Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='saJo']Podobno som, nawet siersciuche maja sztywna, jesli regularnie sie ja wyskubuje do lysego.[/quote]
jesoooooooo:roll: biedne
to może one częściowo jako te grzywacze chińskie czy jakie tam robią:cool3:

• Replies 984
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='saJo']Podobno som, nawet siersciuche maja sztywna, jesli regularnie sie ja wyskubuje do lysego.[/quote]

:crazyeye: :crazyeye: a co to gęsi, że się skubie? :lol:

Posted

[QUOTE]No i zaliczanie stref na waruj i wyciszanie psa przed startem przez posadzenie go odpadalo, bo psa wystawowego nie uczy sie polecenia siad ani waruj [/QUOTE]

Że co? :crazyeye: No mój akurat jak najbardziej wystawowy, a siad i waruj jako żywo umiał przed stój. :evil_lol: I jakoś mu to nie złamało kariery wystawowej. ;)

Posted

[quote name='BeataG']Że co? :crazyeye: No mój akurat jak najbardziej wystawowy, a siad i waruj jako żywo umiał przed stój. :evil_lol: I jakoś mu to nie złamało kariery wystawowej. ;)[/quote]

Bo Ty nieprofesjonalny handler jestes :eviltong:

Posted

[quote name='saJo']Bo Ty nieprofesjonalny handler jestes :eviltong:[/quote]

Ja to w ogóle handler nie jestem, bo przecież nie ja go wystawiam. Asia jakoś nie zgłaszała zastrzeżeń. Fakt - na pierwszej wystawie, jako 7-miesięczny szczeniak Wermi próbował siadać na mój widok, bo skoro pani czegoś chce, a nie można do niej pójść, to najbezpieczniej jest usiąść. :evil_lol: Ale nigdy więcej tego numeru nie powtórzył, a wystawiany był jak dotąd coś koło 20 razy.

Ale wiesz, może ja mu faktycznie nie powiem, że nie powinien umieć siad i waruj, bo jeszcze się chłopak przejmie. ;) :cool3: :diabloti:

Posted

ja mam na szkoleniu wystawowe bulle to wiem o czym mowicie:roll: :evil_lol: .

Kot i Mysz-tylko ze ja w sumie nie poprawiam populacji onka[ani nic spierniczyc nie moge:roll: :evil_lol: ]bo z tego co wiem tylko 6 suk z mojej hodowli jest uzywane do rozrodu i zaden pies.
mnie nie interesuje sprzedaz psow na wystawe i kanape.wszystkie ida do pracy.i to w ekstremalne warunki .ale maja tam dobrze.maja to co onkowi potrzeba-miche i .....prace +duuuzo ruchu:diabloti: .

Posted

[quote name='BeataG']Ja to w ogóle handler nie jestem, bo przecież nie ja go wystawiam. [/quote]

No wlasnie!! Nie masz pojecia o handlingu i nauczylas psa jakis goopot :eviltong:

Posted

[quote name='saJo']No wlasnie!! Nie masz pojecia o handlingu i nauczylas psa jakis goopot :eviltong:[/quote]

:evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol::evil_lol:

Posted

A tak już na poważnie - nie mógłby ktoś kiedyś tym maniakom "szkolenia wystawowego" (rany, jak to durnie brzmi :cool3:) wytłumaczyć, że im więcej pies umie "w cywilu", tym łatwiejsze porozumienie z nim również w ringu wystawowym?

Posted

[quote name='BeataG']im więcej pies umie "w cywilu", tym łatwiejsze porozumienie z nim również w ringu wystawowym?[/quote]

A jak mu potem przyjdzie do glowy usiasc?? :diabloti:

Posted

jak kiedys mialam jeszcze takie szkolenia ...no wiecie....duzo psow i wogole to przyszla pani z collie.rany ...to naprawde bylo trudne zeby ja namowic do czegokolwiek z tym psem,zreszta kompletnie autystycznym....sunia zostala ch,zalozycielka hodowli...
byla bardzo lekliwa,bardzo ciezko sie z nia pracowalo....jak sobie ja wspominam to jak patrze na ludzi na skzoleni uto mi normalnie ...miod na serce....:lol:

Posted

[quote name='ayshe']ja mam na szkoleniu wystawowe bulle to wiem o czym mowicie:roll: :evil_lol: .

