mimoza Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='Justyna&Chilli']mimoza, a coś ty dzisiaj narozrabiała na zajęciach, że aż mnie w rankingu wyprzedziłaś :razz:[/QUOTE] Jak zwykle nie ja, tylko baltowski, mały łupowiec - już już prawie go zapięłam do drzewa, a on skubaniutki w długą i na rękaw znienacka. A wcześniej stanęłam w nie tym miejscu, źle zawarowałam psa i w dodatku odplątałam smycz zamiast pozwolić baltowskiemu się nią spętać. Czyli generalnie jak to na trening... :evil_lol: :oops:
BeataG Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 Nie unoszę się. I jeszcze info - na stronie Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy są zamieszczone wyłącznie akty prawne, które zostały prawidłowo opublikowane. Więc jeżeli została zamieszczona uchwała w jakiejś sprawie, to należy szukać czy ewentualnie w tej sprawie nie ma uchwały nowszej, która ją uchyla bądź nowelizuje, nie ma potrzeby sięgać do starszych (chyba że rozpatruje się zdarzenie z okresu obowiązywania wcześniejszej uchwały).
mimoza Posted July 12, 2007 Posted July 12, 2007 [quote name='BeataG']Nie unoszę się. I jeszcze info - na stronie Urzędu Miasta Stołecznego Warszawy są zamieszczone wyłącznie akty prawne, które zostały prawidłowo opublikowane. Więc jeżeli została zamieszczona uchwała w jakiejś sprawie, to należy szukać czy ewentualnie w tej sprawie nie ma uchwały nowszej, która ją uchyla bądź nowelizuje, nie ma potrzeby sięgać do starszych (chyba że rozpatruje się zdarzenie z okresu obowiązywania wcześniejszej uchwały).[/QUOTE] Moim zamysłem nie było denerwowanie Cię, a mój post dotyczył tego, że KTOŚ mi powiedział, że uchwała z czerwca 2006r nie weszła z powodu nie ogłoszenia jej w dzienniku urzędowym województwa mazowieckiego. (§ 3 Uchwała wymaga ogłoszenia w Dzienniku Urzędowym Województwa Mazowieckiego. § 4 Uchwała wchodzi w życie pierwszego dnia miesiąca następującego po upływie 14 dni od dnia ogłoszenia w Dzienniku Urzędowym Województwa Mazowieckiego. ) Ponieważ ja nie mam możliwości (lub nie potrafię) odnalezienia publikacji DU Województwa Mazowieckiego uznałam, że może faktycznie ten ktoś miał rację. I w swojej pierwszej wypowiedzi nie zanegowałam trafności Twojej odpowiedzi na post Shidy (wręcz przeciwnie), a jedynie podzieliłam się otrzymaną od obcej mi osoby informacją. I to tyle.
