ocelot Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 No i dzisiaj mam wątpliwość zakładać drugi wątek z błaganiem o pomoc i o pomysły. A zaczęło się to tak... Moja córka. Kocha psy, chyba ma to po mnie? Wiecznie biega po osiedlu i wypatrzy jakąś biedę. Najpierw Reks, potem Rudy, Amiś... Teraz dwa. Od miesiąca ze dwa telefony dziennie: Mamusiu znowu są pod szkołą, zrób coś. a co ja mogę? na moje prośby kierownik odpowiada zobaczę i przywiozę, po czym ma to gdzieś, bo wiadomo nakarmię a i do schroniska i tak przyjdę, bo jestem uzależniona. Na telefon wychowawczyni odpowiedział: Przepełnienie w schronisku. Chodzą takie dwie psie biedy.... jedna kuleje na łapkę, śpią w piaskownicy, koczują koło wesołego miasteczka. przychodzą do szkoły, bo... bo dzieci je karmią. Nie wiem jaki wiek, nie znam płci, bo psiaków osobiście nie spotkałam Mam zdjęcia z telefonu Oli. Zrobi więcej. ale musimy mieć jakiś pomysł kurcze. Aha... marudzi mi i Wiola i Oliwia i Matysia... jakoś inni rodzice problemu nie widzą:( Quote
ocelot Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 mshume napisał(a):fajne psiaczki.Zapisuję wątek :) ale ile zdrowia mnie kosztują... Quote
mshume Posted April 11, 2010 Posted April 11, 2010 Ta psinka niżej, podobna do Melisy z Zamościa. Quote
ocelot Posted April 11, 2010 Author Posted April 11, 2010 a ja nawet nie znam płci. Ola musi sprawdzić:) Quote
Owieczka Posted April 12, 2010 Posted April 12, 2010 Zapisuję sobie. Biedne psiny i jakie kolorowe :D Quote
ocelot Posted April 12, 2010 Author Posted April 12, 2010 No i znów telefon. Psiki są pod szkołą. Quote
Basia1968 Posted April 13, 2010 Posted April 13, 2010 Aniu cudowne masz dzieciątko. Psinki niesamowicie ładniuchne. Quote
ocelot Posted April 13, 2010 Author Posted April 13, 2010 chyba Basiu cudowne:)Wolontariuszka ja się patrzy:) Biega z psiakami ze schroniska na spacerach i świetnie sobie z nimi radzi:) Ale tytuł muszę zmienić... bo to sunia i piesek... pewnie będą szczeniaki... Sunia to Szarlotka, a piesek DeLux. Psiaki są dokarmiane przez dzieci i dorosłych, ale... domów nie mają. Quote
Owieczka Posted April 14, 2010 Posted April 14, 2010 Trzeba cos wymyśłec żeby sterylke zrobić chociaż... Qrcze :( Quote
ocelot Posted April 14, 2010 Author Posted April 14, 2010 Owieczka napisał(a):Trzeba cos wymyśłec żeby sterylke zrobić chociaż... Qrcze :( No właśnie tego się obawiam....:( Psiaki są bardzo przyjacielskie, zjednały sobie kilka osób, głodne nie chodzą, ale... zreszta jednym nie przeszkadzają a innym zapewne bardzo. Quote
Owieczka Posted April 15, 2010 Posted April 15, 2010 ocelot napisał(a):No właśnie tego się obawiam....:( Psiaki są bardzo przyjacielskie, zjednały sobie kilka osób, głodne nie chodzą, ale... zreszta jednym nie przeszkadzają a innym zapewne bardzo. jeśli nikt nie robi im tam krzywdy dobrze by było zrobic im dobre fotki i wystawić multum ogłoszeń. Sunia trzeba było by się zajać , nawet wyłapac na sterylke i ewentualnie ja tam odwieźć. Ja mam tylko płatny kojec za dwa psiaki to cos ok 400 zł plus karma :( Ale cięzko moze być z adopcją dwóch psiaków więc trzeba by było się liczyc z długoterminowymi kosztami niestety :( To już druga zakochana para jaką znam... Romeo i Julia http://www.dogomania.pl/threads/128929-Mix-jamnika-i-mix-mopsa-Romeo-i-Julia-Wrócili-do-schronu-!!-Potrzebny-hotelik-i-kasa Quote
ocelot Posted April 15, 2010 Author Posted April 15, 2010 Dla mnie taki kojec to bomba ale nie uzbieram teraz tyle.... Quote
Owieczka Posted April 16, 2010 Posted April 16, 2010 ocelot napisał(a):Dla mnie taki kojec to bomba ale nie uzbieram teraz tyle.... Oj , skad wiesz... Moze warto zacząć zbierac :) a moze w między czasie domek się trafi albo przynajmniej bezpłatny lub tanszy tymczas :D Trzeba byc dobrej myśli !!! Przy okazji zapraszma na bazarek ( oryginalne teczki na dokumenty ) http://www.dogomania.pl/threads/1837...3#post14498073 Quote
ocelot Posted April 17, 2010 Author Posted April 17, 2010 Dobrze masz rację. Zacznę akcję poszukiwawczą, a Ola ma zdjęcia zrobić ładniejsze. Quote
ocelot Posted May 20, 2010 Author Posted May 20, 2010 De Lux od wczoraj w schronisku. Moje dziecko ryczy, że hej.... Przewrażliwiona mamusia zrobiła raban, bo za nogawkę złapał 13 letnią dziewczynkę. A on w ramach zabawy. Kilka tyg. z dzieciakami chodził się bawił,podgryzał, ech.... Podobno to młodziutki psiaczek, jak on musi się czuć w tym naszym schronie... Szarlota natomiast nie daje się złapać. W zaawansowanej ciąży. Quote
GrubbaRybba Posted May 21, 2010 Posted May 21, 2010 Zapisuję się. Marnie to wygląda. :( Ocelot, czy ta sunia na pewno nie da się złapać? Może jakby się udało, można by sterylkę zrobić na cito. Tylko dalej ... to już gorzej... gdzie ją przechować po zabiegu... :( Quote
ocelot Posted May 21, 2010 Author Posted May 21, 2010 Rybko da sie złapać bo do dzieci podchodzi, ale ja nie mogę jej namierzyć, bo się przemieszcza. Quote
GrubbaRybba Posted May 24, 2010 Posted May 24, 2010 [quote name='ocelot']Rybko da sie złapać bo do dzieci podchodzi, ale ja nie mogę jej namierzyć, bo się przemieszcza.[/QUOTE] No tak... A może się oszczeniła? I dlatego zniknęła... Oby nie... Quote
Recommended Posts