Equus Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 I przyznam, że to co napisała Ilonajot [QUOTE]stwierdzily, ze slodki, ale przydalby sie fryzjer-nowa sesja zdjeciowa-ogloszenia, w tej kolejnosci :-( a w schronie jest tyle psow chorych starych i w potrzebie wiekszej niz fryzjer ... czyli ze bez fryzjera nasz Gucio nie ma szans?? nie wiem jak to rozumiec :-([/QUOTE]bardzo mnie zdziwiło i uważam, że jest dla nas bardzo krzywdzące! Tylko jedna osoba napisała na wątku: [quote name='julkita']Ojj..jaki słodziak. Przydałby mu się fryzjer, sesja zdjęciowa i ogłoszenia, a potem dobry domek.[/QUOTE] Po jednym wpisie taki wniosek wysnuć że bez fryzjera nic nie zrobimy??? Natychmiast został wstawiony na pierwszą stronę wątku, zaraz miał zrobione cafe... I ten wpis julkity przecież nie był olewający! Pisała to w dobrej wierze bo wiemy jakie są realia w adopcji pudli i jak pokażecie zakołtunionego pudla to nikt się nie odezwie z ogłoszeń a jak zostaje ostrzyżony i wygląda dobrze to odzew jest natychmiast. Wiemy, ze można to załatwić w schronach, są wolontariuszki, które mogą dojechać i pięknie ostrzyc za darmo (już to nie raz przerabiałyśmy) i porobić zdjęcia więc warto o tym pisać. Ale jednocześnie wiele osób zaczęło działać, coroanaj załatwiła już dt choć pies był zgłoszony 27 lutego! Teraz tylko pozostaje go wyciągnąć ze schronu (i tu potrzebny ktos na miejscu) i załatwić transport... Cóż przykro mi się zrobiło jak przeczytałam ten wpis Ilonajot... Nie wiem, moze macie złe doświadczenia od "tych od rasowców" ale my się naprawdę staramy a i tak widać załatwienie dt w takim tempie to za mało bo ktoś śmiał na pudlach napisać, że przydałby się fryzjer.... Naprawdę po spotkaniu się z taką oceną odechciewa się wszystkiego... Quote
olenka_f Posted March 2, 2011 Author Posted March 2, 2011 nie trzeba Gucia "wyciągać" ja wydaję psy na DT ale lubię mieć kontakt i wszelkie ruchy później muszą być uzgadniane ze mną nie wiem gdzie ten DT ale z transportem będzie krucho jeśli chodzi o schronisko Gustaw biega po biurze i prócz tego że szczeka na koty i jest zazdrośnikiem jest fantastyczny oberwał ostatnio od Ziaro i boli go łapka ale ran nie ma Quote
Ilonajot Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='Equus']I przyznam, że to co napisała Ilonajot bardzo mnie zdziwiło i uważam, że jest dla nas bardzo krzywdzące! Tylko jedna osoba napisała na wątku: Po jednym wpisie taki wniosek wysnuć że bez fryzjera nic nie zrobimy??? [/QUOTE] bardzo Was przepraszam, naprawde! absolutnie widze, ze preznie dzialacie, dalyscie Gusia od razu na pierwsza i od razu bardzo preznie zalatwilyscie DT :) :) :) ja po prostu juz jestem wyczulona na takie stwierdzenia i natychmiast mam Ała, jak cos takiego slysze ... wiesz, sa fundacje, ktore ptarza przede wszystkim dokladnie na umaszczenie itd , wszystko ma byc wg wzorca rasy, dopiero na drugim miejscu jest PIES W POTRZEBIE :( i to mnie za kazdym razem niebotycznie wkurza!!! i reaguje natychmiast, moze tym razem bylo za szybko ... jeszcze raz sorrki! mam nadzieje, ze nie bedziecie sie dluzej gniewac ;) w schronisku w starogardzie nie ma niestety takich wolontariuszy, ktorzy umieliby ostrzyc psa :( w ogole wolontariuszy jest doslownie kilku ... Quote
Equus Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 nie gniewamy się tylko nam się przykro zrobiło... Ale ok :) Tak też pomyślałam, ze miałaś "złe doświadczenia". A przy okazji to my nie jesteśmy fundacją tylko miłośnikami pudlowatych, nie mamy możliwości fundacyjnych niestety, mamy więc duże ograniczenia, nasz wątek ma charakter informacyjny, a jeśli uda się coś więcej dzięki chęciom i finasom osób prywatnych to się bardzo cieszymy! [QUOTE]w schronisku w starogardzie nie ma niestety takich wolontariuszy, ktorzy umieliby ostrzyc psa[/QUOTE] ale czasem udaje nam się załatwić, że przychodzi ktoś z zewnątrz, tak było np. z pudliczką z Łodzi - przyszła do niej zupełnie za darmo ze swoim sprzętem (jeszcze wyłożyła swoje prywatne pieniądze na dojazd i środki pielęgnacyjne) dogomaniaczka-groomerka BasiaZ i pięknie ją ostrzygła (tak, że niejeden rodowodowy pudel mógł jej pozazdrościć)! Innym razem pudelka z Gdyni trafiła na transport do dt do dziewczyny, która jechała ze swoim pudlem na wystawę i przy okazji przewozu też ją ostrzygła. Także pisanie o "robieniu pudla" w naszym wątku ma jak najbardziej sens bo się może okazać, ze ktoś może dojechać albo mieszka w pobliżu i może zaoferować swoje usługi i to też jest forma pomocy, którą oferują ludzie z naszego wątku jeśli tylko mogą Quote
coronaaj Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='olenka_f']nie trzeba Gucia "wyciągać" ja wydaję psy na DT ale lubię mieć kontakt i wszelkie ruchy później muszą być uzgadniane ze mną nie wiem gdzie ten DT ale z transportem będzie krucho jeśli chodzi o schronisko Gustaw biega po biurze i prócz tego że szczeka na koty i jest zazdrośnikiem jest fantastyczny oberwał ostatnio od Ziaro i boli go łapka ale ran nie ma[/QUOTE] Poprosimy o telefon na pw....Gucio ma zalatwiony BDT (z pomoca finansowa na weta, karma etc..) u Luzi w Tarnobrzegu...bedzie staly kontakt z Toba..zostanie zalozony watek Gucia na Dogo...ogloszenia, Allegro czyli szukanie dobrego domku z wizyta przedadopcyjna i poten poadopcyjna.... Nie jestesmy zadna Fundacja , a Ciotkami Pudlowymi...najwazniejsze dobro psa, potem reszta..ja dzialam w Polsce (Warszawa) i z drugiej polkuli Phoenix , Arizona W tej chwili jestem w Arizonie, mam na swoim utrzymaniu 3 pudle; 1 u Arktyki na DT pod Toruniem Dudzie z Ciapkowa, a 2 w W-wie... chetnie podam watki. Wszystkie 3 pudlasy slepawe bedziemy zbierac na operacje.... Co do transportu to w sobote jest z Ciechocinka do Tarnobrzegu, a problem jak go przewiesc od was do Ciechocinka chyba apel juz umieszczony na transportowym, Moze ktos nawet za oplata zwrotu kosztow paliwa by go przywiozl...moze ktos jedzie w tym kierunku w sobote rano??? Quote
Ilonajot Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='coronaaj']Poprosimy o telefon na pw....Gucio ma zalatwiony BDT (z pomoca finansowa na weta, karma etc..) u Luzi w Tarnobrzegu...bedzie staly kontakt z Toba..zostanie zalozony watek Gucia na Dogo...ogloszenia, Allegro czyli szukanie dobrego domku z wizyta przedadopcyjna i poten poadopcyjna.... Nie jestesmy zadna Fundacja , a Ciotkami Pudlowymi...najwazniejsze dobro psa, potem reszta..ja dzialam w Polsce (Warszawa) i z drugiej polkuli Phoenix , Arizona W tej chwili jestem w Arizonie, mam na swoim utrzymaniu 3 pudle; 1 u Arktyki na DT pod Toruniem Dudzie z Ciapkowa, a 2 w W-wie... chetnie podam watki. Wszystkie 3 pudlasy slepawe bedziemy zbierac na operacje.... Co do transportu to w sobote jest z Ciechocinka do Tarnobrzegu, a problem jak go przewiesc od was do Ciechocinka chyba apel juz umieszczony na transportowym, Moze ktos nawet za oplata zwrotu kosztow paliwa by go przywiozl...moze ktos jedzie w tym kierunku w sobote rano???[/QUOTE] Coronaaj, telefon w metryczce Gucia to jest ten wlasciwy! Na transport nadal nie mamy pomyslu ... Quote
Ilonajot Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Przedstawiam kolejne psiaki: to Ozzy - nowy "nabytek" ... mlody przepiekny pies w typie labka, nie ma jeszcze roku. zostal przerzucony przez plot na teren dzialek, oczywiscie w kagancu. na szczescie go sobie sciagnal, w przeciwnym razie padlby biedak z glodu. Ozzy jest totalnie przyjanzym radosnym psem, i do ludzi i do innych pieskow. W kojcu siedzi z Bafim - i stal sie cud! - jako PIERWSZY pies w historii schroniska nie goni biednego Bafiego ... wiec moze nawet Bafi ma szanse na socjalizacje przy Ozzym ... 15.03.2011 OZZY POSZEDŁ DO DOMKU :) Quote
Ilonajot Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 A to Gluś ;) Gluś zdecydowanie prefereuje kobiety ;) tez jest mlodziutki, ma troszke ponad rok, jest malutki i kochany do osob, do ktorych sie juz przekona. na poczatku nieufny. lubi byc noszony na raczkach ;) [URL=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=d9cd5265a146cd74][IMG]http://images35.fotosik.pl/591/d9cd5265a146cd74m.jpg[/IMG][/URL] Quote
Ilonajot Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 A to kolejny pies szczegolnej troski, znaczy sie do socjalizacji - Kubuś [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images41.fotosik.pl/676/7205da5654d332dc.jpg[/IMG][/URL] Quote
Ilonajot Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Kubuś jest juz dlugo w schronisku, przeszedl tez dluga droge od psa dzikiego do psa, ktory lubi byc noszony na raczkach, je smaczki z reki ... ale jeszcze nie potrafi chodzic na smyczy :shake: spacer z nim polega na przejsciu kilku krokow i niesieniu go kilku nastepnych na rekach ... ale ogolnie kochany delikatny i niesmialy piesek Quote
Pinesk@ Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 Ale Kubuś śliczny czekoladek! Ozzy' ego od razu do ciotek labkowych ;) Quote
Ilonajot Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 I na koniec dzisiejszej prezentacji - Klakier [URL=http://www.fotosik.pl][IMG]http://images40.fotosik.pl/663/1b046c70185c6619.jpg[/IMG][/URL] Klakier tez jest dosyc mlodym psem, juz ponad rok w schronisku, bo wszyscy sie go jakos boja. a wlasciwie jego ADHD ... Klakier jest super psem, przyjaznym, kochanym ,dogadujacym sie z innymi psami, ale jest niesamowicie zywiolowy. I to chyba ludzikow odstrasza ... na spacerach szaleje, cieszy sie, w kojcu tez ze wszystkich sil probuje zwrocic na siebie uwage, niestety na prozno :( Quote
Ilonajot Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 [quote name='Pinesk@']Ale Kubuś śliczny czekoladek! Ozzy' ego od razu do ciotek labkowych ;)[/QUOTE] myslisz ze ma szanse?? one maja sporo takich 100%-wych labow ... Quote
Pinesk@ Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 mixami też sie zajmują, mozna zawsze spróbowac :) Quote
Ilonajot Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 on jest tez na stronce schroniska, a poniewaz nasza strona jest czytana i mamy naprawde duzy odzew wlasnie ze strony - to mam nadzieje, ze szybko pojdzie do domku ... jako mlody i prawie labek ;) a jak za dwa tyg jeszcze bedzie w schronie - to go wtedy dam do labkowych ciotek ... Quote
ŚWIAT Posted March 2, 2011 Posted March 2, 2011 No nie dziwię się że jest czytana, bo jest przejrzysta i aktualna- czytałam że ją prowadzisz- szacun. Szkoda że nie wszystkie schrony doceniają znaczenie stron i mają do tego wolontariuszy. Quote
