karusiap Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Oto Killer-dla znajomych Killer. Jego Panstwo postanowili polepszyc los tego wspanialego psa i oddac go do adopcji. killer od 6 lat mieszka na lancuchu,czasem spuszczany...Jak na psa lancuchowego ma niezle...jejku sama nie wiem jak moge tak pisac,ale tak jest.Schronienie,zadaszenie,materac, dlugi lancuch...no ale.. Killer jest pieknym,poteznym dobermanem,ma kopiowane uszy i ogon. Widzial nas dzis pierwszy raz, wycalowal,wyskakal po nas. Jest bossski:loveu::loveu: Kilus nigdy nie chodzil na smyczy,a dzis na spacerze szedl jak tresowany pies przy nodze. Killer czasem zrywa sie z lancucha i lata po wsi co stanowi zagrozenie dla niego,wiecie jacy sa ludzie.... Jego Panstwo nie mieszkaja na miejscu,do bloku go nie wezma,bo podobno sie nie nadaje...czy ja wiem... Szukamy pilnie domu,najlepiej z ogrodem.... Tekst do ogloszen: Killer to piekny,postawny 6 letni doberman. pies niezwykle łagodny i wesoły. Dobermany to psy energiczne, żywe , uwielbiające aktywny tryb życia, ruch zabawę . W Killerze te potrzeby zostały uśpione, musiał zapomnieć o nich by nie cierpieć, by zachować normalność i za nimi nie tęsknić. czemu ? bo Killer od 6 lat stoi na łańcuchu, czasem spuszczany by chwile pobiegał, czasem samemu uda mu się zerwać na wolność Takie życie to tragedia dla każdego psa, to dramat dla dobermana. Właściciele Killera nie wezmą go do mieszkania, mieszka wiec na łańcuchu mając do dyspozycji kilka metrów kwadratowych . Jest dobrze odżywiony, bardzo dobrze zsocjalizowany, jest normalnym, kochanym psem (ma kontakt z małymi dziećmi ) - jest zaprzeczeniem wszelkich stereotypów krążących o skrzywionej psychice psów łańcuchowych . Killer cierpi z samotności i tęsknoty za człowiekiem - nowego właściciela pokocha mocno i bezwarunkowo Killer bardzo ladnie chodzi na smyczy, bedzie wiernym towarzyszem wedrowek. Killer czeka by ktos przywrocil mu radosc i beztroske. KONTAKT w sprawie adopcji 507 058 628 ; [email protected] Quote
agamika Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 Jest cudowny, ten **** łańcuch nie zniszczył mu psychiki nic a nic ..... Przywitał nas radośnie, skacząc, liząc, ciesząc się ..... ...taki wielki szcenior ... dodam, ze mial kontakt z dziećmi ( w tym 5cioletnia dziewczynka ) i z tego co było opowiadane to zachowywał sie bez zażutu ... kilka zdj Quote
karusiap Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 :loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu::loveu: Quote
malawaszka Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 ale piękny! mnie trochę beaucerona przypomina bardziej niż dobermana chyba Quote
karusiap Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 nie nie:evil_lol: to 100% , piekny doberman:loveu: Quote
Klementynkaa Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 melduję się :) piękniś i dzisiaj to chyba szalał ze szczęścia na "wolności"!!! Quote
karusiap Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 wlasnie o dziwo bardzo grzecznie szedl:)na trawce tyroszke sie potarzal w sianku:) ale juz ma obiecane regularne spacery....co prawda raz gora dwa w tygodniu,bo tak jestesmy w okolicy,ale zawsze cos..... Quote
agamika Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 w ogóle zadziwiające , jak ten pies pomimo tak długotrwałej izolacji (w zasadzie w zimie to tylko na karmienie czlowieka widzi ... ) i uwiązania, nie ześwirował .... cudak z niego przekochany ... Quote
karusiap Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 [quote name='malawaszka']ale piękny! mnie trochę beaucerona przypomina bardziej niż dobermana chyba[/QUOTE] No dobra.....:cool1::loveu:juz nie jestem pewna jego 100% dobermana.Dla mnie to dobek,ale juz druga osoba po malawaszce stwierdzila,ze wiecej ma z beaucerona. Moja siostra tez w nim widzi tego psa.Ja w zyciu na zywo takowych nie widzialam i Killer bedzie dla mnie dobkiem.....bede bronila jego dobkowatosci wlasna piersia:evil_lol: Quote
Klementynkaa Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 on przypomina beaucerona bo ma szeroką głowe i bardzo krótko cięte uszy ale to dobek jak dla mnie :) no i sierść jest zupełnie inna! chyba, że na zywo bardzo sie różni! Quote