ayshe Posted July 12, 2007 Author Posted July 12, 2007 praca na gluchej uwiezi-zeby mi przewodnicy nie jechali na butach.teraz juz robimy najscia na pozoranta.dla zabawy poza ogladaniem mojego doopska rowneiz inni podaja rekaw. chilli[piesmiotajacy sie obok chilli to jest moja gooopia surykatka:D a dalej dziadek] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=31Kz76BXg1Y[/URL] deedee [URL]http://www.youtube.com/watch?v=bKEf5lrUOdk[/URL] bu[justynka pieeeknie sie poojechalo za bublem:)] [URL]http://www.youtube.com/watch?v=NxtUi803yDw[/URL]
Romas Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 A ja mam takie pytanie ,dlaczego Ayshe podchodzisz do nich ,czekasz ,odchodzisz i pedem wracasz dajac im rekaw.Chodzi o to zeby pobudzic ich pasje ?Mysla ,ze idziesz z ta zabawka a Ty wracasz wiec ucza sie nie rezygnowac ?? A Bubelek to dlaczego tak głowa miota jak złapie ten rekaw ,ona go zagryza tak ?Zupełnie inaczej chwytaja ONki . Fajne :-) tylko kto to słyszał wystawiac taka szczupła Justynke przeciw takiej wielkiej Bublowej :-) ps.Justyna ,dziekuje :-)
Glonek Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='Romas']A Bubelek to dlaczego tak głowa miota jak złapie ten rekaw ,ona go zagryza tak ?Zupełnie inaczej chwytaja ONki . Fajne :-) tylko kto to słyszał wystawiac taka szczupła Justynke przeciw takiej wielkiej Bublowej :-) ps.Justyna ,dziekuje :-)[/quote] Bo bubel tak ma. Pastwi się nad rękawem. Co do Justyny vs Bu to "Twardziochem trzeba być nie mięciochem":evil_lol:
shida Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='ayshe']shida-tutaj to sie nei odkopiesz raczej ale w dizale prawo byl temat o warszawie to tam chyba lepiej poszukac.[/quote] mialam po prostu nadzieje ze moze nadal masz ta wydrukowana wersje :cool3: albo ze ktos pamieta gdzie tego szukac :roll: [quote name='BeataG']Shida, linka do uchwały Ci nie wkleję, bo to plik w wordzie, ale znajdziesz ją na tej stronie: [URL]http://www.bip.warszawa.pl/moduly/zarzadzenia_uchwaly/edycja_zarzadzenia_uchwaly.asp?str=2[/URL] Jest to uchwała Nr LXXVII/2427/2006 w sprawie Regulaminu utrzymania czystości i porządku na terenie miasta stołecznego Warszawy.[/quote] uff dobrze ze jest wyszukiwarka bo bym nie znalazla :)))))))))))) dzieki wielkie :)))))))))) no i jest tam ze moga byc zwolnione ze smyczy hihi na obszarach nie uczeszczanych przez ludzi - no po trawniku ludzie raczej nie laza wiec :cool3: [quote name='Romas']Ach ,to widze Shida ,ze masz tak samo piekny dzien jak ja.[cut]Ludzie sa nie do wytrzymania ![/quote] niom fajnie jest ;) inteligencja ludzi jest zabawna heh... tam york tu mix...i to suka ktora jszcze pol roku temu zachowywala sie normalnie - nie atakowala innych psow.. bo cos kolo jesieni bylo jak bawila sie jeszcze z moim maxem... a teraz? coz zrobili z niej agresywnego burka :( szkoda bo fajna byla... [quote name='BeataG'][B]Podana przeze mnie uchwała jest z 22 czerwca 2006 roku i weszła w życie 1 września 2006 r.[/B][/quote] no wlasnie ten teks z tej z 2006 roku znalalm jako obowiazujacy wlasnie od dawna czyli jakies pol roku :)))))))))) nawet mialam ja wydrukowana ale mi wcielo :cool1: to teraz znow sobie drukne :) i bede lazila z karteczkami bo u nas sporo inteligentow jest :shake:
