pietrucha204 Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 zmienić tytuł wątku na: problemy SdZ i jej członków? proszę się dopisać??? Quote
PAMIĘTA Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dn.29 sierpnia 1997 r. Zostało popełnione przestępstwo na dogomanii przez niejakiego hektora 2461 czy ma hektor 2461 pisemną zgodę na powielanie danych osobowych osób zamieszczonych w tym wątku ? Dodatkowo wg regulaminu dogomanii zamieszczanie danych osobowych jest zabronione prosze moderatora o pouczenie wręcz o ukaranie hektora 2461 o niewłaściwe zachowanie jeżeli sprawa nie dojdzie do skutku to dogomania bierze w tym udział i będzie pociągnięta do odpowiedzialności jakim prawem hektor 2461 kopiuje wypowiedzi z innych stron internetowych zawierających dane Quote
ziunka Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Dlaczego przepraszam Hektora ? Bo został opluty !!! Bo na fb. ukazał się post szkalujący go! A tu , na tym wątku , na stronie trzeciej jest post ".... Ludzie słuchajcie!!! Plebana zabrał pan emerytowany lekarz z naszego TOnZu w kędzierzynie do siebie!!!!!! ma swoje 3 psy a Plebana weźmie na leczenie i odkarmienie a jak będzie w lepszym stanie to mam podjechać zrobić zdjęcia do ogłoszeń o rany ale się cieszę. Dzięki wszystkim za gotowość do niesienia pomocy!!! przypomnę o nim jak nadejdzie czas ogłoszeń " Wyraźnie -na leczenie i odkarmienie .... a że potem o psinie zapomniano , to trzeba lżyć człowieka , który w najbardziej dramatycznej chwili pospieszył z pomocą ??? Nie , to mi się nie podoba! ani to etyczne, ani to moralne .Powiem więcej - to podłe!!! Straciłam serce do dogomaniaków , straciłam też wiarę w czyste i szczere intencje osób z dogo, jest mi niezmiernie przykro , sądziłam ,iż jest to strona ludzi , którzy potrafią bezinteresownie kochać i pomagać , są szlachetni i dobrzy. Bo można się pomylić i "nawrzucać " komuś , ale jeśli się spostrzeże swój błąd - trzeba uczciwie powiedzieć "przepraszam , pomyliłem się" . Tego tu nie ma , dlatego ja , w swoim imieniu ,( choć nie obraziłam Hektora - bo najpierw przeczytałam cały wątek) mówię PRZEPRASZAM PANA , BARDZO SERDECZNIE PRZEPRASZAM ZA NIEZASŁUŻONĄ KRZYWDĘ JAKA PANA SPOTYKA ZA PAŃSKĄ DOBROĆ !!!! Quote
Fatiha Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Gdy Pleban był w drodze za Tęczowy Most wszyscy nad nim rozpaczali,tylko Hektor zareagował rzeczowo i zapewnił mu Dom Tymczasowy.Wyleczył go,wypielęgnował i odkarmił.Jak pies dzisiaj wygląda możemy zobaczyć na Dogomanii.Gdyby tego nie zrobił,Plebana już by nie było i nikt by dzisiaj o nim nie pamiętał.Skoro z przyczyn obiektywnych Hektor nie może nadal trzymać Plebana w Domu Tymczasowym,zróbmy wszystko aby znależć Dom Stały. P.S. Zapamiętaj Hektorze Niewdzięczność jest zapłatą świata! Quote
PAMIĘTA Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Znalazłam starszą panią która zaopiekuje się pieskiem ale jak wiem już znalazły kogoś do opieki ziunka i fatiha, dziękujemy za zainteresowanie plebanem i tak szybka interwencję :) Quote
lika1771 Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='PAMIĘTA']Znalazłam starszą panią która zaopiekuje się pieskiem ale jak wiem już znalazły kogoś do opieki ziunka i fatiha, dziękujemy za zainteresowanie plebanem i tak szybka interwencję :)[/QUOTE] Ciekawe........ Dziewczyny nie pisaly,ze maja dom dla psiaka wiec jesli masz pania ktora jest zainteresowana Plebanem to super mozesz cos wiecej napisac? Quote
