Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ze zdjęć zamieszczonych na stronie schroniska błędnie go zidentyfikowałam ;) Byliśmy dzisiaj u weta, pani sprawdziła chip i okazało się, że jestem tymczasową właścicielką Wojtusia :loveu: Psiak od lutego był w schronisku. Ma coś w oskrzelach (kaszle, kicha, gile mu z noska lecą), więc dostał 3 zastrzyki i antybiotyk przez tydz. Ze względu na swój podeszły już wiek (wet określiła go na ok. 10 lat) wydaje się mieć pewne problemy ze słuchem i niedowidzieć. Stosujemy również suplement witaminowy na sierść, bo jest łysy w okolicach szyi (ewidentne ślady po zbyt ciasnym łańcuchu) i ma łupież. Musiałam mu opitolić okolice tyłka, bo miał w sierści gumę do żucia :sad: Jest niedożywiony, gdy się go głaska sama skóra i kostki:placz:. Mimo nie najlepszej kondycji jest przekochany :loveu: Staram się go teraz 'podrasować' i jak już będzie zdrowiutki oddam w dobre ręce, bo do schroniska nie wróci napewno.

PS zamieszczę jego zdjęcia jeśli mnie nauczycie:eviltong:

• Replies 67
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

wklejam więcej zdjęć, może kogoś złapie za serducho :)
Ulaa charakterek to on ma ;) Przez pierwsze 2 dni był cichutki i przestraszony, teraz zaczyna brykać ;) Już zapomniałam, że pies może tak wysoko podskakiwać (jak sprężynka ;) )
Tabletki (zażywa 2 razy dziennie) przemycam w jedzonku.

Posted

Rudzia-Bianca owszem szukam mu domu, ale jakoś tak mało intensywnie ;) W głębi ducha mam cichutką nadzieję, że moja mama mimochodem się do niego przyzwyczai :P

• 2 weeks later...
Posted

Wojtuś jest już zupełnie innym psem :) Skończył brać antybiotyk, wygląda coraz lepiej, wydaje mi się że troszeczkę przytył :) Stan sierści wyraźnie mu się poprawia, jednym słowem cudo :D

Posted

Mam z nim problem :/ Od tygodnia codziennie załatwia się przy posłaniu! Chodzi na spacery, dnie spędza na dużym ogrodzie, a i tak co noc, mówiąc brzydko, wali klocka ;( Jak go nauczyć, że kup nie robi się wszędzie???

Posted

tak, na każdym spacerze robi kupkę i obsikuje każdy słup/ kepę roślinności :) czasami aż to zabawnie wygląda, bo chodzą z Gargusiem jeden za drugim i się prześcigają ;) W domu nie sika. Tylko te kuuuupy...

Posted

Z przyjemnością ogłaszam, że Wojtuś jest nowym domownikiem :D Byłam dziś na Rybnej, zabrałam jego książeczkę i dowiedziałam się kilku rzeczy. M.in. że ma chorą wątrobę ;( Trafił do schroniska w lutym po wypadku - pogryzieniu przez psy ( z tąd ma taką bezsierściową szyję) i stale przyjmuje 3 leki. Pojedziemy w pon na zalecane badanie krwi i zrobię z niego małego lekomana, aż wyzdrowieje ;)