zuzlikowa Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 [quote name='kizimizi']A propos tej sytuacji to nasz Astul tam jest i teraz i my szukamy mu miejsca innego. ktos cos wie?[/QUOTE] ...wiedziałyście o tej sytuacji? Quote
kizimizi Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 jakies 40 minut temu sie dowiedziałam z watku naszego Asta. Quote
bico Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 [quote name='zuzlikowa'] Dziewczyny napisały, że pomieszczenie jest cały czas ciemne...na innych przysłanych fotkach to widać... Zupełnie jestem oszołomiona...a tak wykłócałam się z pomysłem o klatce kenelowej u p.Małgorzaty...[/QUOTE] kto tam konkretni był, widział te pomieszczenia i robił te foto??? Quote
kizimizi Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Lu_Gosiak i Obraczus sa w temacie. To zastałam dzis na watku: [URL]http://www.dogomania.pl/threads/180544-Zastraszony-Asti-ju%C5%BC-w-dt/page89[/URL][URL="http://www.dogomania.180544-Zastraszony-Asti-ju%C5%BC-w-dt/page89"] [/URL] Quote
bico Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 ja u Rudusia znalazłam rozkład dnia zwierzaków w hotelu, post 705: [url]http://www.dogomania.pl/threads/179450-RUDU%C5%9A-szuka-nowego-hoteliku-DT/page71[/url] Quote
zuzlikowa Posted June 30, 2010 Author Posted June 30, 2010 [quote name='bico']kto tam konkretni był, widział te pomieszczenia i robił te foto???[/QUOTE] ...wiosna... Quote
kizimizi Posted June 30, 2010 Posted June 30, 2010 Powiedzcie dziewczyny co to sie znow dzieje z tymi hotelami :( Mam noc z głowy ale musze juz zejść z kompa. Straszny mętlik mam, musze pomyślec a dzis i tak nic nie wskóram. Spokojnej nocy życze:roll: Czy chcecie zabrac Negra? w tej sytuacji chyba tak!:roll: Quote
mercy Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 rany boskie!!!!!:crazyeye::crazyeye::crazyeye::crazyeye: przecież on się tam nie może ruszyć!!!! trzeba go zabrać natychmiast! wiecie o jakimś tdt? hotelu ? z klatki do klatki?:angryy: ile kosztuje doba w tym "hotelu"? Quote
mercy Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 znalazłam świetny cytat na dogo: "Wszystkie psy powinny zostac zabrane z Alcatraz w Obornikach Slaskich. Wobec Stefana, wlasciciela, powinien zostac zastosowany ostracyzm spoleczny, antyreklama i wilczy bilet. Ewentualna kontrola tzw organow nie ma sensu, bo moglaby stwierdzic, ze psy zyja w dobrych warunkach,poniewaz maja niezardzewiale klatki i kafelki w czystym pomieszczeniu, ja zreszta z dala sie trzymam od sadow nawet jak mam racje. Ale za to mozna napietnowac, naglosnic, i nade wszystko zabrac psy , a chciwy zysku wlasciciel powinien trafic na czarna liste dogo i poza dogo. Czarny kwiat" Quote
zuzlikowa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Tak jak pisałam fundacja 2 plus 4 zainteresowała się Negro...wyraziła chęć przejęcia go pod swoją opiekę...wczoraj też dostałam informację,że jest dom chętny do adopcji Negro(nic jeszcze o nim nie wiem,jutro mam dostać namiary i konkretne informacje)...w związku z tym rozmawiałam dzisiaj z Irkiem niejako w dwóch sprawach- 1)...by uniknąć ponownej wpadki dla Negro, poprosiłam Irka o zrobienie wizyty przedadopcyjnej,a nawet jeśli ta dobrze wypadnie,wprowadzenie Negro do domu... 2)jeśli nie wypali sprawa z domkiem, wyrażę zgodę na przejęcie opieki nad Negro przez fundację,ale musi być dla niego bezpieczny i sprawdzony dt... Wszystko ma priorytet-PILNE! Wybaczcie więc,że nie czekam dalej na Wasze opinie...:oops: Quote
zuzlikowa Posted July 1, 2010 Author Posted July 1, 2010 Na wszelki wypadek pilnie szukam dt lub hoteliku dla Negro...napisałam już do wiosny,Donki,ZuziM i yumanji... Wiosna może miec niedługo wolne miejsce...mała kolejka,ale tu czas pogania. Quote
kizimizi Posted July 1, 2010 Posted July 1, 2010 Zuzia Negra nie wezmie bo ona takich chlopcow miec nie chce. P.Marek z Bogatyni kazał sie kontaktować za tydz. moze sie cos zwolni. Koszt ok.400zł Wiosna ma teraz Staszka od Obraczusa wiec nei wiem czy Negro nie bylby wtedy problemem. Jamor sie nie odzywa (ponoc do połowy lipca tak bedzie). Ewanka znow suczki woli bo inaczej jej psy sie gryza. Ranata chyba ma listę oczekujacych ale to sie moze wszytsko zmienic bo ludzie maja taką sytuacja jak my z Astulem. Agnieszka z Tarnowskich Gor moze miec miejsce ( NIE MOGLAM SIE DO NIEJ DODZWONIC DZIS) i u Donki powinno sie znaleźć (bo ktos z Oborników Śl. moze zrezygnowac) np. my. Cala reszta obstawiona z tego co wiem. edit: Beata kolo Konstancina cos ponoc ma. Quote
zuziaM Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Rzeczywiscie, nie biore bardzo duzych psow. Ale jesli on jest lagodny do suk, to na krotko .... jako awaria zupelna, moge go wziac. Mam akurat wolny solidny stalowy kojec, bo suka , duza i bardzo stara, wybrala wielka wolnostojaca bude i do niej teraz chodzi, a nie wraca do swojego kojca na noc. Tylko prosze o wszystkie informacje o nim. agresja, temperament, jak sie zachowywac moze w kojcu i na spacerach, ewentualnie na jak dlugo .... Powod tego, ze nie biore duzych psow jest prosty .... sama sie opiekuje podopiecznymi ( pomoc meza popoludniami tylko i mojej mamy co drugi dzien ), a moje wszystkie podopieczne i wlasne suki sa wolnobiegajace i po prostu w trosce o ich bezpieczenstwo wole psy o mniejszych gabarytach. Koszt takiego psiaka to 400 zl. Quote
zuzlikowa Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 Informacje o Negro... _bardzo silny i żywiołowy...wypuszczony na ogród biega, wacha, chce się bawić...sprawia wrażenie przerosniętego dzieciaka _nie wykazuje agresji do ludzi...chce być blisko,ale nie jest typem przylepy(jeszcze),jest jednak przyjacielski i chętnie podbiega reagując na Negro i Szaron(nie wiem czemu)...chetny do robienia czegoś z człowiekiem,ale kazdy zapach odciąga jego uwagę...pochłania go... _dogaduje się z sukami...nigdy nie było z nimi konfliktów...stale 4 biegajace po ogrodzie z nim _nie mam informacji by niszczył ogrodzenie lub chciał je przeskakiwać...jedynie wczoraj dowiedziałam się,że czasami lubi kopać... _na spacerach jest jeszcze nie nauczony chodzić,choć w warunkach miejskich nie ma z tym problemu, natomiast na wolnej przestrzeni, wszystko bardzo zachłannie go interesuje... _czas pobytu...no,cóż nie wygląda by ds jednak był już...a wszystko zalezy właśnie od tego, ogłoszenia wznawiam intensywnie,ale trudno określić kiedy może być efekt...jednak zamierzam zadzwonić i do p.Marka w Bogatyni z pytaniem,czy w najbliższym czasie mógłby przyjąć Negro...dam znać jak już będę znała odpowiedź...może to byłby przystanek w drodze,a ja i tak bedę go intensywnie ogłaszać...bardzo intensywnie. Przed momentem dostałam informację,że Negro znowu został pogryziony-wczoraj...tym razem Charli zostawił na nim ślady- ma otarcia i rozdartą skórę w dwóch miejscach.O okolicznościach tego zdarzenia będę jeszcze pytała... Quote
kizimizi Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 [quote name='zuzlikowa'] Przed momentem dostałam informację,że Negro znowu został pogryziony-wczoraj...tym razem Charli zostawił na nim ślady- ma otarcia i rozdartą skórę w dwóch miejscach.[/QUOTE] ja ogolnie musze stwierdzić ze wiele inf. o tym jak sie ma Astul nie dostawałam chyba ze sama zadzwoniłam albo przy przekazywaniu innego psa na hotel. I teraz zastanawiam sie ze to ze mnie nie inf. świadczy o tym, ze sie nic nei dzialo czy o tym, ze nie warto bylo mowic. Quote
zuzlikowa Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 [quote name='kizimizi']ja ogolnie musze stwierdzić ze wiele inf. o tym jak sie ma Astul nie dostawałam chyba ze sama zadzwoniłam albo przy przekazywaniu innego psa na hotel. I teraz zastanawiam sie ze to ze mnie nie inf. świadczy o tym, ze sie nic nei dzialo czy o tym, ze nie warto bylo mowic.[/QUOTE] Nie umiem odpowiedzieć Ci na to pytanie...nie do końca jest tak,że dostaję informacje na bieżąco...o wcześniejszym pogryzieniu dowiedziałam się niejako mimochodem po wyadoptowaniu Negro...o kopaniu przez niego dołów,tez wiem od wczoraj... Quote
zuziaM Posted July 2, 2010 Posted July 2, 2010 Poniewaz zwrocono sie i do mnie o miejsce dla psiaka, to zapytalam o ewentualny czas pobytu psiaka u mnie. Mam rezerwacje dla psiaka, ktorego wlasciciele wyjezdzaja na urlop. Ma do mnie przyjechac na 3 tygodnie od 15 lipca wlasnie do tego kojca. Wiec generalnie tylko do 14 lipca moglabym Negro przetrzymac. Bo widze, ze jedynie ten kojec wchodzilby w gre dla Negro. [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d4a16645e77dee4f.html"][IMG]http://images49.fotosik.pl/165/d4a16645e77dee4fmed.jpg[/IMG][/URL] Moje kojce z siatki moglyby takiego olbrzyma nie wytrzymac, a poza tym budy w nich sa przeznaczone dla sredniakow raczej. Nie nastawialam sie od poczatku na bardzo duze psiaki. Wole uprzedzic wiec o wszystkim od razu. Quote
zuzlikowa Posted July 2, 2010 Author Posted July 2, 2010 [quote name='zuziaM']Poniewaz zwrocono sie i do mnie o miejsce dla psiaka, to zapytalam o ewentualny czas pobytu psiaka u mnie. Mam rezerwacje dla psiaka, ktorego wlasciciele wyjezdzaja na urlop. Ma do mnie przyjechac na 3 tygodnie od 15 lipca wlasnie do tego kojca. Wiec generalnie tylko do 14 lipca moglabym Negro przetrzymac. Bo widze, ze jedynie ten kojec wchodzilby w gre dla Negro. [URL="http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/pelny/d4a16645e77dee4f.html"][IMG]http://images49.fotosik.pl/165/d4a16645e77dee4fmed.jpg[/IMG][/URL] Moje kojce z siatki moglyby takiego olbrzyma nie wytrzymac, a poza tym budy w nich sa przeznaczone dla sredniakow raczej. Nie nastawialam sie od poczatku na bardzo duze psiaki. Wole uprzedzic wiec o wszystkim od razu.[/QUOTE] Właśnie wysłałam do Ciebie pw...pisząc min. o okresie pobytu...Negro ma miejsce u wiosny,jest niejako nastepny w kolejce,ale trudno jest powiedzieć jak szybko pójdzie adopcja...nie umiem też odpowiedzialnie powiedzieć,czy kojce siatkowe są odpowiednie dla niego,czy nie...buda teraz nie byłaby problemem na ten krótki czas-ma miejsce i możliwość swobodnego poruszania się,a jest ciepło...jednak nie wiem zupełnie jak wyglądałoby jego zachowanie w siatkowym kojcu...w Dobrocinie miał z jednej lub dwóch stron siatkę... Quote
bico Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 Negro znów pogryziony:( a co to za chętny potencjalny ds dla Negro? Jest nadzieja..?? Quote
zuzlikowa Posted July 3, 2010 Author Posted July 3, 2010 [quote name='bico']Negro znów pogryziony:( a co to za chętny potencjalny ds dla Negro? Jest nadzieja..??[/QUOTE] Informacji z nr telefonu nie dostałam...konkretów jakichkolwiek innych także nie...Nie majac niczego konkretnego,nawet namiarów na dom,nie przyjmuję do wiadomości,że takowy istnieje.Muszę traktować jego istnienie, na ten moment, jakby go nie było. Quote
kizimizi Posted July 3, 2010 Posted July 3, 2010 mysle ze do tych rozmow wrócimy jutro ............ Quote
zuzlikowa Posted July 4, 2010 Author Posted July 4, 2010 Wczoraj p.Gut napisał do mnie smsa,że zawiezie Negro gdzie i kiedy chcę...dziś potwierdził,że tak...dowiózł do chłopaka Agnieszki...Negro jedzie do domku...kenel ma już za sobą. Sory,że teraz nie szerzej...niestety muszę porobić bazarki i kilka ogłoszeń pilnych...postaram się jutro uzupełnić już informacje o konkrety i może fotki z domku. [B]Dziękuję wszystkim trzymającym kciuki za chłopaka i wspierającym w działaniu...specjalnie kłaniam się Adamowi!Kociarz pomógł ogromnie wielkopsiakowi Negro zwanemu Czarnym Ludem!!![/B] Quote
Recommended Posts