Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

luka1 napisał(a):
informacja z ostatniej chwili - pies bardzo pilnie potrzebuje domu. Nie może mieszkać pod płotem. Nie chcą go sąsiedzi, nie chcą go psy właścicieli płotu. Każdego dnia grozi mu niebezpieczeństwo. Dziś znowu cudem uszedł przed zębami wrogów.

Luka, masz rację. Po dzisiejszej nocy, to chyba nawet ja go już nie chcę :shake:.
Wracaliśmy z mężem w nocy do domu i niestety nie mogliśmy się tam dostać. Figo zadowolony z naszego przyjazdu, biegał przed samą bramą, czym doprowadzał nasze psy do szewskiej pasji.
Nie mogłam otworzyć bramy, ponieważ nasze psiaki tylko na to czekały, żeby dopaść intruza. Musiałam po ciemoku w pantofelkach na obcasach, ganiać po polu aby jak najdalej odciągnąć psiaka. Przez ponad pół godziny bawił się ze mną w kotka i myszkę.
O minie mojego męża siedzącego w samochodzie o drugiej nad ranem i nie mogącego wjechać na własną posesję, nie wspomnę :evil_lol:.

Posted

Luczater napisał(a):

O minie mojego męża siedzącego w samochodzie o drugiej nad ranem i nie mogącego wjechać na własną posesję, nie wspomnę :evil_lol:.

ale żyjesz, czyli nie był w takim złym nastroju :evil_lol::evil_lol:

Posted

luka1 napisał(a):
co nowego u Figo?

Bez zmian. Pani, która obiecała pomóc powoli wycofuje się. Wysyła sms-y z pytaniami czy jest szczepiony, a jak reaguje na koty, czy nie jest chory itp. A skąd ja mam wiedzieć?
No i ostatni sms, że boi się o swoje pozostałe psy :-(.
Tak więc mamy odpowiedź.
A dzisiaj od rana leje. Figo siedzi mokry pod sosenką i czeka ........... tylko na co?

Posted

Nikt tu nie zagkąda a Figo dzisiaj ganiał kury sąsiada (na pewno nie z głodu). Szczęście, że zauważyliśmy i odgoniliśmy go. Strach pomyśleć co by było, gdyby tak zaatakował kurę.

Posted

Tereska zatyrana przy ratowaniu zwierzaków z powodzi ( wielki pokłon dla Ciebie Tereniu), a Figo nadal pod płotem.
Terenia pisze że Figo goni kury sąsiadów - dla takiego psa jest tylko jeden wyrok :shake:. Figo musi natychmiast opuścić teren bo go zabiją!!!

Posted

Dziękuję. Figo bardzo tęskni za swoim "ludziem". Dzisiaj nie chciał nawet jeść tylko dopominał się pieszczot. Dopiero po solidnej porcji miziania zabrał się za jedzenie. Już myślałam, że jest chory.
Szkoda, że nie możecie zobaczyć jak biedny leży za płotem i śledzi każdy nasz krok.
Domku ....... :-(.

Posted

dla ludzi kura stanowi niesamowitą wartość - to objad dla całej rodziny. Figo mimo, że ma co jeść uwielbia ganiać kury. Może nawet nie do końca w celach konsumpcyjnych, robi to raczej dla rozrywki, ale dla włascicieli kur jest przestępcą. A to jest już argument by go wyeliminować (ciekawe dlaczego nie eliminuje się pijaków, którzy są większym zagrożeniem dla społeczności).
Pomóżcie uratowac biednego FIGO

Posted

Informacja jeszcze nie jest sprawdzona, ale Luczater mówi że pies podobno został przygarnięty przez ludzi kilka domów dalej. Było by wspaniale.

Posted

Od szóstej rano jestem w pracy do tej pory. Zanim wrócę będzie ciemno więc też nie sprawdzę. Ale jestem dobrej myśli. Dam znać jak tylko będę miała jakieś sprawdzone informacje.