Jump to content
Dogomania

Obie cudowne dziewczynki - Iskra i Jagusia - mają już swoje cudowne domki!

Recommended Posts

Posted

Te dwie piękne - każda na swój sposób - ale przede wszystkim wspaniałe z charakteru i usposobienia suczki czekają na kochających ludzi w schronisku pod Sochaczewem.

JAGA - czyli Jagusia vel Jagna - to przepiękna suczka, o umaszczeniu beżowym z białą strzałką, z łebka przypominająca jamnika, ale na wyższych łapkach (Jaga sięga grzbietem pod damskie kolano). Ma ok. 5 lat, jest troszkę bojaźliwa w pierwszym kontakcie, ale po bliższym zapoznaniu okazuje się suczką przemiłą, bardzo oddaną, radosną.
To taka sunia z gatunku tych, co jak pokochają swoją pańcię to nie odstąpią jej już na krok :loveu:

Jaga

* * *

ISKRA - to dość duża, wilczkowata suka, ale trochę innej niż wilczek budowy - bo Iskra ma wysokie, smukłe łapy i cała jest taka bardziej "w kwadrat". I dzięki tej budowie sylwetka Iskry ma niezwykły wdzięk i smukłość. Trudno dokładnie powiedzieć ile lat ma Iskra - pewnie ok. 4-5 - ma w sobie w każdym razie mnóstwo energii i jest bardzo radosnym psem.
Iskra to przede wszystkim wielki psi przyjaciel - suka za kontakt z człowiekiem dałaby się pokroić i zjeść w kawałeczkach - jest tak niezwykle oddana i kontaktowa :loveu:
Niestety suka koty uważa za zwierzynę łowną - dlatego m.in. straciła ostatnio szansę na wspaniały dom :sad:

Ale mam nadzieję, że to nie ostatnia jej szansa..?

Iskra

* * *

Jeśli chciałbyś dać szansę którejś z nich - zadzwoń 0-507920043 lub napisz PW lub miala: [email protected]

• Replies 389
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Zapomniałam dodać, że obie suczki są wysterylizowane - mogą więc bez przeszkód mieszkać z psimi kumplami :p

Jagusia po sterylce ma tendencje do tycia - a teraz w zimę psiny dostawały więcej karmy -więc obecnie Jagna kwalifikuje się na dietę ;)

a Iskra - całkiem dobrze trzyma formę

Posted

Czemu tu nikt nie zagląda?

To ja pokażę filmik z naszego ostatniego spaceru - 20 minut szczęścia i szaleństwa... A co by było, gdyby miały tego "wolnego" czasu więcej?

Jagusia, gdy tylko jest na chwilę oddalona od ludzi, próbuje się do nich dostać za wszelką cenę. Jak się idzie grupką na spacer i z nią się zostanie w tyle, to zaczyna gryźć smycz, żeby dostać się do stada...

Marka, może potem wkleisz całe zdjęcie, jak Jagusia całuje się z Tofisiem :loveu: Oczywiście z zastrzeżeniem powyżej 18 lat :evil_lol:

Posted

No, zaglądam. Ale juz nie mam siły na sledzenie tych psich nieszcześć. Moje kolejne psy nie sa ze schroniska. Sa z ulicy. Staram sie je uchronic przed tymi mordowniami w Katowicach, Sosnowcu czy Mysłowicach. A wokoło tylko te. Nie mam dzisiaj optymizmu. Ale suczki są piekne i mam nadzieje ze znajda domki.

Posted

Jakie szczęśliwe na spacerku , one muszą znaleść domek żeby tak bawić się codziennie .Aż miło popatrzeć na ich zabawę , ale jak pomyślę że są w Schronisku to już nie jest tak miło .

Posted

Dziewczyny niestety nie były dzisiaj na spacerku. Ale i tak były bardzo radosne - a Jaga tak słodko siadała i przemieszczała się siedząc, jak widziała smakołyki :loveu:

Kiedy one usiądą w swoim, ciepłym domku?:placz:

Posted

Oj tak, te suczki są niesamowite - one tak dzielnie znoszą schroniskowy boks.
To naprawdę fajne zwierzęta - tylko nikt ich nie chce... :shake:

Posted

tanitka napisał(a):
chyba wrzucę je na allegro, co wy na to??:lol:

:cool3: zawsze to dodatkowa szansa - tylko najlepiej dawać w sobotę/niedzielę i na tydzień, bo aukcja wtedy kończy się w weekend, gdy na allegro wchodzi najwięcej osób i będą na samym początku - więc leniwcy też je zobaczą (rady od Marki ;))