Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 480
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wróciłam właśnie i wpadam do Uziego mojego - ilu on miał gości, jak mnie nie było:)

Ale nikt w jego sprawie nie dzwonił....NIKT...:(

Planuję jakiś sierpniowy wypad do psiny, ale to nie w tym tygodniu jeszcze.

Posted

Odświeżyłam Uziemu wszystkie ogłoszenia i zrobiłam parę nowych. Szykuję też zwykłe, drukowane - ale to może z jakimś nowym, ładnym zdjęciem - jak pod koniec sierpnia wrócę z wizyty u niego.
Mam wreszcie gotowy tekst po niemiecku, ale muszę jeszcze znaleźć odpowiedni portal ogłoszeniowy - no, i namówić kogoś, by odbierał telefony po niemiecku.. Może mi się uda męża, ale co on wie o psach i adopcjach...
Z drugiej strony - wolałabym, żeby został gdzieś bliżej.

Posted

No, jasne, że Uziś bliżej!:eviltong:

Tak sobie od rana myślę o nim i czuję, że już za długo go nie widziałam. I myślę, co mam o nim napisać, żeby go ktoś zechciał.. I myślę, jak on sobie fajnie biega na tych długich łapkach - to najbardziej pająkowaty pies, jakiego w życiu widziałam.
Jak (dawno już temu) po raz pierwszy byłam z nim na spacerze w schronisku, to omal nie nazwałam go Plątacz, bo tak mu się niemożliwie te łapki ze smyczą plątały, że nie wiedziałam, czy się nam uda przejść choćby parę metrów. Ale Uziś był przy tym taki szybki, że smycz za nim nie nadążała, bo jak miała się owinąć, to łapka była już gdzie indziej:evil_lol:

Taki to pies:)

Posted

[quote name='leonarda']
Mam wreszcie gotowy tekst po niemiecku, ale muszę jeszcze znaleźć odpowiedni portal ogłoszeniowy - no, i namówić kogoś, by odbierał telefony po niemiecku..
[/QUOTE]

[B]Izuś, ja mogę rozmawiać po angielsku, wszakże Niemcy dobrze znają ten język<większość z nich przynajmniej>. Z nimieckim u mnie gorzej, podstawy póki co mam, niemniej uczę się znów tego języka :) Tak więc pamietaj o mnie,jeśli chodzi o dobieranie tych niemieckich tel., przynajmniej tak mógłbym Uziastemu pomóc ... Pzdrwiam !!! <D.>[/B]

Posted

O, dziękuję:) Przypomnę się jakby co:)

Właśnie wysłałam Uziego na Przygarnę psa - ogłoszenie jakby dla niego stworzone... Ale wiadomo, ile tam jest innych ofert.

Posted

Właśnie dostałam powierdzenie kilku wpłat - (maciaszek, ja, soboz - z deklaracji stałych i jeszcze dwie z bazarku Jaszy), więc zaraz zaktualizuję w początkowym poście.

Wiem też, że w ubiegłym tygodniu było płacone przez fundację za hotel Uziego - na razie nie wpisuję wydatku, póki nie dowiem się za jaki dokładnie okres.
Generalnie lichutko już stoimy, i jedna deklaracja stała też nie wiem, czy nie odpadła:(

Posted

No, też mnie to martwi:shake:

Wygląda na to, że mamy 210 zł na stałe (spróbuję sprawdzić, co z tą czwartą deklaracją), a hotel kosztuje 450 miesięcznie. To dużo brakuje:shake:

Na razie myślę o jakimś bazarku, może się zorientuję w tym i sama zrobię. Jakby ktoś jeszcze chciał jakoś wspomóc Uziego, to będę bardzo wdzięczna. Finansowo, bazarkowo, jakkolwiek. Najlepiej oczywiście znaleźć dom, ale coś ciężko z tym, oj ciężko...

Posted

Zapraszam na bazarek, z którego 1/3 wpłat pójdzie na Uziusza: [url]http://www.dogomania.pl/threads/191307-Nowe-UBRANIA*Bajzel-na-CD*APARAT-FOT.*Dyptyk-DECOUPAGE*na-3-cele*do-5.09.-20.00[/url]

Posted

[B]sonikowa[/B] - mogłabyś, mogła:) Ja na razie chcę mieć nowe zdjęcia do ogłoszeń, więc jeszcze z tydzień potrwa. Ale - prawdę mówiąc, nie wiem, na jaką stronę najlepiej wrzucić. Miałam zamiar szukać w przyszłym tygodniu - jeśli wiesz, gdzie itp. - będę wdzięczna.

Zwłaszcza, że do odbierania telefonów zgłosiła się już druga osoba, po niemiecku. Jak zechce, to się tu ujawni:)

Cały czas mnie gnębi, że to daleko... ale jeśli dom byłby fajny - nawet imię ma Uzi łatwe do wymówienia:) A tu jakoś nikt go nie chce..
Przy czym - wiadomo - i tak będę MUSIAŁA osobiście poznać ewentualnych właścicieli. Tzn. pojadę, jak będzie trzeba. Za Uzisiem wszędzie:)