Jump to content
Dogomania

Schronisko w Obornikach Wlkp - Rasowe i Kundelki potrzebne DS, DT i ogłoszenia !!

Recommended Posts

Posted

W naszym schronisku są jeszcze takie cudeńka:
[IMG]http://www.obornikionline.pl/images/azorek/psy/932.jpg[/IMG]
W schronisku mieszkają na dworze w boksie :(
Maluszki mają około 6-tygodni.Są to sierotki,ich matka nie żyje.Matkę widziano w lutym szczenną koło stogu na wsi. Suczka była nieufna.Kilka dni temu właściciele gospodarstwa zauważyli 8 zgłodniałych szczeniąt. Zaczęli je dokarmiać ,w stogu znaleźli martwą sunię.Maluchy będą zaszczepione 19.04.10 przez TOZ/Oborniki przeciwko chorobom zakaźnym i mogą iść już do nowych kochających domów.

Posted

Dziewczyny mam pytanie. Czy w Obornikach panuje żółtaczka?
Czy boksery przebywały na jednym wybiegu z Pazurkiem i innymi? Jak jest z opieką weterynaryjną?

Posted

Jak to dlaczego, bo martwimy się o boksery, szybkie rozpoznanie zwiększa szanse na wyleczenie.
A i psów w schronisku szkoda. Dziwne, że nie napisałyście tutaj informacji tylko na mikropsach. Skąd wiadomo, że już żółtaczki nie ma?

Posted

Dziewczyny cud wolątariat jest przywrócony nie do końca tak jak było ale bedziemy mogły psiaką pomagać tak jak wtedy! :)
Lecz nie stety z leczeniem psiaków jest inaczej weterynarz ma nadal zakaz leczenia :(
Tylko jak pani z TOZ da na co kolwiek pieniądze to ewętualnie może zająć się psiakiem :(

Posted

[quote name='Kapsel']A czy Wy wiecie Dziewczyny Kochane, że Baron juz jest w Domu Tymczasowym? i jest cudny i grzeczniutki? i kochaniutki? :loveu::multi:[/QUOTE]

Ja fajnie że Baon już w DT i jest tam kochany ! :loveu:
Czekamy na jego fotki :):)

Posted

[quote name='Tola^^']Ja fajnie że Baon już w DT i jest tam kochany ! :loveu:
Czekamy na jego fotki :):)[/QUOTE]
Batman ;)

[IMG]http://bokserywpotrzebie.pl/psy/zdjecia/ABCD/batman_02.jpg[/IMG]

[IMG]http://bokserywpotrzebie.pl/psy/zdjecia/ABCD/batman_03.jpg[/IMG]

Posted

Jak on jest śliczny :loveu: :loveu:
Już przytył trochę od pobytu w schronisku i bardzo się ciesze z tego powodu :)
I te jago cudowne spojrzenie! :loveu: :)

Posted

[quote name='Wala2006']Dziewczyny cud wolątariat jest przywrócony nie do końca tak jak było ale bedziemy mogły psiaką pomagać tak jak wtedy! :)
Lecz nie stety z leczeniem psiaków jest inaczej weterynarz ma nadal zakaz leczenia :(
Tylko jak pani z TOZ da na co kolwiek pieniądze to ewętualnie może zająć się psiakiem :([/QUOTE]

jak..? tak jak w zeszła sobote..?
czy na wybiego możemy..?

Posted

[quote name='Angel']jak..? tak jak w zeszła sobote..?
czy na wybiego możemy..?[/QUOTE]

Będziemy mogły wchodzić na wybieg z pania Ola :)
Ale jak sprawa ucichnie już na stale to będziemy mogły same wchodzić :)
Ale nie wiem jak to z tym leczeniem psów :(

Posted

[quote name='Wala2006']Będziemy mogły wchodzić na wybieg z pania Ola :)
Ale jak sprawa ucichnie już na stale to będziemy mogły same wchodzić :)
Ale nie wiem jak to z tym leczeniem psów :([/QUOTE]
Dziewczyny dobre i chociaż to, jak będzie same naocznie wszystko widziały, to i zaradzicie problemom na bieżąco. Wet na pewno wszystkie Wasze biedy będzie leczył, może tylko podpisać muszą (urząd) umowę, ale już z innym? Na pewno wszystkiego Wam nie mówią, ale nie zostawią na pastwę psiaków bez lekarza. Wszystko się wyjaśni, zobaczycie dziewczyny!

A widziałyście ostatnie zdjęcia Kalinki??? Cud, miód i orzeszki. Dawno takiej piękności nie widziałam :loveu::loveu::loveu::multi::multi::multi:Wasza Oborniczanka :lol: choć Baron też śliczny chłopak i niczego mu nie brakuje :lol:

Posted

najwyżej na wątkach bd sie zbierało pieniądze na jakieś ważniejsze leczenia.. :) ja tez odkładam grosz do grosza przy każdej okazji :0 i napewno jakos to bd :)

Posted

No tez mam taką nadzieje że psiaki będą miały opiekę weterynaryjną !

No boksie już o wiele lepiej wyglądają i te ich cudowne mordki uśmiechnięte!! :):)
Aż miło patrzeć jak z takich szkieletów zamieniają się w piękne radosne bokserki! :loveu:

Posted

[quote name='Tola^^']No tez mam taką nadzieje że psiaki będą miały opiekę weterynaryjną !

No boksie już o wiele lepiej wyglądają i te ich cudowne mordki uśmiechnięte!! :):)
Aż miło patrzeć jak z takich szkieletów zamieniają się w piękne radosne bokserki! :loveu:[/QUOTE]

Ja tez się cieszę bardzo, że dało się je uratować. I chcę podkreślić, że to dzięki Wam Kochane Dziewczyny :buzi::buzi::buzi:

A w schronie dzięki Wam też już wszystkim Obornickim biedom będzie lepiej,
na pewno! :loveu:

Posted

dziewczyny to koniecznie piszcie do bullowatych ciotek. Tymczas na cito tu pomoze tylko, jeśli na prawdę ma zostać uśpiony.
[URL="http://www.dogomania.../members/27202-Rybka_39"][B]Rybka_39[/B][/URL], fioneczka, agaga21, agnieszka32, do asiora.
Moze jakis tymczasik pomogą skołować zeby psa ochronić.

Posted

Mam pytanie .
Dowiedziałem że w schronie są dwa beagle jeden z Suchego Lasu i Murowanej Gośliny.
Kto może mi udzielić jakiejś informacji na ten temat, jakie są ich losy itp.