Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 5.6k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mam maile od ludzi, którzy pisali do mnie o Ivo. Jedna z dziewczyn zaoferowała pomoc dla któregoś psiaka od Was. Problem ma jednak z transportem.

Przesłać komuś maile od p. Agaty?

Posted

:( :( :( mój pies kilka godzin temu zwichnął sobie łapę / zerwał ścięgno (?) Rodzice byli u weta, dostał zastrzyk, jutro moja kolej na wizytę. Ciągle coś .... Tak bardzo chciałam jutro pójść na to spotkanie
na Gumieńcach a potem do schronu, kupiłam całą reklamówkę kości. Wszystkie plany wzięły w łeb,
przepraszam, jeśli jutro się nie stawię na "akcję"...

Posted

Enigma79 - szkoda, wymiziaj pieska, niech szybko wraca do zdrowia.

Kochane, to proszę - napiszcie, kto będzie NA PEWNO, bo sama nie pójdę - Enigma79 nie może, Fergilka może będzie wiozła Tuptusia do DS, Ageralion jest chora...

Jeśli nie jutro, to możemy się umówić w niedzielę.

Doddy - mi możesz przesłać maile od p.Agaty.

Posted

[quote name='Enigma79']:( :( :( mój pies kilka godzin temu zwichnął sobie łapę / zerwał ścięgno (?) Rodzice byli u weta, dostał zastrzyk, jutro moja kolej na wizytę. Ciągle coś .... Tak bardzo chciałam jutro pójść na to spotkanie
na Gumieńcach a potem do schronu, kupiłam całą reklamówkę kości. Wszystkie plany wzięły w łeb,
przepraszam, jeśli jutro się nie stawię na "akcję"...[/QUOTE]
Ja bede o 12!!!!! z corka, wiec sie okaze jak lubia dzieci :D ktos jeszcze bedzie????? bo sie boje ze sama tam wyladuje w poludnie...

Posted

Enigma to niezla kozica z tego Twojego psiaka, ze tak nozki nadwyreza. Ucaluj go od nas, niech szybko wraca do brykania ;)

Co do wypadu jutro do schronu, to ja tez bede. Nie moge opuscic takiej akcji :eviltong: Najwyzej ktoras zaraze bolem gardla :evil_lol: Kosci przygotowane (uwielbiam widok bulla gryzacego kosc wolowa jakby byla zrobiona z pianki :crazyeye:), smyczki w pogotowiu i zaraz ide wstawic baterie do ladowania, zeby fotosy strzelac :cool3:

Posted

Ageralion - mnie możesz śmiało zarazić, bo zrobiłam sobie wolne :cool3: - cały przyszły tydzień i tylko gdyby się waliło czy paliło, będę musiała na krótko do pracy iść.

Ja też już wszystko przygotowałam, kupię tylko jeszcze jutro trochę przysmaków - i w drogę!

A zobaczyć miny pracowników schroniska na nasz widok - BEZCENNE :evil_lol::diabloti:

[COLOR=SlateGray]Strasznie to przeżywam, dziękuję, że będziecie...[/COLOR]

Posted

[quote name='magdola']a co jedza takie wieeeeeelkie psy? moze to glupio brzmi ale moje nigdy nie przkraczaly 10 kg .....[/QUOTE]
Jak to co? Przeciez to psy mordercy wiec jedza male dzieci, szczeniaczki i staruszki :evil_lol: A tak serio, to pomimo tego, ze mam w domu 30kg bokserke, to mialam wielke oczy jak zobaczylam sile ich szczek przy konsumowaniu "kosteczki" udowej wolowej :loveu: wiecej przyznam, ze nie probowalam, pewnie Aga sie pochwali zaraz swoimi patentami :cool3:

aaaa jeszcze jedno wyprobowalam... jogurcik :razz:

Posted

[quote name='magdola']a co jedza takie wieeeeeelkie psy? moze to glupio brzmi ale moje nigdy nie przkraczaly 10 kg .....[/QUOTE]

Poza dziecięcymi przysmakami, co już napisała Ageralion :evil_lol: - to co i inne ;)
Ja kupuję suszone penisy wołowe (takie 1,5 metrowe :diabloti:), uszy, tchawice, żeberka wołowe wędzone, a do szkolenia (np. chodzenia na smyczy, komendy) - różne smaczki, ciasteczka, suszone piersi kurczaka...

A w domu gotuję wielkie wołowe kości - starcza taka na... 10 minut :evil_lol:

Posted

[quote name='agnieszka32']Ja kupuję suszone penisy wołowe (takie 1,5 metrowe :diabloti:), uszy, tchawice, żeberka wołowe wędzone, a do szkolenia (np. chodzenia na smyczy, komendy) - różne smaczki, ciasteczka, suszone piersi kurczaka...[/QUOTE]
Raaaaaaaaany, to te beste jak normalne psy jedza :evil_lol: Te penisy to sa genialne. Starcza taki na troche dluzej niz 5 min, szkoda tylko ze tak moczem zalatuje :evil_lol: Ja do uczenia komend kroje parowke na male kawaleczki (plasterki i kazdy z plaserkow na 4), dzieki temu nie bankrutuje za bardzo :eviltong: Surowe korpusy tez psiakom przypadaja do gustu i nie sa niebezpieczne dla zoladka i jelit, ale tylko na surowo. W schronie chyba juz jestem z tego znana, ze zawsze z kosciotrupem kury w reklamowce przychodze :evil_lol:

[quote name='agnieszka32']A w domu gotuję wielkie wołowe kości - starcza taka na... 10 minut :evil_lol:[/QUOTE]Gotujesz kosci? Ja sie balam i zawsze daje na surowo.

