Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 1.5k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Może jutro wypuścimy boks Bojki, żeby biegali po schronisku, a my zajmiemy się Bojką! Jak kiedyś byłyśmy w czwartek w schronisku to Bojka wyszła za nimi na spacer, ale po chwili była wystraszona i się wróciła!

Posted

Znam historie Bojuśki.I wiem dlaczego jest taka jak jest.Mieszkala na łące z gromada innych psiaków.Dokarmiana przez ludzi i przeganiana przez ludzi.Do schroniska przywieziona z 2 szczeniakami.Pan Marek powiedział,ze zostały adoptowane(?).Ale ja nigdy nie widziałam jej szczeniaków w schronisku.Od ludzi spotkało ja zatem samo zło.Trudno dziwić się ,ze nie ufa.W sobote weszłysmy z Mamanabank do jej boksu.PIanka ,Nugat i Fiona wyszły na spacer.Siedziałyśmy z Bojka w boksie udając ,ze jej nie widzimy i rozmawiałysmy a przed noskiem Bojki leżał kawałek wędzonego boczku.Nawet go nie dotknęła ,tylko uważnie patrzyła co może sie zdarzyć kiedy 2 ludzi wchodzi do jej boksu.Biedna mała!

Posted

Bo[IMG]http://foto2.m.onet.pl/_m/810a63e60390c6a8256664dc3f3728ea,10,19,0.jpg[/IMG]jusia nadal bardzo przestraszona.Zdjęcia robione w boksie.Próbujemy oswajać ją z nami.

Posted

Witajcie
Bojka jest śliczna. Jak patrzę na te zdjęcia to widzę przerażoną bardzo smutną apatyczną nie oczekującą nic dobrego od człowieka sunię.Oprócz ogromnego strachu jest też ciekawość co kryje się na zewnątrz.:-(:-(
Wydaje mi się że jest naprawdę po ciężkich przejściach- człowiek musiał Ją kiedyś bardzo skrzywdzić.
Jednak tak jak inne psiaki zasługuje na szansę i Wy kochane Ciotki Jej to szansę dajecie próbujecie przełamać Jej strach i lęki by zaznała dobroci i przestała się chociaż trochę bać.
Wchodzenie do boksu i siedzenie z Nią sam na sam jest bardzo dobrym pomysłem.
Ona ma szase na adopcję tylko trzeba pomóc.
Jest mi Jej żal- taka kochana sunia a tyle w Niej przerażenia.:-(
Postaram się Wam i Jej jakoś pomóc. Finansowo co prawda nie mogę ale są jeszcze inne sposoby.:lol::lol:

Posted

[quote name='Paula03']Jak będę w domu to wrzucę na pierwszą to zdjęcie!
Ej, dziewczyny, a może by tak Bojke jakoś wynieść z boksu![/QUOTE]

Zobaczymy co da sie zrobić w sobotę !

Posted

[quote name='Romka']A Bojeczka nawet noska nie wychyliła z budy,choć całe schronisko stało przy kratach boksu i szczekało![/QUOTE]

Qrcze :( druga Nelka :( tzn Lola ;)