Nano Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 Do adopcji około 6-7 miesięczny szczeniak o imieniu Hugo :) Z informacji jakie dostałam od właściciela psiak posiada aktualne szczepienia a co za tym idzie książeczkę zdrowia. Powodem oddania jest roczne dziecko - psiak jest za bardzo żywiołowy i nawzajem z dzieckiem mogą sobie zrobić krzywdę. Psiak znajduje się w Swarzędzu, ale nie ma problemu z dostarczeniem go do Poznania i w okolice. Piesek do oddania TYLKO w dobre ręce. Więcej info na priv. Quote
zeberka4 Posted May 12, 2010 Posted May 12, 2010 jak bedą oddawac niech podpiszą umowę adopcyjna z koniecznoscia sterylizacji! Bo pójdzie na sprzedaż lub pseudohodowle a szkoda takie psa! Quote
Paulina87 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Jeśli sprawa jest pilna a nie pojawi się nikt chętny to możemy go wziąć nawet dzisiaj na DT. Quote
Nano Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 na razie psiak jest na allegro... http://www.allegro.pl/item1038850498_szczeniak_cocker_spaniel_oddam_w_dobre_rece.html dwie osoby napisały, odpisałam im ale się nie odzywają... z tego co wiem sprawa nie jest aż tak pilna (jednak czym wcześniej ktoś go weźmie tym lepiej dla psa) ale jak by co będę cię Paulina miała na uwadze :) Quote
Asia & Ginger Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Tak to jest jak się nie ma fioletowego pojęcia o rasie i kupuje się, bo ma ładne oczy... :shake: Szkoda tylko, że potem psiaki cierpią. :shake: Wrzucę psiaka na forum spanielowe i do wątków adopcyjnych spanieli. Taki młodziak powinien szybko znaleźć nowy domek. ;) Quote
Nano Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Asia & Ginger napisał(a): Wrzucę psiaka na forum spanielowe i do wątków adopcyjnych spanieli. Dzięki :) mam nadzieje, że znajdzie dobry domek :) Quote
Nano Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 Paulina właśnie pisałam z właścicielem, chyba dom tymczasowy sie przyda... Quote
Cockermaniaczka Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 Wrzucam go na cockerowe,pare osob szuka psiaka do adopcji,moze akurat:D Quote
Nano Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 najprawdopodobniej jutro właścicielka dostarczy do mnie psa, i chyba "przepisze" go na mnie, abym ja mogła podpisać umowę adopcyjną itd, ja niestety nie mogę psiaka zatrzymać bo mam 4 swoje psy (w tym jedna ma teraz cieczkę)... i nie wyrabiam się pieniężnie... Quote
Paulina87 Posted May 13, 2010 Posted May 13, 2010 No ja mogę go wziąć na DT bo myślę, że z takim młodziakiem i nowym domem nie powinno być problemu :) A Ty możesz się zająć sprawami adopcji, umowy adopcyjnej itp. Quote
Nano Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 ok wysyłam ci mój nr na priv... będziesz mogła jutro ok 19 odebrać psiaka z górczyna ?? Quote
Nano Posted May 13, 2010 Author Posted May 13, 2010 ok to wstępnie 19... jak co to będę pisać bądz dzwonić :) pójdziemy sobie do parku i obgadamy istotne sprawy xD Quote
Cockermaniaczka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Poprosze o jaks kontakt gdzie mozna sie dowiedziec wiecej o psie. ,jest osoba z belchatowa zaintererosowana malym:) Quote
Paulina87 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Ja też mam już na niego 2 domki chętne, ale wszystko zależy od tego jak wypadną wizyty przedadopcyjne. Więcej info o psie będzie wieczorem. Quote
Nano Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 psiak już w DT, właścicielka zrzekła się psa, przepisała go na mnie... więc teraz pozostaje szukać odpowiedniego właściciela... Quote
Paulina87 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Hugo chyba mimo wszystko tęskni za domem. Załatwił wszystkie swoje potrzeby a mimo to drapie w drzwi i piszczy. Zdjęcia będą jutro. Quote
Nano Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 ech... :( mam nadzieje, że mu przejdzie :( gorzej jak nie :( Quote
Cockermaniaczka Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 To mlode psie co ma mu nie przejsc:p Pierwszy stres jest najgorszy:roll: Pare dni i bedzie ok.Jeszcze go bedziecie mialy dosc:eviltong::evil_lol: Quote
Paulina87 Posted May 14, 2010 Posted May 14, 2010 Hugo bardzo ładnie chodzi na smyczy. Dostał gryzak i się nim zajmuje - najlepiej na łóżku. Jest bardzo łagodny, ale lubi podgryzać jak to szczeniak. W sumie gryzie wszystko co napotka. Ogólnie kochany psiak z niego. Quote
Nano Posted May 14, 2010 Author Posted May 14, 2010 no to super :) ładnie chodzi na smyczy, no prosze :):) mam nadzieje, że podczas twojej nieobecności nic ci nie "zje" xD w razie jak byś potrzebowała jakiej pomocy lub narzędzi typu szczotki, obroże itp to pisz ;) Quote
Paulina87 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Hugo ładnie przespał całą noc od 22 do 7 rano, w przeciwieństwie do mnie, ponieważ za miejsce swojego snu wybrał moją torbę podróżną leżącą w koncie za łóżkiem a z nią różnego typu reklamówki i zabrał sobie do niej klapki mojego TZta. No i Hugo przez sen wyczyniał najróżniejsze pozycje przez co strasznie szeleścił torbą, reklamówkami i wszystkim dookoła. Rano wyszłam z nim od razu na dwór i zaraz po wyjściu zrobił siku i qponka po czym chodziłam z nim jeszcze pół godziny, przez które nic nie zrobił więc wróciliśmy do domu. Hugo poszalał z piłką biegając po całym mieszkaniu i po chwili zrobił siku, tym razem na podłodze. Zdjęcia z wczoraj Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Uploaded with ImageShack.us Quote
Nano Posted May 15, 2010 Author Posted May 15, 2010 no no no :) zarąbiaszcze :):) kąpałaś go już ?? xD Quote
Paulina87 Posted May 15, 2010 Posted May 15, 2010 Dzisiaj rano go kąpałam, niestety po wizycie w parku nie wyglądał już tak ładnie jak zaraz po kąpaniu. Jak moja siostra nie zapomni przywieźć to Hugo będzie chodził na spacerki w pięknej czerwonej smyczce i obróżce. Quote
Recommended Posts