Doda_ Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Dziś w nocy o 1 zauwazyłam przez okno stojącego na srodku jezdni amstaffa. Myślałam ze gdzieś jest właściciel i zaraz do niego pobiegnie ale tak się nie stało. Przechodził facet z psem, tak się przestraszył amstaffa ze uciekł biegiem, bo wygląda bardzo groźnie. Ludzie uciekali od amstaffa, a on biednie wpatrywał i prosil o pomoc. Wyszłam z kiełbaską, przyleciał szybko, zjadł i... wszedł do bloku, zaczekał pod moimi drzwiami, bardzo chciał ze mną wejść, serce mi pekało na jego widok. Amstaffem okazała się młoda suka, bardzo łagodna, naprawdę, a wygląda groźnie. Musiała mieć dom, dobrze wygląda ale Jest trochę za szczupła, i wie że smycz+obroza oznaczają wyjście na spacer, zna niektóre słowa. Dziś rozwieszę ogłoszenia i jadę do pracy, ona śpi na korytarzu, niestaty nie mogę ją przyjąc do domu choc bardzo bym chciała.. mam dużego psa który nawet sukę nie zaakceptuje we własnym domu.. Ona jest bardzo spragniona kontaktu ze człowiekiem, kocha ludzi i lgnie do nich. BARDZO PROSZĘ O POMOC!! PILNIE POTRZEBNY TYMCZAS DLA NIEJ LUB HOTELIK [COLOR=red](POKRYJĘ KOSZT POBYTU ZA MIESIĄC, BĘDZIEMY MIELI TYLE CZASU ZEBY UZBIERAĆ DEKLARACJE NA KOLEJNE MIESIĄCE!!)[/COLOR] [COLOR=black]dziewczyn od amstaffów bardzo prosi o pomoc przemiła amstaffka.. Nie może długo zostac na korytarzu, a w schronisku zmarnieje bardzo szybko. [/COLOR] ZDJECIA BEDA PO SPACERZE Z NIA Quote
Doda_ Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 OGŁOSZENIA O ZNALEZIONYM AMSTAFFIE ROZWIESILAM JUZ W SKLEPACH Oto sunia, popatrzcie jaka piekna: [IMG]http://img42.imageshack.us/img42/9700/20100504030.jpg[/IMG] [IMG]http://img97.imageshack.us/img97/9898/20100504029.jpg[/IMG] [IMG]http://img576.imageshack.us/img576/4306/20100504028.jpg[/IMG] Quote
doddy Posted May 4, 2010 Posted May 4, 2010 Jestem na wezwanie :) Doda, czy jesteście w stanie umieścić ją gdzieś chociaż na 1 tydzień? Sunia jest zadbana, może po prostu komuś zwiała... Jeśli mielibyśmy ją wziąć do hoteliku, to pewnie do Warszawy. Nie chciałabym robić właścicielowi "niedzwiedziej przysługi" jeśli jej szuka wywożąc do stolicy. Czy wiecie może cokolwiek o jej stosunku do psów? Jeszcze może warto chip i tatuaż sprawdzić. Quote
Doda_ Posted May 4, 2010 Author Posted May 4, 2010 MAM WSPANIAŁĄ WIADOMOŚĆ!!!!!! Suka dziś przed chwilą wróciła do właścicieli. Przyjechał facet z małym dzieckiem, mnie nie było w domu ale jestem na 100% pewna ze to on jest właścicielem bo pokazał jednej sąsiadce zdjecia psa w telefonie, a druga sąsiadka jest jego koleżanką. Rano chodziłam z psem po sklepach i rozwieszałam ogłoszenia, potem własciciel się odezwał a sąsiadka nie wiedziała jeszcze ze on już wie i odbierze amstaffkę wieczorem, też sama go wezwała :) Najważniejsze ze wszystko dobrze się skończyło. Wieczorem uciekła właścicielce, która była na spacerze także z małym dzieckiem. Uciekła podobno za innym psem. Doddy i Bajkab - bardz dziękuję !!! Quote
gagata Posted June 1, 2010 Posted June 1, 2010 Niniejszym podajemy do wiadomości, że w związku ze stwierdzonymi nieprawidłowościami dot. pracy Oddziału Fundacji EMIR w Sosnowcu , a w szczególności dotyczącymi rzetelności rozliczeń finansowych oraz wpłat darczyńców przekazywanych na ratowanie psów – z dniem 1.06.2010 szef Oddziału w Sosnowcu zostaje zawieszony w swoich czynnościach tj. pozbawiony prawa do zbierania pieniędzy w imieniu Fundacji EMIR , podejmowania decyzji oraz reprezentowania fundacji . W związku z powyższym Zarząd Fundacji EMIR zwraca się do wszystkich Darczyńców, którzy wspomagali finansowo Oddział Fundacji EMIR w Sosnowcu z prośbą o pilny kontakt pod nr tel .785 077 077 – Zarząd Fundacji „Emir” Quote
Recommended Posts