Paulina87 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Przed chwilą wróciliśmy z TZtem do domu bo byliśmy na nocy muzeów. Hugo był sam przez 2 godziny (był zamknięty w łazience) przed wyjściem zabezpieczyłam drzwi, tzn zakleiłam papierami i materiałem, zostawiłam mu posłanko, jedzenie kulę smakulę i inne zabawki. Już po wyjściu Hugo zaczął piszczeć i drapać drzwi. Wróciliśmy i oprócz zdartego zabezpieczenia wszystko było całe!! Nie wiemy natomiast jak długo Hugo popiskiwał. Quote
Asia & Ginger Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 http://img7.imageshack.us/img7/9320/37215976.jpg Jaki on jest śliczny! :loveu: :loveu: :loveu: Quote
amacariel Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 czy pisak jest jeszcze 'wolny'? Powiiedzcie mi na czym, jak sądzicie polega problem z zostawaniem - nie jest tego nauczony czy to może jakiś lek separacyjny? Moi rodzice chcieliby spanielka dla siebie. Dopytam czy ich zainteresowanie jest aktualne. ;) Quote
Nano Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 psiak jest i bedzie jeszcze przez okres do czasu zakończenia aukcji na allegro, potem zadecyduje (myślę, że wspólnie z Pauliną) do kogo psiak pojedzie. Zainteresowanie jest dość duże... podam ci na Pw moje gg i pogadamy :) Quote
Niebieska713 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Paulina87 - ale Ty robisz przepiekne zdjecai...!!! Szkoda,ze jestes tak daleko...:shake: Quote
Nano Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 i jak tam Paulina?? jak Hugo dziś się zachowywał?? ile razy dziennie z nim wychodzisz?? zdarzyło mu się zrobić w domu?? ma apetyt?? xD Quote
Paulina87 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Te pierwsze zdjęcia to mój TZ robił. Hugo myśliciel Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
amacariel Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 :loveu::loveu: cudny! jak widze tą jego grzywke to aż mnie palce swędzą.:evil_lol: Paulina - Czym go karmisz? Mnie nie podobaja się te zacieki przy oczkach, trzeba by kanaliki sprawdzić, albo czy jakiegoś zapalenia nie ma. Quote
Paulina87 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 On takie zacieki już miał. Nie łzawią mu one jakoś bardzo mocno te oczy, ale trochę na pewno. Ja go karmię suchą karmą. Quote
amacariel Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Jaką jesli mozna wiedziec? :) nie ma zadnych alergii pokarmowych? Quote
Nano Posted May 16, 2010 Author Posted May 16, 2010 z tego co widze, to w książeczce w kolumnie uczulenia ma tylko preparat advantage... ale nie wiem czy lekarz sie nie pomylił i nie miał tego wpisać strone dalej w odrobaczaniu... Quote
Paulina87 Posted May 16, 2010 Posted May 16, 2010 Wczoraj i dzisiaj jadł niestety Friskies dla szczeniąt bo na szybko mu kupiłam w markecie, dopiero jutro mu kupię jakąś normalną, dobrą karmę dla szczeniąt prawdopodobnie Boscha. Quote
Paulina87 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Hugo ma dużo wrażeń :P Wczoraj byliśmy w kościele hehe bo nie chciałam go zostawiać więc poszliśmy razem. Dzisiaj od rana byliśmy na wizycie przedadopcyjnej a potem pojechaliśmy do moich rodziców i wracamy dopiero w środę. Rodzince się spodobał, mama stwierdziła że straszne adhd z niego, ale siostra jest w nim zakochana, już nie mówiąc o Jurze, która najchętniej to by zamęczyła go, ale Hugo chowa się przed nią pod fotelem a ona rozpacza że nie może tam się wcisnąć. Quote
Nano Posted May 17, 2010 Author Posted May 17, 2010 wow :) to rozumiem, że w Ostrowie jesteś ?? jak Hugo spisał się podczas jazdy ?? rozumiem, że jechałaś PKP ?? chyba że TŻ ma autko xD Quote