Fatiha Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='PAMIĘTA']Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dn.29 sierpnia 1997 r. Zostało popełnione przestępstwo na dogomanii przez niejakiego hektora 2461 czy ma hektor 2461 pisemną zgodę na powielanie danych osobowych osób zamieszczonych w tym wątku ? Dodatkowo wg regulaminu dogomanii zamieszczanie danych osobowych jest zabronione prosze moderatora o pouczenie wręcz o ukaranie hektora 2461 o niewłaściwe zachowanie jeżeli sprawa nie dojdzie do skutku to dogomania bierze w tym udział i będzie pociągnięta do odpowiedzialności jakim prawem hektor 2461 kopiuje wypowiedzi z innych stron internetowych zawierających dane[/QUOTE] Pamięta vel Bożena 1964 Twierdzisz,że kopiowanie wypowiedzi innych jest przestępstwem.Natomiast nikt inny jak Ty kopiowałaś na różnych wątkach artykuły zawierające dane osobowe po to tylko,aby dyskredytować i kompromitować stowarzyszenie prozwierzęce,którego byłaś na Śląsku założycielem i aktywnym członkiem.Pomimo to,żadna kara Cię za to nie spotkała. Twoja retoryka i demagogia są porażające. Quote
pietrucha204 Posted December 7, 2011 Author Posted December 7, 2011 rozumiem, że z tego wątku już się nie dowiem gdzie pies trafi ani gdzie przebywa i co u niego słychać? no nic dobrze, że nie ma go już w naszym schronisku bo w bajki, że tam jest lepiej to nie wierzę... Quote
PAMIĘTA Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 [quote name='fatiha']pamięta vel bożena 1964 twierdzisz,że kopiowanie wypowiedzi innych jest przestępstwem.natomiast nikt inny jak ty kopiowałaś na różnych wątkach artykuły zawierające dane osobowe po to tylko,aby dyskredytować i kompromitować stowarzyszenie prozwierzęce,którego byłaś na śląsku założycielem i aktywnym członkiem.pomimo to,żadna kara cię za to nie spotkała. Twoja retoryka i demagogia są porażające.[/quote] jak na dwa posty w tym wątku bardzo dużo wiesz ale nie wiesz najważniejszego nie byłam i nie jestem założycielem tejże organizacji i nie będe już dyskutować bo tu nie ma sensu żadnego a artykuły podsunęła mi gazeta rzeczpospolita Quote
Fatiha Posted December 7, 2011 Posted December 7, 2011 Cała ta dyskusja ,jeśli to można nazwać dyskusją,da mi satysfakcję jeżeli dzięki temu Pleban znajdzie Dom Stały. Quote
hektor2461 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='ziunka']Dlaczego przepraszam Hektora ? Bo został opluty !!! Bo na fb. ukazał się post szkalujący go! A tu , na tym wątku , na stronie trzeciej jest post ".... Ludzie słuchajcie!!! Plebana zabrał pan emerytowany lekarz z naszego TOnZu w kędzierzynie do siebie!!!!!! ma swoje 3 psy a Plebana weźmie na leczenie i odkarmienie a jak będzie w lepszym stanie to mam podjechać zrobić zdjęcia do ogłoszeń o rany ale się cieszę. Dzięki wszystkim za gotowość do niesienia pomocy!!! przypomnę o nim jak nadejdzie czas ogłoszeń " Wyraźnie -na leczenie i odkarmienie .... a że potem o psinie zapomniano , to trzeba lżyć człowieka , który w najbardziej dramatycznej chwili pospieszył z pomocą ??? Nie , to mi się nie podoba! ani to etyczne, ani to moralne .Powiem więcej - to podłe!!! Straciłam serce do dogomaniaków , straciłam też wiarę w czyste i szczere intencje osób z dogo, jest mi niezmiernie przykro , sądziłam ,iż jest to strona ludzi , którzy potrafią bezinteresownie kochać i pomagać , są szlachetni i dobrzy. Bo można się pomylić i "nawrzucać " komuś , ale jeśli się spostrzeże swój błąd - trzeba uczciwie powiedzieć "przepraszam , pomyliłem się" . Tego tu nie ma , dlatego ja , w swoim imieniu ,( choć nie obraziłam Hektora - bo najpierw przeczytałam cały wątek) mówię PRZEPRASZAM PANA , BARDZO SERDECZNIE PRZEPRASZAM ZA NIEZASŁUŻONĄ KRZYWDĘ JAKA PANA SPOTYKA ZA PAŃSKĄ DOBROĆ !!!![/QUOTE] Dziękuję Opatrzności za to, że znalazł się Ktoś uczciwy i sprawiedliwy w tej " Sodomie i Gomorze", i ocenił moje intencje niesienia pomocy Plebanowi adekwatnie do stanu faktycznego. Dziękuję Ziunce za to, że zechciała przypomnieć savoir-vivr tym wszystkim, którzy nie wynieśli z domu kindersztuby. Quote