coronaaj Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='Ilonajot']Coronaaj, telefon w metryczce Gucia to jest ten wlasciwy! Na transport nadal nie mamy pomyslu ...[/QUOTE] Teraz to mam dwa 668 046-572 oraz 505 419 211 , ktory lepszy??? Mysle nad transportem ...mam jeden kontakt do osoby ktora przewozi psy , solidna , sprawdza BDT, DT, nawet domki...ma dobre referencje...troche daleko..no zobaczymy ..pracuje nad BDT lub DT w Trojmiescie..sama jestem z Gdanska - Oliwy...wtedy transport nie bylby uciazliwy... Jak daleko Kaliska od Starogardu Gdanskiego to dosyc blisko...o ile dobrze pamietam. Moze ktos sie zgodzi stamtad...nie moge sie dodzwonic. Pani emerytka , nauczycielka z zawodu.... Poprosze o link do strony schroniska... Quote
Ilonajot Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 oba telefony sa do tej samej osoby - Olenki/kierowniczki schroniska link do strony: [url]www.otoz.pl/starogard[/url] ja tez mysle, ze (B)DT bylby lepszy gdzies w poblizu ... Gucio pojdzie szybko do adopcji, bo to super pies ;) a teraz pojedzie az do Tarnobrzegu, zeby potem wrocic ... np. do Gdanska! bo takie rzeczy tez sie zdarzaja. Kaliska (w woj pomorskim) sa 65 km od Starogardu ... wiec rzeczywiscie niedaleko :) Quote
Secia Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [COLOR=red][B]Koleżanki Koledzy Ciotki i Wujkowie oraz postronni czytacze[/B][/COLOR] bardzo proszę zaglądać na FB na wydarzenie TUMISIA astka, zapraszać się i znajomych, oraz komentować. Im więcej osób wie o Tumisiu tym większe są jego szanse. Komentarze to rodzaj przypominacza i Tumiś pojawia się wtedy na tablica wszystkich osób związanych z wydarzeniem i wszyscy czy chcą czy nie czytają o nim :-) Jutro powinno się tutaj pojawić 60 linków do jego ogłoszeń. Ilonajot proszę o więcej fotek Tumisia, może ze spacerku jak wychodzi .....ludzie lubią fotki :loveu: [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=197685140250844[/url] :loveu: Quote
Ilonajot Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 Seciu kochana, musisz poprosic o fotki Olenke, bo ja jade do schroniska dopiero za jakis czas ... albo moze Pineska zrobi fotki, jak bedzie w ten weekend?? Pinesko, w schronie jest aparat ;) Quote
coronaaj Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='Ilonajot']oba telefony sa do tej samej osoby - Olenki/kierowniczki schroniska link do strony: [url]www.otoz.pl/starogard[/url] ja tez mysle, ze (B)DT bylby lepszy gdzies w poblizu ... Gucio pojdzie szybko do adopcji, bo to super pies ;) a teraz pojedzie az do Tarnobrzegu, zeby potem wrocic ... np. do Gdanska! bo takie rzeczy tez sie zdarzaja. Kaliska (w woj pomorskim) sa 65 km od Starogardu ... wiec rzeczywiscie niedaleko :)[/QUOTE] Zgadzam sie w 100%, zreszta napisze pw.... Quote
ŚWIAT Posted March 3, 2011 Posted March 3, 2011 [quote name='Secia'][COLOR=red][B]Koleżanki Koledzy Ciotki i Wujkowie oraz postronni czytacze[/B][/COLOR] bardzo proszę zaglądać na FB na wydarzenie TUMISIA astka, zapraszać się i znajomych, oraz komentować. Im więcej osób wie o Tumisiu tym większe są jego szanse. Komentarze to rodzaj przypominacza i Tumiś pojawia się wtedy na tablica wszystkich osób związanych z wydarzeniem i wszyscy czy chcą czy nie czytają o nim :-) Jutro powinno się tutaj pojawić 60 linków do jego ogłoszeń. Ilonajot proszę o więcej fotek Tumisia, może ze spacerku jak wychodzi .....ludzie lubią fotki :loveu: [url]http://www.facebook.com/event.php?eid=197685140250844[/url] :loveu:[/QUOTE] Robi się! Udostępniłam:) Quote
olenka_f Posted March 3, 2011 Author Posted March 3, 2011 wchodzę w link, i nic wiecej nie umiem mam konto na FB i to wszystko bo nie wiem jak to działa :( Quote
Recommended Posts