Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 98
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Informacyjnie:
Szukamy dla psiaka tymczasu lub domu stałego. Nie wiem ile właściciel psa wytrzyma taką sytuację.
Jak na razie nie ma chętmego żeby psa przyjąć. Ponieważ pies ma problemy jako nie w pełni zsocjalizowany i do tego jest podejrzenie agresywności ( nie sądzę żeby był ale nie można wykluczyć) , wzięcie go na tymczas może stanowic wyzwanie. Podobno w tej chwili nie ma Jacka G,może z relacji coś by doradził . Tak czy inaczej ani Szansa nie ma obecnie wolnego DT dla psa ani Aurea nie ma miejsca dla psa z problemami. W przypadku Aurei podejrzenie agresywności wyklucza psa a możliwości przyjęcia do DT. Trzeba sobie zdawać sprawę że pies ten będzie wymagał socjalizacji przynajmniej przez pół roku i raczej żadna z organizacji na to nie wyłoży pieniążków. Co na razie mamy. Transport - Właściciel obiecał dowiezienie psa przynajmniej kawałek drogi. Szansa przyjmie psa jeśli bedzie odpowiedni DT i pokryje koszty kastracji. Jeśli znajdzie się DT jest jeszcze parę osób które dorzucą na niego parę złotych.
Te pół roku monma by podzielić na parę domów. Po kilku misiącach jesli pies zacznie zachowywać się jak na goldena przystało można by psa wyadoptować. I to tyle. A może już tyle ?
Jeśli ktoś będzie chętny włączyć się w opiekę nad Tysonem proszę o info na PW. Jak już się zaangażowałem w temat to go pociągnę. Poproszę o info na gg (7459027) , skypa (gm.pekaes.com.pl) lub na maila.

Posted

Sytuacja bez zmian. Właściciel umęczony. Pies piszczy do właścicielki. Właścicielka ucieka przed psem. To niedobrze dla psa bo biedak nie może zrozumieć co się dzieje.
Wczoraj widziałem go przez skype'a z właścicielm. Nie widać by pies był bardzo mocno ukierunkowany na właściciela. Jednak obecna sytuacja powoduje że właściciel dużo z nim rozmawia. Nie ma możliwości z żoną więc rozmawia z psem.
pies jest urokliwy. Obecnie wygląda jak na zdjęciu z patykiem na spacerze.
Pies mieszka w bloku. Lubi wyglądać przez okno. Nie widać ADHD. Jak chce iść na spacer przynosi Panciowi poduszeczkę. Kładzie się i czeka.
Jeśli ktoś ma możlwości, by go przygarnąć, byla by to bardzo pozytywna wiadomość.

Posted

Mi się wydaje,że on ugryzł bo stawał w obronie właścicieli...
Ja myślalam,żeby go wziąć,ale mam mieszkanie małe(35m),2 starszych dzieci,2 psy i TZ się nie za bardzo zgadza.Pytałam moich znajomych mających goldenkę i dadzą mi odpowiedź późnym wieczorem.Tak mi go szkoda.

Posted

Psa oczywiście szkoda. Jednak upewnić się trzeba że Twoi znajomi wiedzą jak postępować z psami. Że mają wiedzę na temat psich zachowań. Ten pies nie jest prawdopodobnie agresywny, jednak zmiana domu może go na tyle zestresować, że poszuka ujścia swojego stresu.

Posted

I ja żałuję bo sama nie mogę wziąć Tajsona.A gdyby był u moich znajomych,to bym go miała na dochodne...taki "mój pies" mieszkający u nich :-).
Ale szukam mu nadal domku.

Tayson...do góry pieseczku !!!

Posted

Dzisiaj dostałem nie jeden a parę filmików z Tysonem.

[video=youtube;Pj20pwpXqU0]http://www.youtube.com/watch?v=Pj20pwpXqU0[/video]

[video=youtube;8rhTRDAmNZY]http://www.youtube.com/watch?v=8rhTRDAmNZY[/video]

[video=youtube;LckU2cJsJao]http://www.youtube.com/watch?v=LckU2cJsJao[/video]

[video=youtube;a265M0a2_oY]http://www.youtube.com/watch?v=a265M0a2_oY[/video]

z opisów wcześniejszych wynikało, że jest mało kontaktowy. A tu się okazuje że i za patolami biega, i przerabia je na trociny, i poprosić potrafi.

Posted

Wyadoptowałem juz 2 goldeny i pomagałm w adopcji 1-nego. Wierz mi, że jeśli nowy dom jest "dobry" dla psa, to zmiana domu odbywa się bezpoblemowo. Pies ukierunkowuje się na nowego właściciela i po jakimś czasie nawiązuje się wspaniala więź z nowym właścicielem. wystarczy tylko chcieć dać psu dom i opiekować się nim a miłośc przyjdzie sama. Wystarczy nie zrazić do siebie psa.