Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Agatka przy maluchach to wygląda jak ich starsza siostrzyczka - w mgnieniu oka wydoroślała i sprawuje nad maluchami opiekę :)
[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy38/552949/1117989/37113190_1a.jpg[/IMG]

[IMG]http://www.empikfoto.pl/albumy38/552949/1117989/37113198_2a.jpg[/IMG]

• Replies 1.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Top Posters In This Topic

Posted

O matko, muszę się na kurs seksiarski zapisać, nwydawało mi się, że to dwaj bracia. Wega, strasznie Cię przepraszam :-)
Zina, ten kaszel to raz robaki, a dwa - bardzo możliwe, że przeziębienie.

Trzy najsłabsze są w lecznicy na Ochocie. Dostały po kroplówce, poszły spać. Słabizny. W lecznicy, w Nadarzynie, są jeszcze dwa maluszki, stan taki sobie, niewyraźne mocno.

Posted

Maluchy w lecznicy na Ochocie:

[IMG]http://img245.imageshack.us/img245/7046/jedenztrzechlecznicaoch.jpg[/IMG]

[IMG]http://img808.imageshack.us/img808/5080/drugiztrzechlecznicaoch.jpg[/IMG]

[IMG]http://img180.imageshack.us/img180/6223/trzeciztrzeechlecznicao.jpg[/IMG]

W sobotę w schronisku były bardzo słabe, potwornie chude, apatyczne i mocno niewyraźne. Dziś przyjechały do lecznicy. Mam nadzieję, że wszytskie uda się wyprowadzić. I że wkrótce będą szukały DT
(nie pytajcie mnie o płeć :oops:, dziś nie wiem, jutro powiem)

Posted

[quote name='Fela']O matko, muszę się na kurs seksiarski zapisać, nwydawało mi się, że to dwaj bracia. Wega, strasznie Cię przepraszam :-)
Zina, ten kaszel to raz robaki, a dwa - bardzo możliwe, że przeziębienie.

Trzy najsłabsze są w lecznicy na Ochocie. Dostały po kroplówce, poszły spać. Słabizny. W lecznicy, w Nadarzynie, są jeszcze dwa maluszki, stan taki sobie, niewyraźne mocno.[/QUOTE]

Wega już dawno wybaczyła ciotce :)
nie wykluczamy oczywiście przyziębienia mając na uwagę fakt w jakich warunkach przebywały.
maluchy są pod baczną obserwacją - miejmy nadziej, że to tylko robale,
osłuchowo maluchy super, kupcia twarda jak kamień, nigdzie nie widać krwi,

Posted

z ostatniej chwili:
Poter polubił oglądanie telewizji - będzie z niego prawdziwy kinomaniak:) wpatruje się w TV z zapartym tchem :)
natomiast Wega polubiła swoje odbicie w lustrze i próbuje się z nim zaprzyjaźć ale troszkę jej się to nie udaje bo ląduje noskiem na szybie :(

Posted

[quote name='zina7777']z ostatniej chwili:
Poter polubił oglądanie telewizji - będzie z niego prawdziwy kinomaniak:) wpatruje się w TV z zapartym tchem :)
natomiast Wega polubiła swoje odbicie w lustrze i próbuje się z nim zaprzyjaźć ale troszkę jej się to nie udaje bo ląduje noskiem na szybie :([/QUOTE]

No kurde, wypisz wymaluj prawdziwy facet: gapi się w telewizor, i prawdziwa kobieta: gapi się w lustro

Posted

aktualne wieści z małego domu wariatów :)
Wega i Poter mają się dobrze, mają apetyt, ładnie się załatwiają, noc była nie przespana bo cały czas charczały a Wega popiskiwała, Wega chciałaby mnie widzieć 24h/dobę, natomiast Poter widzi we mnie chyba chodzącą parówkę :)

obawiałam się trochę dnia dzisiejszego ale ku mojemu wielkiemu zdziwieniu maluchy były tak grzeczne jak jeszcze żadne - nic nie pogryzły i nic nie popsuły :) dziś już nie charczą, aby tak dalej :)

a jak pozostałe maluchy?

Posted

Przepraszam, wczoraj po rozwiezieniu towarzystwa trochę padłam, teraz jestem w pracy, zdjęcia wieczorem.
Trzy duże trochę wilkowate kościotrupy - od wczoraj wieczorem w hotelu. Jedn z nich przerażony (piesek), drugi trochę mniej, ciekawy świata (też piesek), trzeci bardzo fajny, kontaktowy (suczka). Wszystkie przeraźliwie chude, z gigantyczną krzywicą.

Posted

Czy można prosić więcej informacji o psiaku opisanym przez Felę na str. 78 w poście 779 i nazwanym : Prawda, że przebój?"
Tzn. w jakim jest wieku, jak duży będzie docelowo, czy jest zdrowy, jaki ma charakter, skąd "wziął się" w schronie ?

I przy okazji: jakie szczeniaki potrzebują domu tymczasowego na już?

