Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

• Replies 287
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Mój Pedrus jak widzi recznik kuchenny lub chusteczki i zostanie sam a obok niego znajda się te żeczy co mówiłam wcześniej to Jak wracam to jest piękny Biały dywan z podartego recznika lub chusteczek :D

Posted

Tak,jest piękna a charakter pewnie po Buni(ona ma po moim Badiku i po mamuni) U Hawanczyków charakter to podstawa,żaden pies nie jest taki wspaniały jak Hawan....Dogoterapia super ,super!!!!!!!!

Posted

Tak sobie czytam posty o kradzieży piesków rasowych i w typie, a nawet pięknych kundelków. Zaczynam się strasznie bać o swoje maleństwo. Jak u Was sytuacja wygląda, bo u nas na pomorzu tragedia co chwilę czytam, że w Sopocie grasuje złodziej psów, to w Pruszczu, Redzie itd...Czy mogę nauczyć małej komend, aby omijała ludzi, aby była mniej ufna do ludzi, ale czy jednocześnie nie będzie to źle się prezentowało na wystawie. Ehh... jestem w kropce. Nie zostawiam małej samej, ma czip, ale jak czytam, że wyrywają z rąk lub wyciągają przez płot z posesji to aż nie mogę w to uwierzyć, że teraz takie rzeczy się dzieją, aby ktoś mógł zarobić.

Tak się zastanawiam nad tym wszystkim i chyba zacznę mówić, że mam kundelka ze schroniska, a drugie przestanę ja kąpać i trochę niech się zakołtuni - ale to chyba dość drastyczny sposób na takiego małego śmierdziuszka w domu :diabloti:

Posted

Moim zdaniem to bez sensu. Piękny pies stanie się skołtunionym potworem, którego nie sposób później przygotować do wystawy. Najlepszym sposobem jest po prostu pilnowanie malutkiej, nie zostawiać jej bez opieki.
Co prawda, nie słyszałam o takich przypadkach na Podlasiu ale uważać trzeba wszędzie.

Posted

Żartowałam z tym drugim sposobem, ale faktycznie uważać trzeba. Choć u nas 2 lata temu pobili kobietę i wyrwali jej szczeniaka doga niemieckiego. Po psie ślad zanikł, a kobieta w szpitalu wylądowała.

Posted

Kurcze, to straszne. Najbardziej mnie dziwi, że nie zniechęca takich ludzi ani chip ani tatuaż. Przecież takiego psa nie uda się ani sprzedać ani zatrzymać sobie.Po co to komu ?

Posted

Sprzedają na giełdach i to często do pseudohodowli, a tak naprawdę to jaki weterynarz sprawdza czip lub tatuaż. Ja się jeszcze z czymś takim nie spotkałam, aby mi weterynarz po psie przejechał czipownikiem czy oby na pewno to mój pies.. Słyszałam też o cyganach, że potrafią z ręki wykraść. Lubują się jak na razie w Yorkach. U nas kobieta z Rumi szuka od pół roku Westa-ogłosiła chyba wszędzie włącznie z apelacją do wszystkich weterynarzy w kraju, aby sprawdzali psy tej rasy i nic.

Posted

u nas nie sa " modne " kradzieze , za to otrucia psów . w ciagu roku w poblizu mojego domu otruto 10 psow . kiedys i ja przez to przechodziłam . Ktos przez plot przerzucił mięso z trutka i mój rotek to zjadl . Tydzień walczylismy o jego zycie . tylko dlatego ze byl mlody , dobrze odzywiony i miał wspaniała opieke - przezył .
z jednym sie zgadam w okolicy nie nalezy sie chwalic osiągnieciami psa . U tt nie tak dawno glosne bylo porwanie znakomitej suki .
[url]http://www.dogomania.pl/threads/117634-!!!!!SKRADZIONY-Terier-Tybetanski-[/url]!!!!!

Posted

Ręce po prostu opadają - człowiek chciałby pochwalić się swoim psem ale nie robi tego ze strachu. Koszmar !!! Gdyby ludzie nie kupowali psów z tych wszystkich pseudohodowli nie byłoby takiego problemu.

Posted

Odbiegając od pesymistycznych postów związanych z kradzieżami psów - przedstawiam kilka nowych fotek Arabelli (w domu chyba już na stałe Bella z przewagą Belka-gdy się nie słucha:p).

Naburmuszona:

[IMG]http://i43.tinypic.com/2d2gc2h.jpg[/IMG]

Też lubię kopać:

[IMG]http://i41.tinypic.com/fo3bzc.jpg[/IMG]

!!!:

[IMG]http://i39.tinypic.com/33cas5e.jpg[/IMG]

Trochę wysiłku jeszcze nikomu nie zaszkodziło :evil_lol::

[IMG]http://i43.tinypic.com/mh3rkz.jpg[/IMG]

Posted

he he moja też ciągle nosi coś w pyszczku i to przeważnie sa pluszaczki . Doslownie klonik Meisuni . ciekawe czy kiedyś spotkaja się na wystawie , fajnie byłoby je postawić obok siebie .

Posted

My planujemy w tym roku skromnie się wystawiać: krajówki: Słupsk, Gdynia, Koszalin (???), Toruń (???); miedzynarodówki: Szczecin (???), Sopot, Białystok, Wrocław (???), Poznań (???). Może akurat na jakiejś się spotkamy. Kto wie???

Posted

[quote name='Monia85']My planujemy w tym roku skromnie się wystawiać: krajówki: Słupsk, Gdynia, Koszalin (???), Toruń (???); miedzynarodówki: Szczecin (???), Sopot, Białystok, Wrocław (???), Poznań (???). Może akurat na jakiejś się spotkamy. Kto wie???[/QUOTE]
No to spotkamy sie Ja mam w planie SŁUPSK,KOSZALIN,SZCZECIN,GDYNIA MOŻE SOPOT :D

A sunia przepiękna :D

Posted

Boże, nie widziałam jej półtora miesiąca i tak się zmieniła !!! Jest prześliczna. My do Sopotu też się jedziemy więc się spotkamy. Ale jest naprawdę super.