mamajulki Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 Znalazłam już domek dla Tiary.. Mieszka w Krakowie, jest szczęśliwa i kochana !! Quote
Niebieska713 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='mamajulki']potrzebuję pomocy w znalezieniu domu dla około 2 letniej suczki.piesek jest średniej wielkości. Jest wysterylizowana, zaszczepiona, uwielbia dzieci, nauczona czystości, ładnie zostaje sama w domu!! Córka ma alergię, wczoraj byłam u kolejnego lekarza żeby potwierdzić diagnozę.. Córa dostała sterydy, ponieważ zwykłe leki antyalergicznie nie skutkują.. Lekarka postawiła sprawę jasno, albo wywiezć dziecko z domu, albo psa... Dałam ogłoszenia w swoim mieście, ale postanowiłam tutaj też napisać.. (pomimo zlych doświadczeń).. Jeżeli ktokolwiek mógł by pomóc to będę wdzięczna.. Mam czas tylko do przyszłego tygodnia... czemu chcesz znow oddac ta sunke???!!! Quote
vega17 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='Niebieska713']czemu chcesz znow oddac ta sunke???!!![/QUOTE] przecież mamjulki jasno napisała dlaczego musi ją oddać, dziecko ma uczulenie i już, i miała do wyboru szukać jej domu, przywiązać do drzewa lub odwieźć do schroniska Quote
Niebieska713 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='vega17']przecież mamjulki jasno napisała dlaczego musi ją oddać, dziecko ma uczulenie i już, i miała do wyboru szukać jej domu, przywiązać do drzewa lub odwieźć do schroniska[/QUOTE] ONa ta sunie chce oddac juz kolejny raz. Wczesniej tez zakladane byly watki o oddaniu tej suni. Quote
mamajulki Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Dlaczego "znowu" ?? Ja nie mam wyjścia... Skoro jesteście takie nieufne to zapraszam serdecznie do siebie.. Zobaczycie ile lekarstw obecnie bierze moje dziecko, i na co one wszystkie są... Jak już napisałam w poprzednim poście, dostała wczoraj sterydy, bo zwykłe nie pomagały.. Ja się staram, chcę zrobić wszystko żeby nie wróciła do schroniska, ale jak wróci mój mąż to ją po prostu wsadzi w auto i odwiezie.. Nie chcecie pomóc, to przynajmniej nie przeszkadzajcie... Quote
mamajulki Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 [quote name='Niebieska713']ONa ta sunie chce oddac juz kolejny raz. Wczesniej tez zakladane byly watki o oddaniu tej suni.[/QUOTE] Nie były zakładane wątki o oddaniu tylko o szukaniu pomocy w nauczeniu ją zostawać w domu... To chyba jest różnica... Jak już pisałam, nie chcesz pomóc to nie przeszkadzaj... Bo przez takie komentarze pies wróci do schronu... Przyjedz zobacz, wtedy się wypowiadaj.... Quote
Niebieska713 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='mamajulki']Nie były zakładane wątki o oddaniu tylko o szukaniu pomocy w nauczeniu ją zostawać w domu... To chyba jest różnica... Jak już pisałam, nie chcesz pomóc to nie przeszkadzaj... Bo przez takie komentarze pies wróci do schronu... Przyjedz zobacz, wtedy się wypowiadaj....[/QUOTE] To ja chyba czytac nie umiem... Byl zalozony watek o ODDANIU suni,a potem niby juz nieaktualny.. Teraz znow zalozylas nowy watek o oddaniu TIARY?! Quote
mamajulki Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 [quote name='Niebieska713']To ja chyba czytac nie umiem... Byl zalozony watek o ODDANIU suni,a potem niby juz nieaktualny.. Teraz znow zalozylas nowy watek o oddaniu TIARY?![/QUOTE] Jesteś jakoś specjalnie zainteresowana tym tematem czy moją osobą?? Wiesz, że przez Twoje komentarze ona może stracić szansę na nowy dom?? Zastanów się... Quote
vega17 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 słuchajcie nie ma się co sprzeczać, trzeba szukać domu psu, a nie doszukiwac się nie wiadomo czego. znam sparwe z prawej ręki, wiem że mamajulki nie miała z nią lekko, demolowała mieszkania, nie mogła sobie z nią dać rady, straciła możliwość podjęcia pracy przez nią, dlatego chciała ją oddać, ale późnej nauczyła ja zostawać samej w domu, już nie ma z tym problemu, ale teraz ma poważniejszy problem, dziecko jest ciężko chore. dlatego podjęłą ostateczną decyzję, musi oddać Tiarę. I albo ktoś pomoże albo będzie rzucał kłody pod nogi i już Quote
Niebieska713 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='mamajulki']Jesteś jakoś specjalnie zainteresowana tym tematem czy moją osobą?? Wiesz, że przez Twoje komentarze ona może stracić szansę na nowy dom?? Zastanów się...[/QUOTE] Wiec napisz dokladnie jaki ma byc ten domek? Czy moze byc z innymi psami,dziecmi idt. Wtedy jest zawsze latwiej cos szukac.... Quote
dota&koka Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 dogomania nie jest od oceniania czyjegoś postępowania,tylko od pomocy psom.to jest nasz priorytet. niebieska,gdzie się nie pojawisz,wszczynasz niepotrzebne dyskusje.tak ma wyglądać twoje pomaganie zwierzakom?? najważniejsze,żeby Tiara nie trafiła do schronu albo na ulicę. Quote
mamajulki Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Hmm co do dzieci to jest idealna, z psami w sumie też nie ma problemu, ale tylko wtedy gdy jest luzem, jak jest na smyczy, to nie wiem czemu ale jest lekko jak by to powiedzieć, nie agresywna, tylko jak podejdzie do psa to jest ok, ale jak chcę iść dalej czy ją odciągnąć to się najeza i pokazuje zęby... Domek gdyby był z ogrodem to by było idealnie, bo ona najlepiej czuje się na polu.. Uwielbia biegać.. Ale mieszkanie też będzie dobre, żeby tylko miała miejsce żeby sie wygonic.. Nauczyłam ją zostawania w domu, nie wchodzi nieproszona do kuchni, to jest pies ideał.. Nie szczeka w domu.. Gdyby sytuacja była inna ja bym jej w życiu nie oddała.. Nie przypuszczałam że może wyjść coś takiego jak alergia... Quote
vega17 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 więc najlepiej gdyby w "nowym domku " nie było psów, lepiej nie ryzykować starcia. Tiara sporo przeszła, ale też bardzo dużo się nauczyła. Pilnie potrzebny jej dom Quote
mamajulki Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Gdyby ktoś zechciał mi pomóc, to podaję dane do kontaktu.. gg 12533607 lub 601 658 299 mail [email protected] Quote
mamajulki Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Niestety widzę, że niektórych woli się tutaj oceniać niż pomagać.. Szkoda tylko psa... Quote
Niebieska713 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='mamajulki']Niestety widzę, że niektórych woli się tutaj oceniać niż pomagać.. Szkoda tylko psa...[/QUOTE] Czego Ty chcesz?! Nie znajdzie sie DS z dnia na dzien! Sporo jest psiakow chetnych na DS... Wiec moze wstrzymaj sie z takimi komentarzami... Sama tez dawaj ogloszenia gdzie mozesz...Szukaj wsrod sasiadow,znajomych...Moze ktos bedzie chcial tego psiaka...??? Quote
mamajulki Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 [quote name='Niebieska713']Czego Ty chcesz?! Nie znajdzie sie DS z dnia na dzien! Sporo jest psiakow chetnych na DS... Wiec moze wstrzymaj sie z takimi komentarzami... Sama tez dawaj ogloszenia gdzie mozesz...Szukaj wsrod sasiadow,znajomych...Moze ktos bedzie chcial tego psiaka...???[/QUOTE] Możesz się w tym watku nie wypowiadać... Zniknij po prostu.... Gdzie się nie pojawisz wszczynasz kłótnie... Odpuść sobie.. Miejsca dla psa szukam już nie pierwszy dzień.. Ogłoszenia wiszą, pytałam gdzie się da.. Co Ty myślisz że siedzę na dupie i czekam aż się sprawa sama załatwi... Nie mam jak gonic po całym mieście i pytać każdego, robię co mogę... A przy tym staram się wyleczyć dziecko... Lekarka postawiła ultimatum... Albo z domu znika dziecko albo pies... I to natychmiast.. A to było w zeszłym tygodniu... Wszyscy są już na mnie wściekli, że pies jeszcze jest z nami... Chyba to o mnie jakoś świadczy że robię co się da... Prawda?????? Quote
Niebieska713 Posted May 6, 2010 Posted May 6, 2010 [quote name='mamajulki']Możesz się w tym watku nie wypowiadać... Zniknij po prostu.... Gdzie się nie pojawisz wszczynasz kłótnie... Odpuść sobie.. Miejsca dla psa szukam już nie pierwszy dzień.. Ogłoszenia wiszą, pytałam gdzie się da.. Co Ty myślisz że siedzę na dupie i czekam aż się sprawa sama załatwi... Nie mam jak gonic po całym mieście i pytać każdego, robię co mogę... A przy tym staram się wyleczyć dziecko... Lekarka postawiła ultimatum... Albo z domu znika dziecko albo pies... I to natychmiast.. A to było w zeszłym tygodniu... Wszyscy są już na mnie wściekli, że pies jeszcze jest z nami... Chyba to o mnie jakoś świadczy że robię co się da... Prawda??????[/QUOTE] Moze troche przystopuj z takimi wypowiedziami. Napisalam prawde,a ze Tobie sie to akurat nie podoba to Twoj problem. Ja tez szukam wsrod swoich znajomych domku dla suni...Ale nic nie jest na pstrykniecie palcem,zrozum to dziewczyno/kobieto...Za duzo jest innych bardziej potrzebujacych psiakow... Quote
mamajulki Posted May 6, 2010 Author Posted May 6, 2010 Dla mnie mój pies jest najbardziej potrzebujący.. Nie mam ochoty przystopować..Szukam dla psa nowego domu, za wszelką cenę.. Więc ostatni raz Cię dziewczyno proszę.. Nie przeszkadzaj.. Quote
zebra12 Posted May 7, 2010 Posted May 7, 2010 Może wklej fotkę suni, bo jak się psa zobaczy, to czasem serce mocniej zabije i już wiadomo, że to TEN. Quote
Niebieska713 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 [quote name='vega17'] Pies wziety ze schroniska,znow szuka domku.... Czy ktos mu pomoze.... Quote
mamajulki Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Ja już tracę nadzieję że znajdę jej dom.. Dzwoniłam właśnie do fundacji ProAnimals z Chrzanowa chciałam poprosić o pomoc, a miła pani zapytała dlaczego zawracam jej głowę w niedzielę..:crazyeye: W NIEDZIELĘ... Podziękowałam jej za pomoc i się rozłączyłam.. Bo przecież psiaki potrzebują pomocy tylko od poniedziałku do piątku.. Quote
mamajulki Posted May 8, 2010 Author Posted May 8, 2010 Tak sobie pomyślałam, że może znacie jakiś hotelik w okolicach Chrzanowa lub Krakowa.. Miejsce gdzie ona mogła by przeczekać aż nie znajdzie się dla niej dom.. Nie wiem jak ona sobie poradzi jak trafi znowu do schroniska... Prosze o jakikolwiek kontakt.. Quote
Niebieska713 Posted May 8, 2010 Posted May 8, 2010 mamajulki napisał(a):Tak sobie pomyślałam, że może znacie jakiś hotelik w okolicach Chrzanowa lub Krakowa.. Miejsce gdzie ona mogła by przeczekać aż nie znajdzie się dla niej dom.. Nie wiem jak ona sobie poradzi jak trafi znowu do schroniska... Prosze o jakikolwiek kontakt.. TAK.miala na krotko domek,a teraz znow szuka domu...Cos nie ma szczescia ta sunia... KTO MOZE POMOC?! Czemu tak malo osob tu zaglada,prawie nikt... Quote
Recommended Posts