Avilia Posted August 13, 2010 Posted August 13, 2010 Pomocy! [url]http://www.dogomania.pl/threads/190890-Ogromna-przepuklina-wychudzenie-bezdomno%C5%9B%C4%87-B%C4%98DZIN-D%C4%84BROWA-G%C3%93RNICZA!Pomocy[/url]! Quote
leonarda Posted August 16, 2010 Author Posted August 16, 2010 Wróciłam właśnie i wpadam do Uziego mojego - ilu on miał gości, jak mnie nie było:) Ale nikt w jego sprawie nie dzwonił....NIKT...:( Planuję jakiś sierpniowy wypad do psiny, ale to nie w tym tygodniu jeszcze. Quote
maciaszek Posted August 16, 2010 Posted August 16, 2010 Kurcze, niechże wreszcie ktoś zadzwoni. I to ktoś sensowny! Quote
protzlav Posted August 17, 2010 Posted August 17, 2010 [B]Podrzucam, póki co, Uziaczka ... Póki co tyle mogę ... <D.>[/B] Quote
leonarda Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 A ja w jego imieniu dziękuję za podrzucanie:) Quote
leonarda Posted August 18, 2010 Author Posted August 18, 2010 Odświeżyłam Uziemu wszystkie ogłoszenia i zrobiłam parę nowych. Szykuję też zwykłe, drukowane - ale to może z jakimś nowym, ładnym zdjęciem - jak pod koniec sierpnia wrócę z wizyty u niego. Mam wreszcie gotowy tekst po niemiecku, ale muszę jeszcze znaleźć odpowiedni portal ogłoszeniowy - no, i namówić kogoś, by odbierał telefony po niemiecku.. Może mi się uda męża, ale co on wie o psach i adopcjach... Z drugiej strony - wolałabym, żeby został gdzieś bliżej. Quote
maciaszek Posted August 18, 2010 Posted August 18, 2010 No ładnie... toś się zapętliła :eviltong: i wychodzi, że Uziś bliżej, mąż dalej :eviltong: :evil_lol:. Quote
leonarda Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 No, jasne, że Uziś bliżej!:eviltong: Tak sobie od rana myślę o nim i czuję, że już za długo go nie widziałam. I myślę, co mam o nim napisać, żeby go ktoś zechciał.. I myślę, jak on sobie fajnie biega na tych długich łapkach - to najbardziej pająkowaty pies, jakiego w życiu widziałam. Jak (dawno już temu) po raz pierwszy byłam z nim na spacerze w schronisku, to omal nie nazwałam go Plątacz, bo tak mu się niemożliwie te łapki ze smyczą plątały, że nie wiedziałam, czy się nam uda przejść choćby parę metrów. Ale Uziś był przy tym taki szybki, że smycz za nim nie nadążała, bo jak miała się owinąć, to łapka była już gdzie indziej:evil_lol: Taki to pies:) Quote
protzlav Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [quote name='leonarda'] Mam wreszcie gotowy tekst po niemiecku, ale muszę jeszcze znaleźć odpowiedni portal ogłoszeniowy - no, i namówić kogoś, by odbierał telefony po niemiecku.. [/QUOTE] [B]Izuś, ja mogę rozmawiać po angielsku, wszakże Niemcy dobrze znają ten język<większość z nich przynajmniej>. Z nimieckim u mnie gorzej, podstawy póki co mam, niemniej uczę się znów tego języka :) Tak więc pamietaj o mnie,jeśli chodzi o dobieranie tych niemieckich tel., przynajmniej tak mógłbym Uziastemu pomóc ... Pzdrwiam !!! <D.>[/B] Quote
leonarda Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 O, dziękuję:) Przypomnę się jakby co:) Właśnie wysłałam Uziego na Przygarnę psa - ogłoszenie jakby dla niego stworzone... Ale wiadomo, ile tam jest innych ofert. Quote
protzlav Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 [B]leonarda - a kiedy będziesz w schronie ? <D.>[/B] Quote