ayshe Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 bubel jak kazdy pies z tych mial/ma jakies problemy.bu po prostu budujemy teraz pewnosc i stabilnosc bo ona ma rozne problemy ze soba lacznei z lekiem przed strzalem itd[ale juz nie spiernicza przed strzalem:multi: ].chilli miala problem z lapanie pewnie czegokolwiek od gryzaka poczawszy i przy jakiejkolwiek probie dotkniecia jej odskakiwala puszczajec,teraz pracujemy nad tym zeby bubel troche zaczal nad soba panowac:roll: :evil_lol: ,chilli-cala praca ze wyciszaniem w statyce przed nami ale to gowniaz wiec wolno sobie robimy.max wogole nic nie lapal lacznie z gryzakiem tylko spierniczal za agis.nadal ma problemy z presja pozoranta i rozbudzeniem[jak sie go nie rozgrzeje to po prostu lapie jak fleja,ale to tez szczaw nie ma jeszcze 2 lat wiec pracujemy],deedee miala problemy z pelnoscia chwytu,nadal pracujemy nad wyciszaniem w statyce bo rekawa na lonzowaniu juz nie puszcza no i pracujemy nad wogole tym zeby myslala bo to wazne dosc:evil_lol: .romas-odchode i nachodze zeby laskawie mnie osaczaly bo one ...no...chilli jak tatus jak wejdzie na wyzsze obroty adrenaliny to klapie szczekami tylko,bubel cofal sie na najscia,max to ma problemy no to tez musze nachodizc..deedee tez ma/miala same problemy to tez musze nachodzic..a ze musze miec spokoj w pracy;) to psy sa uwiazane -wtedy mam mozliwosc na dania rekawa na plytko zeby pies od razu poprawil pelnym ,wspierania osaczenia i oszczekania-pies uczy sie blokowac pozoranta a nie zwracac uwage tylko na rekaw bo potem wali w rekaw w namiocie...nabiera wiecej pewnosci siebie i od razu ma spokojniejsze chwyty....shado nie puszczajacego rekawa wiesniaka i chite debila wam wrzuce tez ale najpierw obejrze.shado wredny dziadek ostatnio niczego nie puszcza mongol i znowu musi isc na kolce.ciul jeden.ale on ma 10,5 roku przypominam;).chita puszcza rekaw od razu bo ona jest tylko lonzowana z rekawem a tego nei moge zrobic poza tym ona jest nienormalna. max [URL]http://www.youtube.com/watch?v=73o9yO2681Q[/URL] [B]moze by tak druga grupa tez dla odmiany przyniosla kamere co?:P[/B]
ayshe Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 eddiii.:razz: .bo nagrywamy prace jednej grupy[nooo zwlaszcza mimozy to zabawne wczoraj dosc bylo:mad: ] a druga co?dooopa.organizujcie kamere.:cool1: . ps.agis przeslij mi te dwa filmy meilem skarrbie:)
Eddiii Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [B]wezme kamere[/B] :roll: ale nie wiem czy potrafie to potem obrobic, pociac i co tam sie jeszcze robi i wstawiac :niewiem: ale mam narzedzie ku temu to moze czas sie nauczyc
ayshe Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 no coz.najwazniejsze ze masz kamere.:evil_lol: .bedziemy szczerzyc zeby do glonkow o zgranei naplyte a do naszej montazystki agis o cala reszte ktora niewatpliwie uwielbia:roll: :diabloti:
Eddiii Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 na plytke to spoko umiem zgrac :eviltong: ale dalej to juz nie bardzo :evil_lol:
ayshe Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 no to dzisiaj nagrywacie,zgrasz i jutro dostaczysz plytke.a agis nas zamorduje:oops:
Eddiii Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 dobra :lol: a czy my nie mozemy tych jutrzejszych planow przelozych na inny termin :oops: bo ja bym chciala byc :oops: a mam presje mazurska
Romas Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Ayshe napisała cyt "romas-odchode i nachodze zeby laskawie mnie osaczaly bo one ...no...chilli jak tatus jak wejdzie na wyzsze obroty adrenaliny to klapie szczekami tylko,bubel cofal sie na najscia,max to ma problemy no to tez musze nachodizc..deedee tez ma/miala same problemy to tez musze nachodzic..a ze musze miec spokoj w pracy;-) to psy sa uwiazane -wtedy mam mozliwosc na dania rekawa na plytko zeby pies od razu poprawil " Przekładajac z polskiegto na nasze ,Ty odchodzisz ,bo one wtedy widzac plecy robia sie pewniejsze ?I ,bo ucza sie w ten sposob nie ustapowac idacemu/nachodzacemu ,bo wiedza ,ze zaraz nagroda -rekaw bedzie? Tak ,dobrze pojełam ? Lubie wiedziec na co patrze. A ja jade ,jade ,jade !!!Mazury miejcie sie na bacznosci nadchodzi magda i jej psy !!!!! Aby tylko wytrzymac jeszcze te pare godzin w pracy i jestem wolna jak ptak :-)
