Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

[quote name='daśka']Super Havanko:-):-):-)
A ja mam całkiem dobre wieści:-)
Wyniki są nie bardzo dobre,ale całkiem niezłe:-) Ocena wetki:-) Jak na wiek Sary,to jest dobrze:-) Kreatynina jej podskoczyła a to dla mnie pochwała,ponieważ Sarunia na początku była zagłodzona,a teraz pomimo utraty masy mieśniowej jej kreatyninka jest wyższa:-)
Wyniki już zostawiłam u wet do rozpatrzenia z połoznikiem.Sarunia już zakończyła zastrzyki,teraz dostaje antybiotyk w tabletkach AUGUMENTIN 375 mg,dwa razy dziennie przez kolejnych 10 dni.
Za to muszę się zdecydować na kastrację mojego Matka,ponieważ u Sary cieczka będzie nawracała prawdopodobnie często.Mateo jest młodszy od Sary,choć i w jego przypadku kastracja juz nie jest zalecana,ale mam nadzieję,że będzie dobrze,ryzyko z pewnością dużo,dużo mniejsze niż u Sary,a nie mogę tak zostawić sytuacji w domu.Mateo cały czas zamknięty wyje i piszczy,aż serce się ściska.
Za wczorajszy zastrzyk i wypisanie dziś recepty nic nie zapłaciłam,a antybiotyk w aptece kosztował 24 zł.[/QUOTE]
No, to możemy na chwilę odetchnąć. Ile lat ma Matek? To prawda, na dłuższą metę, nie można go ciągle izolować. Kastracja, to chyba najlepsze rozwiązanie.
Koszt antybiotyku wrzucam do posta rozliczeniowego.

• Replies 2.4k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

[quote name='Iljova']Saruniu witaj kochane serduszko :-)
Wstawiam Wam zobaczcie do czego zdolny jest pies
[URL]http://www.youtube.com/watch?v=f5OEKA47xFI&feature=youtu.be[/URL][/QUOTE]
Ilonko smutny to film,ale pokazuje prawdę o miłości zwierząt..

Posted

No właśnie nie wiadomo ile Matek ma lat u mnie jest od 2003 ,ale nie wiem w jakim był wieku kiedy go zabrałam ,był młody,lekarze oceniali że był w przedziale ok roku,każdy mówił co innego jeden,że ok 8-9 miesięcy,a drugi,że rok może troche wiecej,wyciagam więc więcej,choć zdecydowanie wolę wersję 8 miesięcy:-)

Posted

[quote name='daśka']No właśnie nie wiadomo ile Matek ma lat u mnie jest od 2003 ,ale nie wiem w jakim był wieku kiedy go zabrałam ,był młody,lekarze oceniali że był w przedziale ok roku,każdy mówił co innego jeden,że ok 8-9 miesięcy,a drugi,że rok może troche wiecej,wyciagam więc więcej,choć zdecydowanie wolę wersję 8 miesięcy:-)[/QUOTE]
Czyli ma ok. 9 lat ! To pan w sile wieku. W zwiazku z kastracją też będziesz musiała ponieść koszty na badania, a potem na zabieg.

Posted

Powiem Wam,że dzisiaj odetchnełam:-):-) Co ta psina przezyła,mozna by tym obdzielić kilka istot i każda miałaby traume,a Ona przetwała i ma chęć żyć...to niesamowite
Wet powiedziała,że jeszcze przez ok dwa lata mogę się z Sarą przyjaźnić,jeżeli stan drastycznie się nie pogorszy....a to dla mnie dużo,ponieważ bałam się,że rokowania będą znacznie gorsze,a może Sarunia kolejny raz nas zaskoczy i zechce sie zemną przyjaźnić dłużej:-)
Obawiam się tylko,że teraz jej szanse na adopcje w skali od jeden do dziesięciu są na poziomie +0,5.Przyszły własciciel musi wiedzieć co z Sarunią,a jest tylko garstka ludzi,którzy podjęliby się adopcji tak wiekowej i chorej suni. I jak tutaj znaleźć tę garstkę....ok dwunastoletnia sunia z zanikiem mięśni,która niebawem znów przysiądzie na łapkach i na dodatek z torbielom na jajniku,który powoduje częste cieczki i konieczność wykonywania badań i stosowania leków..ochhhh Sarunia chyba spedzimy razem tych kilka najbliższych lat,ale nie przejmuj się Cioteczki równiez Cię nie zostawią:-)
BĘDZIEMY DZIELNIE WALCZYŁY :-)