Posted

Ja po prostu mam rękę do "pechowych" (ale kochanych) psiaków, pierwsza sunia z wrodzoną wadą kręgosłupa, padaczką, później zmianiami hormonalnymi a teraz ten mały od samego początku alergie,urazy oka (strasznie wyłupiaste), sraczki (wcina wszystko co się rusza), łapy... Jak nie urok to właśnie sr*** a rodzice pierwsze co robią, to telefon : AGNIESZKA, PRZYJEŻDŻAJ !!! Jakbym była cudotwórcą.Jutro ok 10 jadę do weta więc może chociaż do schroniska mi się uda na tę 12.00 przyjechać.Zrobię, co mogę. Jak pech, to pech.

Posted

[B]magdola[/B] to co ty masz za malenkie psiaki i jakim cudem znalazlas sie wsrod bullowatych? I bron boze nie kpie, pytam serio. Mnie bulle przerazaly, poki nie poznalam osobiscie kilku przedstawicieli rasy, moja Mamba ukochala sobie zabawy glownie z TTB (samobojca :evil_lol:)

[B]enigma79[/B] sadze, ze w schronisku troche nam zejdzie (jak pogoda pozwoli), wiec wpadaj jak tylko skonczysz molestowac weta :cool3:

[B]agnieszka32[/B] A czemu sie boisz surowych? Z tego co czytalam, to pies nie zarazi sie salmonella itp, a lekko podpsute surowe miecho, bardzo dobrze robi na flore bakteryjna zoladka. Podkreslam, ze tylko surowe. Ja sie boje podgotowywac kosci, bo robia sie kruche i moga uszkodzic przewod pokarmowy...

Posted

Jak ja czytam co wy dajecie psom to wam zazdroszczę .... mój jamnik je tylko i wyłącznie kiełbasę dla psów i nic innego nie ruszy no i jeszcze suche ....
ja ostatnio załatwiłam dla psów cała paletę (połowę samochodu schroniskowego) jedzenia z royala, Eukanuby (czy jak to się pisze) z mojego brata firmy (Euro-Zoo) i co się z tym stało ??? nie wiem :(

Posted

[quote name='kamilqax95x']ja też będę[/QUOTE]

To świetnie!

[quote name='magdola']mam na byciu paczuszke pedigree...wziąć? bo swoim nie daje tego, wiec......[/QUOTE]

Jasne, że weź ;)

Enigma79 - czekamy na Ciebie :lol:

Ageralion - ja obgotowuję kości tylko przez chwilkę - wołowe psiaki mogą jeść, drobiowych nie daję, nawet surowych - mój jamnik uwielbiał surowe skrzydełka i o mały włos nie przypłacił tego życiem.

A co do nadpsutych - to oczywiście, że najlepsze :evil_lol: Sarunia miała zwyczaj zakopywać kości w ogródki pod krzaczkami (albo na środku trawnika :mad:), a Figa teraz wszystkie te skarby odkopuje i do domu mi znosi - cuchnące, zgniłe, oblepione ziemią :diabloti:

Posted

[quote name='agnieszka32']

A co do nadpsutych - to oczywiście, że najlepsze :evil_lol: Sarunia miała zwyczaj zakopywać kości w ogródki pod krzaczkami (albo na środku trawnika :mad:), a Figa teraz wszystkie te skarby odkopuje i do domu mi znosi - cuchnące, zgniłe, oblepione ziemią :diabloti:[/QUOTE]
jak cudownie, ze nie mam ogrodu...achhhhh...

Posted

[quote name='agnieszka32']drobiowych nie daję, nawet surowych - mój jamnik uwielbiał surowe skrzydełka i o mały włos nie przypłacił tego życiem.[/QUOTE]
Moja Mamba tez. Sama sie poczesowala z blatu w kuchni (to byla jej pierwsza wysokoszafkowa wspiaczka szczenieca)
...
[quote name='agnieszka32']A co do nadpsutych - to oczywiście, że najlepsze :evil_lol: Sarunia miała zwyczaj zakopywać kości w ogródki pod krzaczkami (albo na środku trawnika :mad:), a Figa teraz wszystkie te skarby odkopuje i do domu mi znosi - cuchnące, zgniłe, oblepione ziemią :diabloti:[/QUOTE]
Cuuuuuuuuuuudo :evil_lol:

PS tak sie zastanawiam, kto przez te wszystkie offy bedzie chcial przebrnac :eviltong:

Posted

[quote name='ageralion']
PS tak sie zastanawiam, kto przez te wszystkie offy bedzie chcial przebrnac :eviltong:[/QUOTE]

Co się martwisz - i tak nikt oprócz nas tu nie wchodzi, to sobie przynajmniej pooffujemy do woli :evil_lol:

Ale jutro za to będziemy w pełni profesjonalne :razz: - zarzucimy wątek nowymi fotkami i informacjami o bullkach, to może nam się te offy upieką :diabloti: