Madzik34 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 No i zdjęcie Hery w nowym domku w łóżeczku, o których pisała Piesia...też mms [IMG]http://i42.tinypic.com/2lmnx5d.jpg[/IMG] Quote
Madzik34 Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 [quote name='piesia']Postaram się jutro , bo tak naprawdę to od wstawiania zdjęć mam mojego syna :) . Mam jeszcze Gzyla , które też obiecałam wstawić , ale mi się zapomniało:oops: . Tami . a Twoja ŁUcja obszczekała ostatnio Pana :crazyeye::evil_lol: . Pierwszy raz słyszałam jak Łucja szczekała . niestety jeden z syndromów psa schroniskowego : niechęć do Panów .[/QUOTE] Piesia - już wstawiłam zdjęcie Hery...tak z rozpędu. A z kolejnych dobrych wieści to Antek miał dziś wizytę w DT i są szanse, że za kilka dni też będzie miał już swój domek, ale na razie nie zapeszam...tak mi się serce raduje Quote
piesia Posted November 9, 2011 Posted November 9, 2011 Dzięki Madzik :) . Dla takich zdjęć warto żyć :) . Quote
tamii Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 ooo . Łucja się zrobiła Łobuziara :) na spacerze (bo biega luzem:cool3:) jak zobaczy rower to też dobiega i obszczekuje :mad: ale sunia jest tak kochana i wierna że ja sie dziwie że ona jeszcze domu nie ma:shake: Quote
Madzik34 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Dziewczyny - wolontariuszki z Azorka - mam wielką prośbę - jeżeli będzie w sobotę lub niedzielę w schronisku, może udało by Wam się zorganizować trochę karmy - chciałabym pomóc psom zagłodzonym w okolicach Zamościa - wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/216881-Tragedia-psy-umieraj%C4%85-powoli-z-niedozywienia-!!!!!?p=17897518#post17897518[/url] Jestem w kontakcie z dziewczyną z fundacji, która się tym przypadkiem opiekuje i każdy kg karmy jest na wagę złota. Ja w poniedziałek firmą kurierską - na koszt firmy w jakiej pracuję wysłałabym do nich tą karmę - więc jak możecie to proszę przynieście karmę w weekend. Z góry dziękuję i do zobaczenia - ja będę w sobotę i w niedzielę. Magda Quote
Madzik34 Posted November 10, 2011 Posted November 10, 2011 Acha i jeszcze jedna sprawa - w sobotę mam spotkanie z ludźmi, którzy będę tworzyli nową stronę internetową Azorka - więc jestem otwarta na Wasze propozycje co na tej stronie chciały byście mieć - im więcej pomysłów tym większe szanse na nową super stronę i na nowe liczne adopcje! Zatem proszę o ruszenie "szarymi" w jutrzejszym dniu po spacerze ze pieskiem i czekam na pomysły!!!!!!!! Quote
Madzik34 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 To znowu ja - halo czy tutaj ktoś zagląda?? Poniżej przesyłam pozdrowienia Żabki znad morza.... [IMG]http://i39.tinypic.com/206na7d.jpg[/IMG] Quote
Madzik34 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 I jeszcze dwa zdjęcia z nowego domku Marysia [IMG]http://i41.tinypic.com/2n9b2hk.jpg[/IMG] A tutaj Maryś odpoczywa po kąpieli - nie zbyt mu się podobało...będzie trzeba zrobić drugie podejście [IMG]http://i43.tinypic.com/4vs74x.jpg[/IMG] Quote
cicia1977 Posted November 11, 2011 Posted November 11, 2011 zaglądamy, zaglądamy Madzik:-) tylko nie zawsze piszemy. Zgadnijcie jaką mam tapetę na monitorze - kochany Maryś z wielkim nochalem smacznie sobie śpi. Kurcze jak ja pokochałam tego chłopaka. Aż łezka ze szczęścia się kręci jak Go widzę w nowym domku... Quote
Angel Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='Madzik34']Dziewczyny - wolontariuszki z Azorka - mam wielką prośbę - jeżeli będzie w sobotę lub niedzielę w schronisku, może udało by Wam się zorganizować trochę karmy - chciałabym pomóc psom zagłodzonym w okolicach Zamościa - wątek: [url]http://www.dogomania.pl/threads/216881-Tragedia-psy-umieraj%C4%85-powoli-z-niedozywienia-!!!!!?p=17897518#post17897518[/url] Jestem w kontakcie z dziewczyną z fundacji, która się tym przypadkiem opiekuje i każdy kg karmy jest na wagę złota. Ja w poniedziałek firmą kurierską - na koszt firmy w jakiej pracuję wysłałabym do nich tą karmę - więc jak możecie to proszę przynieście karmę w weekend. Z góry dziękuję i do zobaczenia - ja będę w sobotę i w niedzielę. Magda[/QUOTE] tak jak mówiłam postaram się o zbiórkę w szkole, tylko z tym ruszyłabym dopiero w poniedziałek- 2 tygodnie zbierania? Czy może jakiś bazarek i za pieniądze z niego kupimy karme? Też moge zaoferować taki bazarek ale po 15.11. Pomyśle o czymś jeszcze :) [quote name='Madzik34']Acha i jeszcze jedna sprawa - w sobotę mam spotkanie z ludźmi, którzy będę tworzyli nową stronę internetową Azorka - więc jestem otwarta na Wasze propozycje co na tej stronie chciały byście mieć - im więcej pomysłów tym większe szanse na nową super stronę i na nowe liczne adopcje! Zatem proszę o ruszenie "szarymi" w jutrzejszym dniu po spacerze ze pieskiem i czekam na pomysły!!!!!!!![/QUOTE] hmmm. co do strony to napewno przydałoby się- dobrej jakości zdjęcia, porządne opisy psów,myśle że trzebaby było badać ich charaktery pod względem tolerancji dzieci, kotów i innych psów. Jak najwięcej info. I kto sie danym psem opiekuje. No i kiedy pies przyszedł do schroniska- jego zdrowie. A do innych to warto by umieszczać też wątki dogomaniackie- uaktualniać linki z bazarkami też na stronie moze by warto? i akcje schroniska nagłaśniać tam- zbiórki itp, myśle że warto by było też zrobć coś w stylu "DO PILNEJ ADOPCJI"- umieszczać tam te które najbardziej potrzebują domów. Informacje o DT.. nie wiem co jeszcze. Quote
Tia Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Zapraszam na wątek Koriego i Jutka: [url]http://www.dogomania.pl/threads/217634-Kori-amp-Jutek-przyjaciele-10-lat-w-schronisku-i-brak-szans-na-adopcje-!?p=17990017#post17990017[/url] Quote
Szyna13222 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Tak ,opisy dokładniejsze by się przydały i jakoś fajnie napisane. Może ktoś zaglądał na strone poznańskiej animali? Tam każdy opis jest bardzo bogaty w informacje i do tego właśnie fajnie napisany, że aż czytać się chce :) Quote
Madzik34 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Dziewczyny dzięki za podpowiedzi...przekaże je do osób budujących nową stronę. Lepszej jakości zdjęcia to jak najbardziej, tylko, że my je zrobić musimy...a opisy także. Mam też pytanie czy na stronie oprócz imienia wolontariuszki będę mogła wpisać Wasze nr telefonów - to zawsze pomaga, ludzie dzwonią, Żabka została znaleziona na naszej azorkowej stronie i dzięki temu, że był telefon do Piesi na stronie, ludzie zadzwonili i poszło jak spłatka... Z nowej strony będzie przekierowanie na dogomanię wątki itd. Proszę pooglądajcie naszą stronę i dajcie znać jakie psiaki trzebaby obfotografować i jakie pieski mogę do Was przypisać, w razie zainteresowania ludzi. Quote
Madzik34 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Angel dzięki za chęć pomocy psiakom, ja w tym tygodniu wyślę jedzenia do tego Zamościa ile się uda, a zbiórka dwa tygodnie to góra, oni tam naprawdę kiepsko stoją, więc nie ma co dłużej czekać. A i jeszcze jedna sprawa - chciałabym założyć wątek Zenka - byłby to pierwszy mój wątek więc poproszę o pomoc: - jakiś banerek by się przydał, - no i oczywiście wsparcie w rozsyłaniu.... Quote
Madzik34 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 A i ostatnia sprawa na ten moment - dobra wiadomość, KLAPIOK pojechał dziś do domu, ludzie wydawali się sensowi, więc jest nadzieja, że dziś pożegnaliśmy się z nim na zawsze..... Quote
Madzik34 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Acha i jeszcze jedna sprawa - muszę w ten weekend przygotować prezentacje o naszym schronisku do pokazów w szkole - może dysponujecie zdjęciami ze starych czasów, jak kiedyś schronisko wyglądało, jakieś zdjęcia z wolontariatu - czesanie, tresowanie, oswajanie, coś co można zaprezentować dla dzieciaków w szkole podstawowej, żeby zainteresować je schroniskiem i losem bezdomnych psów. Quote
cicia1977 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Dziewczyny mam wykupiony jeszcze jeden pakiet 50ogłoszeń - podajcie jakiego psiaka ogłaszamy!!! Quote
cicia1977 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 Na nowej stronie można by umieścić rubrykę z relacjami nowych właścicieli i zdjęcia psów z nowych domów Quote
Madzik34 Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='cicia1977']Na nowej stronie można by umieścić rubrykę z relacjami nowych właścicieli i zdjęcia psów z nowych domów[/QUOTE] Cicia taka sprawa będzie też - nawet ludzie sami będą mogli wklejać zdjęcia i opisy swoich nowych psów. Będą też porady weterynarza i behawiorystki, Będzie też forum dla nas wolontariuszek i dla chętnych Będą te artykuły, które są w "Dzień dobry Oborniki" Będzie opis jak można zostać DT dla psiaków już nie pamiętam co jeszcze.... Quote
Tia Posted November 12, 2011 Posted November 12, 2011 [quote name='cicia1977']Na nowej stronie można by umieścić rubrykę z relacjami nowych właścicieli i zdjęcia psów z nowych domów[/QUOTE] O to by był dobry pomysł ... Quote
tamii Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [quote name='Madzik34']Cicia taka sprawa będzie też - nawet ludzie sami będą mogli wklejać zdjęcia i opisy swoich nowych psów. Będą też porady weterynarza i behawiorystki, Będzie też forum dla nas wolontariuszek i dla chętnych Będą te artykuły, które są w "Dzień dobry Oborniki" Będzie opis jak można zostać DT dla psiaków już nie pamiętam co jeszcze....[/QUOTE] to jest bardzo dobre :) Quote
Angel Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Madzik ja mam troche fotek ze schroniska ogólnych.. nie wiem czy znajde coś sensownego ale będe szukać :) Quote
tamii Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Byłyśmy dzisiaj u :loveu:[B]Tami[/B]:loveu: z p. Magdą :) Początkowo sunia było zdezorientowana , musiałam po nią do kojca wejść, gdy już nas poznała zaczęła się cieszyć i już po chwili biegała i bawiła się :). Ma małego kolege do towarzystwa z którym biega bo podwórzu ;). Są tam też kotki na które Tami nie reaguje. Sunia ma boks taki akurat, rozmawiałam z p.Magdą żeby załatwić coś do ocieplenia budy suni . Ma sianko ale to i tak za mało. Właściciele byli bardzo mili, mówili że sunia jest grzeczna. Zdjęcia będą później :) Quote
Szyna13222 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 [B]Madzik[/B] ja napisze na wątek banerkowy tylko dopiero jak wątek Zenka zrobisz i wstawisz zdjęcia . Ja tez mam jakies stare zdjęcia ale zgrane na plyte wiec musze jej poszukać ,może coś ciekawego sie tam znajdzie. [B]Cicia[/B] może ten pakiecik przeznaczyć na Zenka? Quote
Madzik34 Posted November 13, 2011 Posted November 13, 2011 Witajcie, widzę, że Patrycja już wszystko w sprawie Tamii napisała - to fakt, ze jedynie buda budzi trochę niepokoju - już rozmawiałam z Cicią, ma pomóc załatwić styropian, więc w przyszły weekend by się zawiozło, a w kolejny weekend na kontrol wpadniemy czy buda ocieplona. Poniżej kilka fotek z mojego aparatu, Patrycja - Tamii więcej zrobiła, bo moja karta pamięci zastrajkowała:-( [IMG]http://i44.tinypic.com/1191a8j.jpg[/IMG] [IMG]http://i44.tinypic.com/scgwv8.jpg[/IMG] [IMG]http://i42.tinypic.com/2lk8txh.jpg[/IMG] Quote
Recommended Posts