Animacja Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 A my mamy czas zeby pocwiczyc i z Wami wygrać:evil_lol:
agis Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='ayshe']no to dzisiaj nagrywacie,zgrasz i jutro dostaczysz plytke.a agis nas zamorduje:oops:[/quote] spoko, nie zamorduje :cool3: Chwilowo mam wolne w robocie, wiec moge sie pobawic :evil_lol: W sumie to nawet ta zabawa zaczela mi sie podobac :evil_lol:
Eddiii Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Agis, czy mam zgrac na plyte na zwyklej nagrywarce dvd (to potrafie na pewno :lol: ) czy zgrac na komputer i potem na plyte (to potrafie teoretycznie i mam obawy czy mi dysku wystarczy :roll: )
ayshe Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 [quote name='Eddiii']dobra :lol: a czy my nie mozemy tych jutrzejszych planow przelozych na inny termin :oops: bo ja bym chciala byc :oops: a mam presje mazurska[/quote] to taaaaa.nie mozemy.najwyzej powtorze.musimy to zrobic bo niestety musze omowic prace JUZ. romas-o to chodzi.pies wygrywa -to podstawa.a nagroda jest rekaw.dlatego praca z pozorantem stabilizuje psy.to nie sa psy do wysokiego sportu;) tylko psy z problemami.chociaz chilli wyyychooodzi na prosta:evil_lol: .
Romas Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 No dobra ,czyli costam prawidłowo sie domysliłam .Bo bładze na razie :-) Animacja ,cwiczcie ,cwiczcie i jeszcze troche a zostawicie nas daaaaleko w tyle.My tylko przy rowerku bedziemy umiec biegac :-) Id e na nuuuudny spacer z psami ,bezpiłkowy ,bezkomendowy ,cisza i uspokojenie przezd wyjazdem ,bleeeeeeee.
Szira/Gosia Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 Nie martw sie Edyta:-( nas też nie ma:-( u mnie też jest parcie i muszę wyjechać żeby później bez przeszkód przychodzic dalej na szkolenie:-(
agis Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='Eddiii']Agis, czy mam zgrac na plyte na zwyklej nagrywarce dvd (to potrafie na pewno :lol: ) czy zgrac na komputer i potem na plyte (to potrafie teoretycznie i mam obawy czy mi dysku wystarczy :roll: )[/quote] A czy potem bedzie mozna odtworzyc to na komputerze? Pytanie pewnie z gatunku kretynskich :evil_lol: , ale nie na wszystkim sie trzeba znac :cool3: :cool1: Moze Glonek cos podpowie... :cool3:
ayshe Posted July 13, 2007 Author Posted July 13, 2007 dziadek flafloski i brak puszczania rekawa przez ciula w ktorym nie przeszkadza mu brak szczatkowe kly i pozostale zeby:roll: .z gory przepraszam za swoje kretynskie miny i teksty ale ja no nie moge inaczej:oops: :cool1: . [URL]http://www.youtube.com/watch?v=FQgkxkyEsYM[/URL] ps-aaaagis mozesz spokojnie wrzucic film z flafloskim co mi tam.ja nie moge bo ten link sie wtedy nei otwiera.
Eddiii Posted July 13, 2007 Posted July 13, 2007 [quote name='agis']A czy potem bedzie mozna odtworzyc to na komputerze? Pytanie pewnie z gatunku kretynskich :evil_lol: , ale nie na wszystkim sie trzeba znac :cool3: :cool1: Moze Glonek cos podpowie... :cool3:[/quote] jak zamkne sesje to mozna to odtwarzac na komputerze :lol: tzn mozna ogladac i kiedys udalo mi sie wciagnac taka plytke do movie makera :roll: wiec chyba da sie obrabiac :roll: ale pewna tego to ja nie jestem :shake:
Recommended Posts