Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 415
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

biedak , możecie mi powiedzieć co jest z tym Szydłowcem? jak z gminą , ? czy mają uchwałę o opiece nad psami ? ciągle słyszę o następnych bezdomnych psach stamtą∂
czy jest tam jakas organizacja pro zwierzęca ? dlaczego się tym nie zajmują?

Posted

[B]Aguś[/B] tak dbasz o chudzinkę, że niedługo pięknie przytyje :) Dużo osób zgłosiło chęć pomocy, więc musi być dobrze!

Ale mieliście przeżycia z tym gościem. Bardzo dobrze, że policja była - może facet się czegoś nauczy! Nie rozumiem ludzi, którzy sami nie pomagają i innym nie dają. U Nas w Skarżysku i u mnie na wsi zresztą też są też tacy wspaniali, którzy mają pretensję, że się bezdomne zwierzęta dokarmia. a co się działo jak teściowa zimą u siebie w piwnicy w bloku zrobiła miejsce dla kotków...

Posted

[COLOR=Red]Aimez [COLOR=Black]teraz juz bedzie tylko lepiej,przy takiej opiekunce to kazdy by wydobrzal;)prosze o buziaka w nos dla Juniorka na kolorowe sny:)[/COLOR][/COLOR]

Posted

Kama....trzymamy kciuki za ciebie :)
ogarniaj sie z robotą...czekamy :) na powrót wielkiej bazarowej:P

czerda....u nas w miescie nie ma nic
nie ma programu...nie ma checi wspolpracy...

jest plan, ze jak zbierzemy znaczną ilosc adopcji - jako mieszkancy - oppiszemy to w gazecie...
wylapanie i umieszczenie psa w schronisku to ok 1000 zł na tym terenie...czyli 10 x 1000zł to 10 000 tysiecy - tyle zaoszczedzilismy dla miasta!!!
ja to uswiadomiłam jednej z radnych - zamarła..zaniemowila..a potem powiedziała, ze taks ie przejmujemy tymi psami, a ludzie nie maja na chleb...
to jej powiedzialysmy, zeby dala im z wlasnej kieszeni na ten chleb...
my dajemy na psy TAKI nasz wybór...echh

Posted

[quote name='milosnicy zwierzat']śliczny a taki zabiedzony
szok jak można być tak podłym i doprowadzić do takiego stanu[/QUOTE]

za taki stan odpowiada Miasto!

załamałam sie...

dzis sobota - noc po targowisku!!!!
1. pies wystraszony w typie DOGA!!!bezowy
2. wystraszony mocno w typie lablador czarny!!!!juz chudy
3. piekny długowłosy owczarek!!!!!!piekny..czarny...
4. terier w dobrej kondycji - gruby...zagubiony..szukał funfla do oblatywania..dzien przespał pod krzakami!!!

Dziewczyny ja stad jutro wyjezdzam,ja juz nie mam zdrowia do tego co tu sie dzieje..
my tego nie ogarniemy..nie ma szas:(

nie wspone o tych psach, kt widzialysmy z Aimez w środe!!!!

Posted

Junior calkiem niezle sobie radzi....:)
Skoczyl rano do mojego labiszonka gdy ten przechodzil obok miski z woda...... a o nocy juz nie wspomne...... zebralo mu sie kilka razy na oczyszczanie kiszek........
Zjadl rano rosolek z kurczakiem, poprawil gotowana parowka i teraz spi na jednym z chodnikow zwinietych w nocy....
Zauwazylam, ze gdy jakis czas spi to pozniej lekko utyka na przednia lapke.... zreszta to i tak cud, ze ich nie polamie jak chodzi.... takie sa chudzienkie....

Posted

podalam juz 3 osobom numer konta do wplat
mysle ze bedzie wiecej chetnych:)))
aha w rozliczeniu nie podawajcie prosze danych osobowych tylko imie i np pierwsza litere nazwiska

Posted

Ale chudzina, mokra chudzina :( No, ale teraz będzie już tylko dobrze :)
W azylu była bardzo podobna sunia, Dawka. Trafiła tu z rodzeństwem, wszystkie dzikie. Trochę czasu spędzonego wśród ludzi i zrobił się z niej bardzo fajny pies, niedawno znalazła dom. A Junior będzie w domu, nie schronie, z jeszcze lepszym kontaktem z ludźmi, więc socjalizacja pójdzie jeszcze sprawniej :)

[B]Anita[/B], to Ty teraz z czterema psami zostajesz, czy Latika zostaje w Szydłowcu? :)

Posted

[quote name='koosiek']Ale chudzina, mokra chudzina :( No, ale teraz będzie już tylko dobrze :)
W azylu była bardzo podobna sunia, Dawka. Trafiła tu z rodzeństwem, wszystkie dzikie. Trochę czasu spędzonego wśród ludzi i zrobił się z niej bardzo fajny pies, niedawno znalazła dom. A Junior będzie w domu, nie schronie, z jeszcze lepszym kontaktem z ludźmi, więc socjalizacja pójdzie jeszcze sprawniej :)

[B]Anita[/B], to Ty teraz z czterema psami zostajesz, czy Latika zostaje w Szydłowcu? :)[/QUOTE]

Koosiek...
ja zabieram Latike do Warszawy -
jak wyjdzie, ze jest szczenna - sterylke aborcyjna lepiej w meiscie zrobic :/
jeszcze póltora tygodnia u mnei posiedzi....zgłoszona jest jako zaginiona...musze trzymac dwa tygodnie

szczylas jedzie do mojej znajomej - psiary...
weźmie go za karme...sama ma juz troche psów i nie moze sobie pozwolic na kolejnego biedaka /nie wykarmi juz tylu/...a ma spora gromade :/
[B]wiec pomoc w pozyskiwaniu karmy dla Juniora - wskazana i pozadana :/[/B]

[B]zreszta karma dla szydłowiaków tez pożadana - w okolicy gdzie znaleziony był Junior takich jak on jest wiecej :([/B]

Posted

[quote name='koosiek']Dog Chow może być? Mogę dać 3 - 4 kilo, i może z kilogram Happy Doga (dobra, wysokoenergetyczna karma).[/QUOTE]

Koosiek...zbieramy wszystkoooo...

jak nie jedna chudzina to druga zje :/

ja w domu mam Acane Light...:)
heh...na light to zaden nie utyje :/

Posted

Juniorek narobił nam stresa!!!!

dziewczyny przyjechały wczesniej niz ja...
wchodze do domu...a juniorek spieniony!!!!

był stres...

ale sytuacja opanowana
jje i pije!!!

mógł się spienić z powodu stresu...

Obraz nędzy i rozpaczy...