Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Boję się. Tak bardzo sie boję.
Do niedawna nie wiedziałem co to prawdziwy strach... miałem swoich ludzi, dom.
Teraz nie mam nic, siedzę w betonowym boksie, a z kazdej strony otaczają mnie nieprzyjazne pyski, wyszczerzone zęby. Jestem najsłabszy, nie umiem się bronić! Nigdy nie musiałem się bronić...
W nocy zasypiam skulony w kąciku, nie wejdę do środka, może chociaż na chwię zostawią mnie w spokoju, może skubnę coś co zostało na dnie misek.

Gdzie jesteś mój Człowieku? Dlaczego mnie nie obronisz?!

Jeśli nie przyjdziesz, któregoś dnia nie skończy się na pogróżkach, któregoś dnia te zęby otoczą mnie i nie zdołam im uciec....

---------------------------------------------

Tak wołał Lutek, kiedy zobaczyłam go pierwszy raz. Nie krzyczał głośno, ale jego oczy mówiły wszystko...
Mały, czarny piesek, drobinka na chudych łapkach, pomiatany przez wszystkie psy. Taka ofiara losu. Życie takich psów jest nieustannie zagrożone, wystarczy niewielki konflikt w boksie i frustracja wszystkich zwierząt może skupić się na najsłabszym. Ot, prawo dżungli, prawo przepełnionych schronisk...

Lutek awaryjnie został przeniesiony do baraku, ale nie mógł być tam w nieskończoność- od dzisiaj jest u mnie ;)

To maleńki, drobny piesek, waży może z 5 kg.... Jest oceniony na ok. 7 lat. Bardzo kochany, grzeczny, garnący sie do człowieka. Z radością wsiadł do autobusu, zna schody, wie jak zachować się w mieszkaniu. Z moimi sukami i kotami nie ma żadnych zatargów. Póki co- trzyma czystość. Aha- wie do czego jest łóżko :lol:
Musiał mieć dom. Czy dobry...? nikt go nie szukał, na szyi ma wytartą smugę od zbyt długo, lub ciasno zapiętej obroży...
imię Lutek dostał tan na szczęście (tak pieszczotliwie nazywałam Pałka) i od Ma-lutka ;)

Lutek jeszcze w schronisku:

To ten z tyłu ;)

Czego nam potrzeba? Wsparcia :oops: bo Lutek ma nieładną biegunkę i potrzebuje karmy- intestinala. I domku oczywiście.

Posted

Podaj nr swojego konta, to prześlę parę złotych. Niewiele, bo - wiadomo - potrzeby są wszędzie. Na razie próbuj z kleikiem ryżowym lub samym rozgotowanym ryżem. Ale przeciez o tym dobrze wiesz:)

A i jutro, jak mi sie zgodza pewne sprawy, będę o mojej pani wetki. Pogadam o tej maści.

Pzdr.

Posted

Wstawię nr konta, będziemy wdzięczni za każdy grosik (banda obecnie jest spora, KrA, Piku, bernardynka, Lutek, 9 kotów, 2 przepiórki, gołąb i duuuużoooo myszek ;) )

Magdalena Łazarska

[FONT=Verdana]Ul. Piłsudskiego 28/30 m.7[/FONT]

[FONT=Verdana]50-033 Wrocław[/FONT]

[FONT=Verdana]PKO BP[/FONT]
[FONT=Verdana]28 1020 5242 0000 2402 0158 3871[/FONT]

A z dobrych wieści, to Iwa szuka domu dla małego.

Żeby nie to, że dom z gumy nie jest to... no... zakochałam się w Luteczku i tyle :)
to pies idealny. Słodka przylepa, czysty, bezproblemowy, naumiany czego trzeba....

Posted

Wypatrzyłaś go i wyciagnełaś jego - Lutka, psa, który własnie takiej pomocy rozpaczliwie potrzebował, a z powodu przeciętnego wygladu sytuację miał po prostu beznadziejną.
Daj mu do wypełnienia kupon totolotka, bo to szczęściarz jest, może znowu trafi !!!
Tymczasem przesyłam Ci grosz i pozdrawiam serdecznie. Dzięki za Lutka.

Posted

Mruczka napisał(a):
Wypatrzyłaś go i wyciagnełaś jego - Lutka, psa, który własnie takiej pomocy rozpaczliwie potrzebował, a z powodu przeciętnego wygladu sytuację miał po prostu beznadziejną.
Daj mu do wypełnienia kupon totolotka, bo to szczęściarz jest, może znowu trafi !!!
Tymczasem przesyłam Ci grosz i pozdrawiam serdecznie. Dzięki za Lutka.

Mruczka- bardzo serdecznie dziękuję!!!!!!!!

Posted

Dzięki Iwie Lutek pojechał do Niemiec..... ale.... pierwszy raz od kiedy tymczasuję żałuję decyzji. Jak cholera. Nie dlatego, że Lutkowi cokolwiek miałoby grozić, tylko dlatego, że się zwyczajnie w małym zakochałam na amen. Kurcze no.......

Posted

Oj, ciesz się, że Maluch ma teraz zycie jak w Madrycie! I to dzięki Tobie, bo Ty go wypatrzyłaś w schronie... i zdecydowałaś się go stamtąd wyciągnąć i zaopiekowac, mimo, że u siebie i tak masz sporo pod opieką...
Brawo!

Pzdr.