Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='3 x']

edit 2
[B]magdola[/B] - w rozliczeniu z OS mam Twoją jedną wpłatę
w czerwcu 2012 - 5 zł

czy to była Twoja pierwsza wpata na konto OS czy wpłacałaś już we wcześniejszych miesiącach marzec-maj na konto OS?[/QUOTE]
Tak, to była moja pierwsza wpłata.....

Posted (edited)

[quote name='pati851']Bardzo proszę o sprawdzenie przelewu który miał iść do GRIMF-VET, przelew nie dotarł. Faktura z 22.06 odbiorca powinno być wpisane imię i nazwisko lekarza bo inaczej przelewy nie dochodzą. Bardzo proszę o sprawdzenie.[/QUOTE]

3.07.2012 poszedł przelew i nie wrócił co oznacza ,że jest na właściwym koncie lub wisi ... jakie ma znaczenie tu nazwisko lekarza ? Istotny jest numer konta , a jeżeli jest inaczej to o takich rzeczach trzeba informować. Lecznica niech się z nami skontaktuje damy potwierdzenie przelewu. Ewa

Edited by ostatniaszansa
Posted

uzupełniłam wpływy o bazarki i zwroty - umieściłam je pod czerwcem, bo to ostani pełny rozliczony miesiac
bazarki i zwroty obejmuą czas od marca

dodatałam też w marcu to co wpłynęło z konta SSPZ
(tam część pieniązków była z Akcji Buda na zimę, ale nie wiem ile, więc dopisałam wszystko, najwyżej Soema nas naprostuje)

wydatki uzupełnie na dniach

proszę posprawdzaje swoje wpłaty od marca do czerwca włącznie

Posted (edited)

[quote name='Izabela124.']Dzięki dziewczyny za wyjaśnienia. Będę teraz wpłacała regularnie[/QUOTE]

Super :) namawiać też uprzejmie prosimy innych. Innej drogi jak sterylizacje nie mamy.

Zastanawiamy sie nad uściśleniem zasad zwrotu 50% osób, które z tej akcji korzystają a nie są deklarowiczami . Najrozsądniej byloby aby
1. weterynarz dokonujący zabiegu wystawił fakturę na kwotę jaką ma zapłacić Akcja Sterylizacja czyli obecnie z konta OS - 50 %
2. osoba zgłaszająca rozlicza się na miejscu z wetem wpłacając połowę kwoty zabiegu gotówka czy jak tam sobie chce.

Programy programami, a wiem ,że jest to możliwe, chcieć to móc

Sytuacja wówczas jest jasna i klarowna

Przed zgłoszeniem suni do zabiegu prosimy o cenę zabiegu i adres lecznicy ,która będzie zabieg wykonywała
Ewa

Edited by ostatniaszansa
Posted

[quote name='3 x']uzupełniłam wpływy o bazarki i zwroty - umieściłam je pod czerwcem, bo to ostani pełny rozliczony miesiac
bazarki i zwroty obejmuą czas od marca

dodatałam też w marcu to co wpłynęło z konta SSPZ
(tam [B]część pieniązków była z Akcji Buda na zimę[/B], ale nie wiem ile, więc dopisałam wszystko, najwyżej Soema nas naprostuje)

wydatki uzupełnie na dniach

proszę posprawdzaje swoje wpłaty od marca do czerwca włącznie[/QUOTE]

w trzecim poscie jest rozliczenie:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/194979-Projekt-quot-Psu-buda-na-zim%c3%a9%e2%80%9d-czyli-Po-powodzi-%e2%80%93-fala-opadla-odslaniaj%c3%a1c-nag%c3%a1-tragedi%c3%a9?p=15588442"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/194979-Projekt-quot-Psu-buda-na-zim%c3%a9%e2%80%9d-czyli-Po-powodzi-%e2%80%93-fala-opadla-odslaniaj%c3%a1c-nag%c3%a1-tragedi%c3%a9?p=15588442[/URL]

dokladnie 3,535.95 zl zostalo na akcji Buda na zime

Posted

[quote name='emilia2280']w trzecim poscie jest rozliczenie:
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/194979-Projekt-quot-Psu-buda-na-zim%c3%a9%e2%80%9d-czyli-Po-powodzi-%e2%80%93-fala-opadla-odslaniaj%c3%a1c-nag%c3%a1-tragedi%c3%a9?p=15588442"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/194979-Projekt-quot-Psu-buda-na-zim%c3%a9%e2%80%9d-czyli-Po-powodzi-%e2%80%93-fala-opadla-odslaniaj%c3%a1c-nag%c3%a1-tragedi%c3%a9?p=15588442[/URL]

dokladnie 3,535.95 zl zostalo na akcji Buda na zime[/QUOTE]

emilia i ta pula to na co ma byc? w rozliczeniach mam ją doliczyc do akcji sterylizacja czy jest to osobna pula pieniązków na coś innego ?

Posted

[quote name='3 x']emilia i ta pula to na co ma byc? w rozliczeniach mam ją doliczyc do akcji sterylizacja czy jest to osobna pula pieniązków na coś innego ?[/QUOTE]

to jest na sterylizacje, ale z puli i do rozliczenia na akcji Buda. jak tanie sterylizacje to w calosci mogá byc pokryte z tamtej akcji, bo tamta akcja pokrywala calosc zabiegów, ale niedrogich.

Posted

[quote name='emilia2280']to jest na sterylizacje, ale z puli i do rozliczenia na akcji Buda. jak tanie sterylizacje to w calosci mogá byc pokryte z tamtej akcji, bo tamta akcja pokrywala calosc zabiegów, ale niedrogich.[/QUOTE]

a czy moga być przeznaczona na zwierzaki które maja dom ale potrzebują pomocy?
czasami tutaj na watku zgłaszają się osoby które mają takie sunie "z melin" czy od bardzo bardzo biednych ludzi na oku
czy z tej puli te sunie mogą być sterylizowane?
zakładajac, np pokrycie kwoty do 150 czy 250 zł (żeby zmobilizować do szukania tanich sterylizacji i negocjowania cen z weterynarzami)

Posted

[quote name='3 x']a czy moga być przeznaczona na zwierzaki które maja dom ale potrzebują pomocy?
czasami tutaj na watku zgłaszają się osoby które mają takie sunie "z melin" czy od bardzo bardzo biednych ludzi na oku
czy z tej puli te sunie mogą być sterylizowane?
zakładajac, np pokrycie kwoty do 150 czy 250 zł (żeby zmobilizować do szukania tanich sterylizacji i negocjowania cen z weterynarzami)[/QUOTE]

jak najbardziej. to czego tu nie mozna - psy i suki z melin - to mozna z akcji Buda :) Tylko nie wiem jak to fizyczne ma wygládac teraz z tym nowym kontem? Te pieniádze tez sá na OS? ja to mogé rozliczac na wátku Budy, tylko musze miec info ile i kto. A fizycznie to Soema i OS jesli sie zgodzá.

Posted

[quote name='emilia2280']jak najbardziej. to czego tu nie mozna - psy i suki z melin - to mozna z akcji Buda :) Tylko nie wiem jak to fizyczne ma wygládac teraz z tym nowym kontem? Te pieniádze tez sá na OS? ja to mogé rozliczac na wátku Budy, tylko musze miec info ile i kto. A fizycznie to Soema i OS jesli sie zgodzá.[/QUOTE]

aha,
to jak OS się zgodzi (a cos czuję że się zgodzi :))
to ja to "odpiszę" od Akcji Sterylizacja
i rozliczenie puli będzie na watku Akcja Buda

tylko jeszcze kwestia zasad: czy finansowany jest cały zabieg czy dofinansowywana jest stała kwota np 150 zł czy 250 zl dla dużej suki czy jakoś inaczej ?

Posted

[quote name='emilia2280']jak najbardziej. to czego tu nie mozna - psy i suki z melin - to mozna z akcji Buda :) Tylko nie wiem jak to fizyczne ma wygládac teraz z tym nowym kontem? Te pieniádze tez sá na OS? ja to mogé rozliczac na wátku Budy, tylko musze miec info ile i kto. A fizycznie to Soema i OS jesli sie zgodzá.[/QUOTE]

z konta SSPZ trafiły do nas wszystkie pieniądze czyli 8841,46 zł początkowo sądziłam ze to z Akcji Sterylizacja, z błędu wyprowadziła mnie Soema a stało się to wówczas jak zapytałam czy jest możliwość wysterylizowania wolno a raczej dziko zyjącej suki , która Pani z Miń. Maz. dokarmia ,a miała problemy z jej złapaniem ( niestety 2 fundacje ,które mają sprzęt poproszone o pomoc udawały umarłego niedźwiedzia a suka co roku rodziła szczeniaki i je skrzętnie ukrywała) owa Pani nie jest dogomaniaczką, pomaga zwierzakom na terenie Min. Maz , notabene cudem sama ta sukę złapała . Wówczas Soema powiedziała,że cześć tych pieniędzy jest ze zbiórki Psu na Budę i z nich można sfinansowac ów zabieg. Kosztował 200 zł ,suka przetrzymana w lecznicy, znowu na wolności .Mam zdjęcia . O działaniach tej Pani i jeszcze jednej mam potwierdzona informacje z Vivy ,kiedyś im pomagali. Teraz zostały same z dziko żyjącymi i rodzącymi rok w rok sukami . Szczeniaki tak ukrywają,że nie sposób je znaleźć, wiele też nie przeżywa albo objawiają się jako już dosyć spore.
Czyli z kwoty 3335,95 zł odejmujemy kwotę 200 zł i 210 zł bo w sumie zostały z tamtego regionu wysterylizowane 2 . Czy te informacje mają iśc do Was ? Ja lubie mieć jasne sytuacje i pełne rozliczenia na bieżąco. Szczerze mówiąc gdyby nie pomoc[B] 3x... [/B]Ewa
P.S ani jedna ani druga suka nie mają wątków mam tylko ich zdjęcia

Posted

[quote name='3 x']aha,
to jak OS się zgodzi (a cos czuję że się zgodzi :))
to ja to "odpiszę" od Akcji Sterylizacja
i rozliczenie puli będzie na watku Akcja Buda

tylko jeszcze kwestia zasad: czy finansowany jest cały zabieg czy dofinansowywana jest stała kwota np 150 zł czy 250 zl dla dużej suki czy jakoś inaczej ?[/QUOTE]

z tamtej akcji finansowalismy zabiegi w calosci, ale niedrogie, czyli mozna uznac np. ze do 200zl i dla tych suk, które nie nadajá sié do obecnej akcji sterylizacji - te mogá byc kwalifikowane do sterylek z "Budy" a takze psy.

[quote name='ostatniaszansa']Gdzie mam podać do rozliczeń Psu na Budę za ile ,która sunia , mamy oczywiście i faktury . Ewa[/QUOTE]

ojej, bédé bardzo wdziéczna, bo ja o tych dwóch sukach nic nie wiedzialam, i myslalbym ze cala kasa jest nieruszona, jak w rozliczeniu w 3cim poscie wátku Budy> Jesli tam na wátku moglabys podac dane zabiegów: data, imié suki, miasto, nick zlecajácego i wátek (jesli takowe istniejá), to dopisalabym to do rozliczen i tam je tez uaktualniala w miaré kolejnych zabiegów.

wátek budy:
[URL]http://www.dogomania.pl/threads/194979-Projekt-quot-Psu-buda-na-zimé”-czyli-Po-powodzi-–-fala-opadla-odslaniajác-nagá-tragedié?p=15588442#post15588442[/URL]

przyznam ze chétnie zakonczylabym juz akcjé Buda, bo kasa lezy a musi byc wydana zgodnie z przeznaczeniem, czyli na sterylizacje (budy juz sá rozdane).

Posted

[quote name='emilia2280']
przyznam ze chétnie zakonczylabym juz akcjé Buda, bo kasa lezy a musi byc wydana zgodnie z przeznaczeniem, czyli na sterylizacje (budy juz sá rozdane).[/QUOTE]

i teraz pewnie się zakończy ;)

myślę, ze niewiele osób wiedziało że jest pula na tego typu (że tak to nazwę) psy i suki

Posted

Sunia zgłoszona przez mnie jest już po sterylce.
[URL="http://www.dogomania.pl/forum/threads/227206-Pies-z-lasu-przywi%C4%85zana-do-drzewa-pilna-operacja-i-dom-Daj-jej-szanse/page10"]http://www.dogomania.pl/forum/threads/227206-Pies-z-lasu-przywi%C4%85zana-do-drzewa-pilna-operacja-i-dom-Daj-jej-szanse/page10[/URL]

Posted

przeglądam watek od chwili kiedy wpływają pieniązki na konto OS
na miejscu dziewczyn koordynujących chyba by mnie szlag by mnie już 10 x trafił
prawie polowa osób nie uzupełnia wszystkich danych o które było proszone na poczatku
tylko co któras osoba wstawia banerek z inf. na watku suni, ze została ona wysterylizowana z akcji sterylizacja

naprawdę ogarnięcie tego byłoby dużo duzo prostsze gdyby na poczatek zgłaszający dopełniali formalności
to rozliczający mieliby o połowę mniej roboty

kurde ludziki, jedyna taka akcja
dołóżmy starań aby miała ręce i nogi :)

Posted

[quote name='ostatniaszansa']
Zastanawiamy sie nad uściśleniem zasad zwrotu 50% osób, które z tej akcji korzystają a nie są deklarowiczami . Najrozsądniej byloby aby
1. weterynarz dokonujący zabiegu wystawił fakturę na kwotę jaką ma zapłacić Akcja Sterylizacja czyli obecnie z konta OS - 50 %
2. osoba zgłaszająca rozlicza się na miejscu z wetem wpłacając połowę kwoty zabiegu gotówka czy jak tam sobie chce.

Ewa[/QUOTE]

Moim zdaniem nie ma się nad czym zastanawiać. Wprowadziłabym jeszcze zasadę, że stały deklarowicz powinien nim być min. 3 miesiące.

Posted

[quote name='kasienka001']Moim zdaniem nie ma się nad czym zastanawiać. Wprowadziłabym jeszcze zasadę, że stały deklarowicz powinien nim być min. 3 miesiące.[/QUOTE]

o co trzy głowy to nie jedna , dzięki kasienka001 :)

UWAGA !!! kto sterylizował sunie w przychodni weterynaryjnej MASTIF w Nowym Dworze 26.04.2012 za 200 zł. dr...... Traczyk

Ewa

Posted

[quote name='ostatniaszansa']o co trzy głowy to nie jedna , dzięki kasienka001 :)
UWAGA !!! kto sterylizował sunie w przychodni weterynaryjnej MASTIF w Nowym Dworze 26.04.2012 za 200 zł. dr...... Traczyk

Ewa[/QUOTE]

nie wiem kto sterylizował ale wiem kto zgłaszał, bo to już wyłapałam dzsiaj i sobie zapisuję w excelu

Akrum - zgłosiła 2012.04.15 w poście #3801 - sunia z DT u Nutusi - ster. aborcyjna - wątek: [url]http://www.dogomania.pl/forum/threads/225378-Kopniaki-często-brak-jedzenia-takie-było-ich-życie-Teraz-proszą-o-pomoc;[/url] "Lecznica Weterynaryjna MASTIF ul. Paderewskiego 26 05-100 Nowy Dwór Mazowiecki" kwota 200 zł

Posted

a coś jest nie tak z tą fakturką??

ja zgłaszałam, bo to moja podopieczna umieszczona w DT u Nutusia i sterylizowała Nutusia i wysylała fakturkę.