Posted

Już piszę, co wiem. Wszystkie psiaki, ktorych zdjęcia zamieściłam, uznane były w schronisku za szczeniaki, nie było tam możliwości, żeby każdemu w paszczę zajrzeć. Okazało się, że niektóre są młodsze, inne starsze. Ten przebój, o któryego pyta Bazyla, Wicherek ;-) jest ciut starszy. Ma tak ok. 5 miesięcy, może nawet pół roku. Raczej dużo już nie urośnie (choć tak naprawdę, kto wie), a jest w tej chwili malutki, mniej więcej wielkości kota, niezbyt wielkiego. Wesoły i żywy, ale trochę zagubiony życiowo - daje po sobie skakać szczeniakom. Taka sierota na chudych nożynach i z wicherkami na pysku (mam więcej zdjęć, będę wstawiać wieczorem). Skąd w schronisku? Nie mam pojęcia.

Teraz jest gruntownie odrobaczany.
Znalazł się tymczasowo w hoteliku, bo nie sposób było te maluch zostawić w schronie bez budy, na mrozie (tam już mróz w nocy niewąski) - jak już człowiek zobaczył, to nie mógł zostawić (normalna to ja nie jestem :roll:)

DT najpilniej potrzebuja maluchy - kościotrupy. Nie dość, że potwornie chude, to przerażone. A w hotelu panuje zapsienie totalne, kiepsko będzie z socjalizacją.

Posted

Będę w takim razie czekała na zdjęcia Wicherka :)
Jeśli on jest aktualnie w hoteliku - proszę też o info, jeśli można, jak dogaduje się z dorosłymi psami, dziećmi, czy jest nauczony czystości, chodzenia na smyczy no i jaki ma z grubsza temperament.

Posted

O temperamencie starałam się napisać. Na smyczy nie chodzi. Z czystościa na razie różnie - z resztą po jednej nocy, stresie etc., w gromadzie psów nie sposób tego sprawdzić. Z dziećmi na razie nie próbujemy, poczekamy, aż psy poczują się lepiej i będą spokojniejsze. W stosunku do dorosłych psów uległy, przestraszony trochę.

Posted

KOLEJNE SZCZENIAKI - JA NIESTETY NIE DAM RADY SIE NIMI ZAJĄĆ- a Fela i spółka nie mają ochoty :(

Cóż.takie życie ...

[IMG]http://www.dogomania.pl/images/misc/quote_icon.png[/IMG] Napisał [B]Fela[/B] [URL="http://www.dogomania.pl/showthread.php?p=15581029#post15581029"][IMG]http://www.dogomania.pl/images/buttons/viewpost-right.png[/IMG][/URL]
[B]W Broku kolejna suka ma szczeniaki, kobieta, która się nią zajmuje, nie daje rady, prosi o pomoc w ogłoszeniach. [/B]

[B]Ida - zdjęcia to chyba możesz im zrobić, prawda? Bywasz tam częściej, niż którakolwiek z nas. Trudno, żeby jechała tam Kinga, do której kobietę odesłałaś.[/B]
[B]Szkoda, żeby na ludzkiej złośliwości cierpiały psy.-[/B] KONIEC CYTATU.

Co ty opowiadasz Elżbieto?

Poprosiłam Panią o to, żeby zadzwoniła albo do Ciebie albo do kingi - podałam numery do Was obydwu, ale Ty pewnie jak zwykle nie odebrałaś.
[B]Czemu odesłałam do Was? Bo nie dam rady wziąc SAMA z LUDWĄ 8 psów, bo nie mam ani kasy na koncie ani miejsca ani super wolontariuszy, którzy pracują razem ładnie i zgodnie w przede wszystkim miłej atmosferze.[/B]

W Broku bywam raz na miesiąc- i niestety będę tam dopiero za 1,5 tygodnia. Ty masz DZIAŁKĘ W BROKU I PISAŁAŚ OSTATNIO, ŻE JESTEŚ NA WSI ( więc mniemam, ze w Broku) - jak widać bywasz tam częściej niż ja - a to przy okazji działki albo schroniska, prawda?. Jak zapewnie wiesz od Kingi- [B]psy są na tyle duże, że już same jedzą i chodzą. Za chwile rozejdą się po Broku albo ktoś je odkryje - bo są na tej samej działce pod tym samym sławnym cmentarzem- i pewnie znowu KTOŚ porozbija głowy o mur jak to się stało kilka lat temu jak zaczynałaś pomagać psom.[/B]

[B]Pani Basia nie prosiła o ogłoszenia- prosiła wyraźnie o miejsce dla maluchów i ogłoszenia.[/B]

[B]JA NIE DAM RADY- PO PROSTU NIE MAM MOŻLIWOŚCI.[/B]

" że przez ludzką złośliwość cierpią psy"....jakaś autorefleksja Cię naszła?

Posted

moją?

kpisz czy o drogę pytasz?:)

przekierowałam do WAS Panią, której ja osobiście nie mogę pomóc bo nie mam jakiegokolwiek zaplecza.
Ty jak zwykle manipulujesz faktami i jeszcze uważasz, że robię to złośliwie- bo nie chcę, żeby szczeniaki zginęły pod bramą cmentarza. Za chwilę 1 listopada- na pewno jakaś fajna młodzież sie nimi wieczorem zainteresuje.. nie mogę poinformować o tej sytuacji gminy- bo maluchy zginą tak jak te, ktorym Ty chciałas pomóc kilka lat temu- z porozbijanymi o bramę głowami.

co uważasz powinnam zrobić z tej sytuacji?