leonarda Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 W schronie? W sobotę. Niestety - było już info od założycielki wątku na Przygarnę i Uziś nie okazał się faworytem:shake: Quote
leonarda Posted August 19, 2010 Author Posted August 19, 2010 Właśnie dostałam powierdzenie kilku wpłat - (maciaszek, ja, soboz - z deklaracji stałych i jeszcze dwie z bazarku Jaszy), więc zaraz zaktualizuję w początkowym poście. Wiem też, że w ubiegłym tygodniu było płacone przez fundację za hotel Uziego - na razie nie wpisuję wydatku, póki nie dowiem się za jaki dokładnie okres. Generalnie lichutko już stoimy, i jedna deklaracja stała też nie wiem, czy nie odpadła:( Quote
maciaszek Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Ojej, nie dość, że domku nie ma to z kasą krucho. Niedobrze :(. Quote
maciaszek Posted August 19, 2010 Posted August 19, 2010 Ojej, nie dość, że domku nie ma to z kasą krucho. Niedobrze :(. Quote
leonarda Posted August 20, 2010 Author Posted August 20, 2010 No, też mnie to martwi:shake: Wygląda na to, że mamy 210 zł na stałe (spróbuję sprawdzić, co z tą czwartą deklaracją), a hotel kosztuje 450 miesięcznie. To dużo brakuje:shake: Na razie myślę o jakimś bazarku, może się zorientuję w tym i sama zrobię. Jakby ktoś jeszcze chciał jakoś wspomóc Uziego, to będę bardzo wdzięczna. Finansowo, bazarkowo, jakkolwiek. Najlepiej oczywiście znaleźć dom, ale coś ciężko z tym, oj ciężko... Quote
__Lara Posted August 20, 2010 Posted August 20, 2010 No właśnie, ciężko :( znowu odnowię mu zwykłe allegro. Quote
maciaszek Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Zapraszam na bazarek, z którego 1/3 wpłat pójdzie na Uziusza: [url]http://www.dogomania.pl/threads/191307-Nowe-UBRANIA*Bajzel-na-CD*APARAT-FOT.*Dyptyk-DECOUPAGE*na-3-cele*do-5.09.-20.00[/url] Quote
sonikowa Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 Przepiękny jest :-) widziałam filmiki... Jakich stron ogłoszeniowych szukacie w Niemczech? Mam tam jakies kontakty, może mogłabym pomóc? Quote
leonarda Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 [B]sonikowa[/B] - mogłabyś, mogła:) Ja na razie chcę mieć nowe zdjęcia do ogłoszeń, więc jeszcze z tydzień potrwa. Ale - prawdę mówiąc, nie wiem, na jaką stronę najlepiej wrzucić. Miałam zamiar szukać w przyszłym tygodniu - jeśli wiesz, gdzie itp. - będę wdzięczna. Zwłaszcza, że do odbierania telefonów zgłosiła się już druga osoba, po niemiecku. Jak zechce, to się tu ujawni:) Cały czas mnie gnębi, że to daleko... ale jeśli dom byłby fajny - nawet imię ma Uzi łatwe do wymówienia:) A tu jakoś nikt go nie chce.. Przy czym - wiadomo - i tak będę MUSIAŁA osobiście poznać ewentualnych właścicieli. Tzn. pojadę, jak będzie trzeba. Za Uzisiem wszędzie:) Quote
leonarda Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 [B]maciaszek[/B] - dzięki za bazarek:happy1: Quote
leonarda Posted August 21, 2010 Author Posted August 21, 2010 Wrzuciłam do postu o rozliczeniach i bazarkach. Quote
protzlav Posted August 21, 2010 Posted August 21, 2010 [B]Śpij dobrze, Uziasty ..... i hoopaaaaj do domku, nawet niemieckiego !!! <D.>[/B] Quote
Recommended Posts