Paulina87 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 No i pierwsza jatka między psami zaliczona. Nie wiem kiedy Hugo ściągnął ze stołu końcówkę od pizzy i schował sobie ją za fotelem. Pech chciał, że Jura w tym momencie do niego podeszła, żeby się pobawić a Hugo rzucił się na nią z zębami i przeraźliwym warkotem, Jura nie pozostała mu dłużna, rzuciła nim o ziemie i zaczęła szarpać. Wzięłam Jurę za szmaty odciągnęłam a Hugo z piskiem uciekł na dół i schował się na posłaniu Tita, który akurat był na dworze. Oczywiście Hugowi poza obślinieniem i strachem nic się nie stało, bo my o żarcie to w domu mamy takie jatki często. Teraz okrążają się patrząc na siebie spod byka. Quote
Nano Posted May 19, 2010 Author Posted May 19, 2010 uuu to przyszły właściciel nad tym też bedzie musiał popracować ;p Quote
amacariel Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Paulina, a czy taka akcja zdarzyła się tez z udziałem człowieka? Czy rzuca się gdy Ty lub TZ zbliżacie się gdy je? Quote
Paulina87 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Można mu odebrać zabawkę, kość, z jedzeniem nie sprawdzałam, ale jak je to chodzę koło niego, przechodzę przez niego i nic nie reaguje, ani nie je szybciej. Niestety przyjaźń psia się skończyła i Hugo Jury już nie lubi. W sumie on nawet podczas zabawy czasem zbyt mocno się nakręcał i zaczynał bardziej na poważnie gryźć. Albo gdy po prostu sobie siedział i Jura do niego na spokojnie podchodziła to ten ją cap zębami, tak bez powodu, bo podeszła. Nad tym trzeba popracować, bo wydaje mi się, że on nie miał za częstego kontaktu z psami i ma nawet chyba problemy z CSami. Quote
amacariel Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Czyli obowiązkowe szkolenie musowo. Mysle że dobrym rozwiazaniem byłyby spotkania ze szczeniakami, powiedzmy 10 tygodniowymi. Nie bałby się ich a one ulegając nauczyły by go CS. u mojego spaniela to podziałało, miał też ten problem że nie kontaktował się z innymi psami. Quote
Paulina87 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Hugo Jury się nie bał, normalnie się bawili, ale czasem mu odbijała szajba. Obecnie są po drugiej bójce, a to dlatego, że Jura weszła do pokoju, w sumie nawet nie zdążyła wejść a Hugo już na nią. Quote
amacariel Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Trudno mi coś powiedzieć na ten temat nie widząc psa, jednak taka reakcja często związana jest ze strachem, mimo że początkowo było wszystko, wydaje się, w porządku. To że bez szkolenia porządnego teraz się nie obejdzie to pewne. I Hugoś z przytulaśnego spanielka zrobił się spanielkiem z problemami... Nieładnie maluszku!:cool3: Ale nie martw się, pan szkoleniowiec naprostuje psychike Tobie, jak i nieco wygładzi psychę Soleila. ;) :loveu::loveu: Quote
Ania&Rudy Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 dziewczyny, wrzuciłam tu wątek młodego http://www.dogomania.pl/threads/185918-25-domk%C3%B3w-chce-kud%C5%82atego-psa/page2 mam nadzieję, że będzie miał szczęście :) Quote
Ania&Rudy Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Asiu, a jeśli oddacie go komuś innemu to może jakiś inny spanielek znajdzie domek, doczytałam środek wątku i tak dopisuję ;) Quote
elinka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='Ania&Rudy']dziewczyny, wrzuciłam tu wątek młodego http://www.dogomania.pl/threads/185918-25-domk%C3%B3w-chce-kud%C5%82atego-psa/page2 mam nadzieję, że będzie miał szczęście :) Dzięki Ania.:loveu: Rzeczywiście mam domek chętny na adopcję młodego spanielka, to są już dorosłe dzieci (małżenstwo) mojej koleżanki z pracy. Mieszkają w bloku, mają dziewięcioletnią córeczkę. Nie znam ich osobiście, ale mogę przeprowadzić tam wizytę przed adopcyjną. Już posłałam im zdjęcia Hugo ;) Quote
Asia & Ginger Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='amacariel']Dziewczyny co z Hugosiem? Myślałam o Rafim, ale jednak moi rodzice obawiają się o ten jego stosunek do małych dzieci.. ;/ Asia, ten czarnuch on jest tak brudny czy ma taka strukturę włosa? (pisałaś kiedys, nie moge znależć tego ogłoszenia) o kolorowym 3 letnim chyba spanielu do adopcji (podobny do Teksasa Nikity). Wiesz co u niego? Ama, mimo najszczerszych chęci pozbycia się Rafcia z hotelu (bo zbankrutuję :shake:), to jednak nie polecam go do domu z małymi dziećmi, a wiem, że masz takie rodzeństwo. Jeśli chodzi o tego czarnuszka, to chyba ma taki włos dłuższy na tułowiu. Co do kolorków, to czy chodzi Ci o tego: http://www.dogomania.pl/threads/121612-Spanielki-szukające-nowych-domków-(Proszę-nie-pisać-w-tym-wątku!)?p=11227516&viewfull=1#post11227516 czy tego: http://www.dogomania.pl/threads/121612-Spanielki-szukające-nowych-domków-(Proszę-nie-pisać-w-tym-wątku!)?p=11227489&viewfull=1#post11227489 Pierwszym był ktoś zainteresowany, a drugi już w nowym domku. Quote
amacariel Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Dzieki za info Asia, chodzilo mi o tego drugiego. Ciesze się, że juz w nowym domku :)) Quote
Asia & Ginger Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 [quote name='elinka']mam domek chętny na adopcję młodego spanielka, posłałam im link do wątku Hugo ;) Elinka jeszcze dwa młodziaki mamy: 6-miesięczny czarnuszek, jego właściciele zginęli w wypadku samochodowym, on jedyny ocalał: http://www.dogomania.pl/threads/76073-Spaniele-do-adopcji?p=14698755&viewfull=1#post14698755 :-( I 1,5-roczny spanielek Rafi, do domu bez małych dzieci, najchętniej do domu z ogrodem i innymi psami, dla osób raczej doświadczonych: http://www.dogomania.pl/threads/174825-Rafi-A-ywioA-owy-mA-ody-spanielek-do-adopcji-A-A-DA-SZUKAMY-OSOBY-DO-WIZYTY-W-KATOWICACH Quote
elinka Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Edytowałam post #60. Aniu, zaraz doślę im te maluchy. Quote
Asia & Ginger Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Nano napisał(a):na 99 % Hugo jedzie do amacariel :) :multi: Amuś to kiedy i gdzie będę mogła wyściskać słodziaka? :cool3: Quote
amacariel Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 :loveu::loveu::loveu: Nano, dziekuje, dziekuje, dziekuje! :loveu: Dziewczyny mogłabym go odebrać na początku czerwca (2/3 czerwiec) z Poznania? Będę wracała z Bydg, mogę jechać przez Poznań! :) Asia, no to co do Poznania nie masz daleko ;p Możesz jako bezstronny obserwator potwierdzić, ze ja to ja :multi: Quote
Asia & Ginger Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 amacariel napisał(a)::loveu::loveu::loveu: Nano, dziekuje, dziekuje, dziekuje! :loveu: Dziewczyny mogłabym go odebrać na początku czerwca (2/3 czerwiec) z Poznania? Będę wracała z Bydg, mogę jechać przez Poznań! :) Asia, no to co do Poznania nie masz daleko ;p Możesz jako bezstronny obserwator potwierdzić, ze ja to ja :multi: No nie wiem, czy taki bezstronny. :evil_lol: Co do czerwca i Poznania, to nie wiem czy coś z tego wyjdzie, będziemy mieli wtedy środek sezonu truskawkowego. :roll: A na zlocik dogomaniacki dałaś się w końcu namówić? :cool3: Quote
amacariel Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 No coś Ty ja musze teraz młodemu psychike wyprostować a nie na zlociki jeździć :D tym bardziej, ze TŻ wraca z Norwegii i by mi tego nie wybaczył :P a tak to miedzynarodówke w Wa-wie obiecał ;) ale od sierpnia mini zlociki czemu nie :D Będę już w Bydg. Oj, jeden dzien sie wyrwiesz, no! Quote
Asia & Ginger Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 amacariel napisał(a):No coś Ty ja musze teraz młodemu psychike wyprostować a nie na zlociki jeździć :D tym bardziej, ze TŻ wraca z Norwegii i by mi tego nie wybaczył :P a tak to miedzynarodówke w Wa-wie obiecał ;) ale od sierpnia mini zlociki czemu nie :D Będę już w Bydg. Oj, jeden dzien sie wyrwiesz, no! Zobaczymy jeszcze, pogoda teraz taka, że nic nie można przewidzieć i zaplanować. Ale na mini zlocik nad jeziorkiem oczywiście zapraszam jak wszystko dobrze pójdzie, to będziemy mieli hacjendę tylko dla nas do dyspozycji. :evil_lol: Na razie działam w tym kierunku. :p Quote
amacariel Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Dziewczyny, mam pytanie - czy mogłbyście polecić także tu na dogo jakąś osobę obeznaną w temacie psiego behawioru, agresji? Chciałabym zasięgnąć jak najwięcej informacji z różnych źródeł, może się przydać przy konfrontacji Soleila z Hugiem. Quote
Paulina87 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Mały gnojek został dzisiaj do popołudnia z moją babcią bo ja wczoraj wieczorem pojechałam do mojego TZta bo zmarł mu dziadek, a rano siostra poszła do szkoły więc Hugo jest na służbie u babci. Skoro Hugo Jury już nie lubi to na spacery chodzą osobno, ale w niedzielę lub w poniedziałek wracamy do Poznania więc wszystko wróci do normy. U mnie w domu obecnie trwa wymiana bramy więc psy nawet na siku muszą wychodzić na smyczy. Jura bardzo rozpacza z tego powodu i na znak protestu chce wychodzić na dwór z 10 razy dziennie. Dobrze, że już wiadomo do kogo mały trafi. Quote
amacariel Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Paulina87 - a dalej żrą się w domu? Czy raczej się omijają i nie dążą do bójki? Mogłabym go od Ciebie odebrać 3 czerwca? Nie orientuje sie niestety w poznaniu w ogóle, przyjachałabym pociągiem o 14:00, odjazd miałabym o 15:40. Dałabyś radę w tych godzinach się zobaczyć? Ewentualnie wcześniej - mam przyjazd do poznania o 10:00 o 11:00 odjazd. Quote
Paulina87 Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Puki mnie nie ma w domu psy są odseparowane, jak wrócę dzisiaj wieczorem to wezmę je na łąkę i zobaczymy co będzie się działo ;). Jura w ogóle nie dąży do bójki, to Hugo zaczyna. 2 czerwca mogę go podrzucić na dworzec na 14 bo później na 15 mam zajęcia. Quote
amacariel Posted May 20, 2010 Posted May 20, 2010 Ok jeszcze to bedzie do ustalenia ;) chyba ze wolałabys tą 10 - dla mnie to byłoby najlepiej bo przesiadalabym sie raz a nie dwa razy ;) ale zalezy od Ciebie, jak mozesz :) Daj info po powrocie ze spaceru co i jak :) Quote
Recommended Posts