Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 349
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

mama_Alfika napisał(a):
Musisz brać na ryby zapasowe gatki :)

I buty, albo wodery najlepiej ...

Mamo_Alfika - jakby mi ktoś powiedział, że Alfik z I strony tego wątku i Alfik z powyższych zdjęć to te same psy, w życiu bym nie uwierzyła. Przeszedł u Was cudną metamorfozę, zmienił szatę nie do poznania :loveu:

Posted

eliza_sk napisał(a):
I buty, albo wodery najlepiej ...

Mamo_Alfika - jakby mi ktoś powiedział, że Alfik z I strony tego wątku i Alfik z powyższych zdjęć to te same psy, w życiu bym nie uwierzyła. Przeszedł u Was cudną metamorfozę, zmienił szatę nie do poznania :loveu:

Ja sama miewam wątpliwości :evil_lol:
A widziałaś Eliza ich "całuśne" zdjęcie na poprzedniej stronie ?

Posted

tomcug napisał(a):
Ja widziałam i się zastanawiam, czy Ci Mamciu_Alfika nie odebrać przystojniaka. :diabloti: Jest piękny!:loveu::loveu::loveu:

Mowy nie ma :mad::mad::mad:
Ale pogłaskać pozwolę :lol:

Posted

mama_Alfika napisał(a):
Mowy nie ma :mad::mad::mad:
Ale pogłaskać pozwolę :lol:

Nawet by mnie nie poznał, ale może pomiziać dałby to swoje cudne, puszyste futerko.:lol:

Posted

mama_Alfika napisał(a):
Ja sama miewam wątpliwości :evil_lol:
A widziałaś Eliza ich "całuśne" zdjęcie na poprzedniej stronie ?

Tak cudowne, mam nadzieję, że moje też osiągną taki stopień zażyłości, chociaż z Fuksem Burczymuchą marne szanse.

Posted

mama_Alfika napisał(a):
W piątek była u mnie koleżanka: trzy godziny leżał obok niej w fotelu i poddawał się pieszczotom :)

To przytulaśny typ, ale on tak od początku miał, tak patrzył w oczy tymi koralikami.:cool3:
O przeszłości niech lepiej nie pamięta, teraz trafił mu się raj na ziemi, więc można rzec, że wygrał szóstkę w lotto. :multi::multi::multi: Dzięki Tobie, Mamo_Alfika, jestem Ci dozgonnie wdzięczna. :lol:

Posted

[quote name='tomcug']To przytulaśny typ, ale on tak od początku miał, tak patrzył w oczy tymi koralikami.:cool3:
O przeszłości niech lepiej nie pamięta, teraz trafił mu się raj na ziemi, więc można rzec, że wygrał szóstkę w lotto. :multi::multi::multi: Dzięki Tobie, Mamo_Alfika, jestem Ci dozgonnie wdzięczna. :lol:
Moją bratową pogryzł...
Miesiąc temu, tuż po śmierci mojej Mamy, próbowała wejść do Jej pokoju.
Rzucił się na bratową i zostawił dwie dziurki w udzie :shake:

• 1 month later...
Posted

Alfik ma nowego przyjaciela: gumową kaczuszkę

Trzyma ją w pysiu cały dzień, wszędzie ze sobą nosi. Na czas posiłku kładzie ją przy misce i zabiera jak tylko zje. Jedyna zabawka, której nie gryzie. Trwa to gdzieś od poniedziałku. Byłam z nim nawet u weta, bo bałam się, że bolą go dziąsełka. Ale wszystko ok. Kaczuszka "śpi" z nami w łóżku, obok Alfika. Zabiera ją także do łóżka na czas odkurzania mieszkania. Nie wiem, co mam mysleć :shake: o tej "przyjaźni"

Posted

[quote name='mama_Alfika']Alfik ma nowego przyjaciela: gumową kaczuszkę

Trzyma ją w pysiu cały dzień, wszędzie ze sobą nosi. Na czas posiłku kładzie ją przy misce i zabiera jak tylko zje. Jedyna zabawka, której nie gryzie. Trwa to gdzieś od poniedziałku. Byłam z nim nawet u weta, bo bałam się, że bolą go dziąsełka. Ale wszystko ok. Kaczuszka "śpi" z nami w łóżku, obok Alfika. Zabiera ją także do łóżka na czas odkurzania mieszkania. Nie wiem, co mam mysleć :shake: o tej "przyjaźni"[/QUOTE]

Oplułam monitor ze śmiechu - genialnie to opisałaś :megagrin:

Posted

Cudowne zdjęcie Alfika :loveu::loveu:
Jak Alfik byłby suczką to wiedziałabym co zapowiada taka "przyjaźń". Moja Mika
[*] jak zaczęła nosić gumową zabaweczkę, spać z nią i w zasadzie nie rozstawać się na chwilę to takie objawy zawsze kończyły się ciążą urojoną :roll: ileż ja tego z nią przerabiałam matkooo :shake:

Ale Alfik to chłop i mu nie grozi, więc pewnie to taka normalna przyjaźń :p
a co wet sugerował? miał jakiś pomysł?

Posted

Najdziwniejsze jest to, że kaczuszka nie budziła zainteresowania przez jakieś dwa tygodnie. Po zakupie pokazałam psiakom, że piszczy. Trochę się przestraszyły i olały ptactwo. A tu taka zmiana ...

Posted

Trudno powiedzieć. Psia psychika nam nie znana. Możemy tylko domniemywać.
Psiaki czasem mają takie potrzeby, żeby mieć jakiegoś swojego przytulaka. Mój Gązo od dłuższego czasu ma swoją przytulankę. Pluszową świnkę, której nie gryzie, nie szarpie, a kładzie z nią na łóżku i przytula.
Może Alfik potrzebuje coś takiego swojego, osobistego, a może tęskni.

Posted

[quote name='tomcug']Powiedz!:cool3:[/QUOTE]

No pomyśl, pomyśl :eviltong: co ona takiego może eeeeee nooooooo :roll: :cool3:

Posted

[quote name='kasia_jot']Oooo, to zupełnie tak, jak ja :evil_lol:[/QUOTE]
Czy wiesz to samo co ja :hmmmm: :evil_lol: