_Goldenek2 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Ewuś: psy szczekają a karawana jedzie dalej. A ludzkie gadanie po prostu olewaj i rób swoje. Też dziękuję za to, że psiaki znajdują u Ciebie tak ciepły i przyjazny dom. Mogę na nie w tej chwili płacić i to robię. Kiedyś być może nie będzie mnie na to stać. Być może wtedy będę mogła im pomagać inaczej np. prowadząc płatny tymczas. Mamy swoje plany, marzenia a czasem wystarczy sekunda i życie wszystko weryfikuje :) Quote
mestudio Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 Miłe dziewczyny, ja muszę w końcu Lisia upolować w koszyczku wiklinowym jak leży wtulony. Tylko że on jak otwieram drzwi to zaraz wyskakuje i kręci się jak szalony bo myśli, że setny raz idziemy na dwór:-). Marzy mi się takie zdjęcie tego dziarskiego staruszka. Quote
danka4u1 Posted October 4, 2010 Posted October 4, 2010 [quote name='mestudio']Miłe dziewczyny, ja muszę w końcu Lisia upolować w koszyczku wiklinowym jak leży wtulony. Tylko że on jak otwieram drzwi to zaraz wyskakuje i kręci się jak szalony bo myśli, że setny raz idziemy na dwór:-). Marzy mi się takie zdjęcie tego dziarskiego staruszka.[/QUOTE] Lisio w koszyku [B]ale razem z Pieguską, bo podobno to była zakochana para...[/B]Czy któremuś przeszło..? :shake: :shake: Quote
_Goldenek2 Posted October 5, 2010 Posted October 5, 2010 [INDENT]Sorry za offa. Proszę 10 osób o 5 zł miesiecznie dla Bruna [URL="http://www.dogomania.pl/threads/183211-Prosimy-o-wsparcie-dla-BRUNA-z-Boguszyc-jest-miejsce-w-hoteliku-brakuje-tylko-50-zł!?p=15489457#post15489457"][COLOR=#4444ff]http://www.dogomania.pl/threads/1832...7#post15489457[/COLOR][/URL] [/INDENT] Quote
Plicha Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Mestudio wątek Lisia i Pieguski jest jednym z moich ulubionych wątków i można by go stawiać jako przykład dla innych płatnych DT lub hotelików. Tyle informacji, zdjęć i ciepłych opisów jeszcze nigdzie nie widziałam. Cieszę się że w jakiś skromniutki sposób mogę pomagać Twoim zwierzakom. I życzę wszystkim bidom z dogomanii żeby znalazły taki DT :) Quote
_Goldenek2 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Poszła dziś dekl. stała za pażdziernik Quote
mestudio Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Plicha, dzięki za miłe słowa. Nie uważam się za super psi dom bo za dużo pracuję, ale jeszcze daję radę to jakoś ogarnąć. Mam nadzieję, że za jakiś czas będzie lepiej czasowo. Dziś mamy dzień spacerowo domowy. Jest kiepska wietrzna pogoda, ale przynajmniej nie pada. Przed chwilą wróciliśmy z łąk, Lisio wybrał się dalej na łąkę i znalazł jakiś ciekawy dla siebie zapach i zaszalał:-). Króweczka spaceruje w obrębie ogrodu, a potem wraca do domu i leży sobie grzecznie. Krówka już bez problemu wchodzi do domu i do kojca, nie bawi się ze mną w chowanego, nie boi się przejść obok moich nóg. Dzięki temu nie mam już takiego stresu jak wcześniej:-). Quote
danka4u1 Posted October 6, 2010 Posted October 6, 2010 Jak miło czytać, że psiaki pozbyły się lęków, a Ty takiego stresu jak to było wcześniej.. Życzę Wam miłego, domowego dnia i niech zaświeci u Was słoneczko, tak jak u nas. Quote
mestudio Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Witam wszystkich. Czy mogłabym prosić aby Aquifere dotrzymywała słowa i przelewała pieniądze wg umowy? Do tej pory zdarzyło się to tylko raz po moim oficjalnym wpisie. Dziś jest 7 i te pieniądze powinny być na moim koncie od kilku dni. Dziś muszą być, a jak nie to ja muszę jechać kawał drogi do miasta 60 km i wypłacić z innego konta aby wpłacić natychmiast na to bo pod ten przelew ustawiłam sobie spłatę w banku. Jeśli ona nie może ustawić w swoim banku automatycznego przelewu co jest dziwne nieco to może ktoś inny??? Nic to, czeka mnie bezsensowna podróż bo czekać nie mogę kolejnych kilka dni chociażby na informację. Quote
Angel Posted October 7, 2010 Author Posted October 7, 2010 kiepsko ;/ Aquifere obiecała też że napisze kto wpłacił deklaracje przez te wszystkie miesiące bo nadal nie mam zapisane tego na pierwszej.. ale to mniej istotne-bo każdy chyba płaci te deklaracje-wazniejsze to aby mestuido otrzymywała zapłate ! Quote
mestudio Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 No kiepsko bo ja nie wiem czego się spodziewać i czy robić sobie przelew wcześniej ze dwa dni zamiast potem jeździć bez sensu bo mieszkam kawał drogi od normalności:-). Quote
Tola^^ Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Wysłałam Aquifere PW, żeby natychmiastowo wpłaciła do Ciebie pieniążki. Widzę że ona się do tego najlepiej nie nadaje, bo nie piszę kto wpłacił deklaracje a na dodatek nie zapłaciła Mestudio :/ Quote
mestudio Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 Wiecie, ja bym nic nie marudziła, ale taka sytuacja jest od początku z wyjątkiem jednego miesiąca i to trochę dziwne, że zawsze jest jakiś powód, a ja pewne rzeczy też muszę mieć przewidywalne i pewne. Quote
Tola^^ Posted October 7, 2010 Posted October 7, 2010 To jest podstawa żeby wpłata była dokonywana tak jak było ustalone, raz taka sytuacja mogła się zdążyć każdemu ale znowu po miesiącu to coś nie tak. Wysłałam Aquifere PW około 13 była na dogo o 19, więc pewnie odczytała PW i mam nadzieje że prześle pieniądze na psiaki oraz napisze kto wpłacał. Quote
mestudio Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Witam, widać Aquifere podczytuje nas i pieniążki dotarły w piątek za co bardzo dziękuję. Prosiłabym aby mnie uprzedzać jeśli pieniądze będą wpływały później bo zrobię sobie wtedy zawczasu przelew zamiast latania po bankach. A u Lisiów wszystko super, śpią w domu i nawet wychodzi im to całkiem znoście, czasami szczekają o 4 rano, a czasami po 5. Różnie to bywa. W każdym razie za długo to sobie nie pośpimy nawet w weekend:-). Króweczce odpięłam smyczkę bo daje się już delikatnie pogłaskać i nie robi żadnych problemów z wejściem do domu czy do kojca. Szkoda że Lisio tak okropnie sika wszędzie gdzie tylko się da, dom traktuje jak podwórko, względną czystość zaś zachowuje na werandzie chłopak, ale też tam obsikuje pewne miejsca. Chyba nie da rady zmienić tych przyzwyczajeń. Z drugiej strony skoro Lisio śpi na kocyku w koszyczku....najczęściej wtulony w Króweczkę, to kto wie. Dziś była piękna pogoda więc oczywiście większość dnia spędziliśmy w ogrodzie, parka i tak wyznacza sobie czas spacerów i czas zalegania w domu sama, pewnie szybko się męczą. Szczególnie Pieguska z upodobaniem poleguje sobie w dzień na werandzie na miękkim posłanku, Lisio często jej towarzyszy. Quote
mestudio Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Mam nadzieję, że są w miarę zadowolone. Lisio robi się coraz bardziej miziasty i jak tylko głaszczę Krówkę to wpycha się na siłę na kolana i nie ma zmiłuj się. Lisiowie się dopytywali czy kiedyś ktoś ich odwiedzi ze starych znajomych schroniskowych, może za rok latem:-). Quote
danka4u1 Posted October 10, 2010 Posted October 10, 2010 Odwiedzam Was i podczytuję wątek, ale nie odzywałam się, bo czasu było ciągle mało..Rudzinka pojechała do swojego domku i trochę emocji nas to kosztowało. Oby była tak szczęśliwa, jak Lisio i Pieguska - dawne dzikuski i zastraszone psiny, a teraz domowe psiaki na kocyku i podusiach. Ewo, proszę zajrzyj do kolejnej pary z Obornik. Tam widocznie jest tego urodzaj,:evil_lol: a ja za bardzo już nie wiem, co z tym począć:shake:. Jestem tam może od tygodnia... Bardzo Cię proszę, rzuć swoim fachowym okiem na to wszystko. [URL]http://www.dogomania.pl/threads/139168-Meggi-i-Peggi-czekają-na-wspólny-dom-od-6-lat!-Dlaczego-nikt-ich-nie-chce[/URL] Quote
Angel Posted October 14, 2010 Author Posted October 14, 2010 dziś wysłałam deklaracje za wrzesień i październik :) Quote
mestudio Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Ponieważ w watkach Maji i Rudej jest zamieszanie to pilnie obserwujemy co z tego wyniknie. U lisiów wszystko jest super. Wrzucam króciutki filmik z wypasu na trawce. [url]http://www.youtube.com/watch?v=EfvQYpr0y8s[/url] Quote
danka4u1 Posted October 17, 2010 Posted October 17, 2010 Obejrzałam filmik z wypasu Lisiów na trawce- mój Oskar tez namiętnie to robi- i inne Twoje filmiki. Piękne..szczęśliwe psy, ale ja jestem w dzikiej rozpaczy, bo martwię się o Rudą. Skąd mogliśmy wiedzieć, że wysyłamy ją na..na co? wolę nie wyobrażać sobie. Quote
Recommended Posts