tylko lokata I i w.o., i zawsze szedł i piesek i suczka jak takowe były.

Dziękujemy bardzo :-) I gratulacje dla "przyszywanej" Tośkowej siostry ;) Fajnie mieć takie zdolne wnuki, nie babciu? :diabloti:

Posted

Ania_Carmen napisał(a):

Carmen CWC (jedna w użytkach ;) ), a Tosca kolejne Zw.Mł. (w Chorzowie oczywiście;) )

Aniu WIELKIE GRATULACJE, oczywiście dla Magdalenki też:lol: ! Chociaz pewnie powinnam, ucałować Wasze panny w przednie łapki :evil_lol: .Złożona niemocą dogorywałam w łożnicy i dopiero dzisiaj mogę to zrobić.
Znajoma była ze swoim piesem w otwartej więc wyniki godków miałam od razu w niedzielę, ale tylko chłopaków.
Czy ktoś może podać wyniki z Warszawy?
I kluczowe pytanie: KTO JEDZIE DO WROCŁAWIA? Podobno w otwartej facetów ma ich być 19.

Posted

Aleb, szkoda, że nie dojechałyście, ale tak już z tymi suczyskami bywa...

Tolutkowa, dziękujemy :-)
My będziemy na Wrocławskiej, mamy strasznie daleko...;)
19 facetów w otwartej :-o nieżle. To ja niechce mysleć ile będzie suczek:razz:

Posted

ja znowu z uporem maniaka...:p
CZY:
ktos ma zdjecia psow
- Bas od Astrid
- Galans etalon ( bylo kiedys duzo, nie sciagnelam sobie i teraz :placz:)
- ghostbuster jeanton
- kniaz Igor alter idem
- Qajun zeus
zdjecia suk:
- Adelajda potega Milosci
- berkanan Lufka Like Me
- Krolewna sniezka Alter idem
- Championek z hodowli Complement?

Posted

Dorota_Fiszer napisał(a):
Ja sie juz kilka razy spotkalam z taka sytuacja.
A mlodziez wziela Qdore Addicted to Fame (debiut).

Ta sunia to córa Pepity...? Czy mi się coś pomieszało? :)

Posted

Adsum napisał(a):
ja znowu z uporem maniaka...:p
CZY:
ktos ma zdjecia psow
- Bas od Astrid
- Galans etalon ( bylo kiedys duzo, nie sciagnelam sobie i teraz :placz:)
- ghostbuster jeanton
- kniaz Igor alter idem
- Qajun zeus
zdjecia suk:
- Adelajda potega Milosci
- berkanan Lufka Like Me
- Krolewna sniezka Alter idem
- Championek z hodowli Complement?

Adsum, czy dostałaś mojego e-maila z championatem Nancy Dżemojady???

Posted

Skoro juz weszlismy w ten temat to ja tez poprosze o zdjecie, jak ktos cos ma! :cool3: I ja sie rowniez pisze, jak ktos posiada zdjecie Qajun Zeus. No po prostu sie nie da znalezc!
I oprocz tego:
Yoscha Polaris; Snowy Daisy v. d. Seringenland; Tugwood Belle; Dick of Tugwood; Deborah Count of Rhoeden; Snakes Lane Abra;First Lady Alyss v. h. Wiekse Veld; Diane Count of Rhoeden; Dagmar Jeanton v. d. Venhoeve; Floris; Randy of the Litte Heaven; Cora; Felicia Jeanton (ale nie ta mloda, kilkuletnia); Kylegrove Wonder; Carmen; Cosa Nostra Goldi (ale inne, niz ze strony hodowli Bufor); Aurora v. Baldersheim;Styal Scotilla; Jaskar Amy;Styal Snow Bell; Lady Brenda v. d. Beerse Hoeve; Kapplandet's Chateau de Cruzeau; Uncja Zlota Complement.