lula85 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 Przeczytalam caly watek dwukrotnie.Nie licytujmy sie prosze,kto lepiej a kto bardziej...to Plebanowi na pewno nie pomoze...Czy sa jakies pomysly co mozna w tej sytuacji zrobic?Trzeba go jak najszybciej stamtad zabrac,kilka wpisow wstecz jedna osoba pisala o starszej Pani gotowej przyjac psiaka,czy cos wiemy wiecej o tym? Ja od siebie na ta chwile moge zadeklarowac kilka zlotych dla Plebanka Quote
hektor2461 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='lula85']Przeczytalam caly watek dwukrotnie.Nie licytujmy sie prosze,kto lepiej a kto bardziej...to Plebanowi na pewno nie pomoze...Czy sa jakies pomysly co mozna w tej sytuacji zrobic?Trzeba go jak najszybciej stamtad zabrac,kilka wpisow wstecz jedna osoba pisala o starszej Pani gotowej przyjac psiaka,czy cos wiemy wiecej o tym? Ja od siebie na ta chwile moge zadeklarowac kilka zlotych dla Plebanka[/QUOTE] Pleban jest aktualnie w DT i do 15.o1.2012 ma zapewniony pobyt. Starsza Pani nie poradzi sobie z Plebanem. Pleban nie był uczony chodzić na smyczy i z taką siłą ciągnie, że słaba osoba go nie utrzyma. Pies potrzebuje wolnej przestrzeni, aby mógł się wybiegać. Jest pytanie, czy pies będzie w mieszkaniu, czy w kojcu. Jeśli w mieszkaniu, to kto go będzie wyprowdzał. Następne pytanie: czy osobę, która go przygarnie stać będzie na zakup karmy dla psa. Pies nie może być karmiony chlebem i wodą. W grudniu ub. roku Pleban był wyadoptowany. Nie będę ukrywał, że raz w tygodniu odwiedzałem Plebana i zawoziłem mu "wałówkę" na cały tydzień. Nie zapominałem również o opiekunie. Ja chętnie dołożę się na utrzymanie psa, jeśli znajdzie się chętny do adopcjii. Adoptujący musi stworzyć psu takie warunki, żeby miał lepiej niż w schronie. Dodam jeszcze, że pies wymaga szczególnej pielęgnacji. Jego sierść jest poskręcana jak u owcy, a zatem specjalnym grzebieniem musi być rozczesywana raz w tygodniu, inaczej porobią się kołtuny. Jeśli będą dalsze pytania odnośnie Plebana, chętnie będę na nie odpowiadał . Quote
PAMIĘTA Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 W związku z pojawiającymi się tu odpowiedziami które nie odzwierciedlają prawdziwych informacji i z masowym atakiem na moja osobę oświadczam ze odcinam się od dyskusji.dalej wykazuję chęć pomocy szukania domu dla plebana na innym forum.czuję sie zobowiązana do poinformowania osób których wypowiedzi zostały skopiowane z fb przez hektora 2461 . Quote
dexterka Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 kochani poprosze o tekst o Plebanie, zrobię mu allegro, tablice i opole24:) Quote
hektor2461 Posted December 8, 2011 Posted December 8, 2011 [quote name='dexterka']kochani poprosze o tekst o Plebanie, zrobię mu allegro, tablice i opole24:)[/QUOTE] Co ten tekst ma przedstawić? O Plebanie było zamieszczonych kilka opisów. Quote
dexterka Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 fajnie byłoby gdyby ktoś sklecił z tych opisów jakis krótki, merytoryczny tekst o tym jaki jest jego charakter, wymagania stosunek do psow, dzieci obcych..... samej po prostu brakuje mi czasu, wiec dobrze byloby gdybysmy sie podzielili przygotowaniem ogloszenia:) Quote
