Marka Posted March 23, 2006 Posted March 23, 2006 Te dwie piękne - każda na swój sposób - ale przede wszystkim wspaniałe z charakteru i usposobienia suczki czekają na kochających ludzi w schronisku pod Sochaczewem. JAGA - czyli Jagusia vel Jagna - to przepiękna suczka, o umaszczeniu beżowym z białą strzałką, z łebka przypominająca jamnika, ale na wyższych łapkach (Jaga sięga grzbietem pod damskie kolano). Ma ok. 5 lat, jest troszkę bojaźliwa w pierwszym kontakcie, ale po bliższym zapoznaniu okazuje się suczką przemiłą, bardzo oddaną, radosną. To taka sunia z gatunku tych, co jak pokochają swoją pańcię to nie odstąpią jej już na krok :loveu: Jaga * * * ISKRA - to dość duża, wilczkowata suka, ale trochę innej niż wilczek budowy - bo Iskra ma wysokie, smukłe łapy i cała jest taka bardziej "w kwadrat". I dzięki tej budowie sylwetka Iskry ma niezwykły wdzięk i smukłość. Trudno dokładnie powiedzieć ile lat ma Iskra - pewnie ok. 4-5 - ma w sobie w każdym razie mnóstwo energii i jest bardzo radosnym psem. Iskra to przede wszystkim wielki psi przyjaciel - suka za kontakt z człowiekiem dałaby się pokroić i zjeść w kawałeczkach - jest tak niezwykle oddana i kontaktowa :loveu: Niestety suka koty uważa za zwierzynę łowną - dlatego m.in. straciła ostatnio szansę na wspaniały dom :sad: Ale mam nadzieję, że to nie ostatnia jej szansa..? Iskra * * * Jeśli chciałbyś dać szansę którejś z nich - zadzwoń 0-507920043 lub napisz PW lub miala: [email protected] Quote
Marka Posted March 23, 2006 Author Posted March 23, 2006 Zapomniałam dodać, że obie suczki są wysterylizowane - mogą więc bez przeszkód mieszkać z psimi kumplami :p Jagusia po sterylce ma tendencje do tycia - a teraz w zimę psiny dostawały więcej karmy -więc obecnie Jagna kwalifikuje się na dietę ;) a Iskra - całkiem dobrze trzyma formę Quote
Bodziulka Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Czemu tu nikt nie zagląda? To ja pokażę filmik z naszego ostatniego spaceru - 20 minut szczęścia i szaleństwa... A co by było, gdyby miały tego "wolnego" czasu więcej? Jagusia, gdy tylko jest na chwilę oddalona od ludzi, próbuje się do nich dostać za wszelką cenę. Jak się idzie grupką na spacer i z nią się zostanie w tyle, to zaczyna gryźć smycz, żeby dostać się do stada... Marka, może potem wkleisz całe zdjęcie, jak Jagusia całuje się z Tofisiem :loveu: Oczywiście z zastrzeżeniem powyżej 18 lat :evil_lol: Quote
jotka Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 No, zaglądam. Ale juz nie mam siły na sledzenie tych psich nieszcześć. Moje kolejne psy nie sa ze schroniska. Sa z ulicy. Staram sie je uchronic przed tymi mordowniami w Katowicach, Sosnowcu czy Mysłowicach. A wokoło tylko te. Nie mam dzisiaj optymizmu. Ale suczki są piekne i mam nadzieje ze znajda domki. Quote
Bodziulka Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Jaga ooo znalazłam zdjęcie "dozwolone od lat 18" :evil_lol: Iskra Quote
Bella11 Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 Jakie szczęśliwe na spacerku , one muszą znaleść domek żeby tak bawić się codziennie .Aż miło popatrzeć na ich zabawę , ale jak pomyślę że są w Schronisku to już nie jest tak miło . Quote
eurydyka Posted March 25, 2006 Posted March 25, 2006 one sa kochane i musza w koncu wyjsc zza krat Quote
Bodziulka Posted March 27, 2006 Posted March 27, 2006 :shake: Dziewczyny, za długo w schronisku siedzicie!! Quote
Bodziulka Posted March 30, 2006 Posted March 30, 2006 Dziewczyny pędem do domu! Jutro powinnyście być w GW - oby to coś dało! Quote
Marka Posted March 31, 2006 Author Posted March 31, 2006 Takie piękne (i mądre!) dziewczynki - do zakochania jeden krok! :loveu: Quote
Bodziulka Posted March 31, 2006 Posted March 31, 2006 I jeszcze raz HOP! Do zobaczenia jutro ;) Quote
Bodziulka Posted April 1, 2006 Posted April 1, 2006 Dziewczyny niestety nie były dzisiaj na spacerku. Ale i tak były bardzo radosne - a Jaga tak słodko siadała i przemieszczała się siedząc, jak widziała smakołyki :loveu: Kiedy one usiądą w swoim, ciepłym domku?:placz: Quote
Marka Posted April 2, 2006 Author Posted April 2, 2006 Oj tak, te suczki są niesamowite - one tak dzielnie znoszą schroniskowy boks. To naprawdę fajne zwierzęta - tylko nikt ich nie chce... :shake: Quote
Bodziulka Posted April 2, 2006 Posted April 2, 2006 Dziewczyny tak długo czekają na tą chwilę... Quote
Bodziulka Posted April 3, 2006 Posted April 3, 2006 Jaga i Iskra w jednym zyły boksie - Jaga na budzie, a Iskra przy siatce... i tak czekały i czekały... Quote
tanitka Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 chyba wrzucę je na allegro, co wy na to??:lol: Quote
Bodziulka Posted April 4, 2006 Posted April 4, 2006 tanitka napisał(a):chyba wrzucę je na allegro, co wy na to??:lol: :cool3: zawsze to dodatkowa szansa - tylko najlepiej dawać w sobotę/niedzielę i na tydzień, bo aukcja wtedy kończy się w weekend, gdy na allegro wchodzi najwięcej osób i będą na samym początku - więc leniwcy też je zobaczą (rady od Marki ;)) Quote
Recommended Posts