Kot i Mysz-tylko ze ja w sumie nie poprawiam populacji onka[ani nic spierniczyc nie moge:roll: :evil_lol: ]bo z tego co wiem tylko 6 suk z mojej hodowli jest uzywane do rozrodu i zaden pies.
mnie nie interesuje sprzedaz psow na wystawe i kanape.wszystkie ida do pracy.i to w ekstremalne warunki .ale maja tam dobrze.maja to co onkowi potrzeba-miche i .....prace +duuuzo ruchu:diabloti: .[/quote]
myślę,że dla niejednego hodoffcy mogłabyś prowadzić szkolenie z zakresu wiedzy na temat ONków:p

Posted

[quote name='KOT I MYSZ']myślę,że dla niejednego hodoffcy mogłabyś prowadzić szkolenie z zakresu wiedzy na temat ONków:p[/quote]:oops: -to po pierwsze.a po drugie-przeca i tak na wilczurach i polityce znaja sie wszyscy polacy:diabloti:

Posted

[quote name='ayshe']:oops: -to po pierwsze.a po drugie-przeca i tak na wilczurach i polityce znaja sie wszyscy polacy:diabloti:[/quote]
;) mnie chodzi nie tylko o wiedzę ,którą posiadasz ale i o wizję ONka:roll: i stawianie sobie wysokich wymagań o co niektórych nie mozna posądzić:cool1:

poczytałam sobie fragmenty Stephanitza:roll: pięknie pisze o ONkach:razz:
mam wielką chęć na tę książeczkę ale...cena zbija z nóg i powala na kolana:cool1:

Posted

cena powala-ale warto.swiadomosc rasy ,jej wizja i czucie jest niesamowite.szkoda ze urodzilam sie za pozno zeby poznac pana stephanitz'a.wogole o wiele za pozno zeby poznac ludzi ktorych podziwiam.:cool1:

Posted

tez mam często wrażenie ,że żyję nie w tej epoce:roll: szczególnie jeśli chodzi o niektórych wspólczesnych ludzi
myslę,że się skuszę na książkę,powala mnie jego zdolność zawarcia w jednym zdaniu np:kwintesencji charakteru ONka:p
jakis prezencik za egzamin:cool3: tylko trzeba najpierw się naumieć i zdać{ale sza to dopiero latem]:cool1:

Drugą chrapkę mam na Mosta

Posted

bardzo ubolewam nad tym ze tak malo onkarzy [rowniez hodowcow]czytalo Stephanitz'a:shake: .jego ksiazka o onkach to taka biblia.mniej byloby nieporozumien i rozbieznosci poniewaz wizja Stephanitz'a jest konsekwentna i logiczna .co najbardziej zadziwiajace -jak najbardziej wspolczesna i ponadczasowa.lacznie z jego zasadami wyszkolenia onka.wiem ze teraz czesto mozna spotkac sie z pogarda dot.publikacji tak wiekowych.ale odcinanie sie i negowanie czegos czego sie nie zna tylko dlatego ze to stare to problem naszej cywilizacji zachodniej.nie sluchamy starych ludzi,nie szanujemy pracy poprzednich pokolen-tylko naprzod,wiecej,my wiemy lepiej,nam wolno....
obawiam sie ze za to nasza cywilizacja dostanie po dooopie.
wracajac do postaci takich jak Stephanitz czy Most-zamiast butnie moiwc-swiat poszedl naprzod,mamy wieksza wiedze itd -warto przeczytac ludzi ktorych wiedza opierala sie na czyms wiecej niz nasze konsumpcyjne spojrzenie czlowieka XXI wieku jest w stanie dostrzec.

Posted

[quote name='Szira/Gosia']niemiecki leży i kwiczy:roll:[/quote]sa tlumaczenia po angielsku skoro juz nie chce sie uczyc jezyka Goethe czy Wagner'a:cool3: :lol:

Posted

[quote name='ayshe']sa tlumaczenia po angielsku skoro juz nie chce sie uczyc jezyka Goethe czy Wagner'a:cool3: :lol:[/QUOTE]

No to muszę poszukać bo ja w sprawach książek po angielsku i miejsca gdzie mogę je kupić to do tyłu jestem:oops: a właśnie że chce się uczyć ale niestety to kosztuje chyba że znasz kogoś kto za darmo uczy:eviltong:

Posted

[quote name='Szira/Gosia']No to muszę poszukać bo ja w sprawach książek po angielsku i miejsca gdzie mogę je kupić to do tyłu jestem:oops: a właśnie że chce się uczyć ale niestety to kosztuje chyba że znasz kogoś kto za darmo uczy:eviltong:[/quote]

Jeśli chcesz kupić angielską wersję to ja się chętnie zrzucę, bo też by mi się przydało troszkę wiedzy :p