Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Ja mogę wam chociaż trochę pomóc,w temacie "Skandale sędziowskie" w dziale "wystawy" jest bardzo dużo o niej napisane, trzeba tylko poszukać ;) Wiem,bo dzisiaj coś niecoś z tego tematu sie o niej dowiedziałam ;) Zaraz poszukam dokładniej postów dotyczących jej sędziowania ;)

• Replies 426
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

no jeśli jest bohaterką topiku skandale sędziowskie to chyba dobrze nie wróży :mad: :lol: a mnie ma oceniac 2 razy :razz:

szybko prosze poszukaj może jeszcze nie jest za późno :evil_lol:

Posted

Awięc znalazłam drugą,bardziej szczegółową opinie,ale niestety raczej negatywną:

"Mariola Semik.. o własnie zauważyła że nawet nie była łaskawa się podpisac na karcie oceny.. zanim weszłam na ring już byłam oceniona, przebiegłam się z Anatą z metr i kazała nam przestać. bardzo się spieszyła.. była baardzo nie miła..mówiła mi że jej się "wydaje" że akita to powinna miec taką i taką klatkę piersiową.... w opisie napisane mam 3-4 linijki... z czego wszystko praktycznie o tym że suka jest za chyda, a co się z tym wiąże wyliniała, wrażenie lekkiej i wysokonożnej co nie omieszkała umieścić w mojej ocenie.. wielki minus, do tej sędziny na pewno nie pojade więcej"

Posted

kurde powazny temat, ja jeszcze znalazłam :

"Najlepiej na nia działają faceci;-)"

czy jest tu jakiś handler????????? pilnie potrzebny !!!!!!!!

a ona będzie mnie oceniać 2 razy - ja się chyba zastrzelę:angryy:

Posted

Musiałek,szczerze współczuje...Ja niestety jestem handlerką,a nie handlerem ;) .Taki temat jak "skanadale sędziowskie" jest bardzo przydatny, można się dowiedzieć czego można się spodziewać,ale na szczęście nie było żadnej złej wzmanki o sędzinie,która ma mojego psa oceniać :multi:

Posted

Wiem,że tak trochę nie do tematu,ale znasz moze z sędziowania p.Świętoń?;)

Przed chwilą dzwoniłam do oddziału i bardzo miła pani powiedziała mi,że najprawdopodobniej zgłoszenie zostało przyjęte,ale nie może mi powiedzieć w 100%,ponieważ już je wysłała.A co do MP to można się zgłaszać na wystawie ;) .

Posted

Cavalierka napisał(a):
Wiem,że tak trochę nie do tematu,ale znasz moze z sędziowania p.Świętoń?;)

Przed chwilą dzwoniłam do oddziału i bardzo miła pani powiedziała mi,że najprawdopodobniej zgłoszenie zostało przyjęte,ale nie może mi powiedzieć w 100%,ponieważ już je wysłała.A co do MP to można się zgłaszać na wystawie ;) .

Cavalierka, gdzie je wysłała? Przecież zgłaszać można do jutra, to raczej wysyłać nie powinna dzisiaj nigdzie...

Posted

flashka-g napisał(a):
nie koniecznie pani Semik ceni sobie kulture, klase, profesjonalizm i piekno;) z reszta jak kazda wykwintna kobieta.

a co ma powiedziec o profesonalizmie poczatkujący wystawca???

czyli ważny jest dla niej drugi koniec smyczy ??

Posted

Musiałek napisał(a):
a co ma powiedziec o profesonalizmie poczatkujący wystawca???

czyli ważny jest dla niej drugi koniec smyczy ??

Nie wiem jak niektórzy, ale ja przez profesjonalizm rozumiem również takie sprawy jak to, że ktoś jest uprzejmy, słucha poleceń sędziego, umie pogodzić się z przegraną, pogratulować zwycięzcy... Nie zaszkodzi też ubrać jakąś marynarkę, bo to zawsze wygląda "profesjonalnie" i jest cenione, co wcale nie znaczy, że sędzia ocenia handlera, nie psa.

Posted

nie pogratulowac lepszemu :shake: , nie słuchac sędziego czy ubrać się niechlujnie to chyba nie wchodzi w rachubę ?? albo ?? no jesli są tacy wystawcy no cóż, :crazyeye:
na szczęście wśród australijczyków takich nie ma :multi:

ponieważ zawsze jestem w garniuturze, jestem miła, kulturalna i zawsze pogratuluję lepszemu to dla mnie profesjonalizm kojarzy się z bardzo dobrym przygotowaniem i wystawieniem psa - czego niestety jeszcze nie umiem bo nie mam doświadczenia i za krótki mam staz :) a wiem że na to niektórzy zwracaja uwagę np. pani Semik nie lubi jak się psa ustawia i poprawia bo uważa że przez to tuszuje sie wady psa.

Mojej koleżance pogratulował sędzia za profesjonalne wystawianie gńczego :lol: i nie była w marynarce ;)

Posted

Hmm... pani Semik... sedziowala mnie kiedys bodajze przy PONach.. wydala mi sie dosc sympatyczna, chodz fakt faktem, pana ktory stal ze swoim psem kompletnie nie przygotowanym na ringu, na zwyczajnej smyczy nie zbyt milo potraktowala... Za to nam pogratulowala handlingu i "zgrania" z psem pomimo iz nie wygralismy :)

Posted

czyli lubi osoby z kulturą osobistą i profesjonalnie wystawiajace psy a co z tymi co są kulturalne a niestety jeszcze chyba niezbyt profesjonalnie wystawiająca :p

ale mam cykora :shake: - tylko kontrowerscji przy tej osobie i bedzie mnie poceniać 2 razy i w dodatku chyba na obu bedziemy sami w rasie :shake:

Posted

Musiałek napisał(a):
nie pogratulowac lepszemu :shake: , nie słuchac sędziego czy ubrać się niechlujnie to chyba nie wchodzi w rachubę ?? albo ?? no jesli są tacy wystawcy no cóż, :crazyeye:
na szczęście wśród australijczyków takich nie ma :multi:

ponieważ zawsze jestem w garniuturze, jestem miła, kulturalna i zawsze pogratuluję lepszemu to dla mnie profesjonalizm kojarzy się z bardzo dobrym przygotowaniem i wystawieniem psa - czego niestety jeszcze nie umiem bo nie mam doświadczenia i za krótki mam staz :)

Moje wystawianie na mojej pierwszej wystawie, sędzina w opisie ujęła właśnie jako profesjonalny - a nie miałam stażu, psa też nie miałam super przygotowanego. Poprostu uśmiechałam się, byłam uprzejma, miałam kontakt z psem (wystawa, wystawą jego iwłaśnie tą wzmianką w opisie byłam zszokowana, ale mniejsza o to... :lol:

A co do wystawców - zdarzają się i kłótliwi i baaardzo niemili i niechlujni... :shake:

Posted

Co do tych zgloszen to dzis rano dostalam maila ze zgloszenie przyjete, a chyba z 2 dni temu w zwiazku powiedziano ze naszych psow nigdzie nie ma i doslac faxem... :D Zamotani