ayshe Posted May 20, 2007 Author Posted May 20, 2007 [quote name='saJo']Jasne, tylko.......kto by sie spodziewal, ze na MS beda tacy beznadziejni pozoranci??:angryy:[/quote]no coz.mam nadzieje ze ktos im zabral licencje.
Romas Posted May 20, 2007 Posted May 20, 2007 Poogladam sobie te inne filmiki z IPO ,dla rownowagi :-) Ja niestety zostałam zniechecona na bardzo długo do tego sportu ,moze i na zawsze , przez chodzenie na PT starego typu prowadzone przez miernego instruktora. Tam była i obrona czyli cos w rodzaji IPO.Obserwacja tego co sie tam wyprawia i jednorazowa lekcja obrony zniesmaczyły mnie do szczetu .Dostałam takiego "kopa" ,ze na długie lata przylgnełam tylko i wyłacznie do klikera. Teraz czasem zerkam na filmy z IPO ale nie "czuje " tego sportu. No ale nie zaszkodzi zobaczyc i dokształcic sie . A ja po sladach zjadłam obiad i popedałowałam nad Świder ,ze psami oczywiscie.I bardzo sie rozczarowalismy.Psy były szczesliwe ale na rowery to tam miejsca nie ma.Po zimie rzeka zabrała duze kawały sciezki i trzeba jakimis chaszczorami sie przedzierac.Tak wiec lekcja przetrwania w tropiku zaliczona,psy napływały sie w rzece i tyle naszego rajdowania :-) Shida a Ty nie probowałas gotowac swojemu psu ? Jak wziełam Bianke ona zaczeła mi gwałtownie chudnac wiec dostałam taka rade od hodowcy zeby przejsc na gotowane i niejako "rozepchnac" zoładek psu.Poskutkowało az za dobrze i teraz Bianka moze jesc na okragło.Inna sprawa ,ze ja im suchego juz od wielu miesiec nie daje po tym jak sie suki zatruły nieswieza/przeterminowana/zagrzybiona ? partia karmy .Skoro płace to chce wiedziec za co . Dla mnie Twoja suczka wyglada normalnie ,szczupły pies to zdrowy pies.Ale nie wiem ,moze sie nie znam i bordery powinny wygladac inaczej .
ayshe Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 romas-no wlasnie wiem ze ipo w polsce ma kiepska opinie nad czym ubolewam bo mozna nie interesowac sie tym po prostu i wtedy jest ok ale jak mi ktos mowi ze pies na ipo jest uczony atakowania czlowieka to szlag mnie trafia.one atakuja tylko rekaw.atak na czlowieka jest niefajny bo pies wtedy nie lapie pelnym spokojnym chytem rekawa.tylko sie przerzuca i to jest fatalny pies do ipo i tyle. dla grupy filmy do obejrzenia[bo jak znam zycie to nei bedzie sie chcialo wam szukac]-to jest to o co mi chodzilo ostatnio i co bedizemy robic w namiocie.bo zdaje sie ze jak pozoruje i tlumacze ot guzik nam wychodzi.:roll: lepiej sobie zobaczcie:cool1: . [url]http://www.youtube.com/watch?v=RQ_OnWqUwFk[/url]
shida Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='Romas']Shida a Ty nie probowałas gotowac swojemu psu ?[/QUOTE] gotowalam maxiowi przez jakis czas...i... wiecej nie bede :diabloti: nie dosc ze pies wcale nie wygladal tak jak powinien - teraz na karmie wyglada i czuje sie lepiej... to w obecnej sutuacji przy maxiu ktoremu nie wolno nic procz karmy bo ma klopoty juz (jakbym dorwala tego co go postrzelil to:angryy: :mad: :angryy: ) to nie mialoby to sensu..po za tym bordery slyna z dziwnego przyswajania - skads te mikkie pazury i zeby sa... z whoo w pewnym momencie tez sie nabujalam zeby z tego wyjsc i by miala pazurki ktore nie scieraja sie w zimie do krwi albo lapy ktore nie siadaja po wiekszym treningu... dla niej to zbyt duze ryzyko... wole dac jej kubek karmy i jak zje to dopiero dostanie co 2-3 dni pol szyji indyczej surowej (nie ma zadnych klopotow po surowej za to po gotowanej nawet w malych ilosciach juz tak...czemu nie wiem:roll: dlatego wole dawac surowe mieso i warzywa o ile chce je jesc bo przy orijenie tojuz nie arzo ma ochote na cos oprocz karmy.. ) po za tym jesli ona nie chce to nie je i nie ma na to sily... jak chce to je po calym kubku dziennie a czasem i wiecej ;)norma "workowa" czyli w dlugoterminowo to je calkiem niezle... bo worek starcza na okolo 2 miesiace... czasme wiekszyna niecale 3... czyli po 170-200g dziennie wychodzi...to nie jest zle na psa majacego obecnie okolo 17kg i bedacego borderem :) max przy wadze 2kg worek 15kg ma na 3-4 miesiace ;) ale u niego to wiek, kastracja, wysilek inny juz... [QUOTE]Jak wziełam Bianke ona zaczeła mi gwałtownie chudnac wiec dostałam taka rade od hodowcy zeby przejsc na gotowane i niejako "rozepchnac" zoładek psu.[/QUOTE] no u nas tego klopotu nie ma :eviltong: whoo je ladnie jak ma ochote...jak nie ma to nie je... ale jak danego dnia chce to kubek karmy znika bez klopotu... a nawet czasem jeszcze wiecej :evil_lol: no i whoo nigdy nie schudla mocno... jedynie po cieczce by maly spadek wagi - okolo 0,3kg ale wtedy tez zrzucila podszrstek a bylo go duuuuuuuuuzo :roll: wiec tym aurat nie bylo sie co martwic.... na razie ona bardzo stabilnie trzyma wage... dlugo bylo to 16,5kg ...teraz troche przytyla ale i chyba troche urosla :cool3: choc jak na borderke to duza panna jest :loveu: [QUOTE]Dla mnie Twoja suczka wyglada normalnie ,szczupły pies to zdrowy pies.Ale nie wiem ,moze sie nie znam i bordery powinny wygladac inaczej .[/quote] border w tym wypadku to jak ONek - szsczuply powinien byc :cool3: choc musze przyznac ze whoo dzieki duzej ilosci ruchu jest mocno szczupla i umiesniona - jej waga to zero tluszczu tylko same miesnie i kosci :p w polsce bordery maja duzo mneij ruchu... malo ktory z nich dalby rade wytrzymac takie weekendy (wyjazd z domu o 7...8-9 szkolenie ... potem znow autko... od 11 do 15 na dworze sladowo i nie tylko :diabloti: czasem dluzej :lol: a nastepnego dnia powtorka z rozrywki :cool3: )... zwykle jest to troche frisee czy agility i koniec... a i to niecodziennie tylko co jakis czas... tak ze whoo przxy innych psach jest mocno wycwiczona i bardzo szczupla bo jest inna jakosciowo jej budowa:lol: mnie to cieszy ze taka jest...ale rodzinak marudzi bo faktycznie mozna sie na niej anatomi uczyc :eviltong: nie widac tego w pierwszej chwili ale jak zmoknie czy przy dotyku to ..... uff ale sie rozpisalam :) to juz znikam dac jesc moim zaspanym psiakom :loveu:
shida Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [QUOTE] dla grupy filmy do obejrzenia[bo jak znam zycie to nei bedzie sie chcialo wam szukac]-to jest to o co mi chodzilo ostatnio i co bedizemy robic w namiocie.bo zdaje sie ze jak pozoruje i tlumacze ot guzik nam wychodzi.:roll: lepiej sobie zobaczcie:cool1: . [URL]http://www.youtube.com/watch?v=RQ_OnWqU[/URL]wFk[ [/QUOTE] ale mi sie nie chce otworzyc...poprzednei tez :placz: jakies glupoty mi wypisuje :cool1: [quote name='ayshe']one atakuja tylko rekaw[/QUOTE] hihihi no tak mi sie w tym momencie od razu przypomina sytuacja jak ayshe bawila sie bacikiem a whoo mi sie wyrwala - obiegla ja dokola i z wyrzutem stanela przed nia - "no gdzie masz rekaw? jak morzesz tak fajnie strzelac bacikiem i nie miec rekawa? mamusiu to nie fer! tak nie mozna!" po czym mine miala juz na 1000% biednialka :diabloti:
ayshe Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 shida-nie mam pojecia ldaczego to sie cholera nie ywswietla tylko glupoty pokazuje-link jest dobry.sprawdzilam.wejdza na youtube i sprawdz obok filmu: [URL]http://www.youtube.com/watch?v=1wL7t2QwKgU[/URL] mam nadzije ze ten drugi bedzie chodzic. ps.sprawdzilam-chodzi.film ktory macie obejrzec jest zatytuowany:trening ipo CZ.
marmara_19 Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 oo bezposrednio z linku wyswietla sie trening sylwi z dolka lub torka;p
ayshe Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 mi chodzi tylko o ten film z treniingu w CZ zeby zobaczyli o co mi dokladnie chodzi z praca w namiocie.szczerzemowiac jest mi absolutnie wsio ryba co to za psy .
Szira/Gosia Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Obejrzałam i przyswoiłam:lol: nie wiem jak Szira ale to się okaże już niedługo:razz:
ayshe Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 [quote name='Szira/Gosia']Obejrzałam i przyswoiłam:lol: nie wiem jak Szira ale to się okaże już niedługo:razz:[/quote]szirze niezle wychodzilo tylko ty nie czulas bluesa.a teraz kazdy dokladnei zobaczy i mam sprawe z glowy-tlumaczyc 5oo razy nie bede musiala .:multi:
Szira/Gosia Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 Patrzyłam na allegro za tymi nabojami, ale jak narazie nie znalazłam:roll: trzeba poprosić Gemmów żeby napewno kupili a kaske sie zbierze i zwróci:lol:
ayshe Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 :multi: :multi: :multi: bede se znowu strzelac:multi: :evil_lol: :razz: .no basie poplosem...[B]gryzka jestes tu?:cool3: :cool3: :cool3: [/B]
Szira/Gosia Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='ayshe']:multi: :multi: :multi: [/QUOTE] No własnie nie wiem czy jet to bezpieczne :razz: dawać ci broń do ręki:razz:
Eddiii Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='Szira/Gosia']No własnie nie wiem czy jet to bezpieczne :razz: dawać ci broń do ręki:razz:[/quote] napewno nie :mad: bo strzela bez ostrzezenia :mad: :evil_lol:
ayshe Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 [quote name='Szira/Gosia']No własnie nie wiem czy jet to bezpieczne :razz: dawać ci broń do ręki:razz:[/quote] :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: :diabloti: no co?ja tam strzelac moge.:roll: :cool3: .na czolowce i w obciazeniu i jak siedze,biegne,pale....zaaawsze:cool3: :cool3: :cool3: .ogladalas tego psa z watku o armace?:cool3: .hihihi...prawie jak migotka:diabloti:
monisieczka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='Eddiii']napewno nie :mad: bo strzela bez ostrzezenia :mad: :evil_lol:[/quote] i tak dobrze że bez hende hoh i szneler i cała reszta...
ayshe Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 :diabloti: jasssne ostrzegac bede-a po co?:cool3: :diabloti: .znam reakcje psow na strzal a jak nie znam to sie pytam czy byly ostrzelane.jak nie-zwiekszam dystans:eviltong: .
shida Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 acha a potem sie wkurzasz ze ci sie pod nogami placza bo skojarzyly ze strzal=pozorant blisko ;) hihi :)
ayshe Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 [quote name='shida']acha a potem sie wkurzasz ze ci sie pod nogami placza bo skojarzyly ze strzal=pozorant blisko ;) hihi :)[/quote]:roll: :evil_lol: cfffaniaki nie?
Szira/Gosia Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='ayshe']ogladalas tego psa z watku o armace?:cool3: .hihihi...prawie jak migotka:diabloti:[/QUOTE] ten link co ty wsadziłaś??? To tak:lol: Chciałabym aby migotka taka była:-( ten psiak trochę chyba wyprzedza a Szirka za to za mna idzie:diabloti: więc prawie bliźniaki
monisieczka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='ayshe']:roll: :evil_lol: cfffaniaki nie?[/quote] a jak moja niuniusia siem cafneła po strzale to znaczy że siem boja czy jeszcze nie?
ayshe Posted May 21, 2007 Author Posted May 21, 2007 [quote name='monisieczka']a jak moja niuniusia siem cafneła po strzale to znaczy że siem boja czy jeszcze nie?[/quote]ostrzelac trzeba.lekka reakcja.nie lekowa.
monisieczka Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='ayshe']ostrzelac trzeba.lekka reakcja.nie lekowa.[/quote] UFFFFFF a jest szansa zeby nie była taka zarta? no przeca nie mogła pokonac przeszkody bo były przed nią smakołyki... no załamka....:angryy: a może sprawdzić czy nie ma tasiemca?:eviltong:
BeataG Posted May 21, 2007 Posted May 21, 2007 [quote name='monisieczka']UFFFFFF a jest szansa zeby nie była taka zarta? no przeca nie mogła pokonac przeszkody bo były przed nią smakołyki... no załamka....:angryy: a może sprawdzić czy nie ma tasiemca?:eviltong:[/quote] Hihihi, skąd ja to znam. :loveu: A sprawdzaj Monisia, sprawdzaj, ja też co i rusz sprawdzam (taniej mnie to wychodzi niż odrobaczanie 2 burków na bezdurno) i jakoś nigdy nic nie miały, a żerne takie, że załamać się można. :cool3:
Recommended Posts