Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='Itske']No i wykrakałam z tymi kotami, mam pięć na zbyciu, czarne, z białymi malymi znaczeniami - a to krawacik, a to stópka :-)dopiero im się oczka otworzyły, płci nie rozróźnię u takich maluchów.

Uprzedzam, to nie od mojej kotki, moja wysterylizowana.
Jak to na wsi, "a pani cos tam się urodziło, a najwyzej zakopiemy", maluchy są na razie bezpieczne, ciocia Itske nie jest świnia ostatnia, ale za niedługi czas warto aby poszły do domow, bo na wsi marny los je czeka, a ja 6 (5 plus matka) nie udźwignę, tym bardziej, że na kociambry jestem uczulona, tak na moją oczywiście też, łykam co wiecżór i jakoś to idzie :-)

Do schronu Wam nie przywioze, ale jakby Wam się kotki konczyły, to ja mam pięć małych, pomóżcie, co?[/QUOTE]
Itzke, daj foty i kontaktowy nr telefonu - my czesto na stronie starogardzkiej dajemy ogloszenia prywatnych wlascicieli i pomagamy im oglaszac szczeniaki, kociaki ...
wrzucimy na stronke :)

• Replies 2.3k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Buell']mam już smyczki naszykowane ( co mi Secia przekazala) i ogolnie sie pakuje - już się cieszę na sobotę ;-)[/QUOTE]

Buell, oprocz smyczy - KONIECZNIE APARAT!!! Liczymy bardzo na ciebie w tym wzgledzie ;)
Pogoda ponoc bedzie fajowa ...

Posted

[quote name='natalia_aa']Ola kochana, daj nam znać proszę co u Demona...
Jakieś zdjęcia czy cuś! Strasznie chcielibyśmy go zobaczyć![/QUOTE]
ja zwyczajnie nie mam czasu jeździć na wycieczki
byłam sprawdziłam jest ok jak znajdę czas podjadę z aparatem, ja na prawdę mam bardzo dużo zajęć

Posted

[quote name='olenka_f']haska ma właściciela i mam nadzieję już ją odebrali[/QUOTE]

juz ja zdjelam ze strony :)

nie mam pojecia, skad wytrzasnac te kagance ... ja przeywioze ze soba jeden (dla sredniego psa, typu Gibonek).
a wszystkie musza miec??

Posted

[quote name='Ilonajot']Buell, oprocz smyczy - KONIECZNIE APARAT!!! Liczymy bardzo na ciebie w tym wzgledzie ;)
Pogoda ponoc bedzie fajowa ...[/QUOTE]
Aparat to ja mam już przypięty do kamizelki ;-)

kagańców będę mial ze 4 szt.
hopo amstaff pies
milczenie owiec (pasi na DC)
ze 2 nylonowe tutki (Boryskowe)

mam jeszcz halti - jak się SM czy inna SG nie skuma to też wezmę na sztuke ;-)

Posted

jejku, widzę że festyn ciesz się niezłym zainteresowaniem- świetnie :) oby znaleźli się też chętni na psiaki. Właśnie skończyłam pracę nad chustami "szukam domu" :D Mam nadzieję, że wszystko wypali!

Posted

[quote name='Secia']o ludu ale będzie się działo. Ilonko idzie do schronu niespodzianka, liczę po ciuch, że dojdzie dzisiaj.......[/QUOTE]

oj Seciu, ty wiesz, ze lubimy TWOJE niespodzianki ;)

CO TO MOZE BYC ???????????????????????

Posted

Ilonko to ta moja niespodzianka :-) Pomyślałam,że skoro będą nowe smyczki to i obróżki powinny być nowe. Takie zmiany mają psiaki w związku z tym festynem. Jak SPA to po całości. Powinno być 5 szerokich obróżek dla astów i 15 dla psiaków różnej wielkość. Pani Ania czyli [B][COLOR=red]Taks[/COLOR][/B] szyje piękne obroże i przesłała wam już 12 smyczy :-)

Posted

[quote name='secia']ilonko to ta moja niespodzianka :-) pomyślałam,że skoro będą nowe smyczki to i obróżki powinny być nowe. Takie zmiany mają psiaki w związku z tym festynem. Jak spa to po całości. Powinno być 5 szerokich obróżek dla astów i 15 dla psiaków różnej wielkość. Pani ania czyli [B][COLOR=red]taks[/COLOR][/B] szyje piękne obroże i przesłała wam już 12 smyczy :-)[/quote]

dziekujemy Seciu za sfinansowanie, a pani Ani za uszycie!!!

Posted

[quote name='ŚWIAT']A ja spod deszczowych Beskidów będę w Wami myślami i mam nadzieję że u Was będzie słońce:)[/QUOTE]

tak ŚWIAT, KONIECZNIE badz z nimi myslami, bo ty dobrze czarujesz :) :) :)

U nas pogoda idealna dla takich eventow - slonce z chmurkami, srednio cieplo, jutro patrzylam - bedzie tak samo ... czyli super, nie bedzie deszczu, nie bedzie tez upalu - jak na zamowienie

Posted

[quote name='Ilonajot']Itzke, daj foty i kontaktowy nr telefonu - my czesto na stronie starogardzkiej dajemy ogloszenia prywatnych wlascicieli i pomagamy im oglaszac szczeniaki, kociaki ...
wrzucimy na stronke :)[/QUOTE]

Dzięki, dzięki, obfocę, ino to takie śmiszne maleńtasy, po niedzieli wrzucę, im się dwa dni temu oczyska otworzyły
Kocica ma dom :-), dom wziął też maluchy - w sensie będzie trzymal i karmił aż znajdą chałupki własne, a mamunia zostanie na stałe :-) - w leśniczówce, królewna :-)

Bakim ok, zdjęć się doprosić nie moge, znam tylko relacje ustne

Posted

[quote name='ŚWIAT']A ja spod deszczowych Beskidów będę w Wami myślami i mam nadzieję że u Was będzie słońce:)[/QUOTE]

To się nie zastanawiaj, ino pakuj w jakiś środek transportu - miejsca ci u nas dostatek, mozesz mieszkac u mnie :-)

Posted

Z wiescie na goraco - dzis podczas festynu poszedl do domku KLAKIER :) bardzo sie dla niego cieszymy, on siedzial juz dlugo w schronisku!

3 nastepne pieski sa zarezerwowane (na jutro) - Pola, Lisek i - nareszcie! - Lala, ktora jest w schronie od szczeniaka ...

o kilka nastepnych pytano (nawet dosc czesto ) i osoby maja przyjsc do schroniska, ale to wiadomo ... roznie to moze byc.

pytano miedzy innymi o Tumisia ;)

ogolnie pokazalismy 28 psow!!! najdziwniejsze jest to, ze WSZYSTKIE nasze psiuty okazaly sie niesamowicie bezproblemowe!

po pierwsze - szly w tlumie ze schroniska, bardzo zgodnie, bez wzajemnych animozji. nawet Cover, ktory normalnie sadzi sie na inne samce - po jakims czasie odpuscil i byl do rany przyloz dla wszystkich!

po drugie - wszystkie asty, ktore byly na festynie - spisaly sie naprawde na medal! bez agresji, bez problemow, fajne do dzieci. szczegolnie Tumislaw jest po prostu wspanialym dobrym psem, ale to bylo wiadomo ;)

Slawek i Lukasz - oba wielkie psy spokojne jak baranki, spolegliwe, oblegane przez male dzieci, wymiziane, wyprzytulane, miodzio!!!

niestety Sambo i BOsterek padli nam pod koniec fizycznie i nie mieli juz sily chodzic, trzeba bylo jasniepanow samochoddem zawiezc do schroniska ;)

Isia sie bala :( dla nie j taki tlum ludzi (a byl naprawde DZIKI TLUM) to bylo stanowczo za duzo ...

ale cala reszta dala sobie rade koncertowo i az sami bylismy pod wrazeniem, jak WSPANIALE mamy w schronie psy!!!

Posted

Buell robil fotki, na ktore bardzo ale to bardzo wszyscy czekamy :)

jednoczesnie dziekujemy Buellowi, Sylwii, Monice i Mackowi za przybycie i pomoc!!!

Monika miala szczesliwa reke, bo wyadoptowala nam Pole ;)

Posted

[quote name='Secia']gratuluję sukcesu i czekam na fotki :-)
liczę, że poszczęści się Tumisiowi :-)[/QUOTE]
ja tez zycze Tumisiowi domku - to niesamowity i wspanialy pies. Ja zajmowalam sie podczas festynu Slawkiem - wielkim psem (samcem). I siedzialysmy z Anetka ktora miala Tumisia, wspolnie na lawce, pieski siedzialy obok siebie i kompletnie NIC. cisza, spokoj. Tumis bardzo lubi tez sunie ;) szczegolnie Lala wpadla mu w oko ...
oczywiscie mial twoja SZCZESLIWA obrozke Seciu ;)

Posted

[quote name='Ilonajot']Buell robil fotki, na ktore bardzo ale to bardzo wszyscy czekamy :)

jednoczesnie dziekujemy Buellowi, Sylwii, Monice i Mackowi za przybycie i pomoc!!!

Monika miala szczesliwa reke, bo wyadoptowala nam Pole ;)[/QUOTE]

Również przyłączam się do podziękowań :) Tobie Ilonko też bardzo ale to bardzo dziękujemy! Bardzo się cieszę, że wszystko było jak należy- żadnych większych problemów :D mam nadzieję, że przez najbliższe dni potencjalni nowi właściciele będą walić drzwiami i oknami :)
również czekam na fotki :D