Fatiha Posted December 9, 2011 Posted December 9, 2011 [quote name='PAMIĘTA']W związku z pojawiającymi się tu odpowiedziami które nie odzwierciedlają prawdziwych informacji i z masowym atakiem na moja osobę oświadczam ze odcinam się od dyskusji.dalej wykazuję chęć pomocy szukania domu dla plebana na innym forum.czuję sie zobowiązana do poinformowania osób których wypowiedzi zostały skopiowane z fb przez hektora 2461 .[/QUOTE] Usiłujesz występować na różnych forach i dyskredytujesz oraz ośmieszasz co się da i kogo się da.Jesteś trollem i pasjonuje Cię trollowanie. Żegnaj! Quote
hektor2461 Posted December 10, 2011 Posted December 10, 2011 [quote name='dexterka']kochani poprosze o tekst o Plebanie, zrobię mu allegro, tablice i opole24:)[/QUOTE] Wesoły, średni pies (20 kg), w wieku ok. 5 lat. Zero agresji do psów, kotów, obcych ludzi a także dzieci. Lubi jeżdzić samochodem. Wykonuje komendę: siad, daj głos, na miejsce, przyjdź tutaj, jedz! Jest silny i energiczny. Bardzo ciągnie na smyczy. Lubi biegać wolno. Nie oddala się. Potrafi przystosować się w mieszkaniu. Może również przebywać w kojcu, w ocieplonej budzie. Zjada karmę suchą, mokrą oraz lubi mleko. Jest wykastrowany, zaczipowany oraz zaszczepiony p/W i odrobaczony. Mankament: w przeszłości utracił siekacze górne i dolne (uraz twardym przedmiotem?). Radzi sobie dobrze z gryzieniem drobnych kości. Sierść ma poskręcaną jak baranek - musi być rozczesywany raz w tygodniu, żeby nie porobiły się kołtuny. Dodatkowe informacje pod tel. 698 506 235. Quote
kmurdz Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 strasznie nie lubie dogo i tych waszych klotni! BIEDNY PIES!!! dajcie mi wszystkie info plus zdjecia to zrobie mu wydarzenie na fejsbooku. trzeba mu pomoc! . prosze o info i na pewno zajme sie tematem asap, Quote
dexterka Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 zrobiłam mu gumtree, zabieram się za allegro:) Quote
NatiiMar Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 Ja ze swojej strony deklaruje pomoc w szkoleniu, głównie chodzenia na luźnej smyczy. Ale dana osoba musi przyjeżdżać do wyznaczonego przeze mnie miejsca. Prawdopodobnie będzie to miejscowość Ujazd, po kursie posłuszeństwa, moge pracować z Plebanem i jego nowym opiekunem. Oczywiście bez opłat. Quote
hektor2461 Posted December 12, 2011 Posted December 12, 2011 [quote name='kmurdz']strasznie nie lubie dogo i tych waszych klotni! BIEDNY PIES!!! dajcie mi wszystkie info plus zdjecia to zrobie mu wydarzenie na fejsbooku. trzeba mu pomoc! . prosze o info i na pewno zajme sie tematem asap,[/QUOTE] Info. o Plebanie powyżej. Zdjęcia szukaj na linkach pod datą: 06.11.2011 oraz 22.11.2011 Quote
mondralala Posted December 13, 2011 Posted December 13, 2011 [quote name='PAMIĘTA']Zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych z dn.29 sierpnia 1997 r. Zostało popełnione przestępstwo na dogomanii przez niejakiego hektora 2461 czy ma hektor 2461 pisemną zgodę na powielanie danych osobowych osób zamieszczonych w tym wątku ? Dodatkowo wg regulaminu dogomanii zamieszczanie danych osobowych jest zabronione prosze moderatora o pouczenie wręcz o ukaranie hektora 2461 o niewłaściwe zachowanie jeżeli sprawa nie dojdzie do skutku to dogomania bierze w tym udział i będzie pociągnięta do odpowiedzialności jakim prawem hektor 2461 kopiuje wypowiedzi z innych stron internetowych zawierających dane[/QUOTE] Gdzież to są podane dane osobowe? Inicjały to nie żadne dane osobowe w rozumieniu ustawy ani w rozumieniu zdrowego rozsądku. Galopujesz! Quote
dexterka Posted December 14, 2011 Posted December 14, 2011 tak jak obiecałam zrobiłam pieskowi gumtree dolnośląskie( tam zagląda więcej osób), allegro oraz opole24:) Quote
Recommended Posts