Tak sie pytam - kompletuje rodowod Freyci - no i troche mi brakuje. :oops: Aha - no i zdjec tych psow (albo suk) nie ma w necie, wiec sie tylko tak pytam, jakby komus przypadkiem cos takiego w rece wpadlo ... :razz:

Wytlumaczcie mi tylko jak to sie dzieje ze niektore psy nie maja przydomka (albo imenia - nie wiem). Np. Peppy, Cora.... ;)

Posted

Ja miałam gdzieś kiedyś foto Jaskar AMY z racji tego, że i Docowa to rodzina ;) Poszukam, ale miałam czyszczony dysk, wiec nic nie gwarantuję.

FELICJA Jeanton - troche nie rozumiem, są dwie? :) W każdym razie można było oglądać ją w Toruniu (BOB i BOG2 chyba :))

Posted

madalenka napisał(a):
Skoro juz weszlismy w ten temat to ja tez poprosze o zdjecie, jak ktos cos ma! :cool3: I ja sie rowniez pisze, jak ktos posiada zdjecie Qajun Zeus. No po prostu sie nie da znalezc!
I oprocz tego:
Yoscha Polaris; Snowy Daisy v. d. Seringenland; Tugwood Belle; Dick of Tugwood; Deborah Count of Rhoeden; Snakes Lane Abra;First Lady Alyss v. h. Wiekse Veld; Diane Count of Rhoeden; Dagmar Jeanton v. d. Venhoeve; Floris; Randy of the Litte Heaven; Cora; Felicia Jeanton (ale nie ta mloda, kilkuletnia); Kylegrove Wonder; Carmen; Cosa Nostra Goldi (ale inne, niz ze strony hodowli Bufor); Aurora v. Baldersheim;Styal Scotilla; Jaskar Amy;Styal Snow Bell; Lady Brenda v. d. Beerse Hoeve; Kapplandet's Chateau de Cruzeau; Uncja Zlota Complement.

Tak sie pytam - kompletuje rodowod Freyci - no i troche mi brakuje. :oops: Aha - no i zdjec tych psow (albo suk) nie ma w necie, wiec sie tylko tak pytam, jakby komus przypadkiem cos takiego w rece wpadlo ... :razz:

Wytlumaczcie mi tylko jak to sie dzieje ze niektore psy nie maja przydomka (albo imenia - nie wiem). Np. Peppy, Cora.... ;)

Ja tak hurtem:lol:
A propos psow , ktore wymienilas: niektore z nich to psy...hmmm "no name". Doslownie. Brak o nich jakichkolwiek informacji - zdrowotnych, wygladu, rodzenstwa, potomstwa...Nic. Tyle co mozna wygrzebac w internecie, ze starych publikacji czeskich i slowackich - to jedynie, ze sa w rodowodzie takiego a takiego psa... czyli te rodowody nie maja wartosci i tak naprawde znaczenia. Rodowod ma "opowiedziec" przynajmniej hodowcy mglista byc moze historie "powstania" psa. Te nie mowia nic.

Pewne linie (np. v. Spokendam) sa problematyczne.

Felicja Jeanton - ta pierwsza jest z poczatku lat 90tych. Byla zlota:lol: Sprobuje wkleic tu zdjecia.

Penelopo - nie dostalam maila z championatem:p. mozesz powtornie przyslac?

Posted

A, więc jednak są dwie Felicje ;)
Co do wystawy Myśliwskiej Przechlewko - Ola, zgłosiłaś Figo?
Ja miałam zamiar zgłaszać, wchodzę na stronę - termin do końca SIERPNIA (przypomnę, że wystawa w październiku). Oszaleli, czy co?

Posted

Oj... dzieki wielkie! :lol: :cool3:
Tak szaleja z tymi zgloszeniami. Juz mialam kilka wystaw, na ktore - o, moze, a tu co???? Po terminie .... A skad ja mam wiedziec 2 mies wczesniej, ze bedzie mnie mial kto zawiesc, do Gdanska powiedzmy??? :shake:

A i co to za ,,de cruzeau"?

Posted

madalenka napisał(a):

A i co to za ,,de cruzeau"?

Kapplandet's Chateau de Cruzeau
Pytałaś się o nią :) Zapewne to jej fotkę Magda dała :)

Guest
This topic is now closed to further replies.

• Create New...