agamika Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 mi sie wydaje ze ona ma siersc dłuższą niż dobermany , i tez cos w krztałce głowy mi ne gra, ale ja sie nie znam nijak ;) mam na osiedlu sunie baucerona, ale niekopiowaną .. zresztą , on dla większości osób raczej będzie dobermanem ( w sensie"Kowlaskiego " ) i chyba jako takiego go lepiej ogłaszać ? Quote
malawaszka Posted April 3, 2010 Posted April 3, 2010 100% beauceron musiałby mieć wilcze pazury, a on nie ma więc dobek :lol: Quote
karusiap Posted April 3, 2010 Author Posted April 3, 2010 [quote name='agamika']mi sie wydaje ze ona ma siersc dłuższą niż dobermany , i tez cos w krztałce głowy mi ne gra, ale ja sie nie znam nijak ;) mam na osiedlu sunie baucerona, ale niekopiowaną .. zresztą , on dla większości osób raczej będzie dobermanem ( w sensie"Kowlaskiego " ) i chyba jako takiego go lepiej ogłaszać ?[/QUOTE] absolutnie prosze o oglaszanie Killera tylko jako dobermana Quote
dzodzo Posted April 4, 2010 Posted April 4, 2010 Karusia ja mam fajną starsza rodzinę z Krakowa chętna na dobka-stracili swojego niedawno, bardzo przezyli jego smierc,sadze ze spodobałby im sie Killer bo kontaktowali się w sprawie Boryska-staruszka jesli chcesz to skontaktuje ich z Toba Quote
karusiap Posted April 4, 2010 Author Posted April 4, 2010 Pewnie Asiu.Niech dzwonia do mnie.Dzieki:) Quote
karusiap Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Killer jest chwilowo w hotelu. potrafi wyjac glowe z KAZDEJ obrozy wiec ostatnio mial zacisnieta tak mocno,ze ledwo udalo nam sie ja odpiac.Uwierzcie mi,nie wiedzialam,ze pies jest w stanie funkcjonowac i nie miec zmiazdzonej krtani czy czego tam w takim czyms..... Na spacerze zauwazylysmy,ze ma skore na szyi zdarta do krwi,pozadna rane od tej cholernej obrozy. Nie wiem ile pobedzie w hotelu....juz jutro moga go znowu zapiac na lancuch:( Quote
AMIGA Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 Biedny Killer. Taki piękny i taki przyjazny, a tu nie dosc,ze takie mu imiię dali, to jeszcze tak go traktują :-( Quote
agamika Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 no sporo mu sie to zrobiło , i to za klika dni raptem./... a jak grzecznie stał jak sie mu to wodą utleniona polewało ... . Quote
malawaszka Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 o jezu :( biedak... a nie dałoby się mu szelek założyć? Quote
agamika Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 on je zaraz przegryzie i znowu będzie latał po okolicy,. co się źle dla nie go moze skończyć :( ( tez myslałysmy przez chwile o szelkach , ale on wszelkimi sposobami stara sie uwolnic z uwięzi :( ) ) karusiap zaraz napisze jakie tekst do ogłoszeń , chyba ze ktos inny miałby "wene" Quote
karusiap Posted April 7, 2010 Author Posted April 7, 2010 Blagam niech ktos ma wene..... ja nie mam kompletnie..... Quote
agamika Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 ha jednak karolina miała wene, ja tylko odrobinke zaingerowałam i mamy tekst dla killusia oi ogromna prosbe o ogłaszanie,.... Killer to piekny,postawny 6 letni doberman. pies niezwykle łagodny i wesoły. Dobermany to psy energiczne, żywe , uwielbiające aktywny tryb życia, ruch zabawę . W Killerze te potrzeby zostały uśpione, musiał zapomnieć o nich by nie cierpieć, by zachować normalność i za nimi nie tęsknić. czemu ? bo Killer od 6 lat stoi na łańcuchu, czasem spuszczany by chwile pobiegał, czasem samemu uda mu się zerwać na wolność Takie życie to tragedia dla każdego psa, to dramat dla dobermana. Właściciele Killera nie wezmą go do mieszkania, mieszka wiec na łańcuchu mając do dyspozycji kilka metrów kwadratowych . Jest dobrze odżywiony, bardzo dobrze socjalizowany, jest normalnym, kochanym psem (ma kontakt z małymi dziećmi ) - jest zaprzeczeniem wszelkich stereotypów krążących o skrzywionej psychice psów łańcuchowych . Killer cierpi z samotności i tęsknoty za człowiekiem - nowego właściciela pokocha mocno i bezwarunkowo Killer bardzo ladnie chodzi na smyczy, bedzie wiernym towarzyszem wedrowek. Killer czeka by ktos przywrocil mu radosc i beztroske. KONTAKT w sprawie adopcji 507 058 628 ; [email protected] http://krakow.gumtree.pl/c-Zwierzaki-psy-szczenieta-Lagodny-radosny-doberman-czeka-na-nowy-dom-W0QQAdIdZ197005597 Quote
malawaszka Posted April 7, 2010 Posted April 7, 2010 a nie myślałyście o tym, żeby mu to imię chociaż do ogłoszeń zmienić? Quote
Recommended Posts