missy87 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 A ja wlasnie do Poznania dojechalam i mialam nadzieje, ze spedze z nim nocke w jednym lozku, a Ty sobie do domu pojechalas no! :[ :) Quote
Paulina87 Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 Jechałam pkp. Myślałam, że pociąg będzie podstawiony a tu zonk, Hugo strasznie zmókł i wyglądał jak półtorej nieszczęścia. Jakiś sympatyczny chłopak wsadził mi go do pociągu (pomyślcie sobie jak wyglądała jego marynarka) po czym wyciągnął z torby swój własny ręcznik i owinął Huga co by nie zmarzł i tak Hugo przespał aż do Jarocina, a potem spał dalej, ale już bez ręcznika. Ja co prawda ręcznik miałam, ale tylko do wytarcia go, i mały kocyk od Missy żeby się na nim położył. Quote
Asia & Ginger Posted May 17, 2010 Posted May 17, 2010 amacariel napisał(a):czy pisak jest jeszcze 'wolny'? Powiiedzcie mi na czym, jak sądzicie polega problem z zostawaniem - nie jest tego nauczony czy to może jakiś lek separacyjny? Moi rodzice chcieliby spanielka dla siebie. Dopytam czy ich zainteresowanie jest aktualne. ;) Nano napisał(a):psiak jest i bedzie jeszcze przez okres do czasu zakończenia aukcji na allegro, potem zadecyduje (myślę, że wspólnie z Pauliną) do kogo psiak pojedzie. Zainteresowanie jest dość duże... podam ci na Pw moje gg i pogadamy :) Nano jeśli chodzi o Amacariel, to mogę za nią ręczyć własną głową, znamy się z forum spanielowego, osobiście zresztą też. Jak mało komu własnego psa bym jej powierzyła. :p Paulina87 napisał(a):Jechałam pkp. Myślałam, że pociąg będzie podstawiony a tu zonk, Hugo strasznie zmókł i wyglądał jak półtorej nieszczęścia. Jakiś sympatyczny chłopak wsadził mi go do pociągu (pomyślcie sobie jak wyglądała jego marynarka) po czym wyciągnął z torby swój własny ręcznik i owinął Huga co by nie zmarzł i tak Hugo przespał aż do Jarocina, a potem spał dalej, ale już bez ręcznika. Ja co prawda ręcznik miałam, ale tylko do wytarcia go, i mały kocyk od Missy żeby się na nim położył. Jaki dżentelmen. :cool3: Paulina fotki przecudne jak zawsze. :loveu: Quote
Paulina87 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 Moja babcia bardzo chciałaby Huga, ale dziadek z powodu swojego wieku ma problemy z osobowością i po każdej wizycie jakiegoś psa w domu twierdzi, że gryzą go pchły i uważa, że miejsce psa jest na dworze. Moja siostra też przemawia ciągle do Huga, że nigdzie go nie odda, ale o poprzedniej tymczasowiczce też tak mówiła, ale oddać musiała i śmieję się z niej, że ona nie mogłaby być DT bo później byłaby niczym Villas ;). Jura wczoraj rozpaczała, że Hugo nie chce się z nią bawić i chyba teraz tego żałuje, bo ona już jest taką stateczną panną i zanim się obróci to Hugo okrąża ją 10 razy. I oto w małych Łąkocinach pod Ostrowem odbywają się nielegalne walki psów (czytałam dzisiaj na wp.pl że husky to krwiożercze bestie i najwięcej śmiertelnych pogryzień ludzi jest własnie przez SH). Tak więc w prawym narożniku Jura bestia a w lewym narożniku Hugo o blond grzywce Uploaded with ImageShack.us Początkowo Hugo został sprowadzony do parteru... Uploaded with ImageShack.us ...ale ostatecznie wygrał walkę Uploaded with ImageShack.us Zwycięzca Uploaded with ImageShack.us Quote
Asia & Ginger Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='Paulina87']Moja babcia bardzo chciałaby Huga, ale dziadek z powodu swojego wieku ma problemy z osobowością i po każdej wizycie jakiegoś psa w domu twierdzi, że gryzą go pchły i uważa, że miejsce psa jest na dworze. Moja siostra też przemawia ciągle do Huga, że nigdzie go nie odda, ale o poprzedniej tymczasowiczce też tak mówiła, ale oddać musiała i śmieję się z niej, że ona nie mogłaby być DT bo później byłaby niczym Villas ;). Jura wczoraj rozpaczała, że Hugo nie chce się z nią bawić i chyba teraz tego żałuje, bo ona już jest taką stateczną panną i zanim się obróci to Hugo okrąża ją 10 razy. Paulina nie wiem jak Twoja babcia "trzyma się" jak na swój wiek, ale nie jestem przekonana, żeby spaniel był dobrym pomysłem dla starszej osoby. A szczególnie młody szczeniak, który został oddany z powodu nadmiernej aktywności. Długie spacery lub godzinne rzucanie piłki czy patyka jest męczące nawet dla młodych osób. Ale jeśli Twoi dziadkowie chcieliby spanielka, to jakiś dorosły albo starszy, opanowany psiak na pewno byłby zadowolony z takiego domku. ;) Aha, 10 maja w okolicach Ostrowa zaginął złoty spanielek: http://www.spaniele.pl/viewtopic.php?p=197653&sid=0344368252b8ac5f63338344c0f642fb#197653 Quote
Paulina87 Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='Asia & Ginger']Paulina nie wiem jak Twoja babcia "trzyma się" jak na swój wiek, ale nie jestem przekonana, żeby spaniel był dobrym pomysłem dla starszej osoby. A szczególnie młody szczeniak, który został oddany z powodu nadmiernej aktywności. Długie spacery lub godzinne rzucanie piłki czy patyka jest męczące nawet dla młodych osób. Ale jeśli Twoi dziadkowie chcieliby spanielka, to jakiś dorosły albo starszy, opanowany psiak na pewno byłby zadowolony z takiego domku. ;) Aha, 10 maja w okolicach Ostrowa zaginął złoty spanielek: http://www.spaniele.pl/viewtopic.php?p=197653&sid=0344368252b8ac5f63338344c0f642fb#197653 Nasz dom i babci dom są ze sobą połączone więc praktycznie mieszkamy razem co prawda nie ma przejścia z domu do domu, trzeba iść podwórkiem. A babcia fizycznie jest sprawniejsza niż ja :razz:, ale pewnie i tak ostatecznie go nie weźmie bo niby bardzo chciałaby psa, ale dziadek nie bardzo widzi psa w domu. A to ogłoszenie widziałam już na przystanku jak jechałam wczoraj autobusem, ale napisałam też na wątku żeby zadzwonili do schroniska. Quote
Nano Posted May 18, 2010 Author Posted May 18, 2010 słodziaśnie wyglądają :) widze, żę Hugo się przełamał :) Quote
Asia & Ginger Posted May 18, 2010 Posted May 18, 2010 [quote name='Paulina87']A to ogłoszenie widziałam już na przystanku jak jechałam wczoraj autobusem, ale napisałam też na wątku żeby zadzwonili do schroniska. Schronisko już powiadomione, jeszcze schron w Kaliszu ma być zawiadomiony. Dziewczyny jakbyście miały za dużo domków chętnych na spanielki, to pamiętajcie o Rafciu, 1,5-rocznym spanielku, do domu bez małych dzieci, najchętniej do domu z ogrodem i innymi psami, dla osób raczej doświadczonych: http://www.dogomania.pl/threads/174825-Rafi-A-ywioA-owy-mA-ody-spanielek-do-adopcji-A-A-DA-SZUKAMY-OSOBY-DO-WIZYTY-W-KATOWICACH I jeszcze jeden spanielek 6-miesięczny się pojawił, tym razem czarnuszek, jego właściciele zginęli w wypadku samochodowym, on jedyny ocalał: http://www.dogomania.pl/threads/76073-Spaniele-do-adopcji?p=14698755&viewfull=1#post14698755 :-( Quote
amacariel Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Dziewczyny co z Hugosiem? Myślałam o Rafim, ale jednak moi rodzice obawiają się o ten jego stosunek do małych dzieci.. ;/ Asia, ten czarnuch on jest tak brudny czy ma taka strukturę włosa? (pisałaś kiedys, nie moge znależć tego ogłoszenia) o kolorowym 3 letnim chyba spanielu do adopcji (podobny do Teksasa Nikity). Wiesz co u niego? Quote
Paulina87 Posted May 19, 2010 Posted May 19, 2010 Nano podejmie decyzję za 3 dni, bo za 3 dni kończy się aukcja Hugo, ale Ty amacariel jesteś brana pod uwagę. Quote
Recommended Posts