Posted

[quote name='daśka']Powiem Wam,że dzisiaj odetchnełam:-):-) Co ta psina przezyła,mozna by tym obdzielić kilka istot i każda miałaby traume,a Ona przetwała i ma chęć żyć...to niesamowite
Wet powiedziała,że jeszcze przez ok dwa lata mogę się z Sarą przyjaźnić,jeżeli stan drastycznie się nie pogorszy....a to dla mnie dużo,ponieważ bałam się,że rokowania będą znacznie gorsze,a może Sarunia kolejny raz nas zaskoczy i zechce sie zemną przyjaźnić dłużej:-)
Obawiam się tylko,że teraz jej szanse na adopcje w skali od jeden do dziesięciu są na poziomie +0,5.Przyszły własciciel musi wiedzieć co z Sarunią,a jest tylko garstka ludzi,którzy podjęliby się adopcji tak wiekowej i chorej suni. I jak tutaj znaleźć tę garstkę....ok dwunastoletnia sunia z zanikiem mięśni,która niebawem znów przysiądzie na łapkach i na dodatek z torbielom na jajniku,który powoduje częste cieczki i konieczność wykonywania badań i stosowania leków..ochhhh Sarunia chyba spedzimy razem tych kilka najbliższych lat,ale nie przejmuj się Cioteczki równiez Cię nie zostawią:-)
BĘDZIEMY DZIELNIE WALCZYŁY :-)[/QUOTE]
Daśka, cuda sie zdarzają ! Pamiętasz Tulinę? Jeżeli jednak nie znajdzie domu, na pewno jej nie opuścimy i będziemy tu razem do końca.

Posted

no właśnie niesamowite przez duże N duże I duże E duze S duże A duże M duże O duże W duze I duże T duże E
NIESAMOWITE:-)
Sara własnie z Daśką jedzą kolację,a Mateo znów nie,to bedzie kolejna historia o Matku,który waży 40 kg.Przy cieczce prawie wogóle nie je i waga mu spada do czterech dyszek.

Posted

[quote name='daśka']A i byłabym zapomniała Sarunia ma codziennie dostawać kefirek lub jogurt naturalny do tych antybiotyków,do kolacji już dostała:-)[/QUOTE]
Pewnie na odbudowę flory bakteryjnej.

Posted

Bardzo spodobał mi się ten obrazek przedstawiający indiankę a przy niej 2 białe wilki. To pasuje właściwie do mnie bo od dziecka słyszałam że wyglądam jak indianka. Teraz też wiele osób twierdzi że kojarzę sie włśnie z indianką, no a wilki to chyba nie muszę nic dodawać. Przedtem była lwica bo to mój znak zodiaku więc też pasował, ale czasami potrzeba odmiany...

Posted

[quote name='Iljova']Bardzo spodobał mi się ten obrazek przedstawiający indiankę a przy niej 2 białe wilki. To pasuje właściwie do mnie bo od dziecka słyszałam że wyglądam jak indianka. Teraz też wiele osób twierdzi że kojarzę sie włśnie z indianką, no a wilki to chyba nie muszę nic dodawać. Przedtem była lwica bo to mój znak zodiaku więc też pasował, ale czasami potrzeba odmiany...[/QUOTE]
No to teraz wszystko jasne! Ja moze nie mam wyglądu indianki, ale przepadam za muzyką indiańska, bo przywołuje obrazy przyrody jeszcze nie dotknięte rabunkową działalnościa człowieka. Przenosi w świat wolności i życia w zgodzie z naturą. Człowiek zabija zwierzę tylko po to by przeżyć a nie dla przyjemności. To jest zupełnie inny świat, który niestety powoli ginie...

Posted

Masz całkowitą rację. Oni jeszcze potrafią zrozumieć zachowanie zwierząt nie zatracili umiejętności obserwowania zwierząt i wyciagania wniosków na podstawie tych obserwacji. :-)
Zmieniłam tło przez co wilki stały się bardziej widoczne :-)

Posted

[quote name='Iljova']Masz całkowitą rację. Oni jeszcze potrafią zrozumieć zachowanie zwierząt nie zatracili umiejętności obserwowania zwierząt i wyciagania wniosków na podstawie tych obserwacji. :-)
Zmieniłam tło przez co wilki stały się bardziej widoczne :-)[/QUOTE]
Tak, teraz jest bardziej wyrazisty.