Jump to content
Dogomania

Recommended Posts

Posted

Witam

Nie jestem do końca przekonana, że to jest najodpowiedniejsze forum na moje pytanie, ale zaryzykuję. :cool3:
Czy ktoś się orientuje jakie są ceny karmy dla czlonków Klubu? Niestety na stronie producenta konkretów brak. Obiecują zniżki, ale jakie to już nie powiedzieli. Zastanawiam się czy warto, bo może moje źródlo jest jednak tańsze. :razz:
Zastanawia mnie punkt 5. Członek klubu może zakupić w miesišcu ilooeć karmy nie mniejszš i nie większš niż ustalone przez klub limity, stosowne do ilości posiadanych psów. -> na jakiej podstawie oni to wyliczają?

• Replies 65
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

Posted

Wypowiem się na temat klubów karm,a nie konkretnie o tej karmie .Jestem przeciwniczką takiego zniewolenia ludzi ,pod pretekstem jakiegoś klubu .Jest to jakieś zobowiazanie do jakiejś firmy .Profity z uczestniczenia w takim klubie ma tylko i wyłącznie sprzedawca ,bo hodowca musi odpowiednią ilość karmy nabyć i zmusic właścicieli szczeniąt do dalszego karmienia właśnie tą ,a nie inną karmą .Dane osobowe są w ankiecie klubowej i pieczołowicie sprawdzane ,czy dany hodowca wywiązuje się z zobowiązań do firmy.Czyli reasumując nawet przy promocyjnych cenach musi dany hodowca propagować produkt i kupować odpowiednią ilość karmy .Inne firmy dają upusty dla hodowców ,bez zobowiązań i to jest lepsza forma ,bo nikt nikogo nie zmusza do lojalności ,czy kupowania tylko tego produktu .
Stała kontrola tych hodowców i świadomość przynależności do klubu moim zdaniem ogranicza swobodę.

Posted

Każdy ma wybór czy chce byc członkiem danego klubu czy nie. Ja uważam, że klub hodowców to fajna sprawa i ja jak najbardziej popieram takie akcje :)

Posted

Oczywiście ,są ludzie którzy lubią jak się nimi steruje ,czy za nich decyduje .Tacy ludzie chcą być pod czyjąś komendą , kierownictwem i bardzo się im to podoba ,że należą do danej grupy . Wszyscy mają wolną wolę i nikt przecież nie zmusza do przynależności do takiego klubu,ale sama idea jest jednak zobowiazująca .Ja nie chciała bym wiązać się z konkretnym klubem karmy ,bo nie wyobrażam sobie ,aby ktoś kontrolował to ile i jaką karmę daję swoim psom.Jest to mój wybór i zawsze bez zobowiązań mogę sobie zmienić.Dane osobowe w ankietach i firma ,czy dystrybutor dysponujący tymi danymi ,to jakieś dla mnie dziwne ,bo to moja sprawa , jak się nazywam ,gdzie mieszkam , ile mam psów ,miotów i szczeniąt .To jest moje subiektywne zdanie ,ale oczywiscie wszyscy mają swój rozum.

Posted

Nie wszystkie kluby hodowców wyznaczaja limity wysokosci zakupu karmy. Biomill i Eagle Pack limitów nie maja. Dodatkowo niektóre kluby dopuszczaja fakt, ze jakiemus psu znajdujacemu sie w hodowli dana karma nie odpowiada i je cos innego. Wszystko zalezy od tego jaki klub i jaki ma stosunek do hodowcy jako klienta .

Posted

Karenina ma racje nie każdy klub nakazuje karmic taka a taka karma czy tez taka a taka iloscia.
Moth moze napisz pw do ika07 ona jest w temacie jesli chodzi o Acane, choc ostatnio jest zaganiana na pewno chetnie udzieli Tobie odpowiedzi na nurtujace pytania dotyczace klubu Acany.

Posted

[quote name='sylrwia']
Moth moze napisz pw do ika07 ona jest w temacie jesli chodzi o Acane, choc ostatnio jest zaganiana na pewno chetnie udzieli Tobie odpowiedzi na nurtujace pytania dotyczace klubu Acany.[/quote]

Wielkie dzięki za namiar. Napiszę do niej.

Posted

Pierwsze słyszę o takich klubach, ale cóż całe życie człowiek się uczy:eviltong: .

A czy trza spełniać jakieś konkretne warunki, żeby się dostać do takiego klubu? Domyślam się, że tak pytanie tylko jakie, i jak się tam "zapisać"??

Posted

Givera kazdy klub/firma ma inne wymagania co do czlonkostwa - ale moze nie bede dalej pisac, zeby jak pisze SAWA nie robic balaganu ;)
Jak to jest w Acanie napewno wystarczy do nich napisac - i wszystko bedzie jasne

Posted

Prosze, oto regulamin.

[B]REGULAMIN[/B]

1. Hodowca zobowišzany jest do stosowania odpowiednich produktów firmy Acana, oraz do reklamowania i polecania tych produktów podczas wystaw, pokazów, prezentacji, zawodów. 2. Hodowca gwarantuje, że nie będzie odsprzedawał produktów firmy Acana - Polska dostępnych wyłšcznie dla członków klubu osobom trzecim. 3. Wyprawki dla szczeništ:
[LIST]
[*]wyprawki otrzymujš hodowcy posiadajšcy zarejestrowane hodowle,
[*]hodowca zobowišzany jest do poinformowania firmy Acana - Polska o narodzinach szczeništ (liczba i rasa) w swojej hodowli, nie pó�niej niż w cišgu miesišca od daty porodu,
[*]weryfikacja wielkooeci miotu odbywać się będzie na podstawie dostarczonej najpó�niej do 8 tygodnia po narodzinach szczeništ kopii karty miotu,
[*]mioty zgłoszone po tym terminie nie otrzymujš wyprawek,
[*]hodowca zobowišzuje się do przekazania nieodpłatnie nabywcom szczeništ wyłšcznie wyprawek Acana,
[*]sprzedaż wyprawek dla szczeništ skutkuje natychmiastowym usunięciem z klubu,
[*]na jednš zgłoszonš sukę hodowlanš wydawane będš wyprawki dla jednego miotu w cišgu jednego roku.[/LIST] 4.Członkiem klubu może zostać: [LIST]
[*]osoba posiadajšca psa zarejestrowanego w Zwišzku Kynologicznym w Polsce lub innej organizacji kynologicznej na oewiecie, która podlega FCI,
[*]członkowie Klubu Owczarka Niemieckiego Długowłosego,
[*]osoby posiadajšce minimum dwa psy i mogšce to udokumentować (aktualne zaoewiadczenie o szczepieniu przeciwko woeciekli�nie),
[*]osoby posiadajšce psy służbowe (wojsko, policja, straż graniczna, straż pożarna, GOPR),
[*]osoby posiadajšce psa przewodnika osób niepełnosprawnych.[/LIST] 5. Członek klubu może zakupić w miesišcu ilooeć karmy nie mniejszš i nie większš niż ustalone przez klub limity, stosowne do ilooeci posiadanych psów. 6. Członkowie Klubu posiadajšcy zarejestrowanš hodowlę: [LIST]
[*]będš umieszczeni na oficjalnej stronie Acana - Polska,
[*]będš mogli korzystać z preferencyjnych cen,
[*]hodowle o najlepszych wynikach na ringach będš dodatkowo promowane.[/LIST] 7. W przypadku oemierci lub odsprzedania psa członkowie Klubu majš obowišzek powiadomić o tym fakcie Klub w terminie 14 dni od daty jego zaistnienia. 8. Firma Acana - Polska zastrzega sobie prawo do ograniczenia liczby członków klubu.

Posted

[quote name='Agnes']u mnie o polowe, jak karma kosztuje prawie 200 zl ja kupuje za 124 zl - no dobra prawie polowe ;)[/QUOTE]
Agnes Acane za tyle kupujez???

Posted

[quote name='arima']Agnes Acane za tyle kupujez???[/quote]Odpowiem ci za Agnes - nie Acanę :lol:

Kurczę, czy ja dobrze czytam, że nie tylko właściciele rasowych zarejestrowanych psów mogą należeć do klubu? :hmmmm:

[I]4.Członkiem klubu może zostać:[/I]
[I](...)[/I]
[I]osoby posiadające minimum dwa psy i mogące to udokumentować (aktualne zaświadczenie o szczepieniu przeciwko wściekliźnie),[/I]

Muszę o to podpytać... No i o ceny[I]...[/I]

Posted

[quote name='arima']Przy 100kg/mc to sporo do przodu bym była:cool3:[/quote] :crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: No nie żartuj, sto kilogramów miesięcznie ci schodzi? :crazyeye: Ło matko! :crazyeye: :lol:
Agnes karmi albo Biomilem, albo Eagle Packiem, nigdy nie mogę zapamietać :oops:

Posted

[quote name='asher']:crazyeye: :crazyeye: :crazyeye: No nie żartuj, sto kilogramów miesięcznie ci schodzi? :crazyeye: Ło matko! :crazyeye: :lol:
Agnes karmi albo Biomilem, albo Eagle Packiem, nigdy nie mogę zapamietać :oops:[/QUOTE]

Wiesz, znam takich, którzy kupują czasami tonę karmy jednorazowo.;) Starcza im to na kilka miesięcy tylko.;)

Posted

[quote name='asher']Odpowiem ci za Agnes - nie Acanę :lol:

Kurczę, czy ja dobrze czytam, że nie tylko właściciele rasowych zarejestrowanych psów mogą należeć do klubu? :hmmmm:

[I]4.Członkiem klubu może zostać:[/I]
[I](...)[/I]
[I]osoby posiadające minimum dwa psy i mogące to udokumentować (aktualne zaświadczenie o szczepieniu przeciwko wściekliźnie),[/I]
[/quote]

Może w Acanie nie tylko, ale większość znanych mi klubów hodowców zrzesza tylko właścicieli psów rasowych. Mają jednak zdecydowanie bardziej liberalny regulamin i nie wprowadzaja limitów. Regulamin Acany zdecydowanie mi się nie podoba, pachnie mi lekkim zamordyzmem, inne są OK, a i ceny bardzo atrakcyjne :lol:. A bywa i tak, że na wystawach można kupić jeszcze taniej, no prawie za darmo proszę pani ;) .