kaa Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 [FONT=Arial Black] Sebastian jest dużym ok. 1,5 - 2 letnim młodym psem, m-c owczarka , trafił do schroniska oddany przez swoich właścicieli. Dlaczego? Powód który podali to wyjazd, ale czy na pewno? Pan powiedział że miał być owczarkiem tylko mu uszy nie stanęły. Pewnie właściciele chcieli mieć rasowego owczarka, ale zamiast kupić go u hodowcy nabyli z jakiegoś niepewnego źródła . Los okazał się jednak okrutny i Sebastian został oddany do schroniska. [/FONT] Początkowo był zagubiony nową sytuacją, szybko jednak dotarło do niego że w schronisku liczy się najbardziej siła przebicia. Sebastian często uczestniczył w grupowej rywalizacji, aż został pogryziony. Zagubiony, porzucony zdesperowany pies,coraz częściej dochodził swoich praw i wszczynał awantury. Zaczęto go więc przenosić i tak przenosiny stały się częścią jego życia. Był na łańcuchu, ale one zostały zlikwidowane i trafił do boksu w którym był już jeden pies , w schronisku było dość luźno więc początkowo mógł mieszkać w boksie z jednym psem który nie wywoływał u Sebastiana woli walki. Niestety nie wszystko jest stałe , w schronisku przybywa psów , a sąsiad Sebastiana będzie zabrany do nowego domu . Sebastian będzie musiał opuścić boks, jego szczęście już dawno opuściło :-(, co z nim będzie teraz? Gdzie podzieje się , gdy nie ma nawet w schronisku dla niego miejsca? Sebastian o sobie ,, Nie wiem dlaczego się tu znalazłem, nie cierpię tego miejsca, miałem przecież rodzinę, która mnie kochała na początku, a potem.. potem nie wiem co się stało? Starałem się być grzeczny i posłusznie robić to czego moi ludzie oczekiwali , ale to nie wystarczyło, dlaczego? Może po prostu jestem za brzydki , albo za głupi ? Tak bardzo kocham ludzi, jestem łagodny, ładnie chodzę na smyczy, może trochę ciągne, gdy mnie coś zainteresuje lub zdenerwuje. Tak bardzo chciałem, by mnie chociaż zauważano , dlaczego???,, [FONT=Arial Black]Sebastian ma szanse na nowe lepsze życie, czeka na niego miejsce w hoteliku u Ani, ale czy będzie mu dane wykorzystać tą szanse zależy od nas ludzi . Zależy od naszej wrażliwości i chęci pomocy. Nie pozwólmy aby Sebastian swe młode , właściwie rozpoczynające się życie spędził upchnięty w końcowy ciasny pojedynczy kojec. Zapomniany , niewidoczny i niekochany , przecież już raz został przez wszystkich których znał opuszczony. :-([/FONT] Kontakt tel. 505-843-542 [email protected] Quote
kaa Posted March 23, 2010 Author Posted March 23, 2010 ........................................ Quote
kaa Posted March 24, 2010 Author Posted March 24, 2010 Tak śliczny i ma szansę na poprawę życia, pomóżcie... Quote
kaa Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 :( chyba jednak nigdzie nie pojedziesz piesku :( Quote
Ania+Milva i Ulver Posted March 25, 2010 Posted March 25, 2010 Może jesli dzis się uda z Kumpelkiem , to deklaracje by przeszły na Sebastana?-tylko na razie to jeszcze nic pewnego... to bardzo ładny psiak..szkoda aby czekał dalej, ale jeśli nie będzie zainteresowania to wolne miejsce będę musiała zaproponowac osobie dalej z kolejki.... A czy Sebastan miał kontakt z tym chłopczykiem co zawsze pozuje z psiakami do zdjęc?:) Czy wiadomo jak on do dzieci? Quote
kaa Posted March 25, 2010 Author Posted March 25, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Może jesli dzis się uda z Kumpelkiem , to deklaracje by przeszły na Sebastana?-tylko na razie to jeszcze nic pewnego... to bardzo ładny psiak..szkoda aby czekał dalej, ale jeśli nie będzie zainteresowania to wolne miejsce będę musiała zaproponowac osobie dalej z kolejki.... A czy Sebastan miał kontakt z tym chłopczykiem co zawsze pozuje z psiakami do zdjęc?:) Czy wiadomo jak on do dzieci? Sebastian jest ogólnie łagodnym psem , z dziećmi nie będzie problemu, muszę mu w najliższym czasie zrobić zdjęcia z Kubą . Trzeba porozsyłać wątek bo inaczej to wogóle nie ruszy z miejsca. Quote
Pianka Posted March 26, 2010 Posted March 26, 2010 Ania+Milva i Ulver napisał(a):Może jesli dzis się uda z Kumpelkiem , to deklaracje by przeszły na Sebastana?? trzeba by na pw każdego darczyńca osobno zapytać. Nikt nie pomoze? tak w ogóle w tytule powinno być coś o hotelu Quote
kaa Posted March 26, 2010 Author Posted March 26, 2010 To był najszybszy mój wątek . Sebastian ma dom . :) Quote
Recommended Posts