Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Oto Awa
Przygarnęłam na DT, takie małe czarne i pocieszne.Sunia jest z Klembowa, gdzie ostatnio zrobiła się nieciekawa sytuacja. Mała nie ma żadnych schroniskowych traum :) Po 5 minutach pobytu czuła się u mnie panią na włościach, po 30 minutach mój białas był już niżej w stadzie ;)
Lubi towarzystwo dzieci, ale jest typem jedynaczki, jeśli chodzi o inne psy.
Oto jej tekst do ogłoszeń:

[FONT=Verdana]AWA – cudna, całuśna mini sunia, mix jamnik/ pinczerek i spaniel
[/FONT]
[FONT=Verdana] ma 1 rok i 10 miesięcy, waży około 5 kg. Ma piękne czarne i lśniące umaszczenie,cudowne klapnięte ucholki i nie ma ogonka Sunia ma bardzo łagodne i przyjazne usposobienie, jest spokojna i zrównoważona.Jest pieszczochą i łakomczuchem. Lubi towarzystwo dzieci. Sunia jest nieszczekliwa,zachowuje czystość w domu i pięknie chodzi na smyczy. Niewątpliwie przed tym, nim się komuś zgubiła (miała zagraniczną adresatkę), była psiakiem domowym.
[/FONT]
[FONT=Verdana]Maleńka to prawdziwy pieszczoch nakolankowy, który pragnie pokochać całym małym serduszkiem.Dla suni szukamy kochającego domku. Awunia przebywa w u mnie, pod Warszawą.[/FONT]
[FONT=Verdana]Sunia jest wysterylizowana, zaszczepiona i odrobaczona.
[/FONT]
[FONT=Verdana]
[/FONT]

Uploaded with ImageShack.us

[FONT=Verdana]

[/FONT]

• Replies 78
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

To mam imienniczkę :)
W moim typie jest bestia :)
Ale typ urody mniej ukraiński niż ja :)
Bardzo lubię takie psiaczki, ta strzałka biała przez nosek i czółko - no cudna :)

A "paszła won" - rozumie ? Sorki, ale ciekawa taka jestem.

Posted

Oj, nie próbowałam, bojam sie. :pWobec mojego białaska, który chciał się z nią zaprzyjaźnić zachowuje się jak partyzant z UPA :diabloti: Zazdrośnica i jedynaczka, to taki typ. A jaka gaduła, szczególnie jak ludziska grilują :eviltong:

Posted

Ooo, sunia "mówiąca" - takie uwielbiam :loveu:
Minki pewnie też robi do kiełbasek grilowanych :lol:
Szybko znajdzie domek , przeurocza jest.
A naleśniki lubi ?

Posted

Ona wsio lubi, byle dużo.nalesniczki sprawdzę wieczorem. Jutro sprawdzę natomiast, czy lubi LOST, finał finałów 2,5 godziny ;) Mój białas ogląda :)
Awa jest prześmieszna, a jak mruczała w kąpieli:p

Posted

Madallena napisał(a):
Mała krzykaczka !! Wymuszaczka! Rozpiszczona jedynaczka !
Tak o Ewie w kilku słowach :D

O! Topielica dała głoś !

Posted

Z Awą to jest coś dziwnego: dzisiaj jedliśmy obiad, to co prawda, usadziła się strategicznie, ale była cicho (no moze troszke mruczała cichutko ;) Moze na jednak tak ze stresu szczekała...

Posted

[quote name='Madallena']hahaha!
Poka![/QUOTE]
Na drugim kompie u Mateusza wisi, a on teraz poszedł z ... czekaj jak go dzisiaj nazywa ? z bandytą :evil_lol: na spacer. Otóż bandyta zamordował 2 fanty na bazarek na psiaki nowodworskie, które przysłała z Kanady IVV. Ukradł potajemnie z paczki, wypruł flaki, odgryzł uszka i łapki jeżykowi i wiewióreczce ...
Nie chcę go wylogowywać ani mu tam grzebać po jego koncie, poczekam aż wróci z bandytą i wstawię link.

Posted

[quote name='mshume']Z Awą to jest coś dziwnego: dzisiaj jedliśmy obiad, to co prawda, usadziła się strategicznie, ale była cicho (no moze troszke mruczała cichutko ;) Moze na jednak tak ze stresu szczekała...[/QUOTE]

Nie wierzę! :D

Posted

[quote name='Madallena']Nie wierzę! :D[/QUOTE]

Ja też nie wierzę!!! Tak spokojnie, cichutko siedziała ??? Nie szczekała co chwile?? Nie wpatrywala się spojrzeniem głodzonego psa??? ;) Może ona po prostu uwielbia przysmaki z grila ;)
Awa jest świetna, ma dziewczyna charakterek, przy niej wszystkie nasze futra nie mają szans ;)

Posted

[quote name='Madallena']Ewka nadaję się WYŁAĆZNIE do domu bez innych zwierząt!
Musi być córunią! tatunia, mamuni - nieważne. Ważne, żeby była rozpieszczoną jedynaczką :p[/QUOTE]

Ależ się cieszę, że wreszcie na DT wylądował inny niż Bugi piesek z charakterkiem :)
Bo takie grzeczne te tymczasy i stałe, że aż dziw, niewiarygodne.
Wreszcie nastąpiła inna epoka, która zainaugurowała Ewka :evil_lol: