asher Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Ayshe, dzięki za propozycję zrzutki :lol: Ale myślę, że ajkoś damy z burkami radę bez aportów gappaya ;) A tak z ciekawości, czym się te gappayowskie różnią od takich, jakie są u nas w sklepach? Aaaa, ponoć jakieś fajne koziołki są w petshopie... Widzieliście je? Są ponoć lżejsze od tradycyjnych, więc nieobytym psom łatwiej się do nich przkeonać.
Glonek Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 [quote name='asher']Ayshe, dzięki za propozycję zrzutki :lol: Ale myślę, że ajkoś damy z burkami radę bez aportów gappaya ;) A tak z ciekawości, czym się te gappayowskie różnią od takich, jakie są u nas w sklepach? Aaaa, ponoć jakieś fajne koziołki są w petshopie... Widzieliście je? Są ponoć lżejsze od tradycyjnych, więc nieobytym psom łatwiej się do nich przkeonać.[/quote] W Polsce dostępne aporty są dosyć badziewne. Wykonane z kiepskiego drewna i rozpadają się dosyć szybko. Gappayowskie są wykonane lepiej i z lepszego drewna. Te o które chodzi Ayshe mają duże boki i psu jest ciężko za nie złapać. Więc musi łapać prawidłowo. Lżejszy aport niekoniecznie jest lepszy. Jedną z metod oduczenia psa podgryzania aportu jest używanie ciężkiego aportu, bo jak pies otworzy pysk to zgubi aport. Na dokładkę przy wyszukiwaniu własnego aportu jak wszystkie będą jednakowe pies będzie musiał posługiwać się nosem a nie wzrokiem. I jak będzie kilka jednakowych aportów a jeden inny to spora liczba psów wybieże ten inny właśnie dlatego, że inaczej wygląda.
ayshe Posted May 25, 2006 Author Posted May 25, 2006 [quote name='asher']Ayshe, dzięki za propozycję zrzutki :lol: Ale myślę, że ajkoś damy z burkami radę bez aportów gappaya ;) A tak z ciekawości, czym się te gappayowskie różnią od takich, jakie są u nas w sklepach? Aaaa, ponoć jakieś fajne koziołki są w petshopie... Widzieliście je? Są ponoć lżejsze od tradycyjnych, więc nieobytym psom łatwiej się do nich przkeonać.[/quote]asher-oczywiscie jakchcesz.ja propozycji nie zlozylam z "dobroci serca"tylko zeby sobie zajecia ulatwic.:cool1: .koziolki takie jak ma gappay[te 650g maja ksztalt najlepszy wg mnie do nauki prawidlowego trzymania aportu]sa zwyczajnie dobre.ale oki-nie ma problemu.twoja decyzja i nie bede do tego wracac.koziolki dostepne w sklepach to kompletny badziew.:cool1:
Pyros-Aga Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 HALO Ja tez aporcik poprosze, bo nasz to faktycznie badziew.:shake:
Alix Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 Moze zeby Gosi bylo latwiej kazdy powienien wyslac jej prywatna wiadomosc z zamowieniem, wpisujac np w topicu GAPPAY. Bo tak moze kogos przeoczyc, szukajac zamowienia pomiedzy postami na forum? Znaczy mi by tak bylo latwiej jakbym miala sie zajac zamowieniami dlatego proponuje takie rozwiazanie. :oops: Ayshe niechcacy ukradlam Ci we wtorek pilke gappaya:eviltong:jutro oddam obiecuje:oops: A w ogole jestem padnieta wyszlam sobie radosnie z pracy i 1,5 godziny trzymali mnie w centrum:angryy: bo papiez mial przejezdzac. Normalnie przez ulice nawet przejsc nie pozwalali, jakas paranoja. A potem dzikie tlumy pchaly sie do autobusow, zostalam wgniecoona w szybe i mam odcisnieta barierke na lopatce:placz: mam nadzieje ze jutro juz bedzie po wszystkim i dotre na czas na szkolenie:mad: A jak juz tak wsciekla czekalam az laskawie bedzie mozna sie gdziekolwiek ruszyc to smignela mi gdzies w tlumie reka Benedykta:evil_lol:
Ewa-Jo Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 [quote name='asher']Ayshe, dzięki za propozycję zrzutki :lol: Ale myślę, że ajkoś damy z burkami radę bez aportów gappaya ;) A tak z ciekawości, czym się te gappayowskie różnią od takich, jakie są u nas w sklepach? Aaaa, ponoć jakieś fajne koziołki są w petshopie... Widzieliście je? Są ponoć lżejsze od tradycyjnych, więc nieobytym psom łatwiej się do nich przkeonać.[/quote] ja se kupuje Gappaya więc moge ci oddać Josha/aport nie psa/ -wprawdzie podpisany /ale mam nadzieję ze ci nie przeszkadza/ i raz wzięłam na zajęcia do Janusza ,ale bachor go nie naruszył, nie jest za ciężki bo ja nosić ciężarów nie lubie pewnie koło 0,5kg. Moge ci go w sobote przynieść.
Szira/Gosia Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 [quote name='Alix']Moze zeby Gosi bylo latwiej kazdy powienien wyslac jej prywatna wiadomosc z zamowieniem, wpisujac np w topicu GAPPAY. Bo tak moze kogos przeoczyc, szukajac zamowienia pomiedzy postami na forum? Znaczy mi by tak bylo latwiej jakbym miala sie zajac zamowieniami dlatego proponuje takie rozwiazanie. :oops:[/QUOTE] A może po prostu niech Beata w weekand zbierze zamówienie, a ja w poniedziałek je od niej zabiorę:razz: Ja jednak poproszę o adres do tago zamawiania:lol: chyba że ktos mi powie że mogę zamówić z tej strony [url]www.gappay.pl[/url] bo tam nie ma ceny i ja nie wiem:oops:
Ewa-Jo Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 [quote name='Szira/Gosia']A może po prostu niech Beata w weekand zbierze zamówienie, a ja w poniedziałek je od niej zabiorę:razz: Ja jednak poproszę o adres do tago zamawiania:lol: chyba że ktos mi powie że mogę zamówić z tej strony [URL="http://www.gappay.pl"]www.gappay.pl[/URL] bo tam nie ma ceny i ja nie wiem:oops:[/quote] od Mokki dostałam namiar na panią Nowakowską z Katowic. to ci podeśle. trzeba się jeszcze Moniki zapytać ona ostatnia zamawiał.
Szira/Gosia Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 [quote name='Ewa-Jo']od Mokki dostałam namiar na panią Nowakowską z Katowic. to ci podeśle. trzeba się jeszcze Moniki zapytać ona ostatnia zamawiał.[/QUOTE] Dzięki! Napisałam już z pytankiem do tej Pani! Jak jeszcze będziecie coś wiedzieli to piszcie tu:lol:
Alix Posted May 25, 2006 Posted May 25, 2006 [quote name='Szira/Gosia']Dzięki! Napisałam już z pytankiem do tej Pani! Jak jeszcze będziecie coś wiedzieli to piszcie tu:lol:[/quote] Zrobilam dla Ayshe piekna tabelke w excelu co bvy wpisywala zamowienia na zajeciach :cool1:co nieco moge ja juz uzupelnic tylko apropo pilek potrzebuje wiedziec jakie dokladnie chcecie?:hmmmm: 0725/50 piłeczka Ø5cm , sznurek 50cm................ 10 zł 0725/100 piłeczka Ø5cm , sznurek 100cm...............11 zł 0725/150 piłeczka Ø5cm , sznurek 150cm...............13 zł 0726 piłeczka Ø6cm z pętlą..............................13 zł 0726/50 piłeczka Ø6cm , sznurek 50cm.................13 zł 0726/100 piłeczka Ø6cm , sznurek 100cm.............. 13 zł 0726/1150 piłeczka Ø6cm , sznurek 150cm.............. 14 zł 0727/50 piłeczka Ø7cm , sznurek 50cm............... 17 zł 0727/100 piłeczka Ø7cm , sznurek 100cm............. 20 zł 0727/150 piłeczka Ø7cm , sznurek 150cm............. 21 zł 0730/50 dodatkowy sznurek do piłeczki 50cm........ 1 zł bo rozumiem ze aporty to wszyscy po 650 g?
Szira/Gosia Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='Alix']Zrobilam dla Ayshe piekna tabelke w excelu co bvy wpisywala zamowienia na zajeciach :cool1:co nieco moge ja juz uzupelnic tylko apropo pilek potrzebuje wiedziec jakie dokladnie chcecie?:hmmmm: [/QUOTE] Ja chcę dwie piłeczki takie jak już mamy ale nie wiem jaki to rozmiar:oops: [COLOR="#ff0000"][B]czy ktoś może mi powiedzieć jaki rozmiar maja nasze piłeczki?[/B][/COLOR]
ayshe Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 oficjalnie przepraszam libre i argo za to ze wczoraj nie dotarlam na zajecia.niestety moje smsy rowniez do was nie dotarly.komorki nie mialam przy sobie poniewaz zostala w samochodzie uwe. otoz mam problem z okiem-duzy.wczoraj ugryzla mnie meszka-takie male gooowno a jednak.dzisiaj juz na to oko wogole nie widze tak spuchlam.wczoraj bylo b.zle.wyladowalam u okulisty.moge sobie zrobic zdjecie jako dowod.ewa-jo pisalam mi na pw.ze wyprowadzila was moja nieobexcnosc lekko z rownowagi-nic niestety na to nie poradze.nie posiadam samochodu i nie jestem w stanie byc tak mobilna jak sobie zycze.czyli jak cos sie wydarzy to na bank nie dam juz rady dojechac na czas na pole szkolenia.
Szira/Gosia Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='ayshe'] otoz mam problem z okiem-duzy.wczoraj ugryzla mnie meszka-takie male gooowno a jednak.dzisiaj juz na to oko wogole nie widze tak spuchlam.wczoraj bylo b.zle.wyladowalam u okulisty.[/QUOTE] Nie musisz robić sobie zdjęcia:shake: rozumie się że wyglądasz jak Rocky po walce:evil_lol: . A teraz bez żartów, mam nadzieję że to nie jest nic poważnego:-( bo z oczami trzeba uważać. Zdrowiej szybko:lol:
ayshe Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 jestem zalamana.:placz: .wygladam jak debil,zrobilam se zdjecia telefonem-porazka normalnie.nawalilam na szkoleniu:placz: :placz: a to juz mnie normalnie szlag trafia:placz: .boli mnie jak cholera,swedzi jeszcze bardziej od lekarza dostalam biodacyne-co to pomoze jak oko cale tylko ze go ledwo otwieram a rano to juz wogole nie moglam i lazlam z zamknietym okiem.zeby to chociaz spuchlo i nie naku....wialo tak to oki-luzik moge chodzic jak rocky.....wszystkich prosze o przyjscie na zajecia na 20.moze dobre glonki mnie zabiora i nie bede musiala isc .
Szira/Gosia Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 Biedny tresser:calus: już nie płaczemy:shake: po prostu masz za ładne oczy i muszce sie spodobałaś:oops: to pewnie przeze mnie że nie mogłam przyjechać:razz:
ayshe Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 pozorowalam.nie moglam zgonic tej francy-czym?palka czy rekawem?szlag mnie trafi zaraz i juz.jeszcze do tego pada. gosia my mamy DUZE pilki z krotkim sznurkiem czyli to beda te 7cm.
agis Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='Szira/Gosia']Ja chcę dwie piłeczki takie jak już mamy ale nie wiem jaki to rozmiar:oops: [COLOR=#ff0000][B]czy ktoś może mi powiedzieć jaki rozmiar maja nasze piłeczki?[/B][/COLOR][/quote] Zapewne 7cm. Maxa pilka ma 6 cm i jest mniejsza niz te Wasze.
Szira/Gosia Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='ayshe']pozorowalam.nie moglam zgonic tej francy-czym?palka czy rekawem?szlag mnie trafi zaraz i juz.jeszcze do tego pada. [/QUOTE] Trzeba było pałką:x :oops: tak to jest jak bez reszty oddajemy sie swojej pracy:lol: A może wiecie czy na tej stronie polskiej gappaya też można zamawiać bo ja napisałam do nich maila ale jeszcze nie dostałam odpowiedzi:-( do tej babki co mi maila Ewa-Jo wysłała też napisałam, ale narazie cisza:-(
Ewa-Jo Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='ayshe']jestem zalamana.:placz: .wygladam jak debil,zrobilam se zdjecia telefonem-porazka normalnie.nawalilam na szkoleniu:placz: :placz: a to juz mnie normalnie szlag trafia:placz: .boli mnie jak cholera,swedzi jeszcze bardziej od lekarza dostalam biodacyne-co to pomoze jak oko cale tylko ze go ledwo otwieram a rano to juz wogole nie moglam i lazlam z zamknietym okiem.zeby to chociaz spuchlo i nie naku....wialo tak to oki-luzik moge chodzic jak rocky.....wszystkich prosze o przyjscie na zajecia na 20.moze dobre glonki mnie zabiora i nie bede musiala isc .[/quote] Biednyyyyyyyyyyyy tresser -może zimne okłady z lodu??? wygląd pestka ale jak swędzi i boli to fatalnie. Życzymy zdrówka . Czy ta 20 z twoim okiem to dobry pomysł?? Może lepiej poleż z jakimś okładem -wtedzy szybciej dojdziesz do formy. Pole Mokotowskie dzisiaj rano było przepiękne: zielone ,mokre i pusteeeeeeeeeeeeeee .Byłam ja Joshua ,2 policjantów i samochód SM z ludzikami w środku!!!!!!!TAkiego puściutkiego pola dawno nie widziałam -no od czasu do czasu jakiś rowerek przemknął. Szkoda że tak pusto jest tylko jak pada.
ayshe Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 ewa-jo-ja i tak musze sie ruszyc bo psy musze czyms zajac-no i pobiegac musza.zreszta ja sie wsciekne w domu.2godzin nie dam rady na polu ustac ale 1 tak-zrobie zajecia luzem i bede latac i radosnie pokrzykiwac na kazdego pojedynczo-kolko i linia odpada.zreszta moze mi troche zejdzie do wieczora:mad: .
Szira/Gosia Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='Ewa-Jo'] Szkoda że tak pusto jest tylko jak pada.[/QUOTE] I jak Papież do Polski przyjeżdża:lol:
Szira/Gosia Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='ayshe']ewa-jo-ja i tak musze sie ruszyc bo psy musze czyms zajac-no i pobiegac musza.zreszta ja sie wsciekne w domu.2godzin nie dam rady na polu ustac ale 1 tak-zrobie zajecia luzem i bede latac i radosnie pokrzykiwac na kazdego pojedynczo-kolko i linia odpada.zreszta moze mi troche zejdzie do wieczora:mad: .[/QUOTE] Ty zawsze coś musisz:mad: ale o sobie i swoim zdrowiu nie pomyślisz:angryy: za takie myślenie to kopas w dupas Ci się należy:mad: :lol:
ayshe Posted May 26, 2006 Author Posted May 26, 2006 gosia-ja NIE UMIEM siedziec w domu-no chodze po scianach wtedy:oops: :roll: .jak cos mnie uziemi to wtedy czuje sie jak przy napadzie klaustrofobii-i do tego zajecia zawalilam:placz: . musze sie zaczac leczyc:oops: :cool1: .
Szira/Gosia Posted May 26, 2006 Posted May 26, 2006 [quote name='ayshe'] musze sie zaczac leczyc:oops: :cool1: .[/QUOTE] Nie da rady bo Ty przecież czasu nie masz:mad: ale pomyśl czasami o sobie i o zdrowiu:razz: ja nie chcę źle prorokować ale zdrowie jest tylko jedno:oops: a kursanci i tak stawią się następnym razem uśmiechnięci:lol